BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 1 miesiąc temu #304957 przez neno
dzięki Majówka - chyba zacznę się smarować bo u mnie też jeszcze brzuszek nie jest widoczny ale nie chciałabym żeby było za późno :)

Chłopek - to witamy w klubie schodzącej skóry :blink: :blink:

Co do odżywiania to powiem Wam, że ja staram się nie jeść żadnych nie zdrowych rzeczy ale miałam do tej pory jeden dzień w którym MUSIAŁAM - PO PROSTU MUSIAŁAM zjeść paprykowe chipsy i je zjadłam :) :)
poczułam taką radość jak nigdy :laugh: ale to był jeden dzień słabości :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #304963 przez Majowka
Hehe, ja tez ostatnio zatesknilam za fast food i codziennie musze cos zakazanego byle by z keczupem: pizza, frytki, etc :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu #304964 przez Stokrotka
O Chłopek to fajnie,że jest nas więcej z tymi objawami :blush: :blush: :) Na rękach też mam sucha skórę i czasami mnie okropnie swędzą :angry: :laugh: Może to związane z hormonami specyficznymi przy chłopcach :) Zobaczymy :laugh: Oby było zdrowe dzieciątko :)
To by się moi rodzice zdziwili :) U mnie na razie od strony mamy i taty było pokolenie dziewczyn. Moja siostra ma dwóch chłopaków. To ewenement, bo my jesteśmy same siostry.

13 lata 1 miesiąc temu #304976 przez neno
Majówka a za mną coraz częściej chodzi hamburger ale narazie się powstrzymuje :)

Stokrotka, masz rację najważniejsze żeby maluszek był zdrowy :)
Ja natomiast często mam zgagę w nocy ?? I też gdzieś słyszałam, że to na chłopczyka..

Ale prawdę mówiąc to zawsze się wszystko może odwrócić pod koniec :) Mojej kuzynce lekarze mówili przez bardzo długi okres ciąży, że to chłopczyk a urodziła się dziewczynka :silly:

13 lata 1 miesiąc temu #304980 przez Stokrotka
Dzięki Majówka , że zechciałaś do nas zajrzeć i podzielić się poradami jako bardziej doświadczona :)
Z tym cukrem... Warzywa mają mniej cukru, tylko 3%. Zalecenie co do ilości ich spożywania jest większe. Owoce mają nawet do 13% cukrów, szczególnie banany, winogrona, brzoskwinie, morele. Owoców zaleca się 300g. Właśnie kupiłam jabłka. Dwie nie za duże sztuki ważą 440g. Tak dla uświadomienia. Dwie średnio duże marchewki 400g. Do tego bilansu warzywnoowocowego wliczają się też soki oczywiście. Z warzyw sporo cukru ma marchew, ale i tak mniej niż owoce powyższe. Jeśli ktoś ma problem z cukrem, to soki typu "Kubuś" to zabójstwo.

13 lata 1 miesiąc temu #304985 przez Stokrotka
Czasami pępowina tak się ułoży, że myślą,że to "siusiak". :silly: A czasami bywa,że jeden dzidziuś się schowa i tu nagle łops zamiast jednego dwa. :side: Słyszałam o takich przypadkach.

13 lata 1 miesiąc temu #304987 przez neno
No właśnie - różnie to bywa :)

Ale z tym "Kubusiem" to mnie zmartwiłaś, bo ja mogłabym na okrągło pić ten soczek (dziwne bo przed ciążą mógł dla mnie nie istnieć)...

Nie mam problemów z cukrem, wyniki mam dobre ale może lepiej trochę przystopuję z tym soczkiem :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #305083 przez kamila85
Witam wszystkie nowe mamusie:)fajnie że nas coraz więcej
Czuje sie ok dalej plamie kóred nie krzyczec tylko na mnie:) we wtorek na usg zarodek miał 9,4mm a w czwartek kiedy byłam w szpitalu 7mm zaczynam sobie coś znowu wkręcać muszę chyba sobie znaleść jakieś zajęcie wszystkie ksiązki już przeczytałam i mi głupoty teraz do głowy przychodzą.
Co do objawów czasem męczą mnie mdłości a tak to czuje się nawet dobrze,dziś rodzice przywoża na weekend mała nie moge się już doczekać

MAŁE SPROSTOWANIE JUŻ SIE USPOKOIŁAM CO DO WIELKOŚCI ZARODKA CZYTAŁAM NA INNYM FORUM DZIEWCZYNA W 8 TYG CIĄZY PISAŁA ŻE JEJ ZARODEK MA 7,4MM WŻUCAM NA LUZ IDĘ ZROBIĆ KISIELEK MĄŻ MI NIE ZROBI BO POJECHAŁ PO WYPŁATE DO PRACY

13 lata 1 miesiąc temu #305131 przez aganio87
Witam kochane :) :) :)

Ściskam mocno nowe mamuśki :) :) gratuluje dzidziolków :) :) :)

Kamila nie czytaj już tak dużo bo w głowe dostaniesz....

Czy was też brzuchoe bolą mnieraz jedna strona raz druga... mąz sie śmieje że dzieciaczki szaleją... :P :P :P

A powiedzcie mi oże ja jestem tylko taka inna czy macie ochote na sex??? bo ja kompletnie nie.... nawet nie mam ochoty na jakieś czułe przytulanki.... oby było to normalne bo stwierdze ze jestem dziwolongiem....

Dziś zrobiłam pierwszy raz klopsiki w occie.... hmmmm pycha.... normalnie moge jeść wszystko co w occie i co ostre.... a na myśl o słodyczach mdli mnie.... czyli co bede mieć 2 chłopaków????

[*] 6.11.2011

13 lata 1 miesiąc temu #305158 przez 26joanna
aganio87 ja tez nie mam ochoty na przytulanki z mężem , ale pociesze cie ze w drugim trymestrze będzie wielka a w trzecim mniejsza ale nie znikoma jak w pierwszym :) książkowe mądrości :lol: mnie brzuch boli ale na dole ale czasami , Ty jesteś w innej sytuacji bo będziesz miała dwoje i wszystko szybciej będziesz odczuwała i rosła od "jedyneczek" :)

13 lata 1 miesiąc temu #305178 przez kamila85
co do przytulanek czasami mam ochote ale nie moge
aganio już obiecuje że nie będę czytać

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #305181 przez aganio87
czyli co zalecacie już od 3 miesiąca mi żebym smarowała brzuchol oliwką???? czy odżywcze mleczko do ciała dove po kąpieli wystarczy na razie... :) :) :)

Kamila i tak ma być bo przyjedziemy i ci " nakopiemy do tyłka" jak dalej bedziesz tyle czytać jeszcze o pesymistycznych sprawach....

[*] 6.11.2011

13 lata 1 miesiąc temu #305182 przez agnesssa
Aganio mnie brzuch też czasami pobolewa, ale delikatnie :blush: Za to ja ostatnio miałam wielką ochotę na przytulanka, nawet po nocach już mi się śniło, ale bardzo się bałam :huh: Nie wiem dlaczego, może dlatego, że mówią, że jak już było poronienie to się wstrzymać na początku ciąży, ale wczoraj to nie wytrzymaliśmy... :blush: :huh: Ale bardzo delikatnie i głowa przestała boleć :silly: :silly: :lol:

Majówka kochanie jak miło, że nas podczytujesz :D Jak się czujesz??

Kamila nie czytaj :blink: Ja też czytała i w głowę tylko dostawałam, a teraz nic nie czytam i jestem szczęśliwa :lol:

Neno ale kubuśitp nie mają za dużo wspólnego z warzywami i owocami świeżymi :huh: Ja niestety nie mogę jeść owocó, bo po nich wymiotuę, dlatego ratuje się soczkami, ale wczoraj np w ogóle nie miałam ochoty na żadne soczki, owoce ani warzywa, tylko bułka z serem :huh:

Stokrotka nieźle, że w dzisiejszych czasach jeszcze takie pomyłki są :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #305202 przez Majowka
Agnessa, wlasnie przed chwila chcialam ciebie zapytac o to samo na staraczkach, ale moze lepiej przeczekac jeszcze kilka dni, az emocje opadna :laugh:
U mnie ok, spokojniutko jak zawsze. Dzisiaj mi brzuszek wyszedl :) A juz w glowe zachodzilam kiedy to nastapi... Mam nadzieje, ze juz niedlugo bede mogla pochwalic sie jakas fotka brzuszka, poprosze miska zeby mi zrobil :)

A Ty jak? Jeszcze mecza Cie mdlosci?

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #305213 przez Stokrotka
Ale mnie senność ogarnęła :huh: Spałam 2,5 godziny :woohoo:
Ja zjadłam barszczyk z jajkiem i rozkoszowałam się,że jest kwaśny ;) Ja tak bardzo nie mam teraz ochoty na seks i też obiecałam sobie, że po poronieniu na początku powstrzymamy się.Ale kilka razy nie wytrzymaliśmy :blush: , a raz jak mi się przyśniło to rzuciłam się na męża :lol: :S Nie miał wyjścia :blush: Nie bronil sie za bardzo :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka