- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
agnesssa ja jestem ciągle niewyspana i powiem ci kiedy się wyśpimy Jak odchowamy dzieci
Wczoraj Filip padł o 18.30 wstał wyspany po 20 i zabawa, po 22 poszłam z nim zdechała spać. W nocy budzi się ciągle i ciągnie cyca i to najlepiej mu w określonej pozycji,a mnie nie wolno się ruszyć bo krzyk. Co dzień budzę sie z bólem pleców i dojrzewam, do skończenia karmienia. Jestem już tym zmęczona
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Młody czasami też ma nocki że nad ranem ląduje u nas w łóżku. Nie ma innej opcji. Ale rano max do 8 pośpi. Dłużej mu się nie zdarza.
Jeść też uwielbia wszystko i o każdej porze
Anulka a poproszę tą dietkę może mi się spodoba
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
czajusiątko zdrówka dla Oliwki. Już coś lepiej ?
co do motywacji to ja już nie raz miałam ze strony męża ale jakoś... Motywowało przez pierwszy tydzień, później piórka opadały
Ania może czas odstawić Filipka od cyca. Może wtedy nocki będą lepsze. A na pewno już Tobie będzie lżej.
Ale on się zmienia Słodziak
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Wczoraj byłam u koleżanki która ma synka z kwietnia 2012. Niby 4 m-c różnicy między naszymi dzieciakami ale w zachowaniu różnica kolosalna. Przede wszystkim o pół głowy wyższy jest. Już unie usiedzieć w miejscu i się bawić. Zająć czymś kilka minut. Ciekawe jaki mój będzie za te 4 m-c
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Musisz być dobrej myśli, co do drugiego bobasa. Czasami się nie udaje,a jak raz się uda, idzie hurtem
A mój młody potrafi się sam bawić kilka minut, najbradziej czymś czego mu nie wolno Albo udaje że czyta książkę, gada do siebie i pokazuje na obrazki, w bajce, wygląda, to komicznie, muszę kiedyś go nagrać
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Makrelcia Oby to nie było nic poważnego u Jureczka Faktycznie ciekawe jak będzie z naszymi pociechami za kilka miesięcy, już teraz widać z dnia na dzień różnicę Trzymam kciuki za bobasa drugiego
A pokażę i Wam jak tańcuje
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My w weekend zawiesiliśmy broń i było sympatycznie. Chyba pojadę sama do Norwegii, na tą komunię. To kolejny powód żeby skończyć z cycem
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Oliwka już od wczoraj ma się lepiej, tzn jeszcze kaszle i trochę leci jej z nosa ale już dużo mniej no i humor o niebo lepszy. Teraz jej wszystko się odrywa i rzęzi jak stary traktor
Makrelcia 4 miesiące u takich dzieci to jest duża różnica, aczkolwiek nie zdziw się kochana jak Jerzyk za 4 miesiące jednak nie usiedzi w miejscu bo to też zależy od charakterku dziecka
Agnessa, Patys fajnie, że chłopaki tak fajnie jedzą. Ja na apetyt Oliwki też ogólnie nie narzekam chociaż jest kilka takich rzeczy, których nie lubi ale teraz przy tej chorobie mamy totalną masakrę z jedzeniem. Nie jej dosłownie nic a i mleka mało co wypija
Anulka Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. tak z ciekawości no i z góry pięknie dziękuję
Fajnie, że planujecie sobie następne ciąże. My na razie nie zdecydujemy się raz z powodów finansowych, a dwa to ja na razie bym nie chciała. Póki co Oliwka mi wystarczy a poza tym obiecałam sobie, że drugie dziecko dopiero jak będziemy mieszkać na swoim żeby nikt nie wtrącał mi się w wychowanie dziecka
Ania też mi sie wydaje,że nadszedł czas by skończyć karmienie. Wiem, że mówi się łatwo ale pomyśl też trochę o sobie i daj sobie odpocząć
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Przepraszam, że w końcu nie udało mi się zrobić zestawienie naszych roczniaków :| a tutaj już 1,5 roku na horyzoncie :|
Dziedziaczki przekochane, zdjęcia super u mnie tak kiepsko z czasem że i ze zdjęciami się opuściłam :|
Ania podziwiam, że jeszcze karmisz! Ja jakoś nie wyobrażam sobie aby teraz jeszcze Tymka karmiła, już nie wspomnę o nocnym karmieniu, jak mimo że nie karmie wiecznie jestem nie wyspana, chodzę spać koło 1 bo tylko w nocy mogę spokojnie pracować i wstaje o 7, ale w nocy zdarzają się króciutkie pobudki jedna, dwie. Niestety jedna z pobudek to wymuszanie że chce spać z nami :| a ja dla świętego spokoju, oraz żeby bardzo się nie rozbudził, biorę go do nas i za bardzo nie wiemy jak oduczyć :|
Makrelcia jak masz możliwość to lepiej skontrolować u lekarza, oby to nic poważnego :*
Widzę, że chyba pomału będzie przybywać dzieciaczków Musze po cichu się przyznać, że my też poczyniliśmy w tym kierunku pewne "kroki" i jeszcze może się okazać, że i drugi dzieciaczek będzie wrześniowy, ale 2014
Hmm a mój Tymek rośnie i waży już 12kg... ubranka raczej 86, ale zdąży się że i 80 są ok, zależy od firmy Ma nadal tylko 6 ząbków, 4 górne 1 i 2 i dwie dolne jedynki... chyba mało o co najmniej dwie dolne dwójki... Za bardzo nie mówi, jedynie tata, dada, baba, papa, ej, am a resztę to coś po swojemu, też czyta książeczki i bardzo dyskutuje ale jak się o coś zapyta to pokaże, więc źle nie jest też tańczy, ale aż tak rozwiniętej choreografii jak Maksiu to nie ma ostatnio wprowadził kręcenie się w kółko aż traci równowagę ogólnie ciężko przy nim pracować, zdarzy się że zajmie się czymś sam na dłużej, ale mimo wszystko woli towarzystwo Strasznie lubi czytać po swojemu, rysować i jak mu się da kubeczek i łyżeczkę po za domem ciężko by całe wyjście przesiedział w wózku, chce koniecznie chodzić, a niestety póki co chodzi gdzie sam chce a nie gdzie my więc często urządza nam gonitwę np. po centrum handlowym A co do jedzenie, to zjadłby wszystko co widzi, nie można przy nim jeść bo wszystko by chciał, najgorzej było w święta, tyle jedzenia, często na stołach leżało, wszystko by chciał, więc jadł to i owo, sobie popróbował
Postaram się częściej odzywać, chociaż nie wiem jak mi się to uda bo to pisałam chyba na 5 razy
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Agnessa no nieźle tańcuje Maks Mój nie umie się okręcać Jeden obrót i leży Super to wygląda
No to trzymam kciuki za "przyszłe" dzieciaczki Może już jakiś w brzuszku się rozpycha
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
ja wczoraj się rozpisałam i wyskoczył błąd strony i nie poszło wkurzyłam się i zostawiłam
ostatnio się pochwaliłam,że już mi lepiej to dopadło nie albo zatrucie, albo grypa żołądkowa albo żołądek się na antybiotyki zbuntował? Dwa dni plackiem leżałam, jakbym chorobę morską miała tak się czułam
Czajusiątko dobrze, że Oliwce lepiej
Oliwier znów zdemolował mi kuchnie, ty razem mąka i bułka tarta na podłodze zmykam go spać położyć.
A jutro wyjeżdżam do niedzieli
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Yasinek w Sylwestra poszedl spac o 1… ale niczego innego sie nie spodziewalam – rok temu tez nie odpuscil fajerwerkow zreszta po rodzicach nocny Marek z niego i chodzi spac ok. 22-23. W nocy tez laduje u nas w lozku– fajne takie cieple cialko kochane
Ania ja tez jeszcze karmie – dwa razy w nocy, czasem raz. Ale trwa to pare minut i snow zasypia, ostatnio sie nawet pare nocek przespanych zdarzylo tzn. przespal ciagiem 7 godzin, wiec mu zaliczylam jako przespana wiec u nas jest ok, ale rozumie Twoje zmeczenie.
Dobrze, ze wszystkie czworki wyszly i daly nam spokoj!
Agnesssa tez mam tancerza chodzic jeszcze nie umie (choc jak sie zapomni to i 6 kroczkow zrobi, ale jeszcze sie boi…), ale tanczy nawet do wirujacej pralki, jak puscilam Twoj filmik to tanczyl z nim tez i zacieszal do Maksia a Maks slodki jak zwykle! Elegancik maly
Ania u nas szafka pod telewizor tez sluzy do zabawek, w ogole uwielbia na niej siedziec i sie bawic, z tym, ze my nie mamy telewizora, wiec to Yasin prezentuje swoj program rekreacyjno-informacyjno-rozrywkowy. Szkoda, ze nie ma do niego pilota
Kasia Oliwier to w ogole tornado jest chyba przeciwienstwo mojego synka bo on to taki mega ostrozny
Powodzenia w staraniach o rodzenstwo
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A w ciągu dnia jak jestem z Filipem, to potrafi najedzony podbiegnąć i miętolić cyca, jak już nie chce mu się pić to wyciąga z buzi tylko się tuli, jak go chowam, to się złości i wyciąga mi z bluzki. Mam tego trochę dość, bo najlepiej gdybym chodziła z wywalonymi na wierzchu. Muszę z tym skończyć
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Dziękujemy cioteczki forumowe za miłe słowa, Maks faktycznie tancerz jest Jak tylko usłyszy muzykę to tańczy, a czasami wystarczy mu że coś zanucę Lubi też śpiewać, powtarza po mnie każde na na na i la la la Wczoraj mięliśmy kolędę to śpiewał z nami i księdzem Potem był zły jak ministranci wyszli, i wołał za nimi "dzieci nie ma" ubaw mieliśmy po pachy z księdzem
Siteczko Również z całych sił trzymam kciuki za dzidziusia
Kasia marz żywioł Ja mam zamykacze w kuchni specjalne bo inaczej też by Maks mi rozrubę ciągle robił
Ummi Tez lubię to ciepłe ciałko w łóżku, ale Maks z nami nie śpi w ogóle. Zresztą jak czasami się z nim położę to nie jestem w stanie zasnąć, ciągle się martwię, że mu krzywdę zrobię A w wolne dni z rana zawsze go bierzemy do łóżka na mleczko to moja torpeda po wypiciu od razu ucieka do brojenia
Ania No właśnie wydaje mi się, że im starsze dziecko tym trudniej odzwyczaić od cycka bo dzieci mają już dużą świadomość. Ja się w sumie cieszę, że u nas poszło odstawianie bezboleśnie, Maks nawet nie zauważył
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Kasia Oliwier to faktycznie tornado Oliwia też szkudzi po szafkach w kuchni ale na szczęście mąka itp są w górnych szafkach. U nas z kolei ganki są bardzo poobijane No i udanego wypoczynku
Ania no ciężko Wam będzie ale z drugiej strony to troszkę zazdroszczę jak piszesz, że Filipek tak Ci się tuli do piersi. Mój diabełek wczoraj robił mi w piersi pierdzochy, aż w końcu mnie użarła i do dziś mam ślad
Oliwia dziś wstała o 5.30 i ani myślała żeby się jeszcze drzemnąć w związku z tym teraz już drzemie.
Pisałam wam ostatnio jak Oliwia ie chce pić syropków, a tu od wczoraj cudowna przemiana, mówię, że będzie syropek, a na grzecznie sama buzię otwiera a i ostatnio jak zrobi kupkę to przychodzi do mnie i mówi "mama si"
Ania achhh te oczka Filipa złamią nie jedno kobiece serce chrzestna zabrała Filipka na wyprawę?? oj ja bym chciała żeby mi moje dziecko ktoś chociaż na spacer zabrał