BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 1 tydzień temu #341678 przez Ania14.09
Hej ! U mnie dziś fatalna pogoda. Jeśli chodzi o temat ciśnienia w ciąży, to ja je mam .Obecnie nie jest tak źle, bo nie przekraczam 140/95, ale przed szpitalem miałam nawet raz 180/120 i trafiłam na oddział, dlatego też musiałam iść na zwolnienie. Badali mi nerki, byłam u kardiologa i dwa razy bardzo dokładne USG, z przepływem wód, badaniem serduszka małego, i szukaniem czegoś, czego nie pamiętam, a co robi się później w ciąży, a na tym etapie byłoby źle gdybym to miała. Wiem, że takie ciśnienie szkodzi nie tylko mnie,ale i mojemu dziecku. Zawsze w ciąży jest podwyższone,a jak ktoś jak ja ma skłonność do nadciśnienia, to jest problem.
Wcześniej pisałam narzekając na lekarza z NFZ, że nie pyta i taka tam rutyna. Jednak muszę chyba odszczekać, to bo ja mam wizytę co dwa tygodnie, co prawda za każdym razem mnie nie bada, bo wcześniej mówił "że takich wczesnych ciąż się nie grzebie tak często", wszystko mi robią jak należy za każdym razem i USG jak policzyłam miałam z NFZ już pięć!
Dziewczyny myślę, że trzeba się domagać tego co się Wam należy. :) :blink:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 tydzień temu #341683 przez 26joanna
Cześć :)
Ja dzisiaj cd sprzątania , pogoda masakryczna :( niby słońce świeci ale wichura straszna :(
madeleine na zgagę dobre są migdały ( podobno) ale pamiętaj ze są ciężkostrawne i na noc lepiej nie jeść :silly: urodzisz dzidziusia z włoskami :lol: ( takie zabobony :silly: )
Ja znów straciłam apetyt i jeszcze mam mdłości jak coś zjem :( Juz robię sobie bardzo delikatne posiłki i jem małe porcje ale niewiele pomaga :( Ale bardziej od mdłości martwi mnie ten brak apetytu :(
Milego dnia życzę :lol:

13 lata 1 tydzień temu #341687 przez Anulka
Aniu, ja gdy ostatnio siedziałam w kolejce do swojego gina, miałam zamiar zapytać go o to czemu miałam tylko jedno USG. I tak czekając na swoją kolej zagadałam z dziewczyną siedzącą obok i dowiedziałam się, że ona raz naszego gina zapytała o USG i usłyszała, że na NFZ przewidziane są tylko 3 USG w ciągu ciąży. A jeśli chce mieć więcej to musi iść prywatnie. Nawrzeszczał na nią wtedy, więc dała sobie spokój i poszłam prywatnie. Ja jednak myślę, że wszystko zależy od lekarza.

13 lata 1 tydzień temu #341699 przez Ania14.09
Pewnie, masz Anulka rację,ale mnie życie nauczyło walczyć w takich sprawach. Musiałabym się tu dużo rozpisywać na tematy przeszłe, a to może być nudne, ale wiem z własnego doświadczenia, że gdybym nie zawalczyła z lekarzami,to nie wiem co byłoby z moją córką, która w dzieciństwie często chorowała, na zapalenie oskrzeli i krtani, co może być nawet śmiertelne dla małego dziecka. Instynkt kazał mi walczyć i później często przekolorywałam pewne schorzenia aby uzyskać pomoc. Teraz już zawsze musicie myśleć nie tylko o sobie, dlatego czasami warto coś poudawać dla swojego świętego spokoju i bezpieczeństwa, też dziecka :) :) :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

13 lata 1 tydzień temu #341704 przez Anulka
Zgadzam się z Tobą Aniu, w dzisiejszych czasach często bez walki nie osiągnie się wiele.

13 lata 1 tydzień temu #341716 przez PolaL
No niestety takie mamy czasy ...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

13 lata 1 tydzień temu #341745 przez patys
a ja już po spacerku dzisiaj bo u mnie piękna pogoda 16 stopni:)teraz tylko jakoś głowa mnie boli i senna się zrobiłam...
ja już mam świąteczne porządki za sobą dzisiaj jeszcze tylko mąż firanki powiesi i gotowe:)

w piątek do gin, ona tez mnie zawsze zważy i na ostatniej wizycie miesiąc temu zmierzyła mi ciśnienie po raz pierwszy i teraz pewnie będzie za każdym razem mi mierzyć...

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #341779 przez agnesssa
Aganio również gratuluję syneczków :woohoo: :kiss: :kiss: No i wrzucaj fotę brzusia :ohmy:

Reszta dziewczyn też, co to ma być :silly: :silly: No nie dajcie się prosić :woohoo:

Tabelkę uzupełniam w miarę na bieżąco, więc można podglądać :) Przypominam link nad moim suwaczkiem :)

A u nas pogoda TRAGICZNA :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Zmieniłam już opony na letnie, i dzisiaj się ślizgałam :huh: Od wczoraj sypał śnieg i rano samochód musiałam odśnieżać cały :ohmy: :angry: :angry: :angry: No i wszędzie pełno śniegu, zima w pełni :angry: :angry: :angry: :angry: Jak ja nienawidzę zimy :angry: :angry: :angry: :angry:

Znowu zrobiłam zakupy na allegro, w weekend wybrałam się do sieciówek, żeby sobie spodnie na święta itp okoliczności kupić, tzn jakieś wyjściowe, bo mam same jeansy. No i mnie zabiły te sklepy :ohmy: Za zwykłe spodnie miałam zapłacić 140zł i to takie, które mi się nie podobały, ale wybór był żaden, w każdym sklepie tylko jedna para "eleganckich" ciążowych spodni i tylko w kolorze czarnym :huh: :huh: :huh: Więc zamówiłam sobie na allegro dwie pary czarne i beżowe na cieplejsze dni i wyszło mnie 90zł z przesyłką, dzisiaj przyszły i sś super, mam tylko nadzieję, że będą dobre, ale przymierzać będę dopiero w domku :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 1 tydzień temu #341796 przez moniab26
madeleine mi na zgagę pomaga mleko, piję takie prosto z lodówki i po chwili zgaga mija.
Mój gin od pierwszej wizyty zawsze mierzy mi ciśnienie i sprawdza wagę, usg - jak do tej pory miałam 3 , kolejne 13 kwietnia - mam nadzieję,że uda się zobaczyć czy będzie synek czy córeczka, a następne 10 maja - kolejne echo serce dla pewności czy moje maleństwo ma zdrowe serduszko
Ja też sobie zamówiłam kilka par spodni na allegro - w sumie za 100 zł kupiłam 5 par a w sklepach faktycznie ceny są kosmiczne

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

13 lata 1 tydzień temu #341820 przez mala2809
Ja mam bardzo często zgagę :( , mleko pomagało na początku, ale najlepszy efekt daje u mnie miętowa herbata, przechodzi mi jak reka odjął :)

Dziś w końcu poczułam "motylki" w brzuchu :) moja dzidzia delikatnie daje o sobie znać, już sie nie mogłam tego doczekać :)

13 lata 1 tydzień temu #341825 przez moniab26
He he u mnie to już są duuuże motyle, moja dzidzia od dwóch tygodni daje mi znać, że jest w brzuchu od kilku dni bardzo mocno

[*] 30.05.2005 aniołek

13 lata 1 tydzień temu #341828 przez moniab26
Patrzyłam na naszą tabelkę rozpakowań i widzę Anulka, że mieszkasz bliziutko Dźwierszna Wielkiego - stamtąd pochodzi mój mąż :) może się znacie

[*] 30.05.2005 aniołek

13 lata 1 tydzień temu #341927 przez Anulka
Oj Monia, raczej mój mąż może znać twojego męża :). Ja tu jestem nowa dopiero od października, jak tradycja każę żonie za małżonkiem jechać hi hi hi . A Ty z mężem teraz gdzie mieszkacie??

13 lata 1 tydzień temu #341978 przez moniab26
Obecnie Węgrów - 80 km od Warszawy a co do tej tradycji to ja nigdy nie byłam jej zwolenniczką i mąż musiał się dostosować i pójść z mną hehe

[*] 30.05.2005 aniołek

13 lata 1 tydzień temu #341985 przez patys
a ja już nie śpię:)popijam gorące kakao:)
u mnie szaro i ponuro ale nie poddam się tej pogodzie i kupie sobie (a raczej mąż kupi :laugh: )żonkile do domu niech będzie wiosennie:)
jak dowiedziałam się o ciąży to ciągle żyłam tymi świętami, że już nie mogę się doczekać, że dzidziuś już będzie taki duży:)i tak szybko to minęło:)niedługo wakacje a potem... :lol: :lol: :lol: miłego poranka dla was wszystkich :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka