- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- majsterka
- Wylogowany
- gaworzenie
Kasiu, ja kiedys opisywałam, że w ciąży wyszły mi jedne badania źle, co doprowadziło mnie do szału i ogromnego stresu i właśnie sobie sprawdziłam, że to właśnie były te nieinwazyjne badania z krwi, na które lekarz wysłał mnie, nie pytając o zgodę. A skoro on to zrobił, a jest wrogiem zbędnych badań i naprawde dobrym lekarzem, tzn. że można je śmiało robić . Dodam tylko, że mi wyszły one nie w normie, a córcie mam zdrową
Jeśli chodzi o jedzenie, to musimy odżywiać się zdrowo i z głową tak jak pisała wcześniej Joanna
Macie może pomysł, jak oszukać głód?? bo ja jestem niemal ciągle głodna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Dziewczyny wrzucajcie zdjęcia dzieci w brzuszkach:)
- kamila85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
kamila85 maluszek ładnie rośnie, niczym się nie przejmuj. Mój w 7t3 miał 93 mm. Ostatnio w 9tc miał już 2.28 cm Ciekawe jaki duzy będzie na następnej wizycie .
Wczoraj miałam mały przypływ energii i nawet troszke udało mi się coś zrobić w domu Nawet pyszny obiadek sobie zrobiłam. Zagłuszyłam swoje wyrzuty sumienia i zjadłam rybkę z warzywami A nie kluchy z mięsem A jutro urlopik i dłuugi weekend lenistwa
- majsterka
- Wylogowany
- gaworzenie
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny smarujecie już swoje brzuchy ? Ja w pierwszej ciąży smarowałam się oliwka i nie mam ani jednego rozstępu na brzuchu , teraz tez mam taki zamiar od 4 miesiąca. Jesli okaże się ze będzie chłopak to kupuje jeszcze balsam dla ciężarnych
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
A maleństwo śliczne
Ja nie smarowałam brzucha niczym, ewentualnie normalnie balsamem po kąpieli i po pierwszej ciąży nie miałam żadnego rozstępu. Po drugiej zrobił mi się jeden
Teraz profilaktycznie będę smarować od 4 miesiąca, bo niestety skóra już nie taka młoda
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Chciałam do Was dołączyć, zwłaszcza gdy na moim drugim USG zobaczyliśmy z mężem fasolkę z bijącym serduszkiem A tak się wcześniej denerwowałam że coś może być nie tak.. już nie możemy się doczekać kolejnego USG 1 marca
- majsterka
- Wylogowany
- gaworzenie
Witam Siteczko, cieszę się, że dołączasz do naszego grona oczekujących
Jak się dziś czujecie?? Bo ja bym spała i spała.... masakra...
Miłego dzionka życzę
- Fk
- Wylogowany
- gaworzenie
A ja dziś myślałam że zemdleję w drodze do pracy. Tłum w metrze niemiłosierny, ja naubierana (-17) a do tego starsza babeczka patrząca na mnie wymownie, że jej nie ustępuję miejsca. Zwykle to robię, ale teraz naprawdę jestem non stop zmęczona i nie mam na nic siły, dlatego siedzące miejsce w pociągu to dla mnie zbawienie. Mam nadzieję, że nabiorę troszkę energii po pierwszym trymestrze i droga do/z pracy już nie będzie takim koszmarem, a w pracy (głównie w okolicach 12-15) nie będzie mi się tak strasznie chciało spać.
Miłego dnia drogie Panie
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Siteczko Witaj i gratki wielkie Fajno, że nas coraz więcej Na kiedy masz termin kochana to dopiszę cię do naszej listy (link nad moim suwaczkiem)
Kamila super zdjęcie, piękna dzidzia
Joanna ja się smaruje kolagenem naturalnym i balsamem raz kiedyś, ale mam zamiar zacząć smarować się codziennie, to moja pierwsza ciąża, więc jeszcze nie wiem czy będą rozstępy
Majsterka ja się dzisiaj czuję dużo lepiej niż wczoraj, rano mnie przywitało rzyganko, ale przynajmniej głowa już nie boli Więc na razie jest nie najgorzej
Fk nie daj się starszym osobom, one często mają więcej energii od młodszych od siebie, a Ty jesteś w ciąży więc miejsce siedzące Ci się należy Następnym razem powiedz takiej, że jesteś w ciąży i niestety nie możesz ustąpić
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
ja jakoś nie mam energi dziś... bo prawie zemdlałam jak wstałam z łózka a wstaje ok 40 min no i po śniadanku też mi sie w głowie zakręciło mam nadzieje że to nie anemia ale we wtorek ide na badania i sie wszystko okaże....
Siteczko Witaj i wielkie gratulacje dzidzi...
a wczoraj wieczorem brzuchol tak mnie bolała że nie wiedziąłam co sie dzieje ale tylko ok 10min po prawej stronie i już nic na szczęście
Ja jestem ciekawa jak moje dzidiole urosły... Licząc że milimetr na dzień to powinny mieć 1- 1,08mm a 2- 1,10mm ale cos za mało rosną tak i sie wydaje....
- majsterka
- Wylogowany
- gaworzenie
Oczywiście nie życzę Wam ani jednego
Aganio ja też dziś się kiepsko czuję, strasznie mi słabo i brzuch mi wywaliło... najchętniej bym z łożka nie wychodziła...
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Lekarka wyznaczyła termin porodu na 27 września
Jest to moja pierwsza ciąża i póki co czuję się bardzo dobrze, nic wielkiego mi nie dolega a przede wszystkim nie mdłości Jedynie często zmęczenie, senność, czasami zmiana nastroju Również nie mogę się doczekać kolejnej wizyty, aby zobaczyć maluszka a to jeszcze 3 tygodnie czekania
a w przyszłym tygodniu mam zrobić wszystkie badania, krew, mocz itd