BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 2 miesiąc temu #305229 przez aganio87
Ja nawet nie mam snów o seksie nawet nie mam ochoty o tym myśleć....

hmmmm stokrotka narobiłaś mi smaku na kwaśne..... ale ja mam swoje klopsiki w occie i cebulke w occie.... jeszcze rybe sobie musze zrobić też w occie... i bedzie suber :) :) :)

Majówka chwal sie chwal brzucholkiem :) :) :)

A słuchajcie włosy też wam tak szybko rosną bo mi na nogach masakycznie szybko rosną, ale jeden plus że włosy z głowy już mi nie wypadają garściami :) :) :)

[*] 6.11.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #305260 przez Stokrotka
No faktycznie Aganio rosną włosy na nogach jakby szybciej :ohmy: Jednego dnia się ich pozbyłam, a następnego patrzę "Czyżbym niedokładnie się ich pozbywała?". Pocieszające, ze właśnie te na głowie ponoć mają się wzmocnić, pogrubić :)
A z seksem to się nie martw, bo to ponoć normalne, że nie ma się ochoty w I-szym trymestrze. :) I może organizm podpowiada sam bezpieczne zachowanie skoro raz już poroniłaś i na dodatek dwójeczka. A to samo w sobie ciąża zwiększonego ryzyka. Dobrze, że nie pracujesz. Czytałam, że powinno się uważać w pierwszych dwóch miesiącach. Nie powinno się współżyć w tych dniach, w których miałaby wypaść miesiączka. To dotyczy wszystkich ciąż. Starałam stosować się do tego. A jak się czujesz? Jak zdrówko?
Ja zaraz zrobię sobie rybkę. Usnęłam. Przynajmniej dobrze się rozmroziła :lol:
Ja to znowu mam ochotę na śledzie. Raz jak zobaczyła pyszniutkie rolmopsiki to musiałam je kupić i zjeść :silly: I tak przez trzy dni jak widziałam je w sklepie to nie mogłam się im oprzeć. :woohoo:

13 lata 2 miesiąc temu #305271 przez Majowka
Dzieki Aganio :)
Jak tylko bede miala, na pewno Wam pokaze!
Ty pewnie tez juz masz brzuszek? Dwoch maluszkow to sie pewnie troszke szybciej pojawia, co?

13 lata 2 miesiąc temu #305294 przez Stokrotka
Majówka a Ty na kiedy masz dokładny termin? :)
Ja mam siostry bliźniaczki. U mojej mamy do 7-mego miesiąca nie było widać, że jest w ciąży :laugh: Wtedy nie robiło się USG i niespodzianką dla rodziców była dwójka maluchów zamiast jednego :lol:
Mam beznadziejny internet - Play :angry: co chwilę mi rozłącza

13 lata 2 miesiąc temu #305435 przez agnesssa
Majówka cały czas męczą mnie mdłości i to dość mocne, bo rzyg za rzygiem :silly: Ale da się przeżyć, po za tym chyba już nie długo :silly: No ja też myślę, że damy dziewczynom odsapnąć :woohoo: Po trochu je rozumiem :woohoo:
Ciesze się, że już brzuszek widać u Ciebie, koniecznie wrzuć nam zdjęcie :kiss: :kiss:

Aganio faktycznie na nogach mi rosną włosy w tempie błyskawicznym, ale niestety z głowy nadal wypadają :huh:

Stokroka ja też sobie obiecałam, że zero seksu, ale wczoraj uznałam że już trzeci miesiąc więc nie będzie tak źle, no i na razie jest ok :blush:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 2 miesiąc temu #305577 przez kasia7775
Dokładnie o to samo chciałam dzisiaj Was zapytać. :P Ja mam zerową ochotę na seks, kompletnie nic mnie nie rusza. Mam nadzieję, że niedługo przejdzie, bo facecik się wykończy ;)

Dzisiaj miałam ciężki dzień, rano żadnej ochoty na cokolwiek, tylko myślenie o spaniu. Za to po południu chandra jakaś się przypałętała i na płacze się mi zebrało :(
Na szczęście pojechaliśmy do znajomych i było wesoło, smuteczki odeszły.

Włosy jakoś mi nie przyspieszyły wzrostu, za to paznokcie szybko rosną.

13 lata 2 miesiąc temu #305695 przez Majowka
Stokrotka, ja mam termin na 17sierpnia :) Ciekawe jak w praniu wyjdzie :laugh:

Agnessa, Ty juz 10 tydzien, lomatko, ale to zlecialo...tez mam nadzieje, ze to juz koncowka tych mdlosci...pewnie juz niedlugo powolutku bedzie przychodzic. Przynajmniej wiesz, ze w ciazy jestes :laugh: ...pamietasz jak panikowalam brakiem objawow, a tu sie okazuje, ze I tak mozna :laugh:

Kasia, ja tez zauwazylam, ze paznokcie szybciej rosna, ale mowia ze to skutek dobrego odzywiania i witamin...nie wiem....

13 lata 2 miesiąc temu #305853 przez aganio87
Majówka co do brzuszka to fakt troszku widć bo zawsze miałam płaski a teraz cosik odstaje ;) wrzucaj zdjątka brzusia :) :)

Stokrotka internet z telekomunikacji też szwankuje niestety... :( :( :(

Kasia paznokcie hmmm no może troszke też sie wzmocniły i sie tak nie łamią...:)

Agnesssa biedactwo współczuje a może gryź sobie imbir to pomoże co?? a lekarz nic ci nie przepisał na wymioty???

[*] 6.11.2011

13 lata 2 miesiąc temu #305886 przez 26joanna
Cześć mamuśki :)
Jestem osłabiona od wczoraj , mam zawroty głowy i ogólnie mam wrażenie ze zaraz zemdleje :( Dlatego siedzę w domu i sprzątam na ile mogę :)
Wczoraj znalazłam fajna stronkę o ciąży i wyczytałam ze włosy rosnące szybciej na nogach w ciąży zwiastują chłopaka :) Ja na pewno mam sucha skore na nogach bo swędzą :) ale mam pryszcze na twarzy ,a nigdy nie miałam :ohmy:

13 lata 2 miesiąc temu #305890 przez aganio87
Ja też mam pełno wyprysków nie tylko na twarzy ale i na plecach- dziwne co???

[*] 6.11.2011

13 lata 2 miesiąc temu #305897 przez 26joanna
Dla mnie dziwne są pryszcze bo nawet jak dojrzewałam to nie miałam żadnego , teraz przed okresem robił się jeden mały i tyle , a teraz masakra :(

13 lata 2 miesiąc temu #305962 przez siteczko
Hmmm mnie też swędzi skóra, zwłaszcza nogi, ręce i plecy.... :( zazwyczaj jak kładę się spać... myślałam że to spowodowane jest mrozami i tym że często raz jest mi zimno a zaraz gorąco... a nie wiedziałam że przez ciąże, a tym bardziej że jest to oznaka chłopca... bo ja czuję że będzie dziewczynka ;)
Po wczorajszym maratonie drogowym... 4,5h w trasie... dzisiaj w końcu mogłam się wyspać za cały tydzień i mam czas by odpocząć :)

13 lata 2 miesiąc temu #306401 przez Stokrotka
Witam Was :) Mi tez jakby szybciej rosną paznokcie. generalnie to jest u mnie większa szansa na chłopaka. Poczęcie nastąpiło w czasie kiedy większą szansę mają plemniki męskie czyli po owulacji. Przed owulacją jest większa szansa na dziewczynkę.

13 lata 2 miesiąc temu #306416 przez 26joanna
Cześć :)
Stokrotka ja nawet nie wiem kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia bo poszaleliśmy w święta :silly: ale inaczej czuje się niż w pierwszej ciąży i inaczej wyglądam :)
Moja córcia powiedziała ze chce mieć mala siostrzyczkę Anie , nie przyjmuje do wiadomości ze może być chłopczyk.

13 lata 2 miesiąc temu #306581 przez aganio87
Witam kochaniutkie jak wam minął weekend???

Joanna zacznij lepiej nastawiać corkę że może być braciszek ... :)

Widze że wszystkie ostro szalały w święta :) :) :)

Pozdrawiam serdecznie :) :) dobrego wieczorku i nocki :)

[*] 6.11.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka