- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Madziu, Aniu - jeśli chodzi o cyca w nocy to ja też się strasznie bałam jak to będzie, bo co 2 godziny był cyc, ale wcale tragedii nie było - zamiast tego dostaje butlę ok 23-24 i do rana jej nie daję już nic (choć na początku dawałam wodę).
Madziu - z butelką u nas też był ogromny problem i myślałam że za nic w świecie nie będzie chciała z butli pić. Kombinowałam z różnymi butelkami (dr brown, tommee tippee itp. a Hani najbardziej spodobała się najzwyklejsza z rossmana) i w dzień starałam się jej podawać żeby chociaż 2 łyki wzięła i się przekonała.
W tej książce jest napisane że nie trzeba drastycznie odstawić malucha, na początku można wydłużać przerwy między posiłkami i zmniejszać ilość ( w przypadku piersi skrócić czas podania piersi).
A u nas HAnia dziś odmówiła rano cycusia i teraz na noc też nie chciała i chyba przyszedł czas pożegnać się z cycusiem (jest mi przykro )Musiałabym ją kiedyś odstawić ale i tak mi jakoś dziwnie
Co do soczków to też staram się ograniczać do minimum a jak daję to rozcieńczone wodą a poza tym to staram się podawać wodę!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Chasiami mam nadzieję że i twojemu szkrabowi ten pierwszy Dzień Dziecka minął w radości i był pełen niespodzianek
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Dużoooo radości i uśmiechu dla naszych cudownych małych pociech z okazji Dnia Dziecka
Bardzo intensywny weekend był Ale pozytywnie, pogoda dopisała więc było super
Maksymilian od dwóch dni nie zasypia przy wieczornej butli tak jak zawsze to robił Jak do łóżeczka go wkładamy to od razu wstaje i albo sobie pokrzykuje jak kogoś widzi, albo płacze jak zostaje sam, za to jak tylko go wyciągnę i usiądę na kanapie to się przytula do mnie i spokojnie leży i po 15 minutach zasypia Mi się to nawet podoba bo uwielbiam jak się do mnie przytula, ale obawiam się, że nie będzie chciał sam zasypiać jak tak będzie dalej
Jeżeli chodzi o picie to wolę dać Małemu samą wodę, zresztą widzę, że to mu najlepiej smakuje. Dostał w prezencie soczki bobofrut i krzywi się po nich bardzo Czasami do wody sama mu wyciskam trochę soku z jabłuszka to też mu smakuje
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
U nas porażka z naszym laptopem.. okazało się, że dysk do wymiany. W związku z tym mąż uruchomił nasz pradawny komputer stacjonarny, bo muszę kończyć pracę mgr.
Chasiamija bardzo dobrze rozumiem te Twoje oczekiwania na ząbka, jeszcze tydzień temu sama tak wyczekiwałam. Ja to normalnie miałam aż schizy na punkcie ząbków. Tak strasznie nie mogłam ich się doczekać, że co noc mi się śniły, a jak je we wtorek wystukałam to aż skakałam po kuchni z radości
Agnessate Twoje zdjęcia są super,a na tych wczorajszych zdjęciach to Maksiu wygląda jakby ze 2 lata miał. Zazdroszczę Wam plaży i ładnej pogody. U nas tylko wczoraj było słońce, a tak to pochmurno i deszcz
Oliwia ostatnio tak zaczęła broić, że nie nadążam za nią, a wczoraj zrobiła sobie ryskę na twarzy i ma strupka Jak stoi przy meblach to puszcza się jedną rączką i się cieszy, a jak się przewróci to mówi baaaaaa
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
u nas dzień dziecka deszczowy ale za to w niedzielę wyszło słoneczko...mały dostał od cioci wóz strażacki który jeździ i gra...wczoraj tak się na niego napatrzył i czołgał za nim że aż się spocił a jak tylko chcieliśmy wyłączyć bo już mieliśmy dość muzyki z tego auta to płakał wniebogłosy:)
u nas ząbka nadal nie ma ale jakoś strasznie na nie nie czekam:)od czasu do czasu zamartwiam się troche tymi stópkami bo ciągle kurczy paluszki i ciekawa jestem jak to będzie jak zacznie raczkować o chodzeniu nie wspomnę....
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
No i nie napisałam wam jeszcze o naszym forumowym spotkanku. Już myślałam że nici z niego bo w piątek była 2 razy burza ale na szczęście skończyła się tak mniej więcej o 17, więc mąż mnie zawiózł na basen przed 18-tą. No z zaczęłam czekać na Anię i Filipka. Okazało się że ona już wyszła i czeka na mnie na początku siedzeń a ja siedziałam na końcu. Pogadałyśmy sobie chwilę - tyle ile można na basenie. Dzieciaczki "powitały" się po swojemu. Gabrysia pokazała Filipkowi jak raczkuje ale Filipek jakoś nie złapał bakcyla. Więc będzie tak jak mówi Ania bez raczkowania tylko od razu pójdzie na nóżki. Moja mała już o 19 idzie spać więc zaczęła marudzić no to dałam jej cycusia. A na to Filipek też zaczął się upominać o swoje więc obie z Anią karmiłyśmy maluchy Moja mała była całą drogę do domu podekscytowana,bynajmniej gadała jak najęta, ale pod blokiem padła i zasnęła, tak ze minęło mnie pierwsze karmienie, dopiero o 24 był cycuś
Nasze spotkanie
Aniu nie zapomnij o wysłaniu mi adresu e-mail żebym mogła Ci zapodać resztę zdjątek.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Z Filipem jest dziwnie,bo nie wszędzie siada i staje, tzn. robi to praktycznie tylko w łóżeczku lub na podłodze gdy ktoś siedzi przy nim i może się podeprzeć, a w obcym miejscu na basenie nie chciał
Spotkanie z PolaL było bardzo sympatyczne, dopiero się poznajemy Szkoda, że nie możemy się wszystkie poznać
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Maks też jest taki brojarz, że nie nadążam za nim Raczkuje w takim tempie, że nie zdążę się obrócić a on już w innym kącie jest i niestety też się puszcza rączkami jak stoi i wczoraj uderzył się w nosek aż mu krewka poleciała, przeryczałam pół dnia z tego powodu A stałam przy nim i nie zdążyłam go chwycić
Patys ja też specjalnie nie czekam na ząbka, a też jeszcze nie mamy i nawet nie widać żeby coś szło Powodzenia w pracy A 5h to i tak dużo czas, ale dacie radę
PolaL Ale super powitanie Fajnie, że udało Wam się spotkać A Gabrysia to czysta mamusia
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
PolaL wysłałam ci emaila na priw
A Gabrysia jest chyba bardziej podobna do taty , choć deliktaność ma mamy Mam nadzieję, PolaL, że się nie obrazisz?
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Mój też się tak łobuz zrobił. Raczkować nie umie ale opracował sobie swój w łasny sposób na mobilność Mamy dywan z długimi włosami, zawsze złapie się za te kłaczki i ciągnie do przodu. Wystarczy że zauważy kable obok szafki i w mgnieniu oka już jest przy nich
Pogoda też nam się nie udała na dzień dziecka. Na szczęście Młody zdążył wyzdrowieć. Tzn tem juuż nie ma ale za to biegunki go jakieś męczą. Nie są to wielkie ilości ale praktycznie po każdym jedzeniu. Do tego tyłek mu się tak obszczypał, że jak zdejmuję mu pieluszkę to już krzyk Już poszłam ostro i pożądną mąśćią mu posmarowałam i po jednym dniu jest o niebo lepeij.
A guzów będzie sporo. Nie przejmuj się agnessa. Ja Młodego trzymałam za nogę i patrzyłam na niego a i tak spadł mi z łóżka. Jakim cudem to nie wiem.
A dzisiaj był na mnie obrażony, że go ranop obudziłam. Marudny był aż do żłobka nie doszliśmy. Posadziłam go na dywanie żeby się ubrać to tak jak siedział przechylił się do przodu i bużką o podłoge Normalnie... az ciary przeszły. Ale co zrobić.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
ggyhnZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZP;ZP:ZsZ@s.`18wsA>Z1; szał mojego dziecka najgorzej ze jej pozwoliłam a teraz ryk że odsuwam od kompa
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Makrelcia Zdróweczka dla synka
PolaL Gabi pięknie się rozpisała Maks jest pierwszy do komputera, aż się trzęsie jak laptop jest w zasięgu jego wzroku i pędzi, żeby tylko nikt nie zabrał
Ale pusto jakoś
Zastanawiałam się ostatnio co u dziewczyn, które się nie odzywają. Mam nadzieję, że u Was wszytsko ok i że czasami chociaż podczytujecie Buziaki dla Was
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Może któraś z forumowych mam przyjedzie do Częstochowy spotkać się ze mną?
Oliwia ostatnio ma manię klepania w telewizor, więc pól dnia ją od niego odciągam...