BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #824532 przez makrelcia
czajusiątko potwierdze tylko to co siteczko napisała odnośnie łózka. Jeśli mocno się nie wierci to możesz kupić ( zresztą zanim urząd Ci odda kasę to pewnie kwiecień będzie :D)
Moje dziecko dzisiaj miało podobne warunki do tego łózka (przystawiłam krótszy bok łóżeczka do naszego łóżka, obłożyłam pierzyną żeby się nie skulnął a skubany i tak wylądował na podłodze. Pierwszy raz. Ale był huk... ale nie raczył się jakoś specjalnie obudzić :)
Na moje dziecko jest za wcześnie a co do Oliwki to sama najlepiej wiesz.
Na początek zresztą możesz zastawiać ten osłonięty bok jakimś krzesłem i też będzie ok. Z czasem dziecko się przyzwyczai że nie ma barierek.

Mi koleżanka właśnie opowiadała, że jej córka w łóżeczku kiepsko spała wierciła się i płakała bo wiecznie głową uderzała o szczebelki. Jak jej zmienili łóżko to było idealnie i nie spadała.

a korzysta któryś z dzieciaczków z kubeczka 360 ? tak się zastanawiam ale dużo osób pisze ze dzieci nie umiały pić...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #824546 przez czajusiątko
No właśnie Oliwia nie wierci się jakoś specjalnie jak śpi, to znaczy wierci się ale tylko w okolicach poduszki ale do nóg nie dociera więc myślę, że by nie wypadła. Gorzej z samym usypianiem bo wtedy też się bardzo wierci i wstaje ale i tak zawsze ja albo tatuś siedzimy przy niej dopóki nie uśnie więc w razie czego ją po prostu co trochę kładziemy :) Makrelcia pieniądze będę miała prawdopodobnie w tym miesiącu :laugh: Ale wiecie co, stwierdziłam, że chyba jednak zaryzykuję :P

My nie mieliśmy tego kubka 360. Oliwia pije ze słomki, butelki po Kubusiu waterr albo po prostu ze szklanki

10 lata 11 miesiąc temu #824547 przez Ummi
Sliczne zdjecia dziewczyny!! dzieciaki na nich sliczne :kiss: a Tymka dluuuugo nie widzialam i przeuroczy blondynek - szczegolnie na tym drugim zdjeciu taki slodziutki do schrupania :)

Anulka swietnie, ze wszystko u Kajtka dobrze i ze sie dobrze czujesz :) a jak tak bardzo Helenke chcesz to... moze jeszcze kiedys dostaniesz ;)

Sandra mam nadzieje, ze czas pomoze poradzic Wam sobie ze strata... jesli masz potrzebe mowic to nie dus zalu w sobie :kiss: trzymaj sie !

Z mowieniem to chyba trzeba wrzucic na luz - kazde sie rozwija inaczej i znam nawet takie, ktore w wieku prawie 3 lat nie chca mowic... a inne od roczku juz gadaja jak najete, nie ma reguly. Czasem mam nawet wrazenie, ze wcale nie zalezy to tak bardzo od tego ile sie do dziecka mowi - mam dwoch siostrzencow i do pierwszego mowilo sie wiecej, a zaczal mowic pozniej niz drugi. Yasko juz co nieco mowi - daaaa (daj), ala (nie mam polskich liter :( na piec, grzejnik i ogolnie gorace rzeczy), mama (ale baaardzo oszczednie uzywa tego slowa hehe), baba, nieee, i ogolnie jak mu na czyms zalezy to czasem probuje powtorzyc... ostatnio chcial ogorka to sie zmobilizowal i guuu powiedzial ;)

Czajusiatko lozko fajne, zawsze mozecie kupic, a Oliwcia sie przekona z czasem.

A u nas 16-sty miesiac to duzo zmian - Yasko od 1,5 tygodnia chodzi (nic innego go teraz nie interesuje), trzy nocki pod rzad przespane cale, no i od paru dni skonczylismy z KP - ciesze sie, ze poszlo nam tak gladko, bez placzu itp., w sumie to sam zrezygnowal z jednego porannego karmienia :woohoo: dorosleje :P

Ale za to mam inny problem - bo nocki cale przespane (9-10 godzin), a pampers nie wytrzymuje :angry: i rano pizama i spiwor do prania i w sumie to jest to co go wybudza :dry: nie wiem teraz czy moze nad ranem lub w nocy go przebierac na spiocha, no ale sie wybudzi... normalnie nosi pampersy (tzn. babydream) 4, pomyslalam ze moze sa za male na noc i sprobowalam dac na noc 4+, ale tez nie daja rady buuuuu

10 lata 11 miesiąc temu #824573 przez siteczko
A jeszcze zapomniałam Anulka słodziaczek z Kajtka :) no i faktycznie podobny do braciszka :) ja już nie mogę się doczekać tych USG :P no i fajnie że trafiłaś na dobrego gin, czasami ciężko o takiego, a to jaki jest lekarz, jakie ma podejście itd. ma duże znaczenie przynajmniej dla mnie :) Najważniejsze, że z synkiem wszystko ok :) Trzymam kciuki i podziwiam, że dajesz radę :)

Makrelcia Ja już dawno kupiłam ten kubek 360, ale najpierw zaczął pić z bidonu z rurką taki - www.mamabebe.pl/product-pol-15574-Kubek-...340ml-SCF762-00.html i niestety od jego rzucania, czasami już się z niego leje, więc chciałam wyciągnąć ten kubek - www.mamabebe.pl/product-pol-17024-Kubek-...PwjLwCFYlF3godmk0Aog ale przyzwyczajenie z picia z bidonu, że nie trzeba przechylać pozostało, no i to że próbuje cały czas otworzyć, bo myśli że zamknięte ;) jak pił ze szklanki, to przecież było widać co jest w środku :)

Ummi u nas też czasami się zdarzy że przeleje, tylko on nad ranem strasznie dużo pije... pije i śpi dalej.. podobno też chłopcy dużo sikają właśnie nad ranem, nawet jak nie piją w ciągu nocy ;) nie wiem czy to prawda :) my też używamy 4, ale Dada i często pielucha z rana jest strasznie ciężka :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #824613 przez kasia7775
Sandra wiem, ze nie ma słów, które by cię pocieszyły, ale wiesz, że jesteśmy przy tobie :kiss:

Siteczko Tymuś śliczny :kiss: a jakie włosy ma długie :ohmy: Oliwier to w sumie mówi tylko mama ostatnio, resztę po swojemu :silly:

czajusiatkoCo do łóżka ja nie będę jeszcze zmieniać, przynajmniej wiem, że rano musi mnie obudzić i nie będzie demolować pokoju gdy śpię :P Ale myślę, ze Oliwka sobie poradzi, zawsze mozecie dokupić barierkę zabezpieczającą :)

Makrelcia od dawna mamy 2 kubeczki 360 z Lovi, uważam, ze są rewelacyjne. Oliwier pije ze wszystkiego, ale ten zabieramy na wyjście z domu. I nie miał zadnego problemu z nauczeniem się pica z niego, w sumie to nie mam pojęcia, dlaczego niektóre dzieci mają? Wg mnie to jak picie ze szklanki ;)

Ummi ja na noc już nawet 6 zakładam Oliwierowi, bo trafiłam tanio ;) 4+ jak miał to rano kompletnie przemoczony był, góra pampersa była najbardziej spuchnięta. Ostatnio kupiła na próbę pieluchy robione dla Polo, to o 3 musiałam Oliwiera całego przebierać :lol:

A to mój Picasso w akcji :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #824619 przez Ania14.09
Ojej jak sie rozpisałyście :)
A jak wyobrażałyście sobie moją Madzię? Ona jest z wyglądu bardzo różna, zresztą wysyłałam jej foty już parę razy. A usta na pewno nie ma po mnie, dużo ma z byłej teściowej i ze mnie też, bo niektórzy mówią cała ja, jak nas widzą, a inni odwrotnie nic z ciebie córka nie ma. Dla mnie jest pomieszana,
siteczko Tymek faktycznie śliczny, wygląda jak dziewczynka :)
agnesssa, kasia to macie zimę. U nas pada zmarznięty deszcz i zaraz wujeżdzam w tą gołoledz z roboty.
skończę jutro muszę iść

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

10 lata 11 miesiąc temu #824628 przez siteczko
Wracając do kubka to myślę, że jakby bardziej przystała na tym aby pił z kubka to by sobie poradził, po prostu śmieszne to było jak próbował otworzyć i pokazywał że ma jakby zatyczkę i jak on to ma pić;) Ze szklanki sobie radzi jak trzeba, więc pewnie i z tego też :) Myślę, że dzieci są na tyle duże że każde sobie poradzi :)

Ania no właśnie jak dziewczynka... :) i wszyscy obcy tak też mówią... o jaka ładna dziewczynka... itp :) już się do tego przyzwyczaiłam :)
Raz i tak najlepszy był sąsiad z klatki... spotkaliśmy się w garażu... nie mamy z nim kontaktu, ale kiedyś tam mieliśmy okazję zamienić słówko ;) no i na Tymka, gdy nie chciał iść do windy.... "po prostu ona nie chce iść do domu..." a ja, że to on... i go wołam, proszę aby szedł do windy, a na to koleś "chodź Szymuś" :D myślałam że zejdę, ale już nie chciałam poprawiać ;) chociaż też często bywa, że jak mówię że ma na imię Tymon lub Tymuś... to jest "ooo Szymon, Szymuś jak ładnie" a ja "nie Szymuś, a Tymuś" no jest "aa Tymoteusz, też ładnie" aaaaaaaaaaaa i mówię nie Tymuteusz, a Tymon, po prostu Tymon :D więc zawsze coś ktoś namiesza, jak nie z płcią to z imieniem :)

10 lata 11 miesiąc temu #824909 przez Ania14.09
Ja wczoraj nie zdążyłam odpisać i wysłałam półprodukt :) Nas też dopadła zima, może nacieszy się Filip.
Co do wyobrażeń, to chciałam napisać, że forum, to taka specyficzna forma kontaktu, gdzie sami możemy być kim chcemy i inni mają wyobrażenie o nas tylko na podstawie tego co napiszemy ewentualnie pokażemy na zdjęciach. Stąd może macie inne wyobrażenie, a rzeczywistość może być jeszcze inna. Jak sie spotkamy, może kiedyś ;)
siteczko śmiesznie napisałaś, kojarzy mi sie, to z tą bajką o słoniu trombalskim, co wszystko przekręcał :laugh:
kasia brawo dla Oliwiera jak ladnie trzyma kredke :ohmy:

umi masz racje, tak jest ze wszystkim odnosnie rozwoju dziecka, moja bratanica miala trzy latka jak zaczela mowic,a dziewcyznka

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

10 lata 11 miesiąc temu #825151 przez Jussstyś
Hej dziewczynki :kiss:
Przepraszam ze się nie odzywam, nawet nie mam kiedy Was nadrobić, za duzo obowiązków mam, czasem mnie to po prostu przerasta... :-(
Co u nas? Julka ma nadal dwa ząbki, ale kolejne prześwituja. Strasznie niegrzeczna jest, gdzie nie wolno tam wejdzie. Ostatnio weszła na stół w kuchni i wywaliła paprotke która wisiała pod sufitem. Albo włożyła kredke do kontaktu i wywaliło korki w całej klatce. Duzo by wymieniać. Ogólnie wszystko musi leżeć na górze, bo inaczej moze sie stać tragedia... :huh: a ja musze biegać za nią i patrzyć czy czegoś nie majstruje :huh:

Chcialam jeszcze cos napisac ale Julka znowu cos kombinuje bo za cicho jest :huh:
Siteczko Tymek rzeczywiscie jak dziewczynka taki słodki :-)
Ania rzeczywiscie inaczej wyobrażałam sobie Twoja Magdę :-)a Filipek jaki słodki :kiss:

Acha u nas śniegu nie ma jest tylko mróz i marznący deszcz

Jutro napisze więcej
Buziaki :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #825159 przez Jussstyś
Acha Julka wazy ok. 10,5kg a ubranka nosimy na 86 ;-) Wstawie jeszcze zdjecie mojej rozrabiary ;-)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #825163 przez Jussstyś
Acha Julka wazy ok. 10,5kg a ubranka nosimy na 86 ;-) Wstawie jeszcze zdjecie mojej rozrabiary ;-)

10 lata 11 miesiąc temu #825211 przez czajusiątko
Justys no to faktycznie Julka straszny smyk, a ta historia z kredką masakra, całe szczęście, że jej się nic nie stało. Śliczna jest z niej dziewczynka i jakie kitki ma już długie :)

Agnessa dziś Twoje imieniny?? Spełnienia marzeń kochana :kiss: :kiss: :kiss:

Siteczko Oliwia kiedyś była ubrana cała na różowo i ochroniarz w sklepie mówi do mnie, że mam uroczego synka ;)

Kasia to długo mieliście czyste ściany w nowym domu :) kto wie, może jakiś artysta z Oliwierka wyrośnie :laugh:

Oliwia jak widzi siebie na zdjęciu to mówi Ojwa :)

10 lata 11 miesiąc temu #825359 przez Ummi
Kasia ostatnimi czasy dawalas zawsze fotki z podworkowych eskapad, wiec mnie teraz zaskoczylas – Oli ma wloski!! Mnie sie od poczatku Oli z tornadem kojarzy :D
Justys oj co Ty mowisz – Julka wyglada jak aniolek, a jakie wloski ma sliczne. Cudna :woohoo: Ty tez jestes blondynka ? Moj tez by mial takie dlugie i do tego jak ma dlugie to mu sie kreca, ale po roczku mu zgolilismy :P

a tez zawsze go z dziewczynka myla, nawet jak ubrany caly na niebiesko :P

dzis pierwszy raz sobie nie zrobil popoludniowej drzemki i ciekawa jestem jak dlugo wytrzyma... normalnie to pada dopiero ok.22:30...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #825401 przez kasia7775
Czajusiątko no długo mieliśmy czyste i nowe ściany :P jakiś miesiąc :lol:

Agnessa wszystkiego najlepszego :kiss:

Justyś to Julka z Oliwierem mogą sobie rękę podać :lol: razem by chałupę zdemolowali :silly: śliczne kiteczki Julcia ma :kiss:

Ummi ostatnio ruszyły mu włosy :) takie śmieszne loczki zaczynają się robić :) a tornado to trafne określenie :lol: teraz zamiast iść spać biega po domu z krzykiem i śmiechem, jakby się szaleju najadł :lol:
A najśmieszniej rano wygląda :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Siteczko nie dziwię się, że mogli Tyomna z dziewczynką pomylić, taki ładny :) A z Oliwierem nikt nie ma wątpliwości :silly: Kuzynka urodziła tydzień temu i też dała Tymon na imię :)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #825527 przez agnesssa
Dziękuję dziewczyny za życzenia :) Faktycznie moje imieniny wypadają w Dzień Babci :lol: Na razie nie mam czasu odpisać więcej, mam nadzieję, że później będę mogła coś skrobnąć :dry: :

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka