- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
Hanias u nas Oliwka ma to samo. Nawet jak sie z kims bawi to co trochę patrzy czy jestem albo leci do mnie. Chociaż ostatnio na tate też tak reaguje i nawet raz jak wróciliśmy do domu, a mała była z babcią, to minęła mnie i poleciała do taty taka tatusiowa córeczka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Natalka też przylepa, ale ja uwielbiam jak się do mnie przytula:) Jej uśmiech i przytulanie wynagradza wszystko, nawet te nocki...
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja popełniłam ten błąd - na każdy płacz było branie na ręce i przystawianie do cyca bo się tak uspokajała i sama zapędziłam się w kozi róg!
Jeśli chodzi o przeczekanie płaczu dziecka to tak :metoda 3, 5, 7 minut (choć piszą że można skrócić czas oczekiwania w zależności od dziecka, bo jedno się wydziera a drugie marudzi). Jeszcze nie miałam odwagi na tą metodę ale dziś po raz pierwszy o 5 rano Hania się przebudziła i płakała. Nie wstałam z łóżka i nie odzywałam się do niej i o dziwo sama po 5 minutach zasnęła
Muszę kończyć bo się obudziła później napiszę więcej...
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Zresztą dzwoniły mi ze żłobka, że ma temp 38. Pewnie standardowo wyjdzie ząbek. Więc nawet nie idę do lekarza. Zobaczymy co będzie do wieczora lub jutra.
A ja już spakowana, żeby iść z nim na basen zaraz po pracy ... ehh
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Makrelcia nie pomogę, bo Oli od dawna nie je w nocy, jedynie jak sie obudzi to pić daje. Je wieczorem ok 19, a potem dopiero po 7 rano.
Hanias u nas to samo, wiecznie na mnie wisi, wczoraj spodnie mi przez to spadły ale to teraz taki etap rozwoju
A dzisiaj Oliwier skończył 9 miesięcy
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Chasiami to jak Tobie późno wyszły zęby, to Ali pewnie też nieprędko. Ja też mam zeby do kitu (swoje) i nie chciałabym aby NAtalka miała po mnie, zle tak sobie myślę, że teraz stomatologia bardziej rozwinięta niż za naszych czasów i profilaktyka w szkołach też jest więc myślę, ze nasze dzici będą miały mocniejsze zęby niż my, tak jak my mamy lepsze od naszych rodziców.
KAsia sto lat dla Oliwiera! My dziś 8 m-c kończymy, z tej okazji Natalka dziś siadała sama z podłogi, wcześniej zdarzało jej się to w łóżeczku:)
dobrej nocki
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Dzisiaj Oliwier miał lekką biegunkę, ale pił dużo i trochę zjadł, mam nadzieję, że to tylko od zębów...
Ja miałam zęby od 7 miesiąca, ale wszystkie naraz szły i ponoć na roczek miałam wszystkie. Zęby mam słabe, ale to chyba po tacie bo on też ma problemy. No i kiedyś dentystka mi spieprzyła kilka zębów. Już miałam spokój, wszystkie wyleczone, a teraz po ciąży znowu do dentysty latam.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
a my w łóżku leżymy temp dalej 39. Tak jak podejrzewałam zębY. Widać już następnego. Mały wampir nam rośnie mamy 2 jedynki na doję i 2 dwójki do góry ciekawy układ
buziaki dla solenizantów
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
A u nas w końcu cos się ruszyło i idzienam lewa dolna jedyneczka ale jest marudzenie i jeszcze raz marudzenie dzień i noc
chasiami a jak u Was z ząbkami? Dalej nic?
Sto lat i zdrówka dla Oliwiera i Natalki
Buziaki
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Z tym nocnym karmieniem, to chyba racja, ale w moim prypadku, nie dam rady. Musiałabym wziąć urlop żeby tak młodego oduczyć. Ale też czasami mam już dosyć tego cyca. Czasami uwielbiam to, bo wiem, że to niepowtarzalne nasze intymne chwile, tylko moje i synka
Co do zębów, to racja dużo zależy od genów,ale też od tego co dajemy dzieciom pić. Jak piją dużo słodkiego, to często trafia się próchnica. My uczymy Filipa pić wodę, na razie bez problemu. Magdę też tak uczyłam i nigdy nie miałam takiego problemu, że "najdała" się słodkim piciem.
Chasami doczekasz się Waszego niezwykłego dnia, w postaci ząbków,ale i inne niezwykłe dni Was czekają.
Magda miała zęba gdy skońcyła 3 miesiące, tego samego spodziewałam się po Filipie,a on nie ma jeszcze. Ja tam się tym nie marwtię. Boję się ewentualnej anormalności przy ząbkwaniu.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Wczoraj duchota jak to na Boże Ciało. U nas procesja jest przez całe miasto, a że mamy podzielone na górny taras i dolny taras tak ze zeszliśmy na dół na 10 rano a skończyła się o 13. W spiekocie w czasie procesji przepuszczałam moją koleżankę którą mąż wiózł do szpitala. Normalnie strasznie się wkurzyłam bo idą takie głąby widzą że człowiek jedzie do szpitala a oni mają go w d..ie nawet nie chcę ustąpić. Swoją drogą księża też mogliby pomyśleć robiąc pochód na jedynej drodze do szpitala...
No i dziś się dowiedziałam od mamy tej koleżanki ze urodziła małego w 7 miesiącu. Mały ma 1200g od razu zawieźli go do Sz-na a ona już w domu ... Miała mieć cesarkę przy normalnym terminie a tu urodziła naturalnie. Normanie jeszcze dochodzę do siebie po tych wiadomościach.
A i sprawdziło się że drugi poród jest szybszy - to informacja dla Was mamuśki. Pamiętam że jak poszłam do mojego lekarza po porodzie i mu mówiłam że rodziłam w sumie 1h15min to powiedział ze kolejny jeszcze szybszy. Tzn. co nie zdążę dojechać do szpitala No to chyba zostanę przy dwójce. No chyba ze życie potoczy się inaczej.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Jeśli chodzi o te kupna soczki to raczej ja bym rozrabiała. Za dużo cukrów. Mam znajome co podawały maluchom soczki typu Kubuś, takie z Biedronki i doprowadziły do próchnicy. To samo jeśli chodzi o te herbatki w granulkach dla dzieci. Jak nie musicie to podawajcie raczej sporadycznie. Mały jest wychowany na wodzie i nie narzekamy.
Sandra pogody współczuję bo my już spacerowałyśmy na krótko. Teraz trochę pada więc ma bluzeczkę na długi za to rajstopki ażurkowe żeby nie przegrzewać.