- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Zdrówka dla wszystkich bo u nas nieciekawie. Wczoraj byłam z Gabi na kontroli tego żelaza i żadna rewelacja ale chociaż ją zważyłam i mamy 8800g. Osłuchowo wszystko ok. Za to Szymek kaszle jak ... jutro idzie do lekarza z babcią bo z okazji świąt u nas w przychodni pediatra tylko do 14-tej. Do tego w przedszkolu i w żłobku chodzą dzieci z zapaleniem spojówek i tak Szymkowi od wczoraj ropieje oczko a Gabi wyszło dziś Mąż ma chrypkę i ja niestety też
Z dobrych rzeczy to prezenty popakowane ... i ona pomyte i wsio
Aniu ja jak wracam z pracy i dobieram moich krzykaczy to w domu czasami mam ochotę zamknąć się w pokoju i mieć dla siebie godzinkę na odpoczynek ale gdzie tam zaraz przychodzą za mną moje "cienie" więc nie martw sie że jesteś zła matka po prostu jesteśmy zmęczone
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
wszystkie zapracowane że taka cisza ?
Nie mam pomysłu na dobre mięso na święta..
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
mięso nabijam czosnkiem dużooo czosnku, sól, papryka słodka, pieprz i marianek, tymi przyprawami nacieram mieso, zawijam w folię aluminiową, na trzy dni do lodówki albo dłużej i piekę. Jest przepyszne.
co do braku cierpliwości dla dzieci i zmęczenia, to wiem, że macie rację, ale ja myślałam,że nigdy dla Filipka nie stracę cierpliwości i nie ucieszy mnie wyjście,a tu zmęczenie wzięło górę, tym bardziej, że on ciągle się budził i rzucał po całym łóżku
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Makrelcia ja też piekę karkówkę i szynkę. Jeszcze mi zrazy wołowe chodzą po głowie.
w styczniu moja siostra wyprawia huczne 30 urodziny i jadę na 3 dni do Hamburga bez męża i bez Oliwiera. Nie macie pojęcia, jak się cieszę, że trochę się wyrwę. Tylko boję się, jak mąż poradzi sobie sam.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale od kilku dni, nie mogę nic zrobić, bo wisi na mojej nodze i wyje, marudzi. Szkoda mi go, staram się mu poświęcać jak najwięcej czasu, ale on chcę abym z nim bawiła się cały czas. A jak nie, to histeria i wycie na całego, piszczenie, rzucanie się w krzesełku. Serce mi się kraja, ale nie mogę mu ustępować, mam też inne rzeczy do zrobienia, szczególnie teraz przed świętami. I powiem, Wam, że cholernie Wam zazdroszczę tych nawet chwilowych wyjść, a Kasia, Tobie to już normalnie zazdroszczę na maxa tego wyjazdu do siostry . I teraz gdy myślę, co mnie czeka za rok, to nie ciekawie się czuję i wtedy mówię tak jak moja ulubiona bohaterka Scarlett O'Hara : Nie będę o tym myślała dziś, pomyślę o tym jutro .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Kasia Zdrówka dla Oliwierka A obiektyw mamy taki 18-55MM VR, mój mąż twierdzi, że to taki podstawowy
PolaL Dla Waszej rodzinki również zdrówka
Makrelcia Tez czasami tak mam, że czekam kiedy już się Maks zmęczy, bo nie daję rady ze swoimi nerwami
W zeszłym tygodniu aż się poryczałam bo tak się zdenerwowałam że zostawiłam małego w łóżeczku i wyszłam się uspokoić, a on biedny tak mocno płakał, że myślałam, ze nigdy się nie uspokoi Ale przez to, że ja się uspokoiłam to na małego szybko zadziałało i też się uspokoił, po czym bym naj kochańszym synkiem na świecie co daje mamusi buziaki Dzieci są niemożliwe
Aniu Doskonale Cię rozumiem, też miałam nadzieję, że Maks mnie nie wyprowadzi z równowagi aż mi się cierpliwość skończy, ale też się przeliczyłam. Potem kilka dni to przeżywam mocno
Anulka To fakt, Maks też się ostatnio tak zachowuje, rzuca się jak nie jest po jego myśli i w ogóle taki mamusiny się zrobił, płacze jak tylko znikam z zasięgu wzroku
A my z mężem na święta zakupiliśmy sobie (oczywiście na raty ) Thermomixa(taki robot kuchenny tylko że można w nim gotować i gotować na parze), nie wiem czy o nim kiedyś słyszałyście, ale ja się na tym wychowałam i jak tylko się wyprowadziłam z domu rodzinnego to marzyłam że będę też taki mieć i teraz szaleje w kuchni wczoraj robiłam gulasz i lane kluski, a po nocy bułki piekłam w międzyczasie jak pakowałam prezenty Ale zobaczcie jakie mi buły wyszły
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agnesssa te bułki wyglądają bardzo apetycznie, a ja piekę chleb od dawna robi się bardzo łatwo i szybko i nie mam tego gara,
anulka w końcu zmądrzałaś a nie wiedziałam, że jesteś taka kapryśna jak Scarlett O'hara, przecież ona bardzo źle skończyła
dziś Filip znowu nie chciał mnie puścić, jak jest z dziadkiem, to nie ma problemu, tylko już drugi raz przy niani odprawia takie histerie, nie wiem, co myśleć...
A co do pokazywania charakterku, to norma, bo moje dziecko już od dawna pokazuje różki, dziś niańka powiedziała, żeby mu wosk nad głową przelać, tzn zrobić krzyż z patyków i przelać wosk na talerz nad głową i ten krzyż, nie wiem, sama, dla mnie to jakieś pogańskie zabobony. Ona twierdzi, że kiedyś kobiety tak sobie pomagały przy małych nieznośnych dzieciaczkach
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
A co do gara, to nie twierdzę, że bez tego nie da się żyć, ale dużo ułatwia, ciasto na bułki zrobiłam w 30sekund a z wsypaniem składników 1 min, tak szybko nigdy nie zrobiłam bułek
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
A Thermomix (u nas zwany betoniarką) ma moja mam od roku i teraz mówi, że nie wie, jak bez niego mogła żyć Też sobie w przyszłości kupię, jak z domem na prostą wyjdziemy Mój rekord to w godzinę zrobione 2 ciasta (moja pierwsza drożdżówka), 2 rodzaje bułek, chleb, masło i sok do picia Jak chcesz mam przepisy dla najmłodszych, mogę ci podesłać.
Ania wiem,że kiedyś często się wosk przelewało, nawet ostatnio koleżanka się mnie pytała, czy nie mam miotły z witek brzozowych
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Oliwier jaky lepiej, katar się trochę uspokoił. Nocka tylko z dwiema pobudkami, to już nieźle Tylko jeść dalej nie chce. A i lęk separacyjne też go dopadł, płakał nawet jak go zostawiałam u mamy. A jak siedzimy razem w pokoju, to tylko jak wstanę to też się zrywa i zaraz za mną leci.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Aniamoja znajoma też kilka razy przelewała wosk swojej córce, u nas jakoś nigdy nie było potrzeby. Choć kilka razy zdarzyło nam się ją przecierać jej bielizną jak mocno płakała. Człowiek niby w to nie wierzy ale jak dziecko płacze i nie umie się mu pomoc to chwyta się wszystkiego
Agnessa bułeczki wyglądają smakowicie, prześlij jedną też nieraz jak jestem zła na Oliwię to wystarczy, że zrobi słodką minkę albo da buziaka i już nerwy odpuszczają Zwłaszcza jak ostatnio pytam sie jej czy mnie kocha a ona mówi, że tak i siędo mnie przytula to nie mam serca nawet na nią krzyknąć :D
Jeszcze miałam pisać o tym lęku separacyjnym ale muszę lecieć na dół bo mi się ciasto spali i idziemy zaraz do sklepu, więc napiszę później
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Szymek też spojówki przyniósł ale z drugiego przedszkola ...
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania