- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
U nas sprawy nocnikowe marnie. Jak go pilnuję to ok ale sam rzadko kiedy woła. Jak już przysypia to mu się przypomina
Ostatnio polubił kąpiele tylko dlatego że razem się kąpiemy. Tylko nie wiem czy tak wypada
Rano codziennie jest hałas jak go ubieram do żłobka.. Wkurza mnie że ze mną zawsze się wygina i marudzi a jak mąż go weźmie to spokojny ach i i och. Ale musze pochwalić mojego synka bo wczoraj byłam z nim w smyku. Zawsze wychodzi z płaczem bo coś chce, a wczoraj to mnie wręcz upominaj, odłóż nie wolno dotykać- ciągle powtarzał. Jakąś zabawkę obejrzał i odłożył na półkę.
Ogólnie to nie mam pomysłu na prezenty do niego. Chodzę po tych sklepach ale nic mi w oko nie wpadło.
U nas nadal brak śniegu. Mam ochotę w góry gdzieś pojechać. Może w styczniu gdzieś wyskoczymy.
Ja szukam mebli do Jurka do pokoju. Już czas najwyższy go wyremontować.
Do fryzjera muszę iść. Nie byłam od sierpnia 2013 Chyba najwyższy czas. Spróbuję też Jurka obciąć. Może usiedzi spokojnie. Nie chcę go znowu maszynką obcinać bo strasznie wyglądał w krótkich włosach.
czajusiątko śniło mi się, że Was odwiedziliśmy Dzieciaczki się bawiły koparką, która Oliwia dała Jurkowi I takie długo dwie kitki miała
Sandra Jak Twoje zdrówko ? Już lepiej się czujesz ?
Agnessa a Ty jeszcze żyjesz ? Gdzie się podziewasz ? Już byłaś u tego lekarza ?
PolaL nie mogę się doczekać pokoju Gabi Szymek ma superowe malunki na ścianach
Ania jak córka ? Już lepsze samopoczucie ? Niewiele już zostało czasu Torbę już spakowała ? Czy dalej cesarkę obstawiają ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
My po świętach wybieramy się w góry na tydzień sylwestrowy, chyba już wspominałam, i w cale się na ten wyjazd nie cieszę Nie wyobrażam sobie łażenia z Maksiem cały dzień po górach w śniegu, nie wiem jak mamy się spakować, czy brać wózek czy sanki, bo może się okazać że śniegu nie będzie a tyle miejsca w samochodzie nie mam żeby wszystko zabrać i oooo ostatnio tylko marudzę, ale moja rodzina zwaliła to na hormony... a no właśnie hormony, u lekarza byłam, wg niej wszystko jest normalne, i plamienie i krwawienie i brak okresu, teraz krwawię bo mi prawdopodobnie torbiel pękła, bo na USG już jej nie było, tabsy mam brać jeszcze przez kolejne 2 miesiące i to tyle z relacji
Pokoik Szymka wymiata, torcik pierwsza klasa, żłobka zazdroszczę, chociaż u nas się poprawiło trochę, Maks chętnie chodzi i mówi, że jest fajnie, Oliś z każdym zdjęciem jeszcze bardziej przystojny
Maks za cholerę wołać na nocnik nie chce, chodzi po domu bez pieluchy więc wszystko mam zasikane, mam wrażenie że nigdy się nie nauczy.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Szymonek na Mikołajkowych zawodach pływackich - na dole ostatni po prawej - takie chucherko
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A tu z naszej sztafety
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Agnessa a moze daj chwile ma wstrzymanie z tymm nocnikiem. Tym bardziej biorac pod uwage tenn Wasz wyjazd. Jak bedziecie chodzic pare godz po gorach to nie latwo bedzie znalezc miejsce na siusianie, a na trawke to za zimno. A dzieci maja ten urok, ze zawsze wolaja siku w najmniej odpowiednim momencie
Polal Szymka poznalam bez Twiloich podpowiedzi . Fajna rzecz takie zaw ody
O
Kasia to wstawaj z lozka i na laptopa pisac, bo ja tez lubie poczytac tort naprawde udany
Samdra oczywiscoe, testowalam jeszcze 2 razy i na wszystkich bladziocha. Poza tym @ dalej brak i zaczely sie lekkie nudnosci, narazie bez
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Jest już trochę lepiej to coś napiszę
Makrelcia remonty jeszcze przed nami, w tym roku nie daliśmy rady. Jedynie co to ogrodzenie tyłu robimy.
U nas z nocnikiem dalej to samo, jak jest pampers to robi w pampersa, jak a gołą dupę to siada na nocnik.
Oliwier też już spokojniejszy na zakupach, już dawno wózkiem nie byłam
I też się z tatą kąpie, jak tylko jest okazja
Co do prezentów to kupiłam Oliwierowi Lego Duplo straż pożarną. Mam nadzieję, ze będzie zadowolony. Na Mikołaja dostał też straż pożarna, ale pojazd. Świecił, wyła syrena, puszczał bańki i jeździł sam. Wytrzymał 3 godziny
Agnessa a ja ci zazdroszczę wyjazdu w góry, nam znów sie nie uda A że torbiel pękła to chyba dobrze?
Pola fajne takie zawody, u nas nawet basenu nie ma
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Czajusiątko A do lekarza kiedy się wybierasz? Mdłości to była najgorsza dolegliwość w ciąży jak dla mnie, nawet nie było tak dokuczliwe jak same mdłości Na nocnik na siłę nie sadzam Maksa, bo nie chce żeby mi się całkiem zraził, ale masz rację, że w górach i tak mu będę pieluchę zakładać
Kasia Sam wyjazd w góry spoko, ale organizacyjnie mi się to nie podoba, a jeszcze wczoraj mąż się dowiedział, że będziemy musieli dzień wcześniej wrócić, bo ma inwentaryzację i jego szefa nie obchodzi, że będzie w górach (mimo, że już w sierpniu uprzedzał szefa że w góry jedzie) Musi być i koniec I tak Nowy Rok spędzimy w samochodzie
A Torbiel nie miała pękać tylko się wchłonąć, ale skoro moja lekarka nie zrobiła paniki to i ja jestem spokojna, wqrza tylko, że praktycznie cały miesiąc krwawienia, ale takie uroki kobiety
Twoja córka ma niesamowicie niebieskie oczy Super wyglądacie
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Ja już nastawiłam się na staranka, grzecznie łykam kwas foliowy i działamy. także może za 2 lata napiszę że w ciąży jestem :d Bo jak się chce to zawsze nie wychodzi !
Czajusiątko może kiedyś zajrzymy do was W końcu to nie drugi koniec świata. Pendolino mamy to wskoczymy na kawę Ciekawe czy synuś czy córeczka będzie Odpoczywaj i nie dźwigaj dzieciaków
Kasia odnośnie tego zdjęcia... Zamieniłabym ten Twój wiek na wiek córki. To Ty wyglądasz tak promiennie i młodo jakbyś skończyła 18 lat
PolaL sportowcy z Was. Jak nie rowery to basen... Super !
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Kasiu córcia bardzo podobna do Ciebie tylko te oczy naprawdę ładny kolor
Co do tego basenu to Szymek sam chodzi w poniedziałki i środy. Do tej pory mój mąż z nim chodził ale rodzice nie pływają z dziećmi tylko w przypadku mojego lubego siedzi na widowni i czeka na koniec zajęć. Potem idzie do szatni i ubiera małego. Ale ponieważ ostatnio mój mąż się zdenerwował i powiedział że poszedł z Szymkiem ostatni raz na basen więc od dziś ja będę chodziła. Podpytam się czy jak dziecko chodzi na naukę pływania to ja mam jakieś rabaty bo 15zł za godzinę to w życiu im nie dam. A tak bym i ja skorzystała może trochę tłuszczyku zgubiła.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Eeee tam dwa lata, no nie przesadzaj zobaczysz, ze lada dzień napiszesz nam, że się udało
Agnessa powrót w Nowy Rok to akurat niefajnie Serio w Gdańsku tylko 3 baseny są?
Pola tam gdzie przedtem mieszkałam miałam basen na miejscu Przed ciążą chodziłam 5 razy w tygodniu, kupowałam karnet i wychodziło 5 zł/h. W weekendy i święta jest promocja za 5 zł/h. Syn chodził do szkoły sportowej i miał 6 godzin basenu i 4 godziny w-fu. Plus zajęcia dodatkowe. A teraz dupa, do najbliższego basenu 40 km
Córka na pierwszy rzut oka podobna, ale jak się przyjrzysz, to wszystko ma inne I do tego jest malutka, ma 160 cm, a ja 174 cm
A najlepsze jest to, ze jej ojciec i ja mamy brązowe oczy, a dzieci niebieskie. Robiłam kiedyś testy prawdopodobieństwa i wychodziło 3%, że dzieci mogą mieć niebieskie oczy. Bo dziadkowie mają: troje brązowe, jeden niebieskie. A tu proszę, oboje mają niebieskie
Czajusiątko dbaj o siebie
Ostatnio zabierałam się za ten tort i mówię do Oliwiera: chodź będziemy robić ciacho. A on otwiera szufladę i wyciąga Babeczkę z kubeczka i mówi: ciasto, ciasto
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Ja tylko na chwile się zameldowac, że żyjemy
Dalej w 2 paku ciekawe kiedy sie rozpakuje a tak straszyli ze wcześniaka urodzę, a za tydzień już bedzie 37 tydz
Alicja niby głaszcze brzuszek i całuje, ale nie wie co ją czeka (z natury zazdrośnik z niej jest)
nic mykam Bo jakoś ostatnio czasu mam malo
Pozdrawiamy
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Aniu zeby nie bylo,ze Bruno to taki aniolek,czasem ma tylko takie zagrywki,czesto tez udaje,ze mnie nie slyszy,albo mi mowi,zebym ja sprzatnela,bo jego raczka boli i jeszcze musze pocalowac raczke Agnessa no ta zmiana planow faktycznie nie fajna,podroz w Nowy Rok,co za zlosliwiec z tego szefa A nocniczkiem poki co sie nie martw,moze poczekaj te trzy tyg. i potem znowu zaczniecie...U nas Bruno juz od wakacji rano robi siku i kupke na nocnik,ale czasem tez sie uprze jak osiol,ze nie chce usiasc,bo cos tam...Dzis mi mowil,ze nie bedzie siedzial bo zimno Ale go przetrzymam,zagadam i zrobi.Tez sie zastanawiam,czy ten moj plan odpieluchowania wypali,bo jak bedzie pelny dom ludzi...Zobaczymy.A nie masz zadnych dolegliwosci w zwiazku z ta torbiela?Kasiu torcik przesliczny byl,a na fotce wygladacie przeslicznie,faktycznie corcia na pierwszy rzut oka podobna bardzo,ale jak sie przyjrzec to juz nie,az tak A kolor oczu to i u Ciebie mi sie podoba(uwielbiam ciemne oczy) i u corci,bo takie wyraziste ma spojrzenie No i widzisz,goscie glodni nie wyszli z imprezki Makrelcia trzymam kciuki,zeby sie szybciutko udalo A kiedy sie wybierasz do fryzjera?Ja bylam z Brunem 10 dni temu i tak sie darl skubany,ze z tylu maszynka to jako tako poszlo,ale nozyczkami z przodu to tak byle jak,tak sie wierzgal A ja moze jutro,albo w piatek sie wybieram.Czajusiatko no to juz masz potwierdzenie A kiedy masz wizyte?No i co bedziesz dalej pracowac? A tak poza mdlosciami jak sie czujesz???Ja mdlosci nie mialam,ale bylam strasznie senna Pola fotki sliczne,a synus jaki dumny z dyplomem stoi Przystojniak Tez bym sobie poplywala