BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #307703 przez Stokrotka
chłopek Wiem każde doświadczenie jest inne. Ja piszę o tym co jest zalecane. Mama koleżanki dużą część ciąży pila cole i jadła mak, bo nic więcej jej nie przechodziło :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #307804 przez kasia7775
Hej Mamuśki:)
Weekend minął strasznie stresująco... Budzę się rano a całe majtki mokre. W dzień jako tako, a na drugi dzień rano znowu to samo. Naczytałam się w necie i zaczęłam w głowę dostawać... :( Dzisiaj chodziłam trochę po mieście i normalnie czułam wilgoć, chociaż wkładkę miałam. No to się zawinęłam i szybko do gina. Niestety nie do mojego, który ciąże prowadzi, bo tam z lotu nie da się dostać. Poleciałam do przychodni do takiego awaryjnego. okazało się, że wszystko ok, że to przez Luteinę dopochwowa, że to ona wylatuje.
Przy okazji zrobił mi USG, wszystko jest ok. Maleństwo ruszało sobie nóżkami :laugh:

Fajnie, ze macie pracę, którą lubicie :) Ja jestem bezrobotna od jakiegoś czasu, mieszkam w miejscowości, gdzie nie ma zbytnio pracy.
Ale złożyłam dzisiaj wniosek do PUP o dotację na rozpoczęcie działalności. Trzymajcie kciuki :)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #307907 przez aganio87
Kasiu trzymam kciuki za Ciebie :) :) :)

dzidziolek super :) :)

Chłopek ja coli może nie pije ale wode gazowaną chocaż pół szklanki dziennie to obowiązkowo... :)

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #307923 przez agnesssa
Hej babolce moje kochane :blink:

Ja również lubię swoja pracę, ale to nie zmienia faktu, że i tak jestem zmęczona i średnio mi się chce pracować ;)
Coli też nie pijam, generalnie jej nie lubię, ale gazowaną wodę czasami pijam.

Kasiu trzymam za Ciebie kciuki, a Twoja dzidzia jest śliczna, ja też już się nie mogę doczekać jak moją dzidzię zobaczę :woohoo:

Stokrotka
fajnie, że masz wsparcie w pracy to jest ważne, że nie musisz się stresować przełożonym, który nie zrozumie sytuacji :woohoo:

Joanna dla mnie to jest straszne, że chodzisz na wizytę i tak na prawde lekarz Cię w ogóle nie bada, żeby sprawdzić czy dzidzia rozwija się prawidłowo :ohmy:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #307935 przez chłopek
hej agnessa a jak sie czujesz?

12 lata 10 miesiąc temu #307938 przez agnesssa
Chłopek na razie jeszcze nie najgorzej, ale mnie od ok 10/11 mdłości dopadają, a później to jest tylko gorzej. No ale może dzisiaj będzie lepiej :)A kiedy Ty masz tą wizytę, bo już się doczekać nie mogę, czy to chłopak czy dziewczynka :silly:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307952 przez chłopek
agnessa jutro mam usg.mało przytyłam ale wielka jestem :) tyłek mi sie duzy zrobił i brzuch to może dziewczynka bedzie

12 lata 10 miesiąc temu #307961 przez Fk
Tak Stokrotko, w Wawie mieszkam. Jak duża część tego miasta - przyjechałam za pracą. Tutaj na szczęście jest troszkę łatwiej niż w mniejszych miastach.
Lubię swoją pracę i cieszę się, że ją mam, ale pierwszy trymestr zmęczeniem daje mi się we znaki. Na szczęście nie wymiotuję, tylko czasem mnie mdli. Ale w pracy jestem teraz śpiąca, zmęczona i rozkojarzona. Byle do końca pierwszego trymestru.
Z zachcianek to wczoraj musiałam, nie mogłam wytrzymać, zjeść kawał pizzy. Ale to jednorazowy wybryk i mam zamiar dalej trzymać zdrową dietę. Tylko straszliwie na cukier jestem łasa - czekoladę mogłabym tonami. Staram się jeść suszone żurawiny zamiast tego, ale trudno mi się tu opanować:)
Chlopek- czekamy niecierpliwie na Twoje USG:)

12 lata 10 miesiąc temu #307963 przez chłopek
Fk mam nadzieje ze dostane fotkę , mężuś idzie ze mna na usg bo m nadal wolne, wiec fajnie ze zobaczy maluszka

12 lata 10 miesiąc temu #307975 przez agnesssa
Chłopek a co z Ksawciem zrobicie? Bierzcie ze sobą? No ja Ci życzę dziewczynki bo pewnie byś chciała :woohoo: :woohoo:

Fk ja nie mogę patrzeć na słodycze teraz, a w 6 tygodniu ciąży nie mogłam się powstrzymać, jak widziałam czekoladę czy batonika :huh:

Qrcze no i znowu mdłości :huh: :dry:

A w ogóle to Wesołych Walentynek :woohoo:

Mój mąż się mnie pyta w niedzielę, co będziemy robić w Walentynki, i stwierdził, że w tym roku lipa jakaś, powiedział tak: na kolacje Cię nie wezmę, bo będziesz rzygać, wina się nie napijemy, i wieczorem filmu też sobie nie obejrzymy bo zaśniesz :ohmy: O czyli z Walentynek nici :blink: Ale całe szczęście nie potrzebujemy tego wszytskiego, bo i tak to a najpiękniejsze walentynki jakie mogłam sobie wymarzyć :woohoo: Za to dostałam od męża pięknego storczyka, miał aż dwie odnogi, i mój mąż powiedział, że musiały być dwie bo mam dwa serduszka :ohmy: :ohmy: Wiecie, że się poryczałam :silly: :silly: Nawet nie wiedziałam, że z niego taki romantyk :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #308021 przez chłopek
agnessa moja mama ma wolne i z nim zostanie,
mój mąż mi wczoraj chciał kupić orchide była niebieska ale , mnie nie chca sie trzymac kazda mi więdnie i nie chce puścic nowych pędów, teraz zamiast kwiatów liście puściła. a jak zaniose je do mamy to pieknie kwitna, wiec nie wiem ja chyba nie umiem o nie dbac

12 lata 10 miesiąc temu #308049 przez agnesssa
Ja tez nie umiem dbać, ale o żadne kwiaty :silly: Za to mój mąż o nich pamięta :D

12 lata 10 miesiąc temu #308053 przez chłopek
agnessa u mnie też mąż podlewa kwiatki tak by uschły o psie tez on pamieta bo ja nie mam jak isc mu dac jesc, bo na polu siedzi. w domu by sie ugotował nie przyzwyczajony

12 lata 10 miesiąc temu #308101 przez Majowka
Ooo Agnessa, kochany Twoj maz :kiss:

My sie chyba wybierzemy na kolacje :)

12 lata 10 miesiąc temu #308116 przez agnesssa
Kolacja fajna sprawa :) Takie romantico :woohoo: :woohoo: A jak się Majówka czujesz :unsure: i kiedy dostaniemy fotkę brzusia :side:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka