BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #303766 przez majsterka
Dzień dobry dziewczyny :)
Kasiu, ja kiedys opisywałam, że w ciąży wyszły mi jedne badania źle, co doprowadziło mnie do szału i ogromnego stresu i właśnie sobie sprawdziłam, że to właśnie były te nieinwazyjne badania z krwi, na które lekarz wysłał mnie, nie pytając o zgodę. A skoro on to zrobił, a jest wrogiem zbędnych badań i naprawde dobrym lekarzem, tzn. że można je śmiało robić :). Dodam tylko, że mi wyszły one nie w normie, a córcie mam zdrową :)

Jeśli chodzi o jedzenie, to musimy odżywiać się zdrowo i z głową tak jak pisała wcześniej Joanna :)

Macie może pomysł, jak oszukać głód?? :) bo ja jestem niemal ciągle głodna :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #303768 przez aganio87
Kamila leż jak trzeba :) :) kiedy teraz idziesz do lekarza bo zapomniałam???

Dziewczyny wrzucajcie zdjęcia dzieci w brzuszkach:)

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #303775 przez kamila85
aganio 21 lutego mam wizyte
mój maluszek ma 9,4mm jutro 8 tydz troszke mały cio?
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #303780 przez aganio87
ale super :) :) :) :) ale z dnia na dzień rośnie 1 milimetr

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #303816 przez makrelcia
witam dziewczynki !

kamila85 maluszek ładnie rośnie, niczym się nie przejmuj. Mój w 7t3 miał 93 mm. Ostatnio w 9tc miał już 2.28 cm :D Ciekawe jaki duzy będzie na następnej wizycie :).

Wczoraj miałam mały przypływ energii i nawet troszke udało mi się coś zrobić w domu :D Nawet pyszny obiadek sobie zrobiłam. Zagłuszyłam swoje wyrzuty sumienia i zjadłam rybkę z warzywami :) A nie kluchy z mięsem :) A jutro urlopik i dłuugi weekend lenistwa :)

12 lata 10 miesiąc temu #303822 przez majsterka
Kamila śliczne maleństwo :)

12 lata 10 miesiąc temu #304014 przez 26joanna
Jaka dzisiaj cisza ....
Dziewczyny smarujecie już swoje brzuchy ? Ja w pierwszej ciąży smarowałam się oliwka i nie mam ani jednego rozstępu na brzuchu , teraz tez mam taki zamiar od 4 miesiąca. Jesli okaże się ze będzie chłopak to kupuje jeszcze balsam dla ciężarnych :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #304094 przez kasia7775
Kamilo jak trzeba leżeć to trzeba. Ja też leżałam 2 tygodnie bo mnie zaraz brzuch bolał jak chodziłam, ale teraz już się uspokoiło. Czasami cały dzień jestem na nogach i brzuch nie boli, tylko wtedy z miejsca mogłabym zasnąć - nawet na stojąco. poproś lekarza o luteinę, ma to samo działanie, ale jest tańsza, jest na ryczałt.
A maleństwo śliczne :laugh:

Ja nie smarowałam brzucha niczym, ewentualnie normalnie balsamem po kąpieli i po pierwszej ciąży nie miałam żadnego rozstępu. Po drugiej zrobił mi się jeden :)
Teraz profilaktycznie będę smarować od 4 miesiąca, bo niestety skóra już nie taka młoda :silly:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #304220 przez siteczko
Witam wszystkie Panie:)
Chciałam do Was dołączyć, zwłaszcza gdy na moim drugim USG zobaczyliśmy z mężem fasolkę z bijącym serduszkiem :) A tak się wcześniej denerwowałam że coś może być nie tak.. już nie możemy się doczekać kolejnego USG 1 marca :)

12 lata 10 miesiąc temu #304431 przez majsterka
Dzień dobry dziewczyny :)
Witam Siteczko, cieszę się, że dołączasz do naszego grona oczekujących :)
Jak się dziś czujecie?? Bo ja bym spała i spała.... masakra...
Miłego dzionka życzę :)

12 lata 10 miesiąc temu #304439 przez Fk
Witaj Siteczko, fajnie że nasze grono się powiększa. Na kiedy masz przewidywany termin? Masz podobnie "starą" ciążę jak ja, więc pewnie okolice 20.09, tak? Podobnie jak Ty nie mogę się doczekać kolejnego USG, żeby znowu upewnić się że wszystko jest ok.

A ja dziś myślałam że zemdleję w drodze do pracy. Tłum w metrze niemiłosierny, ja naubierana (-17) a do tego starsza babeczka patrząca na mnie wymownie, że jej nie ustępuję miejsca. Zwykle to robię, ale teraz naprawdę jestem non stop zmęczona i nie mam na nic siły, dlatego siedzące miejsce w pociągu to dla mnie zbawienie. Mam nadzieję, że nabiorę troszkę energii po pierwszym trymestrze i droga do/z pracy już nie będzie takim koszmarem, a w pracy (głównie w okolicach 12-15) nie będzie mi się tak strasznie chciało spać.

Miłego dnia drogie Panie

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #304441 przez agnesssa
Hej Hej :woohoo:

Siteczko Witaj i gratki wielkie :) Fajno, że nas coraz więcej :woohoo: Na kiedy masz termin kochana to dopiszę cię do naszej listy (link nad moim suwaczkiem) :unsure: :woohoo:

Kamila super zdjęcie, piękna dzidzia :lol:

Joanna ja się smaruje kolagenem naturalnym i balsamem raz kiedyś, ale mam zamiar zacząć smarować się codziennie, to moja pierwsza ciąża, więc jeszcze nie wiem czy będą rozstępy :silly:

Majsterka ja się dzisiaj czuję dużo lepiej niż wczoraj, rano mnie przywitało rzyganko, ale przynajmniej głowa już nie boli :woohoo: Więc na razie jest nie najgorzej :lol:

Fk nie daj się starszym osobom, one często mają więcej energii od młodszych od siebie, a Ty jesteś w ciąży więc miejsce siedzące Ci się należy :woohoo: Następnym razem powiedz takiej, że jesteś w ciąży i niestety nie możesz ustąpić :side:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #304448 przez aganio87
Witajcie kochane :) :) :)

ja jakoś nie mam energi dziś... :( bo prawie zemdlałam jak wstałam z łózka a wstaje ok 40 min no i po śniadanku też mi sie w głowie zakręciło mam nadzieje że to nie anemia ale we wtorek ide na badania i sie wszystko okaże.... :)

Siteczko Witaj i wielkie gratulacje dzidzi...

a wczoraj wieczorem brzuchol tak mnie bolała że nie wiedziąłam co sie dzieje ale tylko ok 10min po prawej stronie i już nic na szczęście :) :) :)

Ja jestem ciekawa jak moje dzidiole urosły... Licząc że milimetr na dzień to powinny mieć 1- 1,08mm a 2- 1,10mm ale cos za mało rosną tak i sie wydaje.... :(

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #304449 przez majsterka
Joanna ja w pierwszej ciąży stosowałam krem na rozstępy chyba DAX z tego co pamiętam i rozstępów nie miałam do 8 miesiąca :), cieszyłam się bardzo, ale w 9 niestety wyskoczyło mi bardzo dużo. Pocieszające jest to, że znikneły wszystkie, co prawda długo bo do roku mi znikały, ale znikły :). A więc dziewczyny, jak będą rozstępy to nie ma co się martwić, bo potem pielęgnacja, niepoddawanie się i ćwiczenia, a same zobaczycie rozstępy znikają :D
Oczywiście nie życzę Wam ani jednego :)

Aganio ja też dziś się kiepsko czuję, strasznie mi słabo i brzuch mi wywaliło... :( najchętniej bym z łożka nie wychodziła...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #304452 przez siteczko
Dziękuję wszystkim za tak miłe powitanie na tym forum :)
Lekarka wyznaczyła termin porodu na 27 września :)
Jest to moja pierwsza ciąża i póki co czuję się bardzo dobrze, nic wielkiego mi nie dolega a przede wszystkim nie mdłości :) Jedynie często zmęczenie, senność, czasami zmiana nastroju ;) Również nie mogę się doczekać kolejnej wizyty, aby zobaczyć maluszka :) a to jeszcze 3 tygodnie czekania :)
a w przyszłym tygodniu mam zrobić wszystkie badania, krew, mocz itd :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka