BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 2 miesiąc temu #443570 przez Anulka
Ja na początku używałam pieluszek Happy Newborn, na szczęście miałam ich tylko jedno opakowanie, bo zaczęły strasznie odparzać pupcię Juliankowi. Teraz używam Dada mini i midi oraz BabyDream mini i midi są po pierwsze bardzo tanie a poza tym bardzo dobre nie odparzają i dobrze przylegają do pupci dziecka, nic nie wylatuje z nich.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #443576 przez Jussstyś
Anulka masz racje co do pieluszek DaDa-sama ich używam i jestem bardzo zadowolona, wcześniej używałam z pampersa i nie przylegały dobrze do pupci Juleczki i przeciekały, co wiązało się z ciągłą zmianą ubranek, nawet 6-7 razy dziennie

12 lata 2 miesiąc temu #443579 przez kasia7775
Anulka no i widzisz, co tu myśleć o szczepionkach skoro lekarze maja różne zdanie? Mi dobra lekarka, też babcia półrocznego dziecka powiedziała, że mogę szczepić skojarzoną, jak nie mam na co pieniędzy wydawać.

Ja używam Pampers premium Care, są teraz w tesco w promocji za 39,99. Zielone Pampersy mi nie pasują :silly:

majka_166 to niezły zapasik masz :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #443587 przez Anulka
Wiesz Kasia7775, my byliśmy szczepieni tymi tradycyjnymi i jak widać , żyjemy. :) Ale wiem, że ja sama po niektórych szczepionkach źle się czułam i nawet miałam czasem gorączkę. Ja wcześniej też byłam za tymi NFZowskimi, ale zmieniłam zdanie. Bo gdy widzę moje dzieciątko, takie malutkie i kruche to chcę mu zmniejszyć bólu na ile będzie to możliwe. No i przekonał mnie argument, że po tych skojarzonych dzieci albo wcale nie "odchorowują" je albo minimalnie.
Te rossmanowskie Babydream są jeszcze tańsze niż Dada :)

12 lata 2 miesiąc temu #443590 przez aganio87
witam mausie :) :lol:

majka_166
no faktycznie masz niezły zapasik

Anulka ja podobnie jak Kasia nie ma sensu kasy tyle wydawać bynajmniej moi chłopacy dość szybko sie uspokoili po ukłuciach...

moi chłopacy sa strasznie markotni i przylepki jak nigdy....

i co moge pordzić po szczepieniu spacer uspokaja dzieci sprawdzone!!!!!

Co do pampersów to na poczatku używałam Happy później pampers pampers ale teraz biedronkowe DADA9 producent pampers- tyle że biedronka zastrzegła sobie prawo do nazwy. polecam dada3 od 4 kg)

Ja nie miałam nigdy odparzeń u chłopaków może że dosyć mocno smarowałam im dupcie przy każdym przewijaniu kremem bambino teraz smaruje mniej i co drugie przewijanie... :laugh: :laugh:

Wczoraj mieliśmy z mężem 2 rocznice ślubu i udało sie chłopaków zostawić z dziadkami a my ruszyliśmy do kina co prawda od 14 do 19 nas nie było ale zawsze coś mała randka z mężusiem :) :laugh: :laugh:

[*] 6.11.2011

12 lata 2 miesiąc temu #443592 przez aganio87
to tak zapobiegawczo

dzieciowo.pl/2012/10/o-jednej-takiej-bak...lynie-babydream.html

a po zatym super blog... :)

[*] 6.11.2011

12 lata 2 miesiąc temu #443615 przez hanias
my na razie używamy pampersów - kupiliśmy sporo jak była promocja. A nie wiedziałam że producentem Dady jest Pampers. Dobrze wiedzieć. No ale tak jest w Biedronce - soki też z Horteksu ale pod inną nazwą a tańsze można kupić.
A jeśli chodzi o rossmann to słyszałam już o tej "aferze".

12 lata 2 miesiąc temu #443618 przez patys
no hej...my nocke mielismy niezła...Mati zasnał o 20 i obudził sie o 22 30 za 20 min usnął i spał do 2 potem o 3 zasnał i spał do 5 bo oczywiscie postekiwanie go obudziło... a od 7 30 do 11 30 zasypiał moze ze dwa razy ale od razu sie wybudzał!!no ale teraz już chyba ze 2 godz pośpi...
jutro przychodzi położna wiec dopytam czy to co ma maluszek na buzi to trądzik niemowlęcy raczej jestem pewna ze tak ze to nie zadna skaza...
czytałam tylko ze czasem ten tradzik po kilka miesiecy trwa:(
poza tym znowu zrobiły mu się potówki wiec musimy w krochmalu wykąpać...

12 lata 2 miesiąc temu #443660 przez MADZIA7
Witajcie:)

My już po pierwszym spacerku, któy odbył się wczoraj, ale mieliśmy cieżki wieczór, bo Malutka skręcała się, nie mogła zrobić kupki przez parę godzin, maci ena to jakiś sposób? Poza tym jest ok, skórka jej się trochę łuszczy, oilatum za słaby, ale za radą położnej smaruję kremem nivea mocno nawilżającym dla dzieci i jest ciut lepiej.

Pozdrawiam Was ciepło, nie mogą na razie nadrobić z czytaniem Was, bo odkąd wróciłam do domu jest u nas tećiowa i pomaga nam i jakoś mi niezrćznie przy komputerze siedzieć.
Ale nadal jestem z Wami, buziaki dla wsyzstkich Maluchów!!!:)

12 lata 2 miesiąc temu #443712 przez baby_55
Hejka :)

My wczoraj zaliczyliśmy pierwszy krótki spacerek :) dzisiaj juz drugi dłuższy, prawie godzinkę, ale u nas 12 stopni to nie chcę za bardzo szaleć ;)

młoda spokojna, całkiem ładnie sypia, np dzisiajesza nocka zasneła po kąpieli o 19 potem jadła o 22 potem 1:30, 4:30, i 8:30 pobudka na dłuzej, poleżała sobie trochę sama trochę na rączkach, trochę na brzuszku koło Adiego :) usnęła o 10:30 po jedzonku i poszliśmy na spacerek, po spacerze pospała, zjadał i teraz też śpi :) więc spokojny "model" nam się trafił :silly:
pępek prawie odpadł, już się ledwo trzyma :) a dzisiaj mamy dokładnie tydzień :) czyli jak u Adiego, sama woda działa najlepiej :)

na buźce i całym ciałku czasem pojawiają się jakieś kropeczki itp ale nic z tym nie robię i same znikają, kapię w nivea baby, potem dokładne masowanie oliwką bo idealnie złuszcza naskórek, który i tak musi zejść w końcu :)

pieluch używamy pampers, w polsce też tak używaliśmy bo te wszystkie dada, babydream, huggies itp kompletnie się u nas nie sprawdzały i przeciekały, w pampers zawsze ideolo :) no i zielone, premium care mnie wkurzały, bo ta siateczka kleiła się do pupy, a tu nie mam problemu bo i tak premium care nie ma (albo ja nie spotkałam w sklepie)

26joanna kiedy byłaś na pierwszej wizycie z Jasiem? bo mi powiedzieli, żeby na pierwszą iść w 2 tygodniu i potem w 6 tygodniu szczepienie, ach i gdzie chodzisz do lekarza? my z Adim chodziliśmy do EMC Healthcare naprzeciwko Rotundy i tam planujemy iść z młodą

Madzia współczuję teściowej w domu, chyba bym się powiesiła z wrażenia albo wyszła z siebie... :huh:

12 lata 2 miesiąc temu #443743 przez PolaL
Hanias jak mojemu Szymkowi odparzyła sie dupcia to też nic nie pomagało, żadne sudocremy i inne takie. Pomogła właśnie mąka ziemniaczana i duzo wietrzyłam. W skrajnym przypadku poszłam do lekarza i dostałam maść Pimafucort i tym smarowałam - pomaga od razu ale to na naprawdę skrajne odparzenia, takie babrające sie.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 2 miesiąc temu #443747 przez PolaL
A my mamy dziś w domu 18-tkę :lol: taką mini :lol:

Trochę ciężko macie z tymi szwami. U mnie nic nie muszę sama ściągać bo szwy są rozpuszczalne. I jak rodziłam Szymka w 2008 też takie miałam.

A jak tam u Was z pogodą :unsure: u mnie kolejny dzień leje, normalnie mnie trafia. wychodzę z małą jak lżej pada jak na 0,5h żeby trochę powdychała świeżego powietrza.

12 lata 2 miesiąc temu #443793 przez PolaL
Co do pieluch to miałam jedną paczkę pampersów newborn 1 i zaczęłam używać Hugginsów 2. Ale te okazały się za duże i kupiliśmy newborn 1 z rossmanna właśnie te babedream. Tanie i nic nie wycieka.

12 lata 2 miesiąc temu #443839 przez 26joanna
baby_55 w 2 tygodniu idzie sie z dzieckiem do kontroli , w 6 tygodniu jest kontrola dziecka i ciebie ( GP pomaca brzuch czy macica się skurczyła ( ah ta Irlandia :silly: ) i przepisze Ci antykoncepcje ( jeśli będziesz chciała). Musisz zarejestrować wcześniej Nikolke oczywiście. BCG ( pierwsze szczepienie ) masz w Health Center ( mi kazała położna zadzwonić i się umówić ) gdzie nie gdzie czeka się do kilku tygodni , mnie zarejestrowali na "za tydzień" :) ( wczoraj byliśmy).
Ja mam irlandzkiego GP kolo siebie , tez chodziłam do EMC ale w ciąży moja GP się zwolniła i robili ze mnie idiotkę w przychodni , wiec więcej tam nie pójdę :angry: Ale słyszałam ze z panią dr. poszło wielu pacjentów to później oszukiwali ludzi ( w tym mnie) żeby tylko zatrzymać ich więcej ( na ich stronie była informacja ze dla pacjentów pani Dr.W. 30% zniżki za wizytę :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #443884 przez kasia7775
Hej,
my dzisiaj po USG bioderek. Lekarz spóźnił się pół godziny, ale najważniejsze, że wszystko ok. Następna wizyta za 3 miesiące.

Chyba ktoś mi dziecko zaczarował, bo od wczoraj tylko je i śpi :lol: Jako jedyne dziecko nie płakał przy badaniu ani po. Otworzył oczy, spojrzał na lekarza i dalej w kimę :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka