BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 10 miesiąc temu #659059 przez agnesssa
Andra Współczuje rwy, wiem co to za ból :( :kiss: :kiss: :kiss: Maks jeszcze nie ma ząbków więc wyrzynanie jeszcze przede mną :huh: Nie zazdroszczę nocki :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #659063 przez Ania14.09
dzięki za troskę, ostatnio nie mam za bardzo czasu pisać. Do lekarza nie poszłam, bo samo zeszło, to chyba było jak pisała PolaL, a zarejstrowali mnie dopiero na 29 maja, bo powiedziałam, że nie jest to pilne :unsure:

A w piątek idę z Filipem na basen, jak polubi to będę chodziła na naukę pływania z nim :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #659407 przez andra88
agnesssa- zgadzam się z Tobą- ból okropny :huh: A najgorsze że tego nie można wyleczyć, jedynie operacja- bo wątpię żeby jakaś rehabilitacja pomogła :dry:
A jak sobie radzisz z rwą??? Bo mnie nic nie pomaga, tabletki pomagają na chwilkę :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #659525 przez patys
hej dziewczynki dawno coś nie pisałam...u nas ze zmian to to, że wreszcie tzn od dwóch dni pozbywam się wózka i Mati zasypia sam w łóżeczku i daje sobie super radę, trwa to dłużej ale powygłupia się w łóżeczku aż w końcu oczka mu się zamykają...do 5 miesiąca jakoś zasypiał sam ale z bólami wielkimi potem w wózku a teraz sam w łożeczku znowu i na razie nie zapeszając idzie mu super...poza tym trochę siedzi ale nie staje na nóżki ani nie raczkuje...i zębolków też brak ale ja też miałam późno...

agnesssa tylko pozazdrościć tej plaży :blush:

dziewczyny rok temu byłyśmy juz z brzuszkami większymi i chyba już kopały nas nasze maluchy:)ale zleciało...

11 lata 10 miesiąc temu #659563 przez agnesssa
Andra Na ten ból parszywy nic mi nie pomagało :dry: Leki przeciwbólowe tylko na chwilę i jak już złapało to nie krócej niż na 2 tygodnie, ja w tedy próbowałam znaleźć najmniej bolesną pozycję i odpoczywać, ale to było zanim miałyśmy dzidziolki :huh: Teraz nie wiem jak bym sobie z tym poradziła :dry:
A z operacją to nie powiedziane, ze pomoże więc dobrze się zastanów :kiss: :kiss:

Patys Super że Mati tak fajnie zasypia :) Maks zazwyczaj zasypia przy butli lub cycku, rzadko sam z siebie :huh:
Ja nawet oglądałam zdjęcia z zeszłego roku żeby sprawdzić jak duży brzuszek był :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #659717 przez hanias
Andra - ja na rwę kulszową dostawałam serię zastrzyków. Nie powiem że od razu jak ręką odjął, ale zawsze trochę pomogło. Poza tym leżenie w tzw pozycji embrionalnej bo inaczej nie dało rady. Współczuję Ci :ohmy:

Patys - widzę że robicie mega postępy!!! U nas nocki były już lepsze, ale teraz jak nas dopadła choroba to masakra. Myślę że w ogóle to ząbek u góry jej wyjdzie. A tak potwornie krzyczy w nocy, że przez 2 godziny muszę ją uspokajać!!!

Dziewczyny rozglądam się za fotelikiem 9-18kg. Macie już coś kupione? Agnesssa ty chyba coś wspominałaś o foteliku?

A ostatnio pisałam że Hania nie raczkuje a tu niespodzianka: stara się podejść do zabawki, robi trzy kroczki(raczkując) i siada na dupsko :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #659813 przez patys
hanias to fakt u nas post postępy jeśli chodzi o zasypianie właśnie zasnął po kąpieli jedzonku i 20 minutowej zabawie w łóżeczku tylko musiałam go trochę posmyrać i ponucić kołysankę:)tak się cieszę że się do bujania nie przyzwyczaił już 3 noc zasypia sam i jakies 4 razy w dzień:)a w nocy budzi się 2 razy raz na mleko a raz na posmyranie lub herbatkę...

no właśnie też czekam na wasze propozycje fotelików bo wózek graco dobrze mi doradziłyście:)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #659861 przez agnesssa
Hanias ja kupiłam romera o taki
www.minibobo.pl/grupa-9-18-kg/787-foteli...-plus-high-line.html
bo ma najwięcej punktów w skali bezpieczeństwa ale ze na nowy mnie nie było stać to kupiłam używany za połowe ceny :lol: To i tak 400zł ale babcia trochę wspomogła :lol:
I jestem bardzo zadowolona bo odkąd Maksiu w nim jeździ to w ogóle nie płacze i od razy zasypia, a w tym foteliku od wózka to płakał prawie cały czas :huh:

A nie mówiłam, ze z dnia na dzień nasze dzieci mogą nas zaskoczyć ;)

Maks zasnął o 19 ale obudził się koło 20 i nie może zasnąć :huh: Płacze, oczka ma malutkie i jest nie przytomny, dałąm cycusia i zasnął przy nim ale za chwilę się obudził i dalej marudzi :huh: Dziwne, bo rzadko sie to zdarza :dry: Teraz mąż u niego jest i się cisza zrobiła :blush: Idę zajrzeć

Dobrej i przespanej nocki :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #659867 przez czajusiątko
Agnessa my byliśmy w zeszłym roku w Sobieszewie i chętnie bym tam jeszcze wróciła :)
Andra oby Ci jakoś przeszło z tą rwą bidulko :kiss:
Chasiami nie stresuj się. Właśnie racją jest, że jak dziecko czegoś nie robi, to na drugi dzień już może to opanować do perfekcji. Ja ostatnio się martwiłam, że Oliwka nie sylabizowała, a tu od soboty non stop baba i buzia się nie zamyka :)
Hanias Oliwia też tak zaczynała z raczkowaniem. Podchodziła kilka kroczków i siadała, znowu kilka kroczków i siad, a teraz już pomyka jak błyskawica po całym domu :)
Patys to naprawdę sukces, że Mati tak się przestawił na łóżeczko. Nie łatwo jest dziecko oduczyć od huśtania, a tu taka niespodzianka. Twardziel z Mateuszka :)

11 lata 10 miesiąc temu #659876 przez agnesssa
Czajusiątko my do Sobieszewa jeździmy w każdy słoneczny weekend latem bo mamy tam najbliżej :D 30min i jesteśmy na miejscu :lol: Polecam to miejsce bo jest ładna plaża i czysta woda :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #659908 przez czajusiątko
My byliśmy tam w zeszłym roku 2 razy. Pierwszy pojechaliśmy na kilka dni w maju po ślubie i później w sierpniu na 2 dni bo byliśmy w Gdańsku na pogrzebie. Fajnie bo nie ma tam takiego nawału ludzi. Jest ładnie i spokojnie :)

AAAA i jeszcze dodatkową dla nas atrakcją był przejazd przez most. Zwłaszcza jak wiało i nim bujało :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #660177 przez makrelcia
Też lubimy te nadmorskie okolice. My jedziemy do Jantaru ( blisko Mikoszewa i kawałek od Sobieszewa). Naprawde tam spokój, cisza i puste plaże :) Już za miesiąc będziemy się wylegiwać :D

Co do fotelika to w Biedronce mają bardzo doby KinderKraft za 169zł. Tylko nie wiem do kiedy promocja jest. Kupiliśmy doo drugiego samochodu i Młody jest zadowolony. Wygodnie mu :D

U nas ząbkowania ciąg dalszy bo marudzi po nocach. Do tego kaszel już chyba z drugi tydzień. Chyba będę musiała go do lekarza zapisać.

Rwa ?? Okropieństwo. Oby przeszło jak najszybciej.

11 lata 10 miesiąc temu #660183 przez PolaL
U nas też ząbek chyba idzie bo dziś w nocy był płacz. Wsadza od kilku dni palce do buzi i jak wczoraj si rozpłakała to widzę że na górze chyba idzie jej prawa jedynka. Tak sobie teraz tłumaczę jej ostatnie "wiszenie" na rękach. No i skubana ugryzła mnie wczoraj w pierś że lekko mi krew poleciła.
Co do rozwoju naszych dzieci to codziennie uczą się czegoś nowego. Gabi wczoraj wyszła na działce z zapiętego fotelika ;) całe szczęście że stał na trawce.

Co do rwy to współczuję bólu, mam nadzieję że szybko przejdzie.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #660305 przez andra88
hej dziewczyny :)
Jaka u Was pogoda??? Bo u mnie zaraz będzie lało... :dry:

agnesssa mnie właśnie rwa wzięła po porodzie, zauważyłam że często mnie bierze od noszenia Adasia, albo gdy bardzo dużo chodzę.
A trzyma mnie do kilku dni, no wtedy jest kaplica, bo ledwo co chodzę, nie potrafię zrobić prostych czynności a młodym trzeba się zająć...
O operacji nawet nie myślę ( jak na razie ), bo mam jakiś uraz po cc gdy mnie źle znieczulili i czułam jak mnie kroją :dry: chodź do tej operacji by mnie uśpili ale wiadomo, strach zawsze jest :huh:
Dzięki dziewczyny za wsparcie- też mam nadzieję że szybko ból minie...

Ale fajnie się macie z tym morzem :lol: My planujemy jechać nad morze we wrześniu, po roczku Adasia :blink:

Myśmy kupili spacerówkę Milly Mally, powiem szczerze- jest taka sobie.
Adaś nie chce w niej siedzieć :dry: Chyba mój synuś nie lubi wózków bo w spacerówce z tego wózka 3w1 też nie chciał jeździć :lol:
A fotelik mamy od 0-25kg CoTo Baby i przyznam że jest super! Adaś uwielbia w nim siedzieć, widać że jest mu wygodnie.
allegro.pl/hit-fotelik-od-0-do-25-kg-bol...tis-i3237924406.html

A Wy już sadzacie dzieci w foteliku do kierunku jazdy???
Bo nasz jeszcze jest odwrócony do fotela i nie jest w pozycji siedzącej tylko w pozycji tzn 'do spania' , bo ten fotelik ma 5 pozycji odchylenia.

11 lata 10 miesiąc temu #660331 przez Ania14.09
Ja mam fotelik 3 w 1 od wózka, on jest do 13 kg i jeszcze nie myślę o zmianie. Wczoraj ważyłam Filipa na zwykłej wadze, co my się ważymy i waży na niej 7200, wg tego odkąd skończył pół roczku przybrał 200gram????, a miał jeszcze ubranko i pieluchę, ale zmienioną.
Pójdę z nim do lekarza i zapytam o to czemu on taki mały. Wczoraj zjadł lepiej, bo zjadł trochę zupy mojej mamy i mm z kaszą manną jakieś 150 ml, ale są dni, że je cyca, a innego jedzenia dwie trzy łyżeczki, a mm wypija 60 ml. To jak on ma rosnąć. Moja kuzynka miała ze swoim starszym synem też takie problemy jedzeniowe, że jak był starszy, to dawali mu "piątaka" żeby coś zjadł :laugh: Teraz ma 14 lat i już 170cm wzrostu, i raczej jeszcze urośnie,ale co się nadenerwowali, to ich żeby jadł.

andra no nie zazdroszczę, wracaj do zdrowia

Polal twoja mała, to sprytna dziewczyna ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka