BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 6 miesiąc temu #152689 przez gosia2324
Fanka Dawidek naprawdę rośnie jak na drożdżach :)
Beti Twój maluch tez bije rekordy :)
Super :) !!!!
Mam nadzieje,,z e z serduszkiem będzie wszystko dobrze, muszą zbadać go porządnie !
Jesteśmy z Toba :kiss:

Kasia 8 mies zaczyna się w 32 tyg :) Za tydzień zmieni Ci się okienko :)

Ile się położyć, głowa mnie boli, no i zaraz ten film na Polsacie :)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #152702 przez bewipo
fanka na pewno z moczu a nie z pochwy?? Mi powiedziała, że będzie pobierać wymaz z pochwy. To chyba na tego paciorkowca właśnie. Takie są teraz wymogi, że pobierają przed porodem. Ja chodzę na fundusz to mam wszystko wg tabelek i wytycznych z nfz-tu robione. Ostatnio zresztą coś się musiało pozmieniać w tych wytycznych, bo więcej czasu na wizycie lekarka przeglądała te tabelki i szukała co ma być niż te wszystkie badania :D
13 lata 6 miesiąc temu #152717 przez fanka
bewipo- to już nie wiem , wydaje mi się , że mówiła posiew z moczu ale może faktycznie z pochwy, a mnie się już coś pomyliło. Pewnie masz rację , że z pochwy bo to nawet logiczniej brzmi :-)
13 lata 6 miesiąc temu #152718 przez beti
Jestem...byliśmy u lekarza na prywatnym echo....lekarz oglądał serduszko przez całą godzinę, wszystko mierzył, sprawdzał, 10 razy oglądał, słuchał i przyrównywał...maluszek ma co jakiś czas dodatkowy impuls w serduszku, który odrobinę zaburza jego ogólny rytm, ale budowa i wszystko inne super...nie jest to dla niego nic groźnego ani niebezpiecznego i powinno się unormować po porodzie albo w ciągu pierwszych miesięcy....powiem Wam, że odetchnęłam...nigdy tak się o niego nie martwiłam, nie życzę żadnej z Was takich nerwów....pójdę jeszcze w poniedziałek na to echo z NFZ...niech sprawdzi drugi lekarz...ale jest mi już lepiej i przynajmniej w nocy będę mogła spać spokojnie....

Aha, no i wg tego USG maluszek ma 2100g i termin w okol. 20-25 sierpnia....
Podobno najbardziej miarodajny termin jest z USG z 12 tygodnia...wtedy mieliśmy 26 sierpnia...
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #152722 przez beti
A na pocieszenie dostaliśmy fotkę...
Oto ON :)

Od dziś nazywamy go PUCIEK :) Nawet lekarz zwrócił uwagę na te Pućki :))))
Załączniki:
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #152724 przez fanka
Beti- najważniejsze, że wszystko dobrze, że lekarz stwierdził, że to nic groźnego i Filipek zdrowy!!!
heheh Wasz Filip Puciek,a ja się dziś śmiałam , że mój Dawid takie małe sumo :-)
A zdjęcie piękne, rzeczywiście pełniutka buzia!!! my niestety zdjęcia nie mamy :-(
13 lata 6 miesiąc temu #152731 przez bewipo
beti dobrze, ze to nic groźnego. A fotka śliczna :)
13 lata 6 miesiąc temu #152789 przez pati-m
beti - cuuuuuudny ten Twój Puciek :) I cieszę się, że wszystko dobrze z serduszkiem :)
13 lata 6 miesiąc temu #152807 przez Pyśkaaaa
Beti dobrze że to nic groźnego :) a zdjęcie po prostu rewelacja ta reka w oczku hahah
13 lata 6 miesiąc temu #152829 przez slowiczek
no to super beti, że wszystko jest ok :) doskonale Cię rozumiem z tym martwieniem się, ja np jak się dowiedziałam, że mi szwankuje tarczyca to się rozbeczałam i umierałam ze strachu nie dlatego, że coś mi dolega ale tylko dlatego, że bałam się o malutką...a co do wagi to im większe dziecko to tym bardziej usg może się mylić dlatego należy to brać tylko za orientacyjną wielkość :) ale i tak jest duży :P
13 lata 6 miesiąc temu #152903 przez pati-m
Dziewczyny siedzę i szperam w necie na temat kąpania maluszka - o tych leżaczkach do wanienki, foczkach i gąbkach. Znalazłam taką wanienkę allegro.pl/ok-baby-wanienka-anatomiczna-...aby-i1688260371.html Jak dla mnie to droga, no i ja i tak już kupiłam normalną, ale wklejam link, bo może którejś z Was się spodoba :)
13 lata 6 miesiąc temu #152911 przez bewipo
Łanie wyglądają te wanienki, ale podobno nie za wygodne dla maluszka. Ja też mam zwykłą, dzisiaj sprawdzałam czy ten zintegrowany termometr działa. Nie jest super dokładny, ale działa, to o jeden wydatek mniej :)
13 lata 6 miesiąc temu #152916 przez pati-m
Ja ją znalazłam przypadkowo jak szukałam opinii o foczkach. Cały czas się zastanawiam i czytam wszystko "za" i "przeciw" na ich temat. Na gąbkę się nie zecyduję bo wszyscy mówią, że to skupisko bakterii więc to na pewno odpada.``
13 lata 6 miesiąc temu #152929 przez Agusia83
Beti, widzisz, nie jest zle...kurcze nawet sprawdzilo sie to, co napisalam, ze ten amnkament moze zaniknac po porodzie lub kilka miesicy po narodzinach :laugh: Bardzo sie ciesze z tej wiadomosci, a Filipek niezly pucus jest :laugh: jak ja Ci zazdroszcze takiej fotki :blink:

Dziewczynki jutro wkleje Wam zdjecie..bylismy w tesco i zakupilismy 5 elementowy komplecik dla maluszka od 6-9miesiecy za 25zl..a w nim czpeczka, niedrapki, sliniaczek, bodu i pajacyk...piekny zestaw zakochalam sie w nim a znalazlam przypadkowo :lol:

Dobranoc, zycze wszystkim spokojnej nocki, a przede wszystkim Beti :woohoo:
13 lata 6 miesiąc temu #152930 przez fanka
Ja mam właśnie tę gąbkę, kupiłam w zestawie z wanienką ale jak czytam tu Wasze opinie to faktycznie tak myślę, że to ciągle wilgotne, i różne "syfy" się tam będą gnieździć i nie będę jej używać. Na szczęście kosztowała niewiele więc nie będę miała wyrzutów sumienia, że zbędne wydatki. A tak naprawdę to wydaje mi się ze dopiero życie pokaże ile zbędnych rzeczy kupiłyśmy, takie chyba "urok" młodych mam :-) jest po 23 , a ja wcinam kanapki z twarożkiem bo tak mnie głód zmorzył, że aż mnie mdliło!! I znów kilogramy na plusie ehhh
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia