BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #366913 przez mala2809
Aganio masz śliczny brzuszek i wcale nie taki mały :) z Ciebie to w ogóle laska jest :)

A co do ochraniaczy na łóżeczko to ja też jednak będe miała. Bardzo mi sie one podobają i nie słyszałam żeby jakiemuś maleństwu coś sie przez nie stało :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #366916 przez andra88
aganio87 i mala2809 ulaaa co za laseczki :) A jakie macie już fajne brzuszki :) No pięknie, pięknie :)

agnesssa Mnie również to przeraża z tym masażem sutków heh ale może są jakieś hardcorove mamusie :P

A co do ochraniacza to też się zastanawiam, ładnie to wygląda, ale wiadomo jakbym się na czas nie obudziła w nocy czy coś... różnie to bywa. Ja ogólnie jestem panikara, więc wolę dmuchać na zimne. Ale jeszcze pomyślimy :D

12 lata 7 miesiąc temu #366920 przez agnesssa
Aganio no Super masz brzusio i też kobitka jak ta lala :lol: Wszystkie mamusie mamy śliczne :lol:

Andra prawdziwe hardcory, ja się nie dam skusić :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #366921 przez aganio87
Ja nie bede mieć nic bo po chrześniaku nie mam a teraz każdy grosz sie liczy do budowy, apropo budowy jde do banku podpisać umowe o kredyt i musze lekko zamaskować brzusio by sie nie doczepili, bo znajomej przeciągali z wydaniem kredytu że w ciązy i dodatkowe jakieś dokumenty....

[*] 6.11.2011

12 lata 7 miesiąc temu #366933 przez agnesssa
Aganio no co ty jak to przeciągali ze wzgledu na ciążę :ohmy: jestem w szoku, przeciez właśnie powinni nie robić problemów :angry:

12 lata 7 miesiąc temu #366934 przez aganio87
ale niestety jakieś przepisy sie pozmieniały i masakryczne problemy robią zwłaszcza ta biurokracja... :(

[*] 6.11.2011

12 lata 7 miesiąc temu #366940 przez Ania14.09
Mala- super fota,
Aganio- super fota i duży masz brzuszek :) Pisałaś, że mały?
Agnessa-masz rację, zawsze po porodzie jest setki doradców jak chować dziecko i co robić, a co nie. Owszem trzeba słuchać rad i czytać,ale intuicja matki jest niepowtarzalna. Poza tym każdy chowa po swojemu i sam poniesie konsekwencje złego wychowania i złych decyzji,a nie "doradcy" :laugh: :laugh: :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 7 miesiąc temu #366941 przez siteczko
mala2809, aganio87 super brzuszki, takie już widoczne bardzo :) ja to mam nadal jakiś malutki, hmmm więc nie wiem gdzie ten mój maluch się mieści ;) teraz wszystko pójdzie mi w uda, przez to leżenie, no ale cóż wszystko dla maluszka :)

co do tych ochraniaczy, nie słyszałam o takich przypadkach i w sumie nadal jestem za nim, chociaż na pewno nie na wszystkie 4 ścianki, tylko na 1 krótką plus z dwóch stron po kawałku na dłuższych bokach :)

miłego dnia :) u nas dziś słonecznie bardzo i zarazem trochę duszno :/

12 lata 7 miesiąc temu #366945 przez aganio87
Co do mojego brzuchola to ja tylko 100 cm mam w pępku, a już niektóre z nas miały więcej....

[*] 6.11.2011

12 lata 7 miesiąc temu #366947 przez Anulka
Agnesssa jesteś ładna :) , bardzo ! :) ( ze zdjęcia widać :) ).

Mala2809 ślicznie wyglądasz w tej sukieneczce :)

Aganio87 a Tobie to ciąża służy !!!! Mimo dwóch urwisków, wyglądasz super, taka zgrabniutka, mamuśka, że aż pozazdrościć !!! :) Brzuszek masz CUDNY !!!! :)

Ja wczoraj pierwszy raz o kiedy jestem w ciąży czułam się fatalnie. Jakoś po południu zaczął mnie boleć brzuch na dole i trochę krzyż, i takie fale gorąca czułam od czasu do czasu na plecach, coś takiego jak przed okresem. Na początku myślałam, że mi zaraz przejdzie , ale potem zaczęło boleć jeszcze bardziej na dole brzucha i w krzyżu, i maluszek jakoś tak ( mi się zaczęło wydawać) dziwnie zaczął się ruszać, takie gwałtowne ruchy, kopnięcia, położyłam się i tak leżałam ok. godziny i mu przeszło. Ale dziś czuję, że znowu trochę mnie boli tak po prawej stronie, niby nerka prawa - jajnik. No i zaczęłam odczuwać ciężar maluszka gdy się kładę, normalnie czasem aż stękam bo czuję jak by coś wielkiego mi w środku przyciskało narządy, czasem nawet jak na boku leżę, muszę przez 2 min szukać wygodnej pozycji, boje się pomyśleć co będzie dalej :dry: . A przed nami jeszcze całę lato :dry: .

12 lata 7 miesiąc temu #366948 przez Ania14.09
Aganio- jestem bankowcem i coś wiem, na ten temat. Niestety ustawa blokuje banki. Rekomendacje "S", które niedawno weszły. Masakra. Z jednej strony musisz sprzedawać kredyty i jest się z tego rozliczanym i z kasy i ze straszenia jak nie ma planu, z drugiej blokuje Cię ustawa, bo chcesz pomóc klientowi, a nie masz jak. Masakra.
Na razie mam od tego przerwę, ale nie wiem co będzie jak wrócę ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 7 miesiąc temu #366953 przez aganio87
Nom masakra jest, i bądź tu troche ludzki i nie możesz bo przepisy cie blokują.... nierozumiem tego państwa ale mam nadzieje że dziś bez problemów załatwimy i bedzie super :) :)

miłego dzionka życze odezwe się póżniej tj. wieczorkiem, bo musze jeszcze jakieś sandały czy klapki kupić bo mi nogi puchną w baletkach :(

[*] 6.11.2011

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #366956 przez agnesssa
Aganiobiurokracja wykańcza to fakt, więc życzę dużo cierpliwości :kiss: :kiss: A faktycznie ja mam więcej cm w brzuszku bo już 116 :silly: Ale przypominam, że ja kluseczka już przed ciążą byłam :silly:

Siteczko no duchota, u mnie też, właśnie byłam samochód w jakiś cień przestawić, bo po pracy jak wsiądę do się ukiszę, i termometr mi wskazywał 30 stopni :ohmy:

Anulka dzięuję :kiss: Qrcze mam nadzieję, że nie będą Ci te bóle tak męczyć codziennie, jak by co to dzwoń do lekarza :huh: Czytałam gdzieś chyba nawet tutaj, że jak się maleństwo zaczyn gwałtownie ruszać to też cos dziwnego :unsure: Zaraz znajdę...
A co do odczuwania cieżaru to faktycznie ja też jak się przekręcam i leżę na plecach to czuję maluszka i się zastanawiam jak to będzie jak jeszcze urośnie :blush:

Znalazłam www.zapytajpolozna.pl/ciaza-tydzien-po-t...tr-2/tydzien-24.html
tu tak napisali, więc może jak się będzie powtarzać to skontaktuj się z lekarzem Anulka :huh:

12 lata 7 miesiąc temu #366957 przez andra88
to trzymam kciuki aganio żeby się udało w banku. Problemy wszędzie robią aż człowiekowi czasem odechciewa się załatwiania...
Z ciekawości zmierzyłam ile cm- 110cm przy pępku. Wow!
siteczko nic się nie martw :P Po ciąży wszystko spalimy :D Mi wszystko idzie w tyłek i w uda :/ No masakra jakaś, kupiłam spodnie ciążowe może z 1,5 miesiąca temu, były za duże w biodrach a teraz ledwo dupke w spodnie wcisnę :P

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #366964 przez andra88
Anulka odpoczywaj kochana. Biedactwo. Może rzeczywiście zgłoś się do lekarza. Będziesz spokojniejsza.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka