- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Ja jak zwykle zaganiana, nawet podczytywać Was nie miałam czasu Ale praca oddana, sesja prawie zaliczona, jeszcze tylko obrona i wakacje
Oliwierowi wstawiłam bramkę na chody, żeby nie spadł - w chodziku jest ok, ale na czworakach włazi na schody do góry
Magda gratuluję książki
Agnessa mi się udało znaleźć fajne noclegi w Rewie od 20 do 26 lipca jedziemy
Ania u mnie to chłopacy wszystko szybciej robią córka np. miała pierwszy ząb na 7 miesięcy, starszy syn na 3 m, a Oli na 4:)
Ania i Pola pierwsza "randka" super
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Kasia to u ciebie jest odwrotnie,ale z regóły jest tak, że to dziewczynki robią wszystko szybciej zwłaszcza mówią, bo dziewczynkom szybciej łączą się połączenia między dwoma półkulami mózgowymi niż chłopcom. Nie bez kozery mówi się, że dziewczynki są dwa lata do przodu od chłopaków.
U nas jest maskara z myciem glowy ostatnio myję głowę Filipowi na stojąco, bo nie da się położyć w wannie tylko się drze i wyrywa. Myję go na stojąco, bo staje w wanience i łazi w koło i ja go myję trochę to ciężko tak.
U nas odpukać cały czas piękna pogoda, a mój syn jakby mógł to byłby na dworzu cały dzień. Jak wracamy do domu to płacz
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0
A u nas jedyneczka jeszcze sie nie przebiła, kupilam żel na dziaselka smarujemy i juz tak nie boli
Julka staje na nóżki, chodzi w chodaku, łapie i ściąga wszystko z polek, wczoraj síe dopadła do dekodera to jej powiedziałam ze nie wolno, popatrzyła na mnie zmruzonymi oczkami, ja na nią i ryk :-D i tak potem podeszła i przełączała mi kanały a jaka byla radocha z tego hehe
Ja mam teraz druga zmianę więc nie bardzo mam czas pisać, ale czytam Was
Julka za 5 dni konczy 9 miesięcy, jak ten czas leci
Buziaki dla wszystkich dzieciaczków i mamusiek
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Nie pamiętam która to pisała o podawaniu jajek. Ja też nie robię tego z jakąś konkretną częstotliwością. Po prostu co kilka dni robię kluseczki lane na rosołku. Muszę spróbować też zrobić jej jajecznicę.
Dziś podałam Oliwii trochę bakusia i zobaczymy czy będzie jakaś reakcja
- blekitna_wrozka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
u nas kilka zmian. Natalka zaczęła wstawać bardzo odważnie, zapomina o trzymaniu się i próbuje latać Poza tym mamy kolejny ząb - dolną dwójkę, stąd trochę marudne dni za nami. I uczymy się sikać do nocnika powoli, 2x dziennie po drzemce sadzam Natalkę i już się parę razy udało siusiu i raz była nawet kupa, na początku krzywił się na nocnik, ale próbowałam powoli, nie na siłę i widzę że teraz już się jej bardziej podoba - najpierw sika misiek, a potem ona;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Czajusiątko, Bleitna wróżka powodzenia z tymi pracami mgr!
Dzięki za miłę słowa i odpowiedzi "o jajkach" Teraz staram się dawać częściej, min. 2x w tyg.
Kasia Ania dziewczynkom z pewnoscią prędzej rozwija się mowa niż u chłopców, choć bywają wyjątki. A dowód na to jest taki, że zawsze mam więcej chłopców na zaj niż dziewczynek;)
Justys czsem mi się wydaje, że nasze dzieci więcej rozumieją niż nam się wydaje:)
pozdrawiam:)
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Witam nowe mamy
Gratuluję nowych umiejętności Waszych dzieciaczków oraz pojawienie się nowych ząbków
My z nowości w końcu przewracamy się nie tylko z pleców na brzuch ale i z brzucha na plecy... niestety nie umie usiąść sam, ale pięknie siedzi wszędzie gdzie się go posadzi nie raczkuje, ale pełza, a w kółko to z prędkością światła Wszystko go interesuje tylko nie zabawki Pięknie przesypia całe noce, ładnie jada w ciągu dnia - kaszki, obiadki, deserki Ząbków nadal brak i nawet nie zanosi się aby miały być
Agnesssa świetny filmik z Maksiem! super pomocnik
MADZIA gratuluję wydania książki! no i postępów Natalki musimy się spotkać
Hanias jak tam przygotowania do wyjazdu nad morze obyście też mieli tak piękną pogodę jak my teraz
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Kasia tez szukałam w rowach i chyba nawet się zdecydujemy, i będziemy kilka dni po Tobie W moim przypadku najgorsze jest ilość ludzi z którymi jedziemy i nikt nie jest pewien na 100% czy pojedzie Chyba będę musiała zarezerwować tylko dla mnie i nie oglądać się na innych bo nigdzie nie pojadę
Siteczko Super plażowicz Podoba się na plaży Tymusiowi
A ja jajka nie daje małemu bo nie wiem jak to robić Na surowo sobie nie wyobrażam a nie gotuje sama od jakiegoś czasu
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Siteczko super plażowicz! Chętnie się spotkamy jak wrócicie:)
Nie będzie mnie parę dni, bo mąż jedzie na konferencję, a my z Natalką jedziemy do moich rodziców, ale wracamy już w piątek, właśnie nas pakuję
miłego dnia
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
siteczko super pogodę macie. Mam nadzieję, że za tydzień też będę się plażowała :)O ile wszystko wypali to już w poniedziałek
Dzieciaki nasze coraz sprawniejsze więc czasu brak na forum Ja też ciągle ganiam za Młodym bo mi wszystkie kable w domu chce zjeść. Pełza już jak taka gąsienica i wszędzie wejdzie. Ostatnio przyłapałam go jak stał w łóżeczku
Jakieś pomysły na dzień ojca ?
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madzia Miłego odpoczynku A Rowy właśnie dlatego mi się spodobały
Makrelcia ja na dzień taty chce zamówić koszulkę dla Męża i Maksia z ich zdjęciem i każdy inny napis, ale nie chce żeby ten nadruk był sztywny (taki gumowy - nie wiem czy wiecie o co mi chodzi) i dlatego ciężko mi znaleźć kto to zrobi
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pogodę macie super i niech się utrzyma, bo w sobotę my chcemy się poopalać A tak w ogóle to ładnie jest w tym Dźwirzynie? Nigdy tam nie byliśmy to nie wiem. Co ja się pytam... przecież na wakacjach jesteś i nie masz czasu żeby odpisywać. Opalajcie się, opalajcie. Szkoda że się nie spotkamy. A Tymek na leżaku wygląda jak prawdziwy wczasowicz
Agnessa - pomysł masz super z tymi koszulkami
makrelcia - a wy gdzie jedziecie?
Teraz jak zaczniemy na wakacje wyjeżdżać to w ogóle będzie nas mało na forum
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Siteczko plażowicz całą gębą a Tymuś nie zjadał piasku?, bo o to najbardziej się boję
Makrelcia kable są super, a gniazdka jeszcze lepsze
Właśnie przed chwilą dzwoniłam do dziekanatu, moja praca jest dopuszczona do obrony. jeden problem mniej teraz "tylko" się nauczyć do obrony..
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Hanias Szkoda, że się wymieniamy turnusami, bo troszkę brakuje nam drugiej rodzinki z takim szkrabem Tutaj obok w domkach mają raczej starsze dzieci.
Co do miejscowości to dopiero szykują się na sezon i przybycie wielu turystów, bo póki co za wiele ludzi to tu nie ma, ale to dobrze, bo wszędzie luźno - na ulicach, plaży Wioska ok Są co najmniej dwa zejścia na plaże przystosowana dla niepełnosprawnych, czy tak jak my mamy wózki, chociaż szczerze Tymka noszę w chuście
- POLECAM, bo po jednej wyprawie tyle nazbieraliśmy piasku, że był problem by złożyć stelaż...
Jest w miarę gdzie spacerować, a zwłaszcza w stronę Kołobrzegu.
Co do pogody jest wręcz wymarzona chociaż patrząc na prognozy coś jutro ma być gorzej - opady :| oby się nie sprawdziło