BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 5 dni temu #343939 przez agnesssa
No właśnie Makrelcia też się chyba jeszcze wstrzymam, mam nadzieję, że po prostu latem też ludzie będą się wyprzedawać :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 dni temu #343951 przez Anulka
Po tych świętach boje się wejść na wagę :ohmy: :ohmy:
Za tydzień mam kolejną wizytę. Przywiozłam sokowirówkę i parowar. Mam zamiar jeść teraz wszystko przyrządzone w parowarze i robienia sobie codziennie soków. Będzie to jedzenie nie tuczące, ale też nie ubogie w witaminy i minerały. Maluszkowi to nie zaszkodzi, a ja może utrzymam PRZYNAJMNIEJ tę wagę co teraz mam, bo wg mnie ( tak jak patrzę w lustro ) już wystarczająco przybrałam. Cholera, a przed świętami postanowiłam, że będę w święta jadła tyko to od czego nie przytyję :dry: , ale nie wytrzymałam i jadłam wszystko,ciasta to normalnie żarłam jakbym nie widziała 10 lat :( .

13 lata 5 dni temu #343983 przez agnesssa
Anulka ja nic nie przybrałam, a też jadłam więcej niż na odzień :) Więc się nie martw, może nic nie doszło :woohoo: A sokowirówke też pożyczyłam od mamy już na początku ciąży, i obecałam sobie codziennie pić soki, no ale sprzęt stoi, a soki kupuje :huh:

13 lata 5 dni temu #343988 przez Anulka
Hehe, ja Agnesssa też już drugi dzień zbieram się aby wyciągnąć sprzęt z szafy , no ale już zapisałam że muszę kupić dużo warzyw więc to już COŚ hihihi . Może jakoś uda mi się zmobilizować :D

13 lata 5 dni temu - 13 lata 5 dni temu #343992 przez makrelcia
Ja bym potrzebowała kogoś kto mi pod nos podstawi coś tak zdrowego. Bo jestem leniwa żeby sobie samemu przygotować :) No ale czas się zmobilizowac :D
A pokaże Wam coś wieczorem albo jutro rano co mi się przez święta stało :D:D Wrzuce Wam interesujące zdjęcie :D mam brzuch większy niż cycki :D:D

13 lata 5 dni temu #344030 przez moniab26
Makrelcia mam to samo - brzuch wystaje dalej niż piersi i tak mam od jakiego tygodnia, jutro idę na usg połówkowe i podglądnę tego swojego wielkoluda hehe, no i może dowiem się czy człowiek w moim brzuchu to on czy ona :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

13 lata 5 dni temu #344048 przez chłopek
dawno mnie nie było, problem z laptopem
wstawiam wam mój brzuszek z dzisiaj juz mi cięzko maluszek jakos dziwnie lezy i wszystko mi ugniata
Załączniki:

13 lata 5 dni temu #344065 przez agnesssa
Dziewczyny to wrzucać zdjęcia brzuszków :woohoo:

Chłopek Już Ci pisałam, że śliczny masz brzusio, no i czekam z niecierpliwością na 18 :lol: No tak zostało już tylko koło 10 tygodni.... jaaaa ale szybko minęło, a ja pamiętam Twoje dwie kreski :woohoo:

13 lata 5 dni temu #344069 przez chłopek
agnessa nich te 10 tyg szybciej leci bo juz mi tak ciezko, jak bym w 9 miesiacu byla

13 lata 5 dni temu #344099 przez patys
Anulka ja tez mam parowar w domku ale nie robię w nim aż tak często jedzenia, ale rzeczywiście jest dobre i warzywa smakują dużo lepiej z takiego parowarka niż normalnie i mięsko też np piersi z kurczaka...ale podobno nie każdy lubi takie jedzenie z parowara...ja lubię bardzo:)

co do kupowania łóżeczek itp to ja też czekam do wakacji bo mój mąż ma wtedy całe dwa miesiące wolnego więc będzie ze mną wybierał:)w sumie jeszcze nic do tej pory maluszkowi nie kupiłam, na razie sprawia mi radość samo oglądanie w sklepach :laugh:

13 lata 5 dni temu #344158 przez Ania14.09
Chłopek- masz większy brzuch od mojego,ale ja mam chyba tydzień mniej ciążę :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Jutro mam wizytę u lekarza i tradycyjnie się boję. Jak mi pozwoli, to na dwa tygodnie wrócę do pracy, bo ciśnienie mi się chyba unormowało, no nie przekracza 140/90, tylko koło 130 jest, a czasami nawet mniej. Na dłużej już nie chcę, bo będę za gruba :laugh:

Tak czytam wasze posty odnośnie jedzenia i świąt i weszłam na wagę i się załamałam, przytyłam prawie pięć kilo :( to chyba za dużo, najgorsze, że największy apetyt mam wieczorem

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

13 lata 5 dni temu #344161 przez Ania14.09
A chłopek, ty jesteś w 30! tygodniu!!! :laugh: :laugh: :laugh: To ty chyba nie rodzisz we wrześniu?

13 lata 5 dni temu #344162 przez chłopek
Ania no we wrześniu nie rodzę ale sobie tak do was zaglądam, a brzuch mam wielki czuje sie jak w 9 miesiacu, z Ksawciem miałam mniejszy

13 lata 5 dni temu #344167 przez Anulka
Aniu Chłopek jest tu z nami, ale termin, na ile pamiętam ma w czerwcu :)

Patyś mi też smakują te potrawy przyrządzane w parowarze :), dlatego przywiozłam go teraz od rodziców, no i to jest o wiele zdrowsze. Ja należę do tej grupy kobiet co prawie cały czas była na diecie lub starała się być. Więc np. jedzenie bez soli tylko z dużą ilością ziół dla mnie dobrze smakuje, po prostu przyzwyczaiłam się do takiego jedzenia już dawno, co nie znaczy, że nie zdarzało mi się odchodzić od takiego zdrowego odżywiania się i nie jeść jedzenie bardziej tłuste, smażone, bardziej kaloryczne. Tak było gdy złamałam nogę w lipcu i siedziałam z nogą w gipsie u rodziców. Wtedy musiałam jeść to co oni :). Zresztą teraz po ślubie też robiąc jedzenie mężowi jem to co on, ale chce to zmienić. Trochę więcej będzie przy gotowaniu pracy, ale ja będę się lepiej czuła, jedząc zdrowiej. Zresztą co ja mam teraz do roboty, siedzę w domu, mam dużo czasu.

13 lata 5 dni temu #344171 przez Ania14.09
Stąd też byłam zdziwiona takim wielkim brzuchem ,ale oczywiście gratuluję :laugh: :laugh:

Nie wiem czy też tak macie,ale ja bardzo często sikam, nawet w nocy potrafię wstawać do toalety po kilka razy.

Co do jedzenia, to ja uwielbiam warzywa,ale surowe. np. dziś zjadłam całą michę sałaty z rzodkiewką :laugh: i uwielbiam pomidory, nie mogę się doczekać tych warzyw tańszych,a sałata rośnie na moim ogrodzie,ale pogoda w kratkę więc rośnie słabo. Jednak mając już za miesiąc więcej tanich warzyw, możemy tak bardzo nie przytyć jedząc te smakołyki :lol: :lol: :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka