- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012

Co do fotelika to Młody siedzi przodem do kierunku jazdy w pozycji siedzącej. Jak dorosły facet

Jeszcze nie mam pomysłu na dzień dziecka. Też ma pełno zabawek i nie wiem co mu kupić. Może po prostu wybierzemy się do zoo albo może karuzele jakąś prawdziwą zaliczymy

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Poza tym na chwile nie można zostawić go samego, bo wszędzie się wspina i czuje się już na tyle pewnie, że tylko jedną ręką się trzyma. No i się przewraca

Co do spacerówki to moja ma tylko opcję siedzenia przodem do kierunku jazdy i od stycznia tak jeździmy. Generalnie mój synek jest kochany na spacerze, a w domu to diabełek

Fotelik też już musimy zmienić, bo Oli lada dzień przekroczy 13 kg

Makrelcia super to zdjęcie z psem

Czajusiątko moja praca by tak nie leżała długo na kanapie

Andra przecież dziecko nie będzie cały dzień w skoczku ani w chodziku, mój wytrzymuje góra 10 minut

Ania to normalne, że dzieci mniej przybierają teraz. Jeżeli, tak jak pisze Magda, na siatce centylowej jest równy przyrost, bez skoków, to jest wszystko ok.
Z moją praca licencjacką dupa, bo co z tego, że się sprężyłam i napisałam, a promotor przez 2 tygodnie mi nie odpisał nic.

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*
- Otrzymane podziękowania: 0
- hanias
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

My też zastanawiamy się nad fotelikiem i w grę wchodzi póki co Maxi cosi tobi lub romer king plus. Oba mają 4 gwiazdki w testach i cena też podobna. No ale zobaczymy. Podobnie jak Kasia musimy się do sklepu wybrać i poprzymierzać.
2 dni temu pisałam że Hania robi trzy kroczki i siada, a teraz już raczkuje na całego. hehehe Robi nam się mała rozrabiaka

Poza tym jest tak marudna i płaczliwa że szkoda gadać. Chyba zęby jakieś się pojawią

Makrecia - zdjęcie z piesiem rewelacja! Widać że się dogadują heheheh

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

Ja na dzień dziecka jadę z młodym na basen, to już dziś. Zobaczymy czy nam się spodoba, to będziemy chodzić. Na lagunę, PolaL to blisko ciebie, bo ja mieszkam na prawobrzeżu Szczecina, więc nie mam tak daleko

Ja też się zastanawiałam nad tym skoczkiem, bo Filip też wymusza "chopsia",ale to przez tatę, co go ciągle "chopsia" on mógłby tak godzinami z łapkami w buzi.

Nie ma mowy o raczkowaniu. Jak się go położy, to siada, później staje i próbuje łazić w łóżeczku.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Makrelcia super to zdjęcie z psem, a w tym foteliku tak uroczo wygląda

Andra o ile się nie mylę to Kasia ma ten skoczek zdrowe-zabawki.pl/sport-i-rekreacja/103-...zek-baby-jumper.html . My też mamy akurat ten
Kasia Oliwia też jak stoi przy schodach to puszcza się jedną rączką i się chwieje
- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

Strasznie pracowity był ten tydzień, ledwo udało mi się podczytywać... na szczęście dziś już luzy

Makrelcia świetna fotka z psem, hehe może mały się bawił w chowanego

MADZIA Tymek też już umie wymuszać wiele rzeczy, a raczej pokazać złość jak mu się coś fajnego zabierze - czyt. nie zabawkę

Co do spacerówki, my mamy możliwość przód tył i od początku jeździ przodem do mnie, póki co nie narzeka, a ja mam go przynajmniej na oku i mam się do kogo odezwać

Też pomału rozglądamy się za fotelikiem w sklepie nam doradzono aby przyjść jak syn skończy 9 miesięcy, tak więc mamy jeszcze miesiąc

Zębów nadal nie mamy...

Ale zdecydowanie najbardziej się cieszę z bezproblemowego zasypiania, jedzenia, a przede wszystkim bezbolesnego odstawiania od cyca...
Może po kolei

Następnie z wprowadzaniem jedzenia nie było problemów, bo wszystko ładnie jadł i je nadal

A jeśli chodzi o odstawianie cyca, szczerze nie przypuszczałam że to tak szybko nastąpi

Pediatra powiedziała mi jeszcze taką ciekawostkę... nie wiem na ile to prawda.. że u człowieka, odruch ssania powinien zanikać między 8-11 miesiącem życia... jeśli w tym czasie się nie odstawi, to że potrzeba ssania powraca i w ten sposób może być jeszcze gorzej odstawić i można karmić nawet do 6 roku! ale to nie dlatego, że dziecko się najada, tylko że ma ten odruch ssania..to nie moje słowa

Co do przyrostu wagi, nie ukrywam że też się przestraszyłam, ponieważ jak pisałam ostatnio przez miesiąc przybył tylko 240g! a teraz jak byłam w środę na wizycie to przez 20 dni tylko 120g! dodam że od prawie 1,5 miesiąca nie je cyca w dzień, a w nocy od tej soboty... więc myślałam że może mało mu daje, chociaż więcej się nie domaga... Pediatra mnie uspokoiła że wszystko jest ok, teraz będzie mniej przybierał bo jest bardziej ruchliwy, po za tym jak na swój wiek i wagę urodzeniową powinien ważyć 8 kg z hakiem a nie jak teraz 10270g... więc jest wszystko ok

Kolejna sprawa to do książek, kartek jest pierwszy!

Za 2 tygodnie o tej porze będziemy wyjeżdżać na nasze pierwsze wspólne wakacje

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
U nas jest tak, wracam z pracy-cyc i nieważne, że Filip 5 minut temu wypił butle mleka, a w nocy, to mam wrażenie, że cyc, to smoczek. Już to przerabiałam z Magdą,a mąż żartuje, że to dlatego, że mam takie fajne cycki, że trudno sie odczepić

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Ania moja koleżanka, która też karmi piersią mówi, ze chłopaki tak mają, ze nie mogą się od cyca odczepić

Siteczko to gdzie w końcu jedziecie? No i za co przepraszasz, cieszymy się, ze jest co czytać i jest o czym pisać

A z zębami u nas odwrotnie, za 5 dni skończymy 9 miesięcy, a zębów 7

A tu moje dwa rozbójniki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A jedziemy nad nasze Polskie morze... do Dźwirzyna

- hanias
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

siteczko - u nas ze spaniem to jest odwieczny problem. A najbardziej mnie złości to że wieczorem odkladam ją do łóżeczka i sama zasypia a w dzień nie ma mowy, jak próbuję ją odłożyć to wydziera się i kończy się na bujaniu na rękach

Kasia - widzę że Oli już się wziął za szuflady heheh Oj niedługo trzeba będzie biegać za naszymi maluszkami.
U nas Hania póki co najbardziej zainteresowana jest płytami cd i amplitunerem. Jak mówimy "oj, nie wolno" to się odwraca i uśmiecha i cofa rączkę, ale czasem jest to silniejsze od niej i jednak się skusi by poprzestawiać płyty albo pokrętłem pokręcić heheh

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- hanias
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-