BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 6 miesiąc temu #664254 przez chasiami
Hey dziewczynki :) Nie odzywam sie ostatnio bo od 2 dni mamy ciężko, Ala stała sie marudna i aż złośliwa, płacze bo chce chodzic a chodzic nie potrafi, w łóżeczku cały czas wstaje. Nie wiem czy to nie wina ząbków, których jeszcze nie ma.
No nic koncze i pozdrawiam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #664735 przez siteczko
Dziś nasze święto Drogie Mamy! :)
Wszystkiego Najlepszego dla Nas!
Cierpliwości i samych słonecznych dni :)
A uśmiechy naszych dzieciaczków to najlepszy prezent :)

11 lata 6 miesiąc temu #664846 przez PolaL
Mamuśki wszystkiego naj dla nas :lol:

My sobie zrobiliśmy 1-no d-niowe wakacje. Szymek się przejechał pociągiem do Sz-na a dla Gabi był to pierwszy raz z PKP.
Zaklepałam sobie termin u księdza na chrzciny choć i tak dał nam dwa terminy. Ale we wtorek pójdę jeszcze raz i ustalę jeden na 07.07 bo chrzestnemu termin na 30.06 nie pasuje. A nie dodałam że brat nie da rady przylecieć więc poprosiłam męża siostry ciotecznej. Miał być jej syn ale akurat 28.06 wlatuje do Szkocji :blink: grunt że w końcu uda mi sie zrealizować chrzciny. No i będzie podwójna imprezka bo 05.07 mam 10-tą rocznicę ślubu. Więc pohulamy :silly:

Aniu jak będziesz się wybierała na Lagunę to daj znać może uda mi się z Gabi zajść to zrobimy Forumowe spotkanko :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 6 miesiąc temu #664866 przez Jussstyś
Hej dziewczyny :kiss:
Wszystkiego naj dla Was :kiss:
My dzisiaj zaliczylismy pierwszy wypad na basen kryty, Julka byla w swoim żywiole :-) taplała sie, śmiała, gadała i w ogole cuda wyprawiała :-)
Byla tam kobieta z córka w wieku naszej Julk i (8,5 m-ca) która chodziła sama :ohmy: bez trzymania za rąc zki, bez niczego :ohmy: my chodzimy trzymając za rączki, stawiamy juz pewne kroczki :-)ale tamta dziewczynka byla pół głowy wyższa od naszej Julk i :ohmy: ale szczuplejsza bo nasza to taka kluska :silly:
Lecę to mamy ;-)
Buziaki :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #664961 przez magdalenamksiazek
Cześć drogie MAMUSIE!!!

Wszystkiego najlepszego z okazji Naszego święta :)

Basia ma już 8 zębów a 9 się przebija :) Zaczęła raczkować ale na razie na brzuchu szybciej. Staje też juz sama przy meblach i próbuje sie przemieszczać. Siada z pełzania a bawi sie klęcząc przy zabawkach. Gryzie juz całkiem sprawnie..i najchętniej to co my :) nawet jak jest po posiłku to rusza szczęką i przeżuwa razem z nami :)

Ostatnio byliśmy na wyjeździe w Bieszczadach. Bałam się trochę tak długiej podróży (z postojami na karmienie i przewijanie jechaliśmy 10 godzin) ale było dobrze. W górach w nosidle tez była bardzo grzeczna i podziwiała widoki. Było ciężko chodzić z takim obciążeniem ale jesteśmy dumni że daliśmy radę. Odpoczęliśmy i wybyczyliśmy sie konkretnie :)

A na dzień dziecka kupimy Basi bramkę zabezpieczającą na schody :) i pojedziemy z nią na basen bo KOCHA wodę.

Pozdrawiam
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #664966 przez magdalenamksiazek
A tu plażowanie nad Soliną
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #665172 przez PolaL
magdalenamksiazek widzę że "wakacje" sie udały i pogoda dopisała. Basia bardzo fanie wygląda w tym stroju kąpielowym :kiss:

U nas 25.05 przebiła się górna jedyneczka więc mamy już 3 ząbki :) Dziś idę na dzień mamy i taty do przedszkola na występy dzieci a potem o ile dopisze pogoda ma być grill.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #665177 przez PolaL
Wypad na plac zabaw

Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #665185 przez Ania14.09
PolaL będziemy co piątek na 17 na lagunie pry kasach zbiórka. Chętnie Cię poznam w realu. ;) Tylko ja jestem na ostatnią chwilę, bo o 16 kończę pracę i lecę szybko do domu, torba i na basen. Wychodzimy ok 18.30.

Basen z nauką pływania super! Czułam się jak na teletubisiach. Na początku młody się trochę bał, bo inne dzieci też płakały,ale później sie rozkręcił. Było polewanie kubeczkiem na rogrewkę, póżniej łapanie kaczuszki itp. Pani powiedziała, że po siedmiu tygodniach wszystkie dzieci będą umiały nurkować. Naprawdę super frajda.

Mój Filip od soboty tak marudzi, że aż masakra, nic nie można zrobić, nie wiem,czy zęby mu idą, czy to od jedenia. Bo zaczyna trochę jeść,ale je to co my,a my lubimy trochę doprawić. Innego jedzenia nie chce wcale.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 6 miesiąc temu #665187 przez Ania14.09
Basia i Gabrysia super panny :)

11 lata 6 miesiąc temu #665651 przez chasiami
Prześliczne dziewczynki! :)

magdalenamksiazek 9 ząb?! to chyba ukradliście nam :P Bo u nas dalej brak a Alicja jedna ze starszych dzieciaczków :) 9 miechów już mineło a tu ani malutkiego zaczerwienienia :)

11 lata 6 miesiąc temu #665705 przez EwelinaB87
Kochane mamusie mam nietypową proźbę, czy byłybyście w stanie wysłać mi wymiary stópek waszych dzieci??
jest to mi bardzo potrzebne ponieważ tworzę całkiem ciekawe buciki na szydełku, możecie zobaczyć je tutaj:
szydelkowania.blogspot.com/
Interesują mnie najbardziej takie informacje:
płeć, wiek, długość stópki, szerokość w palcach, obwód kostki,

Mam nadzieję że kilka z was będzie w stanie mi pomóc,
BARDZO BYŁABYM WDZIĘCZNA,
info najlepiej wysłać mi na PM, zeby wam nie zaśmiecac.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #665745 przez kasia7775
Weekend spędziłam w szkole, z Oliwierem głównie mąż był ( z pomocą córki i mojej mamy), dostał nieźle w kość :lol: Dzisiaj chyba szczęśliwy do pracy pojechał :silly:
Oliwier na Dzień Matki zaczął mówić "mama" :kiss:
A zębów mamy 8 :)

magdalenamksiazek i Pola dziewczyny super :kiss:

Siteczko i Hanias skoda, że do Dźwirzyna mam daleko, bo wpadłabym w weekend :silly:

Pola nie zazdroszczę takich sytuacji, strasznie wkurzające to jest

a tak wygląda dzień z moim synkiem :P

11 lata 6 miesiąc temu #666167 przez makrelcia
kasia podziwiam Oliwera. Niby dzieciaki w tym samym wieku a jaka różnica. Twój już sam staje i idzie mu to super a mój leniwiec nawet dupki do góry nie podniesie. Póki co opanował dopiero siadanie z pozycji leżącej. Jakoś do wstawania raczkowania się nie zbiera.
No i mamy takie same bodziaki :D

11 lata 6 miesiąc temu #666192 przez Ania14.09
Makrelcia czym ty się martwisz? Każde dziecko ma swoje tempo rozwoju, i to o niczym nie świadczy. Świetnie, że Oliwier jest taki sprytny,ale ty nie musisz się martwić jak masz zdrowe dziecko,a jeszcze bardziej nie rozmiem Ciebie Chasiami z tymi zębami. Późne zęby są zazwyczaj mocniejsze. Sorki, że się tak mądrzę,ale nie ma się czym się martwić ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka