BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 miesiąc temu #310807 przez iwonaNAVI
Megi moja ma tak samo mniej gaworzy wiecej sie smieje i pluje no i odkrywa nowe zeczy :) mysle ze nie ma co sie martwic :)

Katy fajnie ze odpoczelas :) i ze juz jestes :)
Temat został zablokowany.
13 lata 1 miesiąc temu #310809 przez Pyśkaaaa
ewelina trzymam kciuki za badania bedzie donbrze :*
ja nie widziałam rozmów...
ja się glutenuje dopiero za 1,5 tyg...
cieszę że Maciuś się obudził

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Katy to dobrze że odpoczełaś...

a ja zjadłam pączka co będzie :)
13 lata 1 miesiąc temu #310817 przez angie1713
Jestem :)
Bylam na zakupach po zupki dla Nadii i zrobiłam zapas ale zastanawiam się czy nie zacząć sama gotować bo na słoiczki idzie majątek :dry: tylko nie mam pojęcia jak się za to zabrać :silly: Czy wy gotujecie codziennie czy w większych ilościach jeśli w większych ilościach to jak to przechowujecie aby się nie popsuło ???Może macie jakieś przepisy ja szczerze mówiąc nie wiem jak się za to zabrać jestem zielona :huh: Licze na waszą pomoc :P

Kasiu super że z tym chłopcem już dobrze:)

Ewelina obserwuj malutką ale na pewno wszystko będzie dobrze :)

Megi jeśli chodzi o gaworzenie to zależy od humoru nieraz gada jak najęta a nieraz milczy :silly:

Pyśkaa ale ci zazdroszczę tego paczka :silly: :silly:

Nadia już po kąpieli i śpi pierwszy raz o tak wczesnej porze w szoku jestem :)
13 lata 1 miesiąc temu #310835 przez slowiczek
Pozdrawiwm was ze szkoly...czekam wlasnie na wyniki ale wkurzyl mnie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dal nam za mali czasu i nie zdazylam zrobic wszystkich zadan wiec nie wiem co bedzie :[[[[ :angry:
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #310845 przez bewipo
Słowiczek trzymam kciuki.

angie a co byś chciała ugotować?? Ja generalnie robię tak: gotuję wodę w garnku (samą wodę bez soli czy innych przypraw) i na gotującą wrzucam pokrojone warzywa (np. ziemniaczki i marchewkę). Jak są już miękkie to gorące ciach do blendera, do tego łyżka oliwy z oliwek i w zależności jakie gęste wyjdzie to jeszcze wodę albo tą od gotowania warzyw albo mineralną. Jak chcesz coś z mięskiem to musisz to mięsko osobno ugotować i do blendera samo mięsko bez tej wody od gotowania.

Ja ostatnio gotuję jedną zupkę na dwa dni. A jak chcesz większą ilość to możesz zamrozić albo zamknąć w słoiki.
13 lata 1 miesiąc temu #310860 przez gosia2324
Aleeeee gaduły :) Prawdziwe baby z Was :) :silly:

Kasia, dobrze ze z Maciusiem wszystko ok :)

Pati sesja pierwsza klasa :kiss:

Ja do pracy nie wracam, i dzis skończył mi sie macierzyński :dry:

Beti a Ty wynajmujesz opiekunkę?kto bedzie z Filipkiem?

Wiecie co Jagodka od 3 dni inaczej placze. Robi z ust taki dziubek i "mowi" muuuuuuu muuuuu :) strzasznie smiesznie to wyglada :blink:

Slowiczku paczka wyslana,daj znac jak dojdzie.... :blink:

Aaaaaaaaaa i wlasnie kupilam bilety do Anglii, lecimy 24 września na 4 dni :) z dzieciakami :)
13 lata 1 miesiąc temu #310863 przez ewelinaa
Angie - ja ostatnio ugotowałam zupkę z dyni - dynia ugotowana na miękko w wodzie, do tego marchewka i ziemniak ugotowane na parze. Gorące do blendera, zmiksowałam, dodałam oliwę z oliwek i wodę Żywiec przegotowaną :) wyszło tego sporo, więc jedną porcję zostawiłam na 2 dni, a resztę zamroziłam w takich pojemnikach allegro.pl/4-pojemniki-do-przechowyw-i-m...ono-i2099627237.html

Pączki zjadłam dziś 2, ale jeszcze mam ochotę :S a że są w domu to chyba się skuszę :P
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #310872 przez Agusia83
Moja kolewna tez juz spi...o 19 juz nynala :laugh: a mruda dzis przeokrutna...chyba to juz skok...albo zabki...

Katy, super, ze sie odezwalas i ze wrocilas :laugh: z niecierpliwoscia czekamy na fotki.

A ja zjadlam dzis 3 paczki...ale dupka urosnie...do tego kilka faworkow :silly:

Ja jeszcze nic nie gotowalam..ale mysle, ze powinnam, bo faktycznie sloiczki sporo kosztuja...

dziewczyny a probowalyscie robic jabluszka? Mam je zetrzec na tych najmniejszych oczkach a pozniej je poddusic, czy takie surowe dac?

Gosia, juz zazdroszcze....tez bym gdzies pojechala...a wiesz jak to szybko zleci? I nasze dzieciaczki beda mialy roczek :laugh:

A kiedy sie spotkamy? Pytam powaznie!!!!!!!Zjazd wrzesniowych mam i dzidziusiow...super by bylo, nie?
13 lata 1 miesiąc temu #310874 przez angie1713
Dziękuję dziewczyny za przepisy właśnie chciałam zrobić ziemniaczka z marchewką albo dynie bo Nadia bardzo lubi:)
13 lata 1 miesiąc temu #310880 przez kasia79
ja też gotuję na dwa dni :) tak jak bewipoo

Słoiwczek na pewno zdałaś trzymam kciuki, swoją drogą dlaczego tak póżno???
13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #310883 przez Agusia83
Slowiczku ja tez trzymam kciuki :laugh:

Zaraz bede ogladac pierwszy odcinek "reguly gry" na tvn7...z Julia kaminska i Mackiem zakoscielnym...ciekawa jestem czy smieszne...
13 lata 1 miesiąc temu #310887 przez kasia79
Katy witaj ;)

Gosiu fajnie macie.....Anglia :)
a ja tylko w domu siedzę i już mnie szlak.............

Mała po kąpaniu, karmieniu leży w łóżeczku ale o spaniu chyba nie myśli grrrr
13 lata 1 miesiąc temu #310889 przez kasia79
angie1713 napisał:

Dziękuję dziewczyny za przepisy właśnie chciałam zrobić ziemniaczka z marchewką albo dynie bo Nadia bardzo lubi:)

tylko skąd dynię wziąć :unsure:
13 lata 1 miesiąc temu #310894 przez ewelinaa
kasia79 napisał:

angie1713 napisał:

tylko skąd dynię wziąć :unsure:

Ja dynię od babci dostałam :)

A kupić to nie mam pojęcia :dry:
13 lata 1 miesiąc temu #310895 przez angie1713
Moja Nadia też się obudziła spala 30 min :ohmy:

Znalazłam fajne przepisy może się kiedyś przydadzą dla dzieciaczków :)
www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka/papki-i-przeciery.html
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka