BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #175844 przez kasia79
Mysza ale te wielorazowe trzeba prać, a zauważ że proszki, woda, prąd też są masakrycznie drogie.
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #175845 przez mYSZA
tak juz to brałam pod uwagę. Nie ma sił- wychodzi taniej, ekologiczniej i zdrowiej dla dziecka. ale fakt faktem, że nie jest to aż tak wygodne jak pampy.

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #175847 przez basia89
mysza a pokaż jak te twoje polarkowe wyglądają :) ciekawa jestem :)

to myślicie że jedna paczka tych new born starczy????
13 lata 4 miesiąc temu #175849 przez Agusia83
Nie wiem czy starczy...one sa od 2-5kg, a te 2 to od 3-6kg....nie ma duzej roznicy...chociaz nie wiem jak w wielkosci...najwyzej dokupimy pozniej, a jedynki biore do szpitala...
13 lata 4 miesiąc temu #175850 przez mYSZA
no takie same jak tetrowe tylko, ze z polarku;) moje są akurat zielone;P ale te polarkowe tylko na pierwszy czas, a potem mamy mniej więcej coś takiego zakupione:

allegro.pl/pieluchy-wielorazowe-lulajbab...nky-i1751348121.html

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #175851 przez gosia2324
Pyśkaaaa napisał:

witam :)
Ewelina mi doktor tez zlecił te badania i tez je miałam robione na poczatku ciąży teraz powtórka :)
Pati ojej to już zaraz możesz się rozpakować:) dobrze że Kacperek się obrócił :)

a my wczoraj odebraliśmy łóżeczko :D wózek też już jest i wanienka :D zostały mi kosmetyki dla młodego i przydała by się jakaś fajna promocja na pieluszki :)

Pieluszki sa w Kauflandzie Huggies wychodzi za sztuke ok 0,34 gr, wiec sie poplaca a paczki sa po 90 sztuk :)
13 lata 4 miesiąc temu #175853 przez Emme
Niedługo na naszym blogu pojawi się tekst o takich pieluszkach- może ktoś się przekona. ja sama używam jednorazowych bo dla mnie też trochę z tym zachodu ;/
13 lata 4 miesiąc temu #175854 przez gosia2324
monika1984lodz napisał:

Dzien dobry dziewuszki :)

Dziewczynki z kosmetykow dla maluszka co tak naprawde macie?Bo ja kupilam Hipp zel do mycia wloskow i cialka i mleczko do smarowania cialka po kapieli.Oliwki nie chce uzywac.Powiedzcie mi co jeszcze potrzebne.

Kup sobie jeszcze krem do pupy jakis delikatny, z Nivea, albo ziajki
13 lata 4 miesiąc temu #175856 przez mYSZA
ja w sumie przez 2 mieiace sie zastanawiałam i zbierałam opinie. Decyzja łatwa nie jest.

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #175858 przez kasia79
Basia ma rację, ja kupiłam paczkę pampersów 2 od3 do6 kilo ale zastanawiam się czy nie kupić tych od 2 do 5, ale moję dziecko na pewno urodzi się powyżej 3 kg więc gdyby te były za duże to zawsze na dole w sklepiku można kupić.
13 lata 4 miesiąc temu #175859 przez Emme
mYSZA napisał:

no takie same jak tetrowe tylko, ze z polarku;) moje są akurat zielone;P ale te polarkowe tylko na pierwszy czas, a potem mamy mniej więcej coś takiego zakupione:

allegro.pl/pieluchy-wielorazowe-lulajbab...ky-i17513481Z21.html

Zeberka najładniejsza :D
ja czasem używam/łam takich flanelowych- są przyjemniejsze od tetry i nie trzeba np prasować. używałam je teraz głównie do wózka, jako przytulaczek :), wcześniej na poduszeczkę jak małą ulewała.
13 lata 4 miesiąc temu #175860 przez mYSZA
nad flanelą też sie zastanawiałam, ale podobno szybko sie sztywna robi

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #175863 przez gosia2324
A ja juz wróciłam od dentysty( leczę póki darmo w ciąży ) :)
I robię obiadek :)

Mysza, ale taki polar na tylku to nie bedzie dziecku goraco ?
13 lata 4 miesiąc temu #175864 przez monika1984lodz
Dzieki dziewczynki , w takim razie jutro dokupie ten kremik :) bo myslalam o sudocremie ale wyczytala, ze jest z cynkiem ktory ardzo wysusza skore.A co myslicie o pudzre do pupy??

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #175865 przez basia89
ja jestem mimo wszystko za pampersami :lol: zwłaszcza że nasze maleństwa urodzą się na jesień i zimę więc bym miała problem z suszeniem tych pieluch a tak tylko buch do kubła i po problemie :laugh: i w ogóle po narodzeniu małego będę jeszcze załatwiać sprawy ze szkoła i ślubem. i pewnie będę chciała często jechać do teściowej. bo ona teraz już leczenie zaczyna więc jak mały będzie to chociaż tak ją na duchu uda się podnieść. bo za ciekawie to nie jest :( więc na pranie pieluch to nie będę mieć czasu.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia