- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Moje dziecko dzisiaj miało podobne warunki do tego łózka (przystawiłam krótszy bok łóżeczka do naszego łóżka, obłożyłam pierzyną żeby się nie skulnął a skubany i tak wylądował na podłodze. Pierwszy raz. Ale był huk... ale nie raczył się jakoś specjalnie obudzić
Na moje dziecko jest za wcześnie a co do Oliwki to sama najlepiej wiesz.
Na początek zresztą możesz zastawiać ten osłonięty bok jakimś krzesłem i też będzie ok. Z czasem dziecko się przyzwyczai że nie ma barierek.
Mi koleżanka właśnie opowiadała, że jej córka w łóżeczku kiepsko spała wierciła się i płakała bo wiecznie głową uderzała o szczebelki. Jak jej zmienili łóżko to było idealnie i nie spadała.
a korzysta któryś z dzieciaczków z kubeczka 360 ? tak się zastanawiam ale dużo osób pisze ze dzieci nie umiały pić...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
My nie mieliśmy tego kubka 360. Oliwia pije ze słomki, butelki po Kubusiu waterr albo po prostu ze szklanki
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Anulka swietnie, ze wszystko u Kajtka dobrze i ze sie dobrze czujesz a jak tak bardzo Helenke chcesz to... moze jeszcze kiedys dostaniesz
Sandra mam nadzieje, ze czas pomoze poradzic Wam sobie ze strata... jesli masz potrzebe mowic to nie dus zalu w sobie trzymaj sie !
Z mowieniem to chyba trzeba wrzucic na luz - kazde sie rozwija inaczej i znam nawet takie, ktore w wieku prawie 3 lat nie chca mowic... a inne od roczku juz gadaja jak najete, nie ma reguly. Czasem mam nawet wrazenie, ze wcale nie zalezy to tak bardzo od tego ile sie do dziecka mowi - mam dwoch siostrzencow i do pierwszego mowilo sie wiecej, a zaczal mowic pozniej niz drugi. Yasko juz co nieco mowi - daaaa (daj), ala (nie mam polskich liter na piec, grzejnik i ogolnie gorace rzeczy), mama (ale baaardzo oszczednie uzywa tego slowa hehe), baba, nieee, i ogolnie jak mu na czyms zalezy to czasem probuje powtorzyc... ostatnio chcial ogorka to sie zmobilizowal i guuu powiedzial
Czajusiatko lozko fajne, zawsze mozecie kupic, a Oliwcia sie przekona z czasem.
A u nas 16-sty miesiac to duzo zmian - Yasko od 1,5 tygodnia chodzi (nic innego go teraz nie interesuje), trzy nocki pod rzad przespane cale, no i od paru dni skonczylismy z KP - ciesze sie, ze poszlo nam tak gladko, bez placzu itp., w sumie to sam zrezygnowal z jednego porannego karmienia dorosleje
Ale za to mam inny problem - bo nocki cale przespane (9-10 godzin), a pampers nie wytrzymuje i rano pizama i spiwor do prania i w sumie to jest to co go wybudza nie wiem teraz czy moze nad ranem lub w nocy go przebierac na spiocha, no ale sie wybudzi... normalnie nosi pampersy (tzn. babydream) 4, pomyslalam ze moze sa za male na noc i sprobowalam dac na noc 4+, ale tez nie daja rady buuuuu
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Makrelcia Ja już dawno kupiłam ten kubek 360, ale najpierw zaczął pić z bidonu z rurką taki - www.mamabebe.pl/product-pol-15574-Kubek-...340ml-SCF762-00.html i niestety od jego rzucania, czasami już się z niego leje, więc chciałam wyciągnąć ten kubek - www.mamabebe.pl/product-pol-17024-Kubek-...PwjLwCFYlF3godmk0Aog ale przyzwyczajenie z picia z bidonu, że nie trzeba przechylać pozostało, no i to że próbuje cały czas otworzyć, bo myśli że zamknięte jak pił ze szklanki, to przecież było widać co jest w środku
Ummi u nas też czasami się zdarzy że przeleje, tylko on nad ranem strasznie dużo pije... pije i śpi dalej.. podobno też chłopcy dużo sikają właśnie nad ranem, nawet jak nie piją w ciągu nocy nie wiem czy to prawda my też używamy 4, ale Dada i często pielucha z rana jest strasznie ciężka
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Siteczko Tymuś śliczny a jakie włosy ma długie Oliwier to w sumie mówi tylko mama ostatnio, resztę po swojemu
czajusiatkoCo do łóżka ja nie będę jeszcze zmieniać, przynajmniej wiem, że rano musi mnie obudzić i nie będzie demolować pokoju gdy śpię Ale myślę, ze Oliwka sobie poradzi, zawsze mozecie dokupić barierkę zabezpieczającą
Makrelcia od dawna mamy 2 kubeczki 360 z Lovi, uważam, ze są rewelacyjne. Oliwier pije ze wszystkiego, ale ten zabieramy na wyjście z domu. I nie miał zadnego problemu z nauczeniem się pica z niego, w sumie to nie mam pojęcia, dlaczego niektóre dzieci mają? Wg mnie to jak picie ze szklanki
Ummi ja na noc już nawet 6 zakładam Oliwierowi, bo trafiłam tanio 4+ jak miał to rano kompletnie przemoczony był, góra pampersa była najbardziej spuchnięta. Ostatnio kupiła na próbę pieluchy robione dla Polo, to o 3 musiałam Oliwiera całego przebierać
A to mój Picasso w akcji
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
A jak wyobrażałyście sobie moją Madzię? Ona jest z wyglądu bardzo różna, zresztą wysyłałam jej foty już parę razy. A usta na pewno nie ma po mnie, dużo ma z byłej teściowej i ze mnie też, bo niektórzy mówią cała ja, jak nas widzą, a inni odwrotnie nic z ciebie córka nie ma. Dla mnie jest pomieszana,
siteczko Tymek faktycznie śliczny, wygląda jak dziewczynka
agnesssa, kasia to macie zimę. U nas pada zmarznięty deszcz i zaraz wujeżdzam w tą gołoledz z roboty.
skończę jutro muszę iść
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Ania no właśnie jak dziewczynka... i wszyscy obcy tak też mówią... o jaka ładna dziewczynka... itp już się do tego przyzwyczaiłam
Raz i tak najlepszy był sąsiad z klatki... spotkaliśmy się w garażu... nie mamy z nim kontaktu, ale kiedyś tam mieliśmy okazję zamienić słówko no i na Tymka, gdy nie chciał iść do windy.... "po prostu ona nie chce iść do domu..." a ja, że to on... i go wołam, proszę aby szedł do windy, a na to koleś "chodź Szymuś" myślałam że zejdę, ale już nie chciałam poprawiać chociaż też często bywa, że jak mówię że ma na imię Tymon lub Tymuś... to jest "ooo Szymon, Szymuś jak ładnie" a ja "nie Szymuś, a Tymuś" no jest "aa Tymoteusz, też ładnie" aaaaaaaaaaaa i mówię nie Tymuteusz, a Tymon, po prostu Tymon więc zawsze coś ktoś namiesza, jak nie z płcią to z imieniem
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Co do wyobrażeń, to chciałam napisać, że forum, to taka specyficzna forma kontaktu, gdzie sami możemy być kim chcemy i inni mają wyobrażenie o nas tylko na podstawie tego co napiszemy ewentualnie pokażemy na zdjęciach. Stąd może macie inne wyobrażenie, a rzeczywistość może być jeszcze inna. Jak sie spotkamy, może kiedyś
siteczko śmiesznie napisałaś, kojarzy mi sie, to z tą bajką o słoniu trombalskim, co wszystko przekręcał
kasia brawo dla Oliwiera jak ladnie trzyma kredke
umi masz racje, tak jest ze wszystkim odnosnie rozwoju dziecka, moja bratanica miala trzy latka jak zaczela mowic,a dziewcyznka
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0
Przepraszam ze się nie odzywam, nawet nie mam kiedy Was nadrobić, za duzo obowiązków mam, czasem mnie to po prostu przerasta...
Co u nas? Julka ma nadal dwa ząbki, ale kolejne prześwituja. Strasznie niegrzeczna jest, gdzie nie wolno tam wejdzie. Ostatnio weszła na stół w kuchni i wywaliła paprotke która wisiała pod sufitem. Albo włożyła kredke do kontaktu i wywaliło korki w całej klatce. Duzo by wymieniać. Ogólnie wszystko musi leżeć na górze, bo inaczej moze sie stać tragedia... a ja musze biegać za nią i patrzyć czy czegoś nie majstruje
Chcialam jeszcze cos napisac ale Julka znowu cos kombinuje bo za cicho jest
Siteczko Tymek rzeczywiscie jak dziewczynka taki słodki
Ania rzeczywiscie inaczej wyobrażałam sobie Twoja Magdę :-)a Filipek jaki słodki
Acha u nas śniegu nie ma jest tylko mróz i marznący deszcz
Jutro napisze więcej
Buziaki
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Agnessa dziś Twoje imieniny?? Spełnienia marzeń kochana
Siteczko Oliwia kiedyś była ubrana cała na różowo i ochroniarz w sklepie mówi do mnie, że mam uroczego synka
Kasia to długo mieliście czyste ściany w nowym domu kto wie, może jakiś artysta z Oliwierka wyrośnie
Oliwia jak widzi siebie na zdjęciu to mówi Ojwa
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Justys oj co Ty mowisz – Julka wyglada jak aniolek, a jakie wloski ma sliczne. Cudna Ty tez jestes blondynka ? Moj tez by mial takie dlugie i do tego jak ma dlugie to mu sie kreca, ale po roczku mu zgolilismy
a tez zawsze go z dziewczynka myla, nawet jak ubrany caly na niebiesko
dzis pierwszy raz sobie nie zrobil popoludniowej drzemki i ciekawa jestem jak dlugo wytrzyma... normalnie to pada dopiero ok.22:30...
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Agnessa wszystkiego najlepszego
Justyś to Julka z Oliwierem mogą sobie rękę podać razem by chałupę zdemolowali śliczne kiteczki Julcia ma
Ummi ostatnio ruszyły mu włosy takie śmieszne loczki zaczynają się robić a tornado to trafne określenie teraz zamiast iść spać biega po domu z krzykiem i śmiechem, jakby się szaleju najadł
A najśmieszniej rano wygląda
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Siteczko nie dziwię się, że mogli Tyomna z dziewczynką pomylić, taki ładny A z Oliwierem nikt nie ma wątpliwości Kuzynka urodziła tydzień temu i też dała Tymon na imię
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42