BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

10 lata 11 miesiąc temu #818019 przez chasiami
Witam! dawno mnie nie było :)
Tak wiec mam prace na cały etat, brak wolnego czasu, mała już pyskuje, jutro kolejna wizyta u okulisty aż się boje.
Ja dużo schudłam (przez prace i nerwy - jestem teraz sekretarką obsługi placówek oświatowych nie wiem czy sie szczycic czy płaka :P )

Ala wszystko je, chora była 2 razy raz zapalenie krtani zaraz po wizycie u okulisty drugi raz jakas infekcja, a tak zdrowa :) ma swój charakterek jest szybka i wszedzie jej pełno, przespi całe nocki na szczęście :)

Pozdrawiam
i przepraszam ze nie mam dla was czasu nawet teraz juz musze isc spac :)
dobrej nocki!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #818111 przez Ania14.09
chasiami, to gratulacje. Nie jest łatwo młodej osobie znaleźć stabilną pracę w tych czasach. Okularami tak się nie przejmuj. Na pewno będzie lepiej.
sandra napisz, co tam z Brunem.

Zauważyłam, że nastał chyba czas przekory naszych dzieciaczków :laugh: Filip już ładnie siedział na nocniczku, nawet jak zrobił kupę, to brał pieluchę i szedł za nami. Myśleliśmy, że wszystko zmierza w dobrym kierunku,ale albo przez, to, że niania go nie wysadza albo czas przekory i nie lubi zmian pieluchy i siedzenia, bo nie ma na to czasu ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #818133 przez czajusiątko
Sandra i jak Bruno?? Rozumiem twój płacz. Mi się chciało wyć przy zwykłym kaszlu, jaak Oliwię dusił w nocy i nie mogła spać, ale teraz jak już Bruno dostał odpowiednie leki to będzie tylko lepiej, zobaczysz :kiss:

Ania wydaje mi się, że dobrze trafiłaś z tą przekorą. Oliwia też swego czasu robiła siku na nocnik ale tylko kilka dni, a potem już jej się znudziło.

Oliwia nauczyła się bić z główki :angry: jak trzymam ją na rękach a czegoś nie chcę jej dać to wali z czoła :angry:
My chyba przejdziemy się jutro kontrolnie do lekarza bo wczoraj skończył się antybiotyk,a kaszel dalej nie odpuszcza :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #818158 przez toska
Sandra85ja tez rozumiem ze płaczesz jak widzisz jak taki malutki a cierpi, oby szybko przeszlo, kilka dni i będzie zdrowy, no niestety nie da sie całkowicie uchronić od chorób, zdrówka
chasiamino powoli ujawniają się charakterki naszych bobasów i będą coraz więcej protestować :laugh: u mnie tez z czasem krucho.Powodzenia na wizycie u okulisty.
Ania14.09 no chyba masz racje ze dzieciaki maja teraz tyle ciekawych rzeczy do "zbadania" ze siedzenie na nocniku jest malo ciekawe i po prostu strata czasu,no ale w koncu i do siku na nocniku się przekonają :laugh:
czajusiątkoOliwka śliczna blondyneczka :),Dominik jak czegoś chce to znowu bije ale mnie czy męża a ostatnio zaczyna się kłaść na podłodze i fikać nogami, czyżby bunt dwulatka się zbliżał :unsure: :ohmy:
A ja siedzę sobie w domku i staram się nacieszyć moim małym rozrabiaką, eh jeszcze kilka dni i znowu do pracy :( Pogoda ladna wiec dluzszy spacerek nam sie szykuje.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #818674 przez agnesssa
Sandra Mam nadzieję, że z Brunem jest już dobrze, albo przynajmniej lepiej :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Czajusiątko Oliwcia jest prześliczna z tymi swoimi blond włoskami :kiss: :kiss: :kiss:

Chasiami Gratuluje pracy, brzmi fajnie chociaż nie wątpię że pracy dużo :) Ja do okulisty idę z małym w przyszłym tygodniu... podejście nr 4 mam nadzieję, że tym razem się czegoś dowiem :huh:

Też musiałyście podawać jakieś krople na zamówienie, trzy dni przed badaniem :unsure:

Tosca No Maks dokładnie tak samo robi, jak mu nie chcę czegoś dać (zazwyczaj jedzenia) to się kładzie na podłogę i marudzi :dry:

Jak dobrze, że dzisiaj piątek :) Gardło mnie zaczyna boleć więc muszę się przez weekend wykurować :huh: Wczoraj w żłobku dziewczyny mówiły mi, że Maks mocno kaszlał i ma katar.... w domu nie kaszlnął ani razu i kataru też nie było widać :huh: Mam nadzieję, że to nie jakaś alergia :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

10 lata 11 miesiąc temu #818740 przez Ania14.09
agnessa to zdrówka, oby to nic poważnego
czajusiątko Oliwka przesłodka :kiss:
Tosca super masz :)

Ja w pracy i muszę sobie pogadać z szefem. Czeka mnie trudna rozmowa :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

10 lata 11 miesiąc temu #818751 przez makrelcia
ja już mam weekend :) leżę w łóżku bo mi znowu kręgosłup nawala. Wczoraj wieczorem wyłam z bólu. Nawet ketonal już nie pomaga. W nocy było ok. Jak leżę nie boli ale chodzić nie mogę. Rano powtórka znowu boli strasznie. Musiałam po mamę zadzwonić żeby młodego do żłobka zaprowadziła bo nie dałam rady nawet go ubrać.
łaskawie po 3 latach dostałam skierowanie na zdjęcie kręgosłupa. Mam nadzieję że póki co te leki pomogą i będę mogła jakoś chodzić. Masakra to nawet poród nie był tak bolesny.
Ach wyżaliłam się trochę i mi lepiej :)

jurek też od rana ma czasami kaszel a później spokój. Nie wiem od czego to zależy.

Wiecie co ? Jestem coraz bardziej zadowolona z mojego męża. Zajmuje się więcej małym bawią się. A był taki niechętny do tego :)
oby tak dalej.
Wiem skąd ta zmiana :) pocisnełam mu że jest zwykłym dawać nasienia a nie ojcem. Ostro ale podziałało? Nawet na tyle że Jurek przytulaniem się teraz również do taty :)

10 lata 11 miesiąc temu #818788 przez PolaL
Kochane chciałabym coś napisać ale wpadam tylko na chwilę taki zap... w pracy. Informuję że żyję :D W domu miałam problemy z netem może dziś was w końcu podczytam i pogadam. No pa :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

10 lata 11 miesiąc temu #818851 przez Sandra85
Hej :) Bruno juz troche lepiej,wczoraj nie mial goraczki,ale dzis znow stan podgoraczkowy.Jedziemy pozniej do pediatry,bo dzwonilam dzis,ze kaszle.Kazala przyjechac,bo czesto z zapalenia krtani sie robi zapalenie oskrzeli i musi go osluchac.Oby nic wiecej mu sie nie przyplatalo...Napisze cos po wizycie.Buziaki i dziekuje za slowa otuchy :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #818876 przez siteczko
Agnesssa my musieliśmy zakrapiać kroplami na zamówienie gdzie na etykiecie była trupia czaszka tzn ze trucizna... to jest po to by źrenice rozszerzyć... najgorzej mi było podać rano przed badaniem, tak już tego miał dość, wiedział co go czekał i się strasznie rzucał :| i tylko dostałam opieprz że coś za słabo zakrapiałam, bo na maksa się nie rozszerzyły, echhh mówię że ciężko takiemu dziecku, a one i mniejszym się podaje, tak tylko mniejszym łatwiej moim zdaniem... w każdym razie nic szczególnego po badaniu nie wyszło, kazały przyjść w lutym.. ale nie wiem czy nie pójdę do innego okulisty, bo te niby dziecięce, ale podejście średnie... chciały go do tej maszyny żeby patrzył na jakieś obrazki, podpierając tam pod brudek itd. jak stary, a on się denerwował i to mi się dostało, że nie chce współpracować.
Zdrówka dla Ciebie!
Sandra dobrze, że z Brunem lepiej, oby dzisiaj się okazało, że nie robi się kolejne zapalenie, trzymamy kciuki :)
Makrelcia współczuje tego bólu, oby leki pomogły! zdrówka! :) Mnie ostatnio krzyże strasznie bolą, a dzisiaj jakoś szczególnie bardzo, tylko u mnie od tej ciągłej pracy przy komputerze i dźwigania 12kg ;)

10 lata 11 miesiąc temu #818914 przez kasia7775
Siedzę u siostry i się byczę :lol: Chłopaki sobie jakoś radzą :)

Makrelcia u mnie też tatuś lepiej zajmuje się małym, może już tak sie nie boi po prostu :silly: Może też to, że mały jest bardziej kontaktowy i sam za nim biega :)
Ja na bóle kręgosłupa brałam Doretę - paracetamol z tramadolem, bo ketonal mi nie pomagał. Ja nie dość, że miała ostre bóle to jeszcze mi palce od stóp drętwiały. Nachodziłam się po ortopedach, neurologach , ale tabletki trochę pomogły :)

Zdrówka dla was i dla dzieciaczków :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #818954 przez Sandra85
no wiec na razie sie nic wiecej nie wyklulo,dostalismy tylko krople na katar,bo mu splywa po gardelku i dlatego kaszle.Pozostale leki mamy jeszcze brac do niedzieli,jeszcze ma troche obrzek na krtani,ale jest poprawa :) nie odpisze nic wiecej,bo mi marudek placze,ale jak tylko bede miec chwilke to zajrze. :kiss: :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #819004 przez czajusiątko
Sandra dobrze, że u Was już lepiej

U nas nie za ciekawie. Byliśmy dziś na kontroli bo nie podobało mi się charczenie Oliwki no i okazało się, że wszystko zalega jej na płuckach bo nie umie sobie dobrze odkaszlnąć. Pani dr powiedziała, że gdyby nie to, że poza tym Oliwka jest w ogólnym stanie dobrym to by od razu pisała nam skierowanie do szpitala :( Na razie dała nam kolejny antybiotyk i krople do inhalacji. Musimy się inhalować i oklepywać żeby jej się wszystko odkrywało.
No ale chociaż lekarka poprawiła mi humor bo powiedziała, że Oliwka jest bardzo zdolna jak na swoje 15 miesięcy i że koniecznie musimy pomyśleć o drugim dziecku, bo pierwsze nam się bardzo udało :laugh: :)

10 lata 11 miesiąc temu #819231 przez chasiami
A propo następnego dziecka, to my jesteśmy własnie na tym etapie ze zastanawiamy sie kiedy bedzie najlepszy czas na nie. Czy jeszcze czekac czy może już, tylko czy poradzimy sobie z wszystkim?

A co do wizyty u okulisty, to musimy zaklejac oczy codziennie na 2 godziny, ciekawe kiedy bedzie widoczna poprawa.

pozdrawiam :)

10 lata 11 miesiąc temu #820130 przez agnesssa
Dzień dobry :)

Sandra Dobrze, że z Bruno już lepiej :kiss:

ChasiamiCo znaczy zaklejać oczy na dwie godziny :ohmy: :huh:

Kasia Trochę Ci zazdroszczę tego byczenia :lol:

Czajusiątko Mam nadzieję, że z Oliwka już lepiej :kiss:

Siteczko
No to takie same krople mamy, ale chyba wizyta nam przepadnie :dry: Byłam przekonana że wizyta jest 16 a się okazało, że 15, nie dość że mam szkolenie 15 do 16 w Gdyni (a wizyta na 16.30) więc nie ma szans, żebym obróciła Gdynia-Pruszcz Gdański -Gdańsk 1 pół godziny :dry: To jeszcze nie zakropiłam Maksiowi wczoraj oczu, bo byłam przekonana, że od dzisiaj no i doooooopa :angry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka