BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #416558 przez czajusiątko
Chasiami faktycznie poród dość nietypowy... dobrze, że się dużo nie nacierpiałaś. A czy to złamanie obojczyka Twojej córci było spowodowane tym, że była taka duża? a jak jej się to goi?
Siteczko moja Oliwka 4,5 tygodnia temu też miała kolo 1800gr. Także też do wielkich nie należy, aczkolwiek pani doktor powiedziała, że wnioskując po nogach to wzrost może mieć po tatusiu (maż ma 193cm). Chcę się zapisać na przyszły czwartek do mojej lekarki na prywatną wizytę (normalnie chodzę na NFZ), żeby mi zrobiła USG, bo na ostatnim była jeszcze ułożona główką do góry. Chociaż teraz po jej ruchach wydaje mi się, że już się przekręciła, ale lepiej sprawdzić to na USG no i przy okazji zważymy maleństwo.
Odebrałam dzisiaj wyniki tego wymazu na GBS i niestety wyszło, że te bakterie są b. liczne :angry: trochę się martwię, ale mam nadzieję, że jak podadzą ten antybiotyk to wszystko będzie w porządku...
Patys bardzo ładne te naklejki i faktycznie bardzo praktyczne, że nie brudzą ścian

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #416577 przez baby_55
Czajusiątko ja miałam podawany antybiotyk i wszystko było ok, więc najważniejsze to mieć ten wynik ze sobą a lekarze już zrobią co trzeba, żeby maluszek był bezpieczny :) jak odejdą Ci wody to najlepiej od razu do szpitala, bo im szybciej wtedy podadzą antybiotyk tym lepiej, przy skyrczach nie ma potrzeby takiego pośpiechu, tylko jak odejdą wody, to lepiej szybko jechać

Chasiami super, że tak lekko poszło :) zazdroszczę szybkiego i lekkiego porodu, choć i tak najważniejsze, zeby maluszek był zdrowy a my wszystko zniesiemy :)

Patys super te naklejeczki :) a komoda to chyba ikea malm prawda? mam tą serię w Polsce ;) ogólnie to jestem wielką fanką ikei heheh

co do kawy dziewczyny to ja piję 1-2 dziennie czasem jeszcze 3 sie trafi, ale dość słabe i z mlekiem, ale przy Adim też piłam, a mam dość niskie ciśnienie więc jakbym nie piła to bym chyba cały dzień spała, nie palę i nie paliłam więc nie wiem jak to z tym jest ale na pewno nie mozna rzucać na siłę bo moze to miec odwrotny skutek tzn zaszkodzi maluhowi, bo będzie miał jak na odwyku a to nie zdrowe, więc trzeba obserwować siebie i organizm, jeśli bedzie trzeba to samo nas od wszystkiego odrzuci :)

alkoholu też nie piję i to już od bardzo dawna, tzn już ponad dwa lata, bo najpierw ciąża z Adim potem karmienie i w trakcie karmienia druga ciąża :) więc jestem "czysta" hehehhe
natomiast cole piję i to niestety dość namiętnie czasem no ale cóż ja na to poradzę, że uwielbiam... :silly: przy Adim też piłam i nic mu nie było heheh to młodej też nie będzie :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #416589 przez basiek_252
Ja też obstawiam, że jeszcze dwie w tym tygodniu będą mamusiami....

aganio87 Twoje dzieciaszki to straszne słodziaki i wyglądają jak aniołki :kiss:

czajusiątko moja mała też w brzuszku ciągle skacze i się wypina cały dzień. A jak przychodzi godzina 22 to już jest pokaz artystyczny. Potrafi tak przez 1,5 h szaleć, że cały brzuch praktycznie bez przerwy faluje, skacze i przybiera ciekawe kształty. Wygląda to super. Tylko później skóra cała boli od naciągania. I moja pewnie też nie będzie wielka. Pierwsza ważyła 2750g i 51 cm. Więc druga też nie będzie wiele większa.

MADZIA7 ja też nie masuję. Szczerze nie wiem czy to coś daje. Jak mnie będą musieli ciąć to i tak to zrobią. A odkąd jestem w ciąży to nie piję ani kawy ani żadnego alkoholu. Próbowałam na początku inkę ale miałam do niej jakąś awersję. A myślę, że mała słaba kawka z mlekiem dziecku nie zaszkodzi.

chasiami Twoja historia rozbawia do łez. Naprawdę super. Ale to dobrze, że tak ze śmiechem do tego podeszłaś, chyba wtedy jest o wiele mniejszy stres samym porodem.

12 lata 3 miesiąc temu #416593 przez Patka0308
chasiami świetna historia z porodu!! rozbawiłaś chyba każda z nas i pewnie nie jedną uspokoiłaś, mnie też między innymi :) tak panicznie sie bałam porodu a teraz jakoś tak lepiej mi jest jak o nim pomyśle :laugh: tylko pozazdrościć takich położnych :)

co do kawy to ja rzadko piłam a w ciąży jakoś mnie odrzuca i wogóle nie pije. a co do napojów gzowanych to wode gazowaną uwielbiam i powstrzymać się nie mogę żeby jej nie pić :):) jakoś niegazowaną wodą napić się nie umiem :laugh: a cole przez większość ciąży prawie nie piłam ale ostatnio coś takiego mnie napada że nie ma opcji i muszę sie napić :woohoo: :) ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #416594 przez basiek_252
Jak się tak chwalicie brzuszkami to ja też postaram się wrzucić jak tylko mi się uda
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #416595 przez agnesssa
Aganio Twoje chłopaki są super normalnie :lol: Ciocia też całuje mocno :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: A ile już ważą :unsure:

Czajusiątko
fajnie, że odespałaś :lol: A mnie się wydaję, że w tym sierpniu to właśnie jeszcze tylko jedna z nas urodzi, ale nie wiem która :lol: Może Jussstyś :blink:

Lui mnie też kręgosłup znowu wysiadł :huh: Tzn krzyż i lędźwie to od ciąży cały czas dają w kość, ale wyskoczył mi znowu dysk w piersiowym i ani siedzieć ani leżeć :angry: A nikt mnie teraz nie nastawi :dry:

Madzia trzymam Cię za słowo, a jak będziesz łapać doła to obiecuję palnąć :silly: :silly: :kiss: :kiss: Ja kawę piłam sporadycznie, ale teraz mam ochotę a nie piję z powodu ciśnienia :dry: Słyszałam kiedyś, że jak się w ciąży pije kawę, to przy karmieniu też można, bo dziecko przyzwyczajone, ale wiadomo ile położnych i lekarzy tyle opinii :huh:

Siteczko
To faktycznie malusi Twój synuś ;) Ale przynajmniej łatwiej będzie Ci się rodzić :woohoo:

Chasiami faktycznie zabawnie miałaś podczas porodu :lol: Ale przynajmniej będziesz to miło wspominać :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #416597 przez siteczko
Ja tą szklankę pepsi to jak wypiję to może wyjdzie 2-3 w miesiącu, tak więc nałogowcem nie jestem ;) alkoholu nie tknęłam już od listopada 2011 jak tylko zaczęliśmy się starać o maluszka... a kawy nigdy nie piłam więc nie mam z tym problemu :) jedynie ostatnio każdego dnia muszę wypić kakao :) nie paliłam i teraz tym bardziej nie :)

chasiami fajna historia porodu :) chyba każda by chciała taki mieć :) ale to prawda pozytywne nastawienie i uśmiech na twarzy to podstawa, dużo daje :)

12 lata 3 miesiąc temu #416601 przez basiek_252
I jeszcze się pochwalę łóżeczkiem. Na razie tak prowizorycznie ubrane bo chciałam sprawdzić jak będzie wyglądało....
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #416605 przez Patka0308
basiek_252 brzuszek super:) i łóżeczko też fajne :D kurcze... Wy już macie wszystko przygotowane a u mnie łóżeczko jeszcze nie złożone :( w przyszłym tygodniu będziemy się przeprowadzać to pewnie wtedy mąż skręci łóżeczko...zazdroszcze że już u CIebie gotowe wszystko :)

12 lata 3 miesiąc temu #416615 przez andra88
Hej dziewczyny :)
Ale się rozpisałyście :lol: Powiem szczerze że poczytałam 'po łebkach' bo jakoś nie mam siły.
Ja wylądowałam na weekend w szpitalu, przed chwilką co wyszłam.
W piątek na wizycie u ginki jak mi KTG robiła mały się nie ruszał i to ją zaniepokoiło i wysłała mnie do szpitala.
Oczywiście ledwo co zostałam przyjęta na oddział, zrobili mi KTG to mały cały czas szalał -więc psikusa mamie zrobił i wysłał żeby troszkę sobie odpoczęła ;)

OGROMNE GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH MAMUSIEK
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Nadrobię później :)
Buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #416627 przez makrelcia
Witam :)
Już jesteśmy w domku :) Jurek smacznie śpi i mam troszkę czasu dla siebie :)

Poród był ekspresowy :D O północy pirwszy skurcz i wody odchodziły pomału. Na IP byłam ok 2.00. Rozwarcie miałam już 7 cm i nie dostałam nic przeciwbólowego :( Tylko gaz rozweselający ale to jest pic na wode :D Ale przynajmniej zajęcie było :D Parłam 15 min i wykluł się Mały :D 3070g i 54 cm :D

Teraz mamy trochę problemy z karmieniem bo mało pokarmu ale damy rade. Dziś przy wypisie miał 2800g. Warto pocierpieć dla takiej kruszyny :D Chociaż powiem, że tak bardzo nie bolało :)
Nasza Jerzyna :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #416631 przez Anulka
Makrelcia jeju jaki Wasz synuś jest słodziutki!!!!! :laugh: :laugh:
Ale to znaczy że maluszek po porodzie schudł?? No bo napisałaś że urodził się 3070 a przy wypisie miał 2800 :unsure: :unsure:

12 lata 3 miesiąc temu #416636 przez baby_55
Andra dobrze, ze z maluchem wszystko ok, przynajmniej sobie odpoczełaś :)

Makrelcia śliczności :* :* poród szybciutki i chyba sie zbytnio nie namęczyłaś, zresztą maluszek i tak wszystko pewnie wynagrodził :)

Basiek śliczne łóżeczko i słodki brzusio :)

Anulka w pierwszych dobach maluchy tracą na wadze przeważnie max 10% wagi urodzeniowej a potem to narabiają w ok 10 dni :) to normalne :)

12 lata 3 miesiąc temu #416651 przez Patka0308
makrelcia jaki słodki ten Twój maluszek!!! :) :) dobrze ze poród szybki i aż tak nie bolał :) teraz niech maluszek zdrowo się chowa :kiss: :) :)

andra88 dobrze że z maluszkiem wszystko ok :) zawsze to lepiej że zatrzymali CIe w szpitalu i wszystko sprawdzili i okazało się że jest wszystko dobrze, przynamniej uspokoili Cie... :)

12 lata 3 miesiąc temu #416652 przez MADZIA7
Makrelcia śliczny Synuś:) Cieszę się,że jestescie w domku i że poród tak szybciutko minął Tobie i Chasiami też. Chasiami,ale wesoło z Tobą mieli na tej porodówce:)

Andra ale Ci Mały psikusa zrobił:) Pewnie jak się urodzi, to też tak będzie:) Dobrze, że już wszytko w porządku:)

Basiek bardzo ładnie ubrane łóżeczko (chyba mamy z tej samej firmy pościel (mamotato?). Tylko ja bez baldachimu. Właśnie siedzę w pokoiku z łóżeczkiem, słoneczko mi świeci i taki milutki ten pokoik się zrobił, że juz nawet filtr od akwarium mnie tak nie denerwuje, niech mąż ma też coś z życia, nie będę tępić rybek!;) bo już je chciałam wynosić 3 razy, a to jego hobby;)

Patys tak mi się te Twoje misie spodobały, że zaraz jedziemy do Leroy i Castoramy szukać jakiś naklejek, ten miś na komodzie też jest super!

Uspokoiłyście mnie z tą kawą, zaserwowałam więc sobie słabą jak codzień i od razu życie we mnie wstąpiło, ugotowałam obiadek i wyprasowałam trochę becików:)

Ostatnio mam takie przeczucie, że jestem już bardzo blisko porodu, tydzień, może dwa, ciekawe czy to intuicja, czy strach...:)

Anulka, Baby ma rację, dzieci po porodzie w pierwszych dniach tracą na wadze, a dopiero później przybierają znowu.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka