BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

10 lata 2 tygodni temu #948731 przez makrelcia
kasia a co byś chciała poczytać ? Ja Ci mogę pisać i pisać :) Kiedy kończycie remontować dom ? Coś mi się kojarzy że jeszcze coś wam zostało ?
U nas sprawy nocnikowe marnie. Jak go pilnuję to ok ale sam rzadko kiedy woła. Jak już przysypia to mu się przypomina :)
Ostatnio polubił kąpiele tylko dlatego że razem się kąpiemy. Tylko nie wiem czy tak wypada :)
Rano codziennie jest hałas jak go ubieram do żłobka.. Wkurza mnie że ze mną zawsze się wygina i marudzi a jak mąż go weźmie to spokojny ach i i och. Ale musze pochwalić mojego synka bo wczoraj byłam z nim w smyku. Zawsze wychodzi z płaczem bo coś chce, a wczoraj to mnie wręcz upominaj, odłóż nie wolno dotykać- ciągle powtarzał. Jakąś zabawkę obejrzał i odłożył na półkę.
Ogólnie to nie mam pomysłu na prezenty do niego. Chodzę po tych sklepach ale nic mi w oko nie wpadło.

U nas nadal brak śniegu. Mam ochotę w góry gdzieś pojechać. Może w styczniu gdzieś wyskoczymy.
Ja szukam mebli do Jurka do pokoju. Już czas najwyższy go wyremontować.
Do fryzjera muszę iść. Nie byłam od sierpnia 2013 :D Chyba najwyższy czas. Spróbuję też Jurka obciąć. Może usiedzi spokojnie. Nie chcę go znowu maszynką obcinać bo strasznie wyglądał w krótkich włosach.
czajusiątko śniło mi się, że Was odwiedziliśmy :) Dzieciaczki się bawiły koparką, która Oliwia dała Jurkowi :) I takie długo dwie kitki miała :)
Sandra Jak Twoje zdrówko ? Już lepiej się czujesz ?
Agnessa a Ty jeszcze żyjesz ? Gdzie się podziewasz ? Już byłaś u tego lekarza ?
PolaL nie mogę się doczekać pokoju Gabi :) Szymek ma superowe malunki na ścianach :)
Ania jak córka ? Już lepsze samopoczucie ? Niewiele już zostało czasu :) Torbę już spakowała ? Czy dalej cesarkę obstawiają ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 tydzień temu #948827 przez kasia7775
O widzisz Makrelcia jak się fajnie czyta ☺ a ja właśnie w łóżku leżę

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #948830 przez kasia7775
O widzisz Makrelcia jak się fajnie czyta ☺ a ja właśnie w łóżku leżę

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #948831 przez kasia7775
No to się napisałam, z telefonu coś nie idzie.

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #948833 przez agnesssa
Jestem cały czas na posterunku, czytam Was namiętnie, ale pisać nie mam kiedy, lubię odpisać każdej z Was, a cierpię na brak czasu, i pewnie do świąt tak już będzie :unsure:

My po świętach wybieramy się w góry na tydzień sylwestrowy, chyba już wspominałam, i w cale się na ten wyjazd nie cieszę :dry: Nie wyobrażam sobie łażenia z Maksiem cały dzień po górach w śniegu, nie wiem jak mamy się spakować, czy brać wózek czy sanki, bo może się okazać że śniegu nie będzie a tyle miejsca w samochodzie nie mam żeby wszystko zabrać i oooo ostatnio tylko marudzę, ale moja rodzina zwaliła to na hormony... a no właśnie hormony, u lekarza byłam, wg niej wszystko jest normalne, i plamienie i krwawienie i brak okresu, teraz krwawię bo mi prawdopodobnie torbiel pękła, bo na USG już jej nie było, tabsy mam brać jeszcze przez kolejne 2 miesiące i to tyle z relacji :whistle:

Pokoik Szymka wymiata, torcik pierwsza klasa, żłobka zazdroszczę, chociaż u nas się poprawiło trochę, Maks chętnie chodzi i mówi, że jest fajnie, Oliś z każdym zdjęciem jeszcze bardziej przystojny :)

Maks za cholerę wołać na nocnik nie chce, chodzi po domu bez pieluchy więc wszystko mam zasikane, mam wrażenie że nigdy się nie nauczy.

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

10 lata 1 tydzień temu #948848 przez PolaL
Witam, nie pisałam bo trochę zabiegana jestem. Najpierw mikołajki teraz Gabi kaszle :S i do tego rozcięła sobie o karton wargę a rano juz na pół wargi miała aftę.... posmarowałam dezaftanem ale wczoraj nie chciała nic jeść bo ją bolało.Więc cały dzień uwieszona na mnie a miałam podjąć próbę ogarnięcia sajgonu :(

Szymonek na Mikołajkowych zawodach pływackich - na dole ostatni po prawej - takie chucherko :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A tu z naszej sztafety

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996
Załączniki:

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #948864 przez czajusiątko
Makrelcia toz to przeciez mozecie zachaczyc jakos o moja miescine jadac w gory i sprawdzimy czy gaktycznie Jurek z Oliwka beda sie ladnie bawic :P

Agnessa a moze daj chwile ma wstrzymanie z tymm nocnikiem. Tym bardziej biorac pod uwage tenn Wasz wyjazd. Jak bedziecie chodzic pare godz po gorach to nie latwo bedzie znalezc miejsce na siusianie, a na trawke to za zimno. A dzieci maja ten urok, ze zawsze wolaja siku w najmniej odpowiednim momencie :blink:

Polal Szymka poznalam bez Twiloich podpowiedzi :P. Fajna rzecz takie zaw ody :)
O
Kasia to wstawaj z lozka i na laptopa pisac, bo ja tez lubie poczytac :) tort naprawde udany :)

Samdra oczywiscoe, testowalam jeszcze 2 razy i na wszystkich bladziocha. Poza tym @ dalej brak i zaczely sie lekkie nudnosci, narazie bez :sick:

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #948891 przez kasia7775
Czajusiątko oj chętnie bym wstała, ale dopadła mnie mega grypa zoladkowa. Tylko leżenie jako tako pomaga.

Jest już trochę lepiej :) to coś napiszę

Makrelcia remonty jeszcze przed nami, w tym roku nie daliśmy rady. Jedynie co to ogrodzenie tyłu robimy.
U nas z nocnikiem dalej to samo, jak jest pampers to robi w pampersa, jak a gołą dupę to siada na nocnik.
Oliwier też już spokojniejszy na zakupach, już dawno wózkiem nie byłam :)
I też się z tatą kąpie, jak tylko jest okazja :)
Co do prezentów to kupiłam Oliwierowi Lego Duplo straż pożarną. Mam nadzieję, ze będzie zadowolony. Na Mikołaja dostał też straż pożarna, ale pojazd. Świecił, wyła syrena, puszczał bańki i jeździł sam. Wytrzymał 3 godziny :(

Agnessa a ja ci zazdroszczę wyjazdu w góry, nam znów sie nie uda :( A że torbiel pękła to chyba dobrze?

Pola fajne takie zawody, u nas nawet basenu nie ma :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #949064 przez agnesssa
PolaL Super, że możecie tak na basen razem chodzić :cheer: Ja nawet jak kiedyś chciałam się zapisać w Gdańsku (stałam dwie godziny w kolejce jak tylko były zapisy otwarte) I nie było szans, to dlatego, że na cały Gdańsk są raptem 3 baseny :ohmy: :angry: Ale mają mi na mojej wiosce ubudować więc może kiedyś się uda :D

Czajusiątko A do lekarza kiedy się wybierasz? Mdłości to była najgorsza dolegliwość w ciąży jak dla mnie, nawet :sick: nie było tak dokuczliwe jak same mdłości :blink: Na nocnik na siłę nie sadzam Maksa, bo nie chce żeby mi się całkiem zraził, ale masz rację, że w górach i tak mu będę pieluchę zakładać :dry:

Kasia Sam wyjazd w góry spoko, ale organizacyjnie mi się to nie podoba, a jeszcze wczoraj mąż się dowiedział, że będziemy musieli dzień wcześniej wrócić, bo ma inwentaryzację i jego szefa nie obchodzi, że będzie w górach (mimo, że już w sierpniu uprzedzał szefa że w góry jedzie) :angry: :angry: :angry: Musi być i koniec :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: I tak Nowy Rok spędzimy w samochodzie :( :angry: :angry:
A Torbiel nie miała pękać tylko się wchłonąć, ale skoro moja lekarka nie zrobiła paniki to i ja jestem spokojna, wqrza tylko, że praktycznie cały miesiąc krwawienia, ale takie uroki kobiety :S
Twoja córka ma niesamowicie niebieskie oczy :) Super wyglądacie :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

10 lata 1 tydzień temu #949091 przez makrelcia
AGNESSA oby wszystko już się wyregulowało. najważniejsze żeby nowe torbiele się nie robiły.
Ja już nastawiłam się na staranka, grzecznie łykam kwas foliowy i działamy. także może za 2 lata napiszę że w ciąży jestem :d Bo jak się chce to zawsze nie wychodzi !

Czajusiątko może kiedyś zajrzymy do was :) W końcu to nie drugi koniec świata. Pendolino mamy to wskoczymy na kawę :D Ciekawe czy synuś czy córeczka będzie :) Odpoczywaj i nie dźwigaj dzieciaków :)

Kasia odnośnie tego zdjęcia... Zamieniłabym ten Twój wiek na wiek córki. To Ty wyglądasz tak promiennie i młodo jakbyś skończyła 18 lat :)

PolaL sportowcy z Was. Jak nie rowery to basen... Super !

10 lata 1 tydzień temu #949098 przez PolaL
Czajusiątko ja już pisałam że zacznij szykować ciuszki :)

Kasiu córcia bardzo podobna do Ciebie tylko te oczy :woohoo: naprawdę ładny kolor :)

Co do tego basenu to Szymek sam chodzi w poniedziałki i środy. Do tej pory mój mąż z nim chodził ale rodzice nie pływają z dziećmi tylko w przypadku mojego lubego siedzi na widowni i czeka na koniec zajęć. Potem idzie do szatni i ubiera małego. Ale ponieważ ostatnio mój mąż się zdenerwował i powiedział że poszedł z Szymkiem ostatni raz na basen więc od dziś ja będę chodziła. Podpytam się czy jak dziecko chodzi na naukę pływania to ja mam jakieś rabaty :silly: bo 15zł za godzinę to w życiu im nie dam. A tak bym i ja skorzystała :blush: może trochę tłuszczyku zgubiła.

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #949152 przez kasia7775
Makrelcia bo przecież ja mam 18 lat, myślałaś, ze jest inaczej? :P Dziękuję za komplementa :)
Eeee tam dwa lata, no nie przesadzaj :) zobaczysz, ze lada dzień napiszesz nam, że się udało :)

Agnessa powrót w Nowy Rok to akurat niefajnie :( Serio w Gdańsku tylko 3 baseny są?

Pola tam gdzie przedtem mieszkałam miałam basen na miejscu :) Przed ciążą chodziłam 5 razy w tygodniu, kupowałam karnet i wychodziło 5 zł/h. W weekendy i święta jest promocja za 5 zł/h. Syn chodził do szkoły sportowej i miał 6 godzin basenu i 4 godziny w-fu. Plus zajęcia dodatkowe. A teraz dupa, do najbliższego basenu 40 km :(
Córka na pierwszy rzut oka podobna, ale jak się przyjrzysz, to wszystko ma inne :) I do tego jest malutka, ma 160 cm, a ja 174 cm :P
A najlepsze jest to, ze jej ojciec i ja mamy brązowe oczy, a dzieci niebieskie. Robiłam kiedyś testy prawdopodobieństwa i wychodziło 3%, że dzieci mogą mieć niebieskie oczy. Bo dziadkowie mają: troje brązowe, jeden niebieskie. A tu proszę, oboje mają niebieskie :)

Czajusiątko dbaj o siebie :)

Ostatnio zabierałam się za ten tort i mówię do Oliwiera: chodź będziemy robić ciacho. A on otwiera szufladę i wyciąga Babeczkę z kubeczka i mówi: ciasto, ciasto :)

10 lata 1 tydzień temu #949163 przez PolaL
Kasiu Ja mam basen na miejscu, ale sama ostatni raz byłam z Gabi w ciąży :blush: teraz dla Szymka startowałam w tej rodzinnej sztafecie - czego nie robi się dla dziecka :) U nas ja mam brązowe oczy mój mąż ma błękitno-szare, Szymek miał do 4 roku życia błękitne teraz zaczynają mu wpadać w zielone a Gabi na razie ma niebieskie. Też mieszanina :)

10 lata 1 tydzień temu #949219 przez chasiami
Witam!
Ja tylko na chwile się zameldowac, że żyjemy :)
Dalej w 2 paku :) ciekawe kiedy sie rozpakuje :) a tak straszyli ze wcześniaka urodzę, a za tydzień już bedzie 37 tydz :)
Alicja niby głaszcze brzuszek i całuje, ale nie wie co ją czeka (z natury zazdrośnik z niej jest)
nic mykam :) Bo jakoś ostatnio czasu mam malo :)
Pozdrawiamy

10 lata 1 tydzień temu #949226 przez Sandra85
Witam :) Znowu teraz sie nie odzywam,ale to mnie szal przedswiateczny ogarnal :P Troche lepiej sie juz czuje,wybralam wszystkie antybiotyki,wczoraj bylam na kontroli i oskrzela mam czyste wiec mam zielone swiatlo,no i dzis wreszcie od miesiaca na aerobic pojde :) Bruno w sobote znow mi dostal goraczki i w niedziele popoludniu znikla,juz sama nie wiem,zadnych innych objawow....Moze te 5ki sie przebijaja,bo spi tez ostatnio strasznie niespokojnie :dry: No i teraz staram sie doprowadzic dom do porzadku,bo chcialam troche udekorowac na swieta,a tu z kazdego kata cos wyglada :angry: Przez ponad miesiac robilam tylko to co musialam i tak to jest :blush: A na swieta bede miec gosci i siostra mojego M z mezem i synem i ciotka z synem(doroslym),no i jeszcze wujek-tesciowej brat to bedzie nas ok 11osob na pewno,moze jeszcze na dokladke kuzyn przyjdzie,ale nie wiem na pewno :) A byl u Was Mikolaj???Co dzieciaczki dostaly???Ja kupilam dla Bruna taki puzzle w wymiarze 3d,drewniane-Farma.Mialy byc na Gwiazdke,ale,ze biedny w sobote byl taki marudny,goraczke mial,a to mikolajki byly wiec nie wytrzymalam i mu dalam :cheer: o takie z lidla : tugazetka.pl/lidl/2014.12.01.zabawki/357...,puzzle,3D,Farma,Zoo
Aniu zeby nie bylo,ze Bruno to taki aniolek,czasem ma tylko takie zagrywki,czesto tez udaje,ze mnie nie slyszy,albo mi mowi,zebym ja sprzatnela,bo jego raczka boli i jeszcze musze pocalowac raczke :P Agnessa no ta zmiana planow faktycznie nie fajna,podroz w Nowy Rok,co za zlosliwiec z tego szefa :evil: A nocniczkiem poki co sie nie martw,moze poczekaj te trzy tyg. i potem znowu zaczniecie...U nas Bruno juz od wakacji rano robi siku i kupke na nocnik,ale czasem tez sie uprze jak osiol,ze nie chce usiasc,bo cos tam...Dzis mi mowil,ze nie bedzie siedzial bo zimno :S Ale go przetrzymam,zagadam i zrobi.Tez sie zastanawiam,czy ten moj plan odpieluchowania wypali,bo jak bedzie pelny dom ludzi...Zobaczymy.A nie masz zadnych dolegliwosci w zwiazku z ta torbiela?Kasiu torcik przesliczny byl,a na fotce wygladacie przeslicznie,faktycznie corcia na pierwszy rzut oka podobna bardzo,ale jak sie przyjrzec to juz nie,az tak :) A kolor oczu to i u Ciebie mi sie podoba(uwielbiam ciemne oczy) i u corci,bo takie wyraziste ma spojrzenie :kiss: No i widzisz,goscie glodni nie wyszli z imprezki :cheer: Makrelcia trzymam kciuki,zeby sie szybciutko udalo :kiss: A kiedy sie wybierasz do fryzjera?Ja bylam z Brunem 10 dni temu i tak sie darl skubany,ze z tylu maszynka to jako tako poszlo,ale nozyczkami z przodu to tak byle jak,tak sie wierzgal :evil: A ja moze jutro,albo w piatek sie wybieram.Czajusiatko no to juz masz potwierdzenie :P A kiedy masz wizyte?No i co bedziesz dalej pracowac? A tak poza mdlosciami jak sie czujesz???Ja mdlosci nie mialam,ale bylam strasznie senna ;) Pola fotki sliczne,a synus jaki dumny z dyplomem stoi :) Przystojniak :kiss: Tez bym sobie poplywala :cheer:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka