BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #175621 przez mgielka22
Gosiu mi tez twardnieje wiec sama nie jestes :kiss: a mi wlasnie M robi kanapki z serem i pomidorem :) dzis moje stopy awansowaly z parowek na buraki :P
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #175653 przez mYSZA
gosia2324 napisał:

A u mnie na kolacje byl omlet w wersji XXXL :silly: :woohoo:

Cos czuje ze dzis tez spania nie bedzie :(
Brzuch mi ciągle twardnieje :dry: :dry: :dry:

o rany jak ja bym zjadzła omleta! ale mój mąż odmówił działania w tym względzie;/

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #175655 przez mYSZA
a nie;P skapitulował;P zaraz sobie też zjem omleta;))))

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #175658 przez beti
Ja właśnie pochłonęłam wędzonego węgorza :D mniaaaaaammmmm
13 lata 4 miesiąc temu #175671 przez pati-m
Witam ponownie :)
Właśnie wróciliśmy od mamy, bo trzeba było zdać relację z wizyty od lekarza, no i rozdać prezenty po powrocie znad morza :)
A więc melduję, że Kacper się odwrócił główką do dołu i jest gotowy do przyjścia na świat. Lekarka daje mi maksymalnie 4 tyg, na następną wizytę mam sie raczej do niej nie nastawiać i wypisała mi już skierowanie do szpitala na porodówkę! Jak badała mi szyjkę to mi się skróciła i jest już podobno jakaś miękka, ale nie będziemy nic z tym robić, tylko po prostu czekać jak małemu zachce się opuścić brzuchal. Wszystko jest dobrze, on jest gotowy i właściwie jestem w 36tc (bo miałam nieregularne miesiączki i dlatego termin jest ruchomy). Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :ohmy: :ohmy: :ohmy: Ja naprawdę mogę niedługo rodzić :ohmy: Mój Skarb waży 2860g i ma ok. 49cm długości :lol:
Fotki nie mam bo buźka była zasłonięta :) A na te bakterie w moczu dostałam leki i też mam się tym nie martwić, bo poza tym wyniki mam super. Strasznie się cieszę i jednocześnie powtarzam sobie - o matko! to się dzieje naprawdę i trzeba będzie niedługo urodzić! :ohmy: :side: :S
13 lata 4 miesiąc temu #175672 przez mYSZA
o rany Pati! i pomyśleć, że na pierwszej stronie jesteśmy pod tą samą datą;P
cieszę się, że wszystko gra i że czas oczekiwań na Maluszka skrócił ci się o 2 tygodnie;P

faktycznie to coraz bardziej realne...

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #175675 przez beti
Oooo proszę, to może nawet mnie i moje rokowania wyprzedzisz :) to jest jak loteria :) Gynalgin dostałaś?
13 lata 4 miesiąc temu #175679 przez pati-m
Dostałam prenatal uro care.
Co do tego terminu to trochę mnie to przeraża i aż nie chce mi się wierzyć, że to już niedługo. 15 jadę do szpitala obejrzeć porodówkę itp., bo umówiłam się ze swoją położną. Po tej wizycie ostatni raz przepakuję torbę zgodnie z jej wskazówkami i będę się czuć jak tykająca bomba zegarowa :)
13 lata 4 miesiąc temu #175688 przez Mała
Witam w ten paskudny "jesienny" dzień.

Dziewczyny, jak tam noc i twardniejące brzuszki?
Ja dzisiaj o dziwo miałam całkiem całkiem noc. Lecę do lab i gina na pobranie wymazu.

Pati wieści super.

Kolejny tydzień nam wskoczył :laugh:
13 lata 4 miesiąc temu #175692 przez slowiczek
Ups Beti, nie chcialam Ci robic smaka :p ale jakby co u mnie dzis w repertuarze nalesniczki w dalszym ciagu takze jak masz ochote to wpadaj na Ursynow :D

Mala 3mam kciuki za wizyte :)

tez wlasnie jade do lab - wybralam sobie jakies nowe bo dotychczasowego mam dosyc, ostatnio krew pobierano mi strasznie dlugo a siniak schodzil przez 2.5 tygodnia :< aaaaa i tez sie cala obsikalam rano celujac w pojemniczek haha :D
13 lata 4 miesiąc temu #175696 przez beti
Słowiczek nie kuś, bo mam na Ursynów niedaleko :P

A tak w ogóle tadaaaaaaaaammmmm...zaczynamy 38 tc.... i już jesteśmy jak tykająca bomba :P
13 lata 4 miesiąc temu #175719 przez slowiczek
Ups Beti, nie chcialam Ci robic smaka :p ale jakby co u mnie dzis w repertuarze nalesniczki w dalszym ciagu takze jak masz ochote to wpadaj na Ursynow :D

Mala 3mam kciuki za wizyte :)

tez wlasnie jade do lab - wybralam sobie jakies nowe bo dotychczasowego mam dosyc, ostatnio krew pobierano mi strasznie dlugo a siniak schodzil przez 2.5 tygodnia :< aaaaa i tez sie cala obsikalam rano celujac w pojemniczek haha :D
13 lata 4 miesiąc temu #175737 przez ewelinaa
Dzień Dobry :)

U mnie pochmurno i chyba będzie padać :dry: A w taką pogodę nic nie chce się robić, miałam wstawić pranie, ale chyba sobie daruję bo i tak nic nie wyschnie :angry:
Ja mam zrobić badania w przyszłym tygodniu - mocz, morfologia i jeszcze:
odczyn Coombsa
oznaczenie HBS
oznaczenie HCV

Robiłyście takie badania??? Bo nie wiem co to jest :unsure:
13 lata 4 miesiąc temu #175742 przez pati-m
Witam o poranku :)
A ja wyjątkowo miałam spokojna noc. Brzuch mi nie twardniał i wstawałam siku tylko raz. Co prawda nie obyło się bez wygibasów Kacpra, który aż tatę obudził tym kopaniem bo miał rękę na moim brzuchu, mąż szturcha mnie w nocy i się pyta co mały robi, że tak mocno on to odczuwa :silly:
U mnie też pochmurno, ale na szczęście jeszcze nie pada. Po śniadanku urządzam jazdę próbną moim wózkiem, bo wczoraj wieczorem nie było okazji :lol: Po południu wstawię fotkę.

Miłego dnia życzę wszystkim! :)
13 lata 4 miesiąc temu #175751 przez gosia2324
Czesc :)

U mnie tez zimno brrrr jak tak dalej będzie to rzeczywiście w mega ciepłych kombinezonach dzidziusie ze szpitala wyniesiemy. :pinch:

Nastawiałam sie na ciężka noc a spalam jak zabita, no do 5.20 bo juz o tej porze moje dziecko wstało :dry: :dry: :dry:
A drugie w brzuchu chyba uczyło sie jeździć na rowerze, bo skopała mnie okropnie :blink:
No i zaczynamy 36 tydzien :)

Pati no to rzeczywiście ladna waga maluszka, zdrowo rosnie :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia