BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822981 przez kasia7775
b]Ania [/b]szczepiłam bezpłatną i szczepię tylko obowiązkowe :) Nie ewentualnie jak Oli dostałby się do żłobka to zaszczepię na pneumokoki.

Czajusiątko ja zgubiłam od lata 7 kg :) No ale mi zostało jeszcze jakieś 20 kg :silly:
A od lizaka Oliwier oczywiście się cały kleił, no ale coś za coś :)

Sandra a to cwaniaczek z Bruna :) Jeszcze chwila i sam sobie lodówkę otworzy :) Oliwier jak jest głodny to sobie sam bierze chleb z szafki :lol:
Lizaka jak daję to tylko chupa chupsa, bo one nie spadają z patyczka.I tylko jak siedzi, bo też się boję,ze mógłby sobie krzywdę zrobić biegając ;)
Oli też nosi ciuchy na 2 latka (92 rozmiar), a spodnie to głównie dresy, bo inne za szczupłe są :silly:

A u nas w nocy spadł Śnieg :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Anulka, Madzia odezwijcie się :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #823018 przez Ania14.09
To mój synek nosi rozmiar 80, choć ma niektóre nawet 74, a niektóre 86 cm. Buty 21. Chudy oczywiście jest bardzo żebra mu policzy się bez problemu, kręgi na kręgosłupie też :laugh: Na jedzenie ma różne fazy. Są dni, że je jak stary, a są że prawie nic nie je. Ja lizaków nie daję. Dostaje tylko kinder mleczną kanapkę, bo moja córeczka je do dziś, mała bidulka już zaraz 20 latka. Jak przyszła do domu i raz nie było, to prawie się obraziła, bo zawsze w lodówce w jednym miejscu kanapka czekała na nią. Niby dorosła, ale dziecko

kasia zimę macie, a młody jak zwykle uśmiechniety :laugh:
Ja szczepię i płatne, tzn. na menokoki na razie się wstrzymałam, przynajmniej do dwóch lat i czekam na nową szczepionke, bo ta nie chroni do końca co jest u nas w polsce.

sandra jaki mądry Bruno. Mój tylko lubi bezmyślnie otwierać lodówkę ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

10 lata 11 miesiąc temu #823042 przez Sandra85
Kasia Oliwierek sliczny w tym kominezonie :) A zdziwil sie jak snieg zobaczyl? No my juz mamy sporo ciuchow na 98 :ohmy: Bluzeczki to troche za dlugie rekawy maja,ale spodnie i bluzy sa dobre,a i jeszcze body.Te cienkie bluzki to na 92 sa dobre.A ze spodniami to nie mam problema,bo duzo kupuje w Primarku,no i te z Zara i H&M,maja takie gumki w srodku z guziczkiem i sie je reguluje,bo sa dosc szerokie w pasie,ja musze zawsze sciagnac troche,zeby nie spadaly.Ale do przedszkola i po domu to tez dresy,bo uwazam,ze w tym dziecku najwygodniej :) Kasia ja szczepilam na pneumokoki,juz dostal wszystkie 4dawki.A poza tym to tylko te obowiazkowe,ale tu chyba jest troszeczke inny kalendarz szczepien :unsure: A Bruno to mnie wczoraj tak zadziwil,bo tak normalnie to tez chce zagladac do lodowki,placze jak zamykam,drze sie,bo najchetniej to by stal przy niej z drzwiami otwartymi.Ale wczoraj mnie zaprowadzil do drugiej lodowki w spizarce,gdzie trzymam jogurty,sloiczki,soki i mleko.I sam powiedzial,ze chce jesc,a potem wszystko zjadl :ohmy: Bo ostatnio to musialam go zabawiac,zeby cokolwiek zjadl i i tak po kilku lyzeczkach juz nie chcial,chocby to byl ulubiony jogurt.To Filipek jest drobniutki przy tym moim wielkoludzie :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #823052 przez czajusiątko
Sandra to Bruno jest chyba bardzo wysoki :unsure: my ubranka mamy tak 86/92. Ja na nóżki najbardziej lubię zakładać Oliwce geterki bo ma w nich takie fajne zgrabne nóżki :lol:

Kasia mi się podoba to zdjęcie na sankach, Oliwier siedzi na nich jak dorosły :)

A Sandra Oliwia po tej chorobie też ma jakiś wilczy apetyt, non stop coś szamie :)

10 lata 11 miesiąc temu #823104 przez kasia7775
Agnessa jak zdrówko,lepiej już?

Sandra ja nawet jak mam gumki puszczone,to ciasno :P a jak już Oliwier w nie wejdzie,to się schylać nie może :lol: A w domu to też dresy albo rajstopki :)

Czajusiątko Sandra dziękuję :)

Ania bo Oliwier to taki typ, zawsze uśmiechnięty :lol: A Filipek faktycznie chucherko :) A lizak tylko od święta. Poprzednio w kościele dostał, bo księdza zagłuszał :blink: :silly: staram się w ogóle słodyczy nie dawać, ewentualnie paluszki albo chrupki kukurydziane

A zapomniałam się pochwalić, mam skierowanie do sanatorium na kręgosłup :) za jakieś 15 miesięcy jadę :P

10 lata 11 miesiąc temu #823137 przez czajusiątko
Kasia to akurat zdążysz sobie dziecko odchować :P:P a te 7 kg to jakąś specjalną dietą??

10 lata 11 miesiąc temu #823163 przez kasia7775
czajusiątko też właśnie o tym pomyślałam, 3 latka już komuś podrzucę :silly: dieta taka sama jak twoja - MŻ

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #823241 przez makrelcia
tylko mi później nie narzekac....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #823245 przez makrelcia

10 lata 11 miesiąc temu #823279 przez kasia7775
Makrelcia a czemu mamy narzekać??? wreszcie nas dopieściłaś fotkami :lol: Młody jest super :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #823754 przez Anulka
Ummi jakoś muszę dawać radę w bieganiu za Julusiem, a co robić muszę !!! Dobrze, że on teraz większość czasu na spacerze woli za rączkę chodzić :laugh: :laugh:

No więc.....Byliśmy wczoraj w Bydgoszczy na tym szczegółowym badaniu USG. lekarz REWELACJA !!! Tak miły człowiek, że sama obecność jego nastraja już pozytywnie na maxa. Mąż z Julusiem też byli pod czas badania i oglądali na monitorze maluszka. Lekarz gdy tylko przyłożył głowicę do mojego brzuszka tam i pojawiła się główka na ekranie przede mną, powiedział : No to zobaczymy jak się czuje wasz drugi SYNEK ! :laugh: " My z mężem wielkie oczy, że już widzi że to chłopczyk, a okazuje się, że dobry diagnosta widzi wiele, że USG pokazuje przekrój dziecka z głowy aż do dołu :laugh: . Wszystko po kolei zbadał, obejrzał, jednocześnie nam wszystko tłumacząc. Żadnych wad rozwojowych nie ma, synek całkowicie zdrowy. A moje wielowodzie zniknęło. :laugh: Też znadał poziom wód płodowych i wyszło AFI 20 czyli norma. Powiedział, że tam to AFI 25, które wyszło w szpitalu, było po prostu takie wysokie, bo maluszek rozwija się szybciej bo o tydzień do przodu i poziom wód mógł prze 1-2 dni być troszkę większy, potem się unormował.
Maluszek teraz według USG jest w 29 tc i termin wyszedł już na 5 kwietnia. Ale to kwestia tylko 3 dni i jeszcze może wszystko się zmienić z jedną lub drugą stronę. Maluszek teraz w swoim 29 tcrozwoju, waży1367 gr. Lekarz powiedział, że końcowa waga może być podobna jak u Julusia , a Julianek urodził się 3800.
Widzieliśmy buźkę maluszka w 3D, mąż na początku był, nie za bardzo wierzył, że da się zobaczyć tak dobrze dzieciątko, ale gdy ujrzał buźkę malca, aż łzy miał w oczach. A wczoraj właśnie miał swoje urodzinki, 37 latek :laugh: i powiedział, że lepszego prezentu nawet sobie wymarzyć nie mógł :woohoo:
Powiedział, że widzi podobieństwo w rysach twarzy maluszka do Julianka, gdy się urodził :). A ja nie wiem czy widzę :laugh: . Dla mnie najważniejsze, że zdrowy nasz drugi synuś
:). Na pożegnanie Pan doktor życzy7ł nam powodzenia i dużo cierpliwości przy dwójce urwisów :lol: :lol: . Kurcze, naprawdę, jak będę jeszcze kiedyś w trzeciej ciąży ( chociaż nie planuję, ale kto to wie co mnie jeszcze czeka :silly: , i mam nadzieję, że wtedy już finansowo będziemy lepiej stali, to pojadę do tego ginka aby prowadził moją ciążę. Kurcze, no normalnie dziewczyny, mnie tacy serdeczni i fachowi lekarze rozbrajają, że mam prawie łzy w oczach i trudno mi uwierzyć, że jeszcze tacy są. :lol: :lol: No dodajmy, że ja zawsze na "żydowska płaczkę" pasowałam i nawet pewnie nie złe pieniądze z tego bym miała, gdyby co :lol: :lol: , do tego jeszcze stres, który miałąm przed wizytą i hormony ciążowe do tego i mamy kalambur emocjonalny w czystej postaci :silly: .

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #823964 przez Ania14.09
anulka wielkie gratulacje. Bardzo się cieszę, że trafiłaśna super gina, że super ci powiedział i że jest ok. :) Dzidzia super, tzn Kajtek :laugh: Będziesz go kochała tak samo jak Julianka, mimo, że znowu chłopiec i za jakiś czas, nie będziesz wyobrażała sobie żeby mógł być dziewczynką :) Fajnie miec dzieci różnych płci,ale najważniesze jest zdrowie, nie wszystko też w życiu możemy mieć ;)
makrelcia foty super.
Ja też pochwalę się moim bąblem

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #823973 przez kasia7775
Anulka super,że się odezwałaś :) Wiadomości świetne,a dobry gin to podstawa :lol: Teraz już na pewno spokojniejsza jesteś :kiss: A Kajtuś podobny do Julianka :)

Ania Filipek oczy ma przepiękne :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #824074 przez czajusiątko
Makrelcia wydaje mi się, że Jerzyk bardzo szybko się zmienia, co nie zmienia faktu, że i tak jest słodki, a te zdjęcia na śniegu to jak z jakiegoś magazynu :)

Anulka świetnie widać Kajtusia na tych zdjęciach, będzie przystojniak :laugh:

Ania Filipek to taki dorosły słodziak na tych zdjęciach :)

Oliwia dzisiaj nas uprzedziła o tym, że będzie robiła kupkę, ale na nocnik nie chciała usiąść :P :)

10 lata 11 miesiąc temu #824264 przez makrelcia
Anulka cieszę się, że wszystko ok z Kajtusiem.
A podobny jest bardzo do braciszka :) Mały klon będzie :)

Ania córa też odziedziczyła po Tobie takie piękne wielkie oczy jak ma Filip ?

czajusiątko Oliwka mówi już coś więcej ? Ona chyba najbardziej "gadatliwa" z naszych dzieciaków :)

Jakie macie pomysły na dzień babci i dziadka? Kupujecie jakieś prezenty ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka