- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
nie mam kabla od tel bo bym wam wstawiła zdjecie Ksawcia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Znasz już płeć następnego dzieciątka ? bo rozumiem, że jesteś w 21 tc ?
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- majsterka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do badań USG już pisałam, że ponoć wczesnych się nie poleca, mój gin jest wrogiem i pierwsze będę miała właśnie w 13 tc.
Ja bym chciała mieć drugą dziewczynkę , z chłopca też będę się bardzo cieszyła Ważne żeby było zdrowe
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Warto dzielić się wiedzą. Ja też dowiedziałam się parę ciekawostek. Z krewetkami/owocami morza/ to też racja, że są zakazane ze względu na możliwość zakażenia jakimiś bakteriami. Toteż niechęć do nich to właściwy odruch
I też nie wiem czy niechęć niektórych z Was do kurczaka nie jest ostrzeżeniem. Gdzieś przeczytałam, że odradza się jeść kurczaka z supermarketów ze względu na możliwość faszerowania antybitykami. Ponoć indyk /niestety/ droższy jest lepszy, bo nie znosi antybiotyków i nie jest nimi faszerowany. Aż mnie korci,żeby tak jak została zrobiona tabelka, zrobić listę rzeczy zakazanych i niezalecanych. To jest ciekawe. O zdrowym odżywianiu w ciąży to już pewnie czytałyście. Każda wnosi coś nowego. O tuńczyku np. wiedziałam, ale z łososiem to dla mnie nowość. Ponoć tran z rekina jest nie polecany, bo rekin kumuluje ołów.
Wybierając złoty środek zrobiliśmy z mężem USG w 3 dniu 11 tygodnia Jeszcze zrobili mi transwaginalne. A właściwie tak wyszło. Moja ginekolog trzy tygodnie temu kazała mi jak najszybciej wykonać USG, ale ja nie posłuchałam się po przejściach. Pojechaliśmy na tydzień na urlop, a potem tak się rozchorowałam,że nie było mowy.I pozostał termin pierwotny, który był pierwszy wolny czyli dziś
Miłego wieczoru Fajnie,że jesteście
Aganio jak się czujesz? Masz gorączkę?
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Co to dzisiaj jest za dzień Normalnie tak jak mnie mdliło mocno i czasami wymiotowałam, to dzisiaj całe popołudnie wymiotuje jestem wykończona aż mi nosem poszło Sorki za szczerość Masakra jakaś
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film...84%20ci%C4%85%C5%BCy
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Oj ja bym chciała pareczkę hehehe ale nie ważne awżne by było zdrowe i silne i żywe!!
Agnesssa filmik cudny ja też płacze......
Dziś w końcu byłam u dentysty i zrobił mi zęba i na szczęście podbił mi karte ciąży że mam wszystkie zdrowe ząbki
Kochane miłego wieczorku życze buziaki
- majsterka
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja od 2 lat pije tylko taką, wogóle czarnej... i teraz jak zimno muszę pić coś ciepłego w pracy i pije zwykłą.... hmmm...
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Agnesssa spróbuję zabrać się za tabelkę. Chyba najwcześniej w piątek. Dziś już nie mam siły. Tyle przeżyć Współczuje z tym wymiotowaniem mnie tylko czasami mdli, jest mi nie dobrze. W poniedziałek tylko tak miałam, że już miałam odruch wymiotne, ale nie miłam czym, bo mało zjadłam. Dla pocieszenia to dobry objaw. Oznacza, że progesteron jest na właściwym poziomie. Czytałam też taka teorię, że organizm pozbywa się toksyn. Ale jak te przykre dolegliwości się nasilą i są zbyt częste, to trzeba zgłosić się do lekarza,żeby dał coś na ich powstrzymanie. Może to zagrażać dzieciątku przez odwodnienie i niedobór składników odżywczych.
Są jakieś domowe sposoby na powstrzymanie i złagodzenie tych dolegliwości,ale wyleciały mi z głowy. Rano wiem, że dobrze coś od razu zjeść. Przy łóżku np. położyć sobie sucharka. Zdaje się,że woda z cytryna pomaga. No i nie łykać na czczo witamin. Mój mąż nie będąc wciąży miał "odwrót", jak łyknął witaminy na pusty żołądek. Śniadanko najważniejszy posiłek
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dodatkowo zielona herbata bardziej niż czarna wypłukuje składniki odżywcze z organizmu, ponieważ przyspiesza przemianę materii. Wiedzą to te co się odchudzały Ja odchudzałam się zieloną herbatą. Normalnie powinno pić się max 1-2 herbaty zielone dziennie by nie oczyszczać organizmu z witamin i skł. mineralnych. Na mnie na studiach zielona działała jak kawa. Wypita wieczorem to gwarantowane 6 godz. nie spania. Czarna herbata również wypłukuje składniki odżywcze z organizmu jak kawa, szczególne magnez i wapń.
Ja przyznam , że ostatnio nie mogę już przełknąć herbat owocowych. Pije wodę mineralną, soki, i czasami raz dziennie pozwolę sobie na bardzo słabą czarną herbatę.
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nie wiem natomiast jak z herbatami typu rooibos, które przez niektórych nazywane są czerwonymi a nie mają nic wspólnego z powyższymi. Lubię je.To herbaty innego typu z tzw. czerwonokrzewu. Chyba nie mają kofeiny, ale przyspieszają przemianę materii, więc chyba nie są wskazane dla nas, podobnie jak w przypadku zielonej.
Zasmakowała mi natomiast mięta i mieszanki z nią. Np. mięta, herbata z dzikiej róży i cytryna. Nawet mojemu mężowi smakowała, jak zrobiłam na drogę w termosiku
Mięta ponoć dobra na nudności, czytałam.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dobrej nocki kochane