- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
- Fk
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Od wczoraj pobolewa mnie brzuszek co mnie troszkę martwi. Mam nadzieję, że maleństwo rozwija się prawidłowo i nic złego tym razem się nie wydarzy. Za poleceniem lekarza łykam no-spe i magnez.
Najchętniej położyłabym się teraz spać a tu jeszcze dwie i pół godz przede mną, podróż przez całe miasto zatłoczonym metrem i zakupy spożywcze. Płakać mi się chce jak o tym pomyślę...
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Makrelcia no ta wiosna to mnie na duchu podnosi
- Fk
- Wylogowany
- gaworzenie
Byle do wiosny
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Agnesssa worek na kolana i jak masz to włącz klimatyzacje by mieć świeże powietrze a jak nie to z tyłu uchyl na mikroszczeline to zawsze pomaga zwłaszcza świerze powietrze.... Tylko to mi przychodzi do głowy jak nie możesz sie zatrzymać .....
Fk znam ten ból jak w weekend pksem jade to ok 45 min i zdarzyło sie ostatnio że musiałam też prosić o miejsce bo już tak słabo mi sie zrobiło że aż cała blada i dreszczy i drgawek dostałam a samochodem niestety nie mogłam jechać bo mąz jechał do naprawy z samochodem.....
Zgadzam sie byle do wiosny !!!!!
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
U mnie jeżeli chodzi o pracę to jest trochę skomplikowana sytuacja... gdy zdecydowałam się podjąć tą pracę to po 3 dniach test pokazał II kreseczki, mimo że czułam że to jest to wcześniej zdecydowałam się... myślałam że dam sobie radę.. w sumie prócz zmęczenia i że jestem śpiąca daje sobie rade nawet po 9h przy komputerze dziennie.. ale wiem że znoszę to co raz gorzej... a niestety pracy jest więcej i bardziej stresująca... teraz będę musiała siedzieć jeszcze więcej h :/ tak więc ciężkie 2,5 tyg dla mnie....
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Fk
- Wylogowany
- gaworzenie
Miałam podobną historię - w piątek podpisałam umowę (wcześniej sprawdziłam test - wyszedł błędnie negatywny) a w poniedziałek kolejny test pokazał że jestem w ciąży. Łatwo nie jest - droga do pracy, zima, zmęczenie, chce się spać i mdli mnie. Ale się trzymam bo nie jest tak źle. W drugim trymestrze powinno być lepiej. Mam zamiar pracować do końca sierpnia, mam nadzieję, że szczęśliwa ciąża i zdrowie pozwoli. Dobrze, że lubię swoją pracę
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
super że lubisz swoją prace niewiele już takich osób
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Właśnie wróciłam od lekarza , jestem w 9 tygodniu , następna wizyta u lekarza w 24 tc , w szpitalu na badaniach do 20 tc i scan w szpitalu w 28 tc . Nie zrobiła mi nawet testu ciążowego , nie słyszałam serduszka , bo tez nie zrobiła badania . Umawiam się do gina w najbliższym czasie żeby dowiedzieć się jak tam moje dzieciątko.....
Moj mąż dzisiaj powiedział swojej mamie ( z ojcem nie rozmawiamy , jesteśmy na wojennej ścieżce) jest zachwycona . Weszlam do domu i córcia mi mówi " mamo a tata mi powiedział ze masz w brzuszku dzidziusia" , trochę mi smutno bo myślałam ze powiemy jej razem ale dobrze ze wie
- majsterka
- Wylogowany
- gaworzenie
Joanna moja córcia o dzidziusiu w moim brzuszku powiedziała teściom , jak my im mówiliśmy, oni powiedzieli, że juz wiedzą od Oli
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Miałam sympatyczną rozmowę z Panią Dyrektor. Ucieszyła się, że wszystko dobrze z dzidziusiem. Była dla mnie dużym wsparciem w poprzednich ciężkich przejściach.
To takie fajne jak sobie uświadamiam, że mam w sobie taką fajną małą istotę, która ma główkę, rączki, nóżki i bije jej serduszko Mój mąż jak Mu to mówię to się wzrusza, jak jedzie samochodem to z przeżywania się dekoncentruje.
Kochane co ma być to będzie, to co najlepsze, bo inaczej zwariujecie od tego myślenia.
Ja tam nie mam oporów, żeby prosić o miejsce. Bezpieczeństwo dzidziusia liczy się najbardziej.
co do napojów gazowanych ... Kobiety w ciąży nie powinny ich pić ze względu na CO2 a napojów typu cola dodatkowo ze względu na kofeinę i kwas ortofosforowy, który wypłukuje wapń z organizmu.
Fk Ty to mieszkasz w Warszawie skoro o metrze piszesz.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1