- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
Kasia Wiktorowi jak poziom bilirubiny nie spadał to pediatra w końcu zadecydowała o fototerapii, i po pierwszym dniu naświetlania spadł zapytaj się o fototerapię lepiej potraktować światłem niż podawać ciągle kroplówkę.
Ale się zdenerwowałam, na karcie wypisowej mojego małego dostałam zalecenia i pisze jak byk że mam zadzwonić do Poradni neonatologicznej do szpitala i zarejestrować małego na wizytę kontrolną. Dzwonię a tu klops, szpital nie podpisał umowy z NFZ na dalsze prowadzenie tej poradni. To po co w ogóle takie zalecenie? W głowie się nie mieści.. Już myślałam, że będę musiała jechać do innego miasta ale na szczęście wystarczy wizyta u pediatry w miejscowym ośrodku zdrowia.
W ogóle to w piątek mam wizytę u okulisty, ze względu na wspomniana wcześniej fototerapię Wiktor musi przejść badanie wzroku. Zastanawiam się jak oni będą go badać tymi wszystkimi maszynami Przecież on jest taki malutki...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
długo wytrzymalaś swoja droga ;p
Lui- to ladnie malutka wazy , ale moja też podejrzewam szczupaczkiem nie bedzie :)a ty sporo przytylas?
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Lui duża córka będzie ciekawe czy przebije mojego Oliwiera, bo on na razie najcięższy.
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Majka witaj Ja osobiście mam sentyment do imienia Wiktoria jak pisała mala2809 to u mnie tak było, że miała być dziewczynka, a podczas cesarki dowiedziałam się że urodziłam synka miała być Wiktoria Emilia, a wyszedł Wiktor ale nie zamieniłabym go nawet za 15 córek
hehe Wikor bardzo ładnie ,a USG pokazało ze bedzie dziewczynka ?
oj najwyzej bedzie chodził w rózowych ciuszkach .
mi wszyscy wrozyli chlopca od poczatku, ale dalej nastawiam sie raczej na dziewuszke
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
kasia7775 mam nadzieje ze z synkiem szybko wrócicie do domu , szkoda ze lampy nie pomogły , może teraz ładnie spadną Ja właśnie postanowiłam przyszykować mojemu ubrania dla mnie w razie czego , bo znając jego to przywiezie mi rzeczy jak Twój Ciekawe czy mój tez by przywiózł mi do szpitala w wrześniu ,matce karmiącej piersią golfy
Ja wczoraj po przyjściu od położnej wyszorowałam dywan w sypialni na kolanach , umyłam okna w 2 sypialniach i salonie , wyprałam , wyprasowałam i zawiesiłam firanki i nic wszystkie objawy minęły żadnego bólu podbrzusza , boli okresowych , twardnień , nic tylko zakwasy na nogach , normalnie do tej pory bolą mnie mięśnie nóg ale spać dalej nie mogłam
- wiki714
- Wylogowany
- gaworzenie
na poczatku witam wszystkie nowe mamusie
byc moze jestem nastepna w kolejce do rozpakowania, dzis wieczorem (o ile nic sie nie zmieni)jedziemy na IP zrobic ktg itd zeby sie upewnic ale wydaje mi sie ze cos chyba zaczyna sie dziac. kolezanka miala wczoraj zwykla wizyte kontrolna(termin na 20.09) powiedziala lekarce ze brzuch ja pobolewa a ta jej dala skierowanie na IP tam okazalo sie ze ma skurcze i rozwarcie na 1 cm niby niuby nieduzo a skurcze lekkie ale zostawili ja w szpitalu i tak z nia popisalam dzis i wczoraj troszke i doszlysmy do wniosku ze powinnam jechac na IP bo bol pleckow ciagle klucie "tam" bol jak na okres i sluz (ale nie czop sluzowy, bo jest go dosc malo i bez krwi) moga zwiastowac porod a nie tak jak ja sobie tlumaczylam ze sa spowodowane myciem okien podlog itd po remoncie. zwlaszcza ze ta kolezanka rozmawiala z dziewczyna z ktora lezy razem na sali o moim lekarzu i okazalo sie ze ona tez do niego chodzila ale go zmienila bo gdyby tego nie zrobila nie utrzymalaby prawdopodobnie tej ciazy ;/ i juz nie wiem co mam myslec. pojedziemy na 99% na ta IP sprawdzic czy wszystko ok czy to faktycznie juz sie zaczyna do jednego szpitala mamy 10 km a do drugiego 25 w naszym miasteczku niestety nie ma zadnego, jest tylko zwykly osrodek zdrowia. duzo osob chwali ten blizej ale za to w tym dalej sa inkubatory itd. a w tym blizej nie.
a i nie wiem czy juz pisalam ale wybralismy w koncu imie dla naszego Skarbeczka - Igor
- wiki714
- Wylogowany
- gaworzenie
nawet moje imie bierzmowane to wlasnie Wiktoria
- basiek_252
- Wylogowany
- gaworzenie
- Już tak bllisko :)
- wiki714
- Wylogowany
- gaworzenie
teraz na te fioletowo-sino rozowe rozstepy uzywam kremu cepan na blizny i chyba nawet troszke pomaga.
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Igorek ???cudownie wrecz )
dla chłopca mi sie podobaja Alek (Aleksander), Igor, Alan , Dawid i Ksawery
- wiki714
- Wylogowany
- gaworzenie
aa wlasnie jak dla mnie dla dziewczynki podoba sie jeszcze LILIANA , LIDIA glownie z tego wzgledu ze maja sliczne zdrobnienie LILI
- wiki714
- Wylogowany
- gaworzenie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.