BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 2 tygodni temu #341315 przez mala2809
agnesssa ja mam rozwiązanie 28.09 :) :laugh:
Mi się też już dłuży te wyczekiwanie na moje maleństwo :kiss:
Już oglądam wózki, łóżeczka, pościel itp :) czekam tylko na określenie płci i biorę się za kupowanie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #341322 przez Anulka
:laugh: Ja, gdy mnie już tak przyciska aby być już PO, wchodzę na tego bloga :laugh: www.lato101.pinger.pl/p/2 . świeżo upieczona mamuśka opisała z dużą dawką humoru swój poród i pierwsze miesiące po poradzie już maluszkiem i jak maluszek na początku potrafi ZMIENIĆ rodzicom życie :lol: :lol: , wtedy trochę mi przechodzi i zaczynam doceniać to że przede mną jeszcze ( akurat dziś wg OM) równe 5 miesięcy :laugh:

13 lata 2 tygodni temu #341330 przez mala2809
To rzeczywiście jest jakiś sposób :) ale ja częściej zaglądam na fora, w których dziewczyny są już bardzo blisko rozwiązania i wtedy czuję się jakbym była wsród nich, tylko z małym brzuszkiem... :)

13 lata 2 tygodni temu #341331 przez Anulka
No ja też Mała od jakiegoś miesiąca codziennie zaglądam do marcowych i kwietniowych mamuś na naszym forum i razem z nimi kibicuję :) i przeżywam rozpakowującym się. A jakie fajne potem maluszki na zdjęciach są :D , po prostu słodycz sama :D

13 lata 2 tygodni temu #341398 przez aganio87
Agnesssa śliczny brzusio i gratuluje syneczka :) :) :)

Ja mam co wizyte mierzone ciśnienie i zawsze miałam 20/60 a dziś 90/50 ale faktycznie mogłabym spać na stojąco...

co do wagi to przytyłam kilogram :) :) :)

Będę mieć DWÓCH CHŁOPAKÓW dziś byłam u gina i mi powiedział że na 100% chłopaki i faktyczni widziałam małe siusiaki :) :) ale powiem wa że sie lekko załamałam bo myślałm że może jednak dziewczynka bedzie ale najważniejsze by byli zdrowi :) :) :) mają podobny wzrost i wage tj: 11 cm i 172g :) i z wgi i wzrostu lekarz powiedział że data porodu 17 wrzesień ale powiedziałam lekarzowi że 8 września mamy impreze 18stke kuzynki to gn powiedział że mam skakać i wyskacze na 9 września moje dzieci :) więc ja licze właśnie na początek września :)

Chłopek napewnoi bedzie Kornelcia :)

[*] 6.11.2011

13 lata 2 tygodni temu #341422 przez mala2809
Prawie same chłopaki się w tym wrześniu urodzą :) :) :) aganio super, że już znasz płeć swoich dwóch urwisów :) gartuluję podwójnego męskiego strzału :) a wiesz co mój mąż się urodził akurat 17 września, taki zbieg okoliczności :)

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #341469 przez chasiami
Nieprawda ja mam 2 kolezanki tez maja termin na wrzesien i też mają miec tak jak ja córeczki :)
aganio87: gratulacje chłopców (ja miałam cichą nadzieje ze bede miała chłopca, a tu psikus)
Ale jak sie to mówi najważniejsze zeby zdrowe były :)

13 lata 2 tygodni temu #341475 przez Ania14.09
Miejmy nadzieję, że będzie w miarę równo. Starzy ludzie mawiali, że za dużo chłopców rodzi sie na wojnę- takie zabobony. Jednak ja jestem za równowagą, bo jak będzie dużo chłopców, to dziewczyny się rozpuszczą i za bardzo chłopcy będą musieli walczyć o nie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: W mojej okolicy znowu sami chłopacy się mają narodzić. W szpitalu spotkałam jedną mamę dziewczynki, lipcową

Miałam dziś problem z wejściem na forum, komputer informował mnie o jakimś wirusie :angry:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

13 lata 2 tygodni temu #341476 przez mala2809
chasiami nie znam twoich koleżanek, więc nie wiem, że będą miały dziewczynki. Mówiłam o dzieciaczkach dziewczyn z forum, bo jak się nie myle to na razie jesteś jedyna :)

13 lata 2 tygodni temu #341479 przez Ania14.09
Moja córcia na wieść o bracie skakała z radości. Jednak teraz mówi, że lekarz się pomylił, bo ona czuje, że to siostra :lol: :lol: USG ją nie przekonało. Poza tym wydaje mi się, ze na forum jeszcze ktoś chwalił się córcią ?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

13 lata 2 tygodni temu #341532 przez 26joanna
Hej :)
aganio87 gratuluje synków :)
No większość chłopaków , ja chyba jednak pójdę zobaczyć na moje czy już coś widać :silly:
Ja jak urodziłam Luske to byli w szpitalu sami chłopcy ( wiadomo było bo niebieskie karteczki i mojej tylko różowa) i jeszcze położna mi mówi ze jedyna dziewczynka w szpitalu :woohoo:

13 lata 2 tygodni temu #341545 przez madeleine
Aganio gratuluje synków :) Faktycznie większość siusiaków jak na razie :P Mój mężczyzna mówi, że cytuję : "sztuką jest zrobić dziurę w dziurze :P" po świętach zobaczymy czy jemu się ta sztuka udała :)
Dziewczyny potrzebuję pomocy.. od kilku dni mam straszna zgagę, w sumie to nie zgaga tylko strasznie mnie w przełyku pali i w górnej części żołądka :( i tak bez przerwy :( nie mam pojęcia co zrobić żeby sobie ulżyć. nie piję kwaśnych soków ani nic kwaśnego nie jem, a pożar ugasić się nie chce...

Wiktorek już jest z nami!

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #341607 przez kasia7775
Aganio gratuluję synków :laugh: ja mam nadzieję, ze w piątek sie dowiem, kto sie ukrywa :lol:

Madeleine polecam gascovin, chyba jedyny dostępny lek na zgagę dozwolony w ciąży, ja mam w płynie.

Co do lekarza, chodzę na NFZ i nie mogę narzekać. Wizyta co miesiąc. Ciśnienie i waga to standard przed wizytą, tak samo badanie USG. Do tej pory 5 miałam.

Co do poduszki do spania, tez mam zamiar kupić kojec motherhood. Obejrzałam wszystkie na allegro i ta jest najdłuższa, a ja dużą kobietką jestem :lol:

13 lata 1 tydzień temu #341628 przez PolaL
Nie słyszałam do tej pory żeby lekarz nie badał ciśnienia. Przecież jednym z głównych powodów cesarskiego cięcia jest właśnie ciśnienie, a raczej jego skoki. Są one bardzo niebezpieczne dla ciężarnej jaki i dla dziecka. Ja mam całe życie niskie ciśnienie 90/60 i w ciąży mi się nie zmienia. Ale może być różnie. Moja przyjaciółka właśnie w ciąży "nabawiła" się wysokiego ciśnienia, a drugiej w ciąży się unormowało.
Ja mam za każdym razem takie badanie, z wagą różnie bo ostatnio waga się popsuła :) więc żyję w nieświadomości ile mi przybyło.

Gratulacje SYNKÓW :laugh: i CÓRECZEK ja mam badanie połówkowe gdzieś ok. 23.05 więc sobie trochę poczekam. U mnie, jak nie ma wskazań to lekarz nie wykonuję więcej USG niż jest wskazane (3razy). Więc raczej nie zobaczę wcześniej maleństwa.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

13 lata 1 tydzień temu #341648 przez mala2809
Hej dziewczyny :)
Dziś ładnie przespałam całą noc. Za oknem świeci piękne słońce i jest cieplutko :) najpierw troszke sobie w domku posprzątam, a potem na spacerek, żeby się dotlenić :)
Ja dopiero mam wizytę 26.05, ale mam nadzieję, że wtedy już poznam płeć na 100%, zależy jak się ten mały urwis obróci :woohoo:
Miłego dnia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka