- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
w pon na wizycie miałam 116/78 i czułam się ok, a wczoraj wieczorm chwilowo i dzisiaj od jakich 40 min. czuję się dziwnie, czuję że mam wysokie ciśnienie, tyle, ze nie mam jak zmierzyć ciśnienia...
sprawdziłam sobie puls i mam w granicach 100, więc na pewno wyższy niż zwykle podczas odpoczynku, bo zwykle mam 75-80
czuję się tak jakbym przebiegła z 5 km albo biagała po schodach przez pół godziny...
poczekam jeszcze aż Krzysiek wróci z pracy i najwyżej podejdę do apteki, żeby mi zmierzyli ciśnienie
młoda rusza się jak zwykle więc myślę, że jest wszystko ok
Jussstyś trzymam kciuki, żeby się szybko ruszyło wiem, ze zdarza sie tak, że rozwarcie sie cofa, zwłaszcza jeśli powstaje w wyniku stresu, wtedy jak stres ustępuje to rozwarcie się zmniejsza
w kazdym razie najważniejsze, że jakieś jest, moze spróbuj z myciem podłóg na kolanach albo jak masz piłkę do fitnessu do posiedź sobie na niej i ruszaj biodrami, to ułatwia szyjce rozwieranie się
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Jussstyś rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale z drugiej strony jak lekarz powiedział że lada dzień możesz rodzić, to dobrze może akurat przed końcem zwolnienia się uda zwłaszcza że Ci tam dobrze 'pogmerał' to może jak inne Ciebie też ruszy
Też słyszałam o piłce, ale niestety takowej nie posiadam :| więc pozostają mi spacery...
PolaL dokładnie pustki się zrobiły, jedne tulą swoje maluszki, inne próbują wywołać poród, a jeszcze inne leżą może na porodówkach
Co do ciśnienia, to ja mam wysokie jak dla mnie od kiedy miałam problem z zębem, czyli już ponad tydzień i chyba mi nie służy bo kiepsko się czuję... a mam np. średnio 115/77 i puls nawet 116, albo wczoraj 122/72 puls 97 :|
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
baby ciśnienie mam w porządku , opuchlizna prawie zeszła ( tylko trochę mam i to na prawej stopie i dłoni) wiec nie jadę na Emergency .
Moje ciśnienie jest w normie ale trochę skoczyło od początku ( tzn z początku miałam jak umarlak a teraz w normie ) ale już nie napalam się ze to zwiastuje poród W nocy mój mąż mnie złości bo nim wyjdę z łózka na siku to mija 5 minut i on za każdym razem zrywa się czy to już!!!! A mi mały siadł strasznie na pęcherz i cala noc boli mnie ale pęcherz , nie mam skurczy ani nic
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
no i u mnie ciśnienie będąc w domu 123/80 więc nie wiem już o co chodzi, mam nadzieję że jutro u lekarza będzie ok i obejdę się bez pobytu w szpitalu.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Nan gratuluję szybkiego i małobolesnego porodu, czekam na zdjęcia Elżbietki
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny, faktycznie na naszym forum robi się coraz bardziej pusto... a my takie niedobitki jesteśmy, że aż mi nas żal... NAjgorsze jest takie czekanie, zawsze na studiach przed egazaminami wolałam wejść jako jedna z pierwszych, nie żebym tak obkuta była, tylko ta atmosfera czekania zawsze mnie okropnie stresowała.
Próbowałam wyliczyć, ile nas jeszcze jest nie rozpakowanych: Agnessa, PAtka, Baby, Siteczko, 26joanna, Majka, Pola, Mała, Justyśś, no i ja:). No a Patys i Anulka już pewnie po albo zaraz przed:) Czyli razem jakieś 10-12 osób, czy kogoś pominęłam? Czyli nie jest nas tak mało i musimy się dalej wspierać A dziewczyny, które urodziłyście, też się czasem odezwijcie, co tam u i Waszych Maleństw (oczywiście w ramach możliwości). Dawno nie było Aganio i Madeleine, Makrelci. Ciekawe co u nich?
Agnessa, czy Anulka daje coś znać?
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Ja dzisiaj mam podły humor i nie chce Wam marudzić więc mało się odzywam
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
odpisała mi, ze miała kroplówkę z oksytosyny ale nie rozruszała wystarczająco skurczy, kolejne podejście w piątek, przekazałam jej buziaki od wszystkich forumek
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
M zasnal,a ja jakos nie moglam Zaczal mnie troszke brzuch bolec tak jak na okres,ale sobie pomyslalam,ze sobie cos wkrecam,po zobaczeniu tej wydzieliny.Ale po jakims czasie zauwazylam ze ten bol jest taki mocny przez chwilke i za kazdym razem jak sie pojawil to od poprzedniego minelo 10minut.Juz w koncu wstalam poszlam pod pryssznic,myslalam,ze minie,ale nie...To poszlam zrobilam sobie cieple cacao i mysle moze to mi pomoze zasnac.Ale tylko obudzilam mojego M i on mowi,ze nie ma na co czekac jedziemy do szpitala,bo jakby nie bylo to ponad 50km.Pojechalismy,podlaczyli mnie pod ktg. skurcze niby!!!!!jakies sa,ale razwarcie tylko na 1cm i wredna baba kazala nam do domu jechac,bo to moze byc jutro,albo za tydzien A ja bole prawie od poczatku mialam regularne i krzyzowe.Jak wracalismy ze szpitala(kazala nam przyjechac jak beda co5min. przynajmniej przez pol godz.)To mialam coraz mocniejsze i co 8,7 min.W domu wzielam tylko prysznic,bo juz plakalam z bolu i cala droge powrotna do szpitala skurcze co 5 minut mialam.I rozwarcie na3cm.Juz mnie przyjeli,najpierw mi zrobili lewatywe i rozwarcie sie powiekszylo,potem znieczulenie i przebili mi wody.Ale jak doszlo do partych to juz nie mialam znieczulenia,bo jak mnie przewozili na porodowke to sie skonczylo Ale sam porod byl dosyc szybko moze z 10minutek i Bruno wyskoczyl A i jak juz mialam pelne rozwarcie to jeszcze musielismy czekac az sie glowka wstaw do kanalu,bo maly nie chcial zejsc.
- wiki714
- Wylogowany
- gaworzenie
9.09.2012r. (czyli idealnie w terminie:) )o godzinie 8:55 przyszedł na świat nasz Igorek:) wlasnie wyszlismy ze szpitala do domku:)
Urodzil sie naturalnie wazyl 3350 i mierzyl 51 cm teraz wazy 3240:)
jAK tylko znajde chwilke to wejde na dluzej i was doczytam:)