BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 6 miesiąc temu #444368 przez majka_166
boze ja zwariuje z ta baba. pakuje manatki i jade d matki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #444369 przez siteczko
Dzięki za rady :)
Ja karmię na żądanie, więc jak mały chce to przystawiam. Na początku miałam problem z PP bo dość była wklęśnięta to jeszcze miałam ranę tak więc przez jakiś czas odciągałam laktatorem, bo przez kapturki też bolało... a teraz jakiś mam uraz i boję się go przystawić że znowu będzie tak bolało... ale muszę się dziś w końcu przełamać, bo to odciąganie i dawanie z butelki to troszkę męczące... no a jeżeli chodzi o tą 'zdrową' PL to w ciągu dnia jest taka zwiotczała, bo często mały jest przystawiany... a z kolei w nocy jako że są przerwy dłuższe to są twarde, jak dłużej by pospał niż 3,5h to już bolą... mam nadzieję że mi się w końcu unormuje z tą laktacją...
A i zazdroszczę tym co mają mleka za dużo ;) bo wolałabym odciągać nadmiar niż jakieś kropelki które mam...
W takim razie herbatki i woda w ruch, dietę zostawiam jak jest i przystawiam małego jak tylko często się da i zobaczymy... :)

12 lata 6 miesiąc temu #444379 przez siteczko
majka_166 ja również jadam kaszę gryczaną i małemu nic nie jest...
Póki co odpukać nie miał problemów z kolkami, kupkami itp...
Tylko szczerze myślałam że takie małe szkraby więcej sypiają, bo mój jak policzyłam średnio 13h na dobę śpi... owszem w nocy pobudka na zmianę pieluchy i jedzenie... ale w dzień to już różnie bywa... zazwyczaj od rana do południa nie śpi... dziś od 7-11, wczoraj od 8-12... no i wieczorem też ma fazę dłuższego nie spania... wczoraj od 16-20:30 !

12 lata 6 miesiąc temu #444380 przez Lui
Cześć Mamusie :)

Ciągle Was podczytuje, ale nie mam jak odpisywać :(
Nadal są lepsze jak i gorsze dni, zależy od tego czy Lilę boli brzuszek czy nie. Bywały noce, że spałam 5 godzin bez ruszenia z łóżka, jak i te nie przespane.

Jutro Lila ma prześwietlenie bioderek, pod koniec miesiąca szczepionkę.
Wybrałam szczepienie na 6.
Po konsultacjach z rodziną mojej siostry - Ciocia Pediatra.

Jeśli natomiast chodzi o pieluszki preferuje Pampersy, używałam ich od początku, potem kupiłam dady i ja i mój mąż stwierdziliśmy, że wracamy na pampersy. Nie mieliśmi z nimi żądnych problemów.

Na odparzenia polecam: Tormentiol ( 3 dni i znika wszystko )

12 lata 6 miesiąc temu #444398 przez Kamyczka
Siteczko masz super dietę,ja musiałam odstawic mleko i produkty mleczne,bo maluszka wysypywało,zresztą mleko krowie jest niezdrowe i alergizuje.Ja kaszy gryczanej nie jem,ale jem jęczmienna i jest ok i piję inkę na wodzie bez mleka :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #444424 przez patys
siteczko mój maluszek śpi identycznie teraz niedawno dopiero zasnął czyli od 7 do 11 30 nie spał i po południu mam to samo ale za to zasypia ok 20 i ja ide spać o tej samej godz i się dzięki temu wysypiam...

co do diety to staram się jeść wszystkiego po trochu i warzywa i owoce i nabiał, makarony brązowe, ryż brązowy, kurczaka, indyka, gotowane oczywiście...dżemik, jogurt naturalny z płatkami itp. czytałam ze dziecko potrzebuje zróżnicowanej diety a nie tylko ciągle tego samego no chyba ze się zauważy że coś uczula...

12 lata 6 miesiąc temu #444457 przez kasia7775
Ja dzisiaj na noc przetestowałam Dada, ale się nie sprawdziły. Mały był zalany cały i nawet śpiworek był przesiąknięty. :ohmy: Wolę Pampersy. Chyba, że Dada na dzień jedynie, bo jednak tańsze są.

Mam dzisiaj kontrole z ZUSu, trochę się denerwuje :silly:

12 lata 6 miesiąc temu #444543 przez PolaL
Ja jem tak jak Patys w sumie prawie wszystko tyle że gotowane, na razie nie jem smażonego, czekolady i orzechów.

Pieluszek Dady jeszcze nie próbowałam, może dlatego ze nie znalazłam u nas rozmiaru 1. Ale za to sprawdziłam te Rossmanowskie Babydream i jestem zadowolona. Cała noc przeleżana a nic nie wycieka, nawet skórka nie zaczerwieniona (ale to może ze względu na kremik) jak na razie wykończę te a potem spróbuję może już przejść na rozmiar 2 bo trochę chyba moje dziecko urosło w ciałko :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 6 miesiąc temu #444544 przez chasiami
Witam :)

Widze ze kazdy ma jakis problem z laktacja jedni za dużo jedni za mało :)
Mi zaczeło brakowac, pokarmu przez tą pieprzoną dietę. Po czym się okazało ze nie musiałam miec tej diety. Teraz jem prawie wszystko (oprócz przetworów mlecznych) - jak narazie nie wysypuje aż tak bardzo ale gdzieniegdzie się cos pojawia. I już w nocy było lepiej, bo więcej tego pokarmu się pokazało.
Ale jeszcze pare dni temu walczyłam do upadłego z lewego cyca do prawego i odwrotnie. Musiałam tylko 2 razy dokarmic po 30 ml, ale teraz już nie ma takiej potrzeby :)

Dziewczynki, byłam u lekarza i mam zapalenie górnych dróg oddechowych i dostałam antybiotyk :( biore Bioracef i nurofen forte, mam nadzieje ze nic nie przeniknie w mleku do malutkiej? :( Boje się też ze zarażę ją.

patys siteczko Moja Alusia podobnie śpi :) ale wieczorem jak zasneła o 21 to obudziła się o 2, karmienie przewijanie i kolejna pobudka o 7 rano :) ale o 7 juz musiałam wstawac bo mała chciała się bawic - zaczeła sie smiac na głos ze nawet męża obudziła :)

12 lata 6 miesiąc temu #444546 przez PolaL
Kasia7775 a czemu to cię kontrolują :unsure: zapomniałam to chyba że masz działalność :unsure:

12 lata 6 miesiąc temu #444553 przez PolaL
Chasiami z tego co mi wiadomo to nawet jak chorujesz to powinnaś karmić małą. Twoje mleko ją zabezpiecza przed infekcjami - tak mi mówiła pediatra. Więc karm kochana i się zawczasu nie martw. Zdążysz osiwieć przed roczkiem :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #444554 przez gorla
Dziewczyny ja dziś rano byłam na ktg i sa skurcze nawet do 90 % ;) w nocy brzuch mnie bolał jak na okres ale nie za bardzo czuje te skurcze :unsure: :unsure: lekkie takie, w nocy były mocniejsze, a ze strachu ze sie zaczyna trzęsłam sie jak galareta :silly: :silly: cykor ze mnie nieziemski :side:

12 lata 6 miesiąc temu #444572 przez kasia7775
PolaL tak, mam działalność i zaczęłam w lipcu dopiero, dlatego się czepili :angry:
A co do przychodni to u mnie jeszcze gorzej - lekarka przyjmuje w tym samym gabinecie i w tym samym czasie zdrowych o chorych.

12 lata 6 miesiąc temu #444593 przez baby_55
Gorla to może już niedługo :)

Chasiami jeśli mówiłaś, ze karmisz piersią to zapewne dostałaś antybiotyk który jest bezpieczny i nie przenika do pokarmu, co do zarażenia to wraz z pokarmem przekazujesz małej przeciwciała, które produkuje Twój organizm w walce z chorobą, więc nie powinna się zarazić

Kasia wszystko będzie ok :) nie martw się na zapas, w końcu co mogą Ci zarzucić, jesteś z dzieckiem w domu i tyle :)

u nas wszystko jak na razie ok :) nie ma na co narzekać :) czasem jest wiecej mleczka czasem mniej ale spokojnie wystarcza, czasem młoda dłuzej wisi przy piersi czasem krócej, zależy od humoru ;) sutki są tylko trochę obolałe jak zaczyna ssać a poza tym wszystko jest ok, drobne otarcia które miałam na początku już sie dawno zaleczyły i nic nowego się nie pojawia :)

ja nie trzymam diety, jem w zasadzie wszystko, staram sie jeść codziennie jabłko i marchewkę na surowo, żeby młodej łatwiej się robiło kupkę, czasem zjem troche czekolady, czasem łyknę jakiegoś napoju gazowanego, ogólnie to nie próbowałam tylko ostrych przypraw i rzeczy wzdymającyh fasola, kapusta itp

12 lata 6 miesiąc temu #444603 przez kasia7775
gorla patrze na twój suwaczek - od dzisiaj nie ma strachu :) ja w tym terminie dwójkę dzieci urodziłam i były już jako urodzone o czasie. Trzymam kciuki.

chasiami karmienie piersią to najlepsze lekarstwo i ochrona:) u mnie miesiąc temu pomór był w domu, a mały nawet kataru nie załapał :)

Baby staram się nie denerwować, ale kto wie, co oni mogą wymyślić?

Tak mi dzisiaj przez to wszystko czas zleciał, że Oli się darł z głodu, a ja myślałam, że kolkę ma :cheer: :ohmy:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka