- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
A co z waszym nastrojem. Ja mam czasami taką huśtawkę że normalnie sama przy sobie siadam. Mój syn potrafi mnie wyprowadzić z równowagi dosłownie w 5 minut. Wczoraj przy myciu okien tak majstrował i kombinował że nerwy mi siadły. Do tego znalazł jakiś kijek po balonie i zabawa typu stukam we wszystko i wszystkich. Tak że jak zaczął mnie "okładać" po plecach to jeszcze jakoś zniosłam. Ale jak zaczął na brzuch to tego było za wiele. Dostał karę żadnych bajek i lego. Przyszedł mój mąż i mówię do małego idź powiedz tacie za co dostałeś karę. No to na ucho coś mu szepnął i tyle nie miał odwagi powiedzieć wprost. Jak powiedziałam że uderzał mnie w brzuch to mój mąż tłumaczy dziecku:" wiesz nie wolno mamy bić po brzuszku bo w brzuszku jest dzidzia i jak bijesz mamusię to ją tez boli. Jak ty byłeś u mamy w brzuszku to ja mamy nie biłem po brzuchu "
Normalnie myślałam że spadnę z krzesła przy myciu okna jak to usłyszałam. Ogarnął mnie taki śmiech że nie mogłam się powstrzymać. Jakby normalnie mnie bił codziennie. Wiecie u nas w domu nie podnosi się ręki na nikogo, więc to dlatego mój śmiech.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
PolaL a mi wszyscy mówią, że absolutnie nie mam myć okien Bo w ciąży nie wolno do góry rąk wyciągać, po za tym narażać się na to, że spadniesz ze stołka
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Po przeczytaniu tych wszystkich historii, ja naprawdę widzę jakie mam szczęście że mam takiego męża. Czekałam na niego trochę ale było warto, aby mieć spokój w sercu i pewność jutra.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Tak długo żyła i tak się przyzwyczailiśmy do niej, do wszystkich fajnych imprez rodzinnych u niej w domu, że wydawało się, że już zawsze będzie z nami tu na ziemi
Odeszła pojednana z Bogiem, po spowiedzi i Komunii Św. oraz Koronce do Miłosierdzia Bożego. Całe życie modliła się za całą rodzinę, Różańcem,Kronką o 15.00. Zasnęła spokojnie w ramionach Boga. Dziadek odszedło ponad 5 lat wcześniej przy mnie, spokojny, pojednany z Bogiem po Sakramencie Namaszczenia. Codziennie razem modlili się Koronką. O 15.00 nic innego nie istniało. Krótko po tym, jak babcia zmarła i gdzie zmarła, ukazała się przepiękna, ogromna tęcza. Pierwszy znak przymierza Boga z człowiekiem Bóg dała znak? Bóg co jakiś czas mówi do mnie przez ten znak. Kiedy poznałam swojego teraźniejszego męża, ten znak często pojawiał się nad blokiem, w którym mieszkał, widocznym z mojego okna
Ach, dobrze,że zdążyłam jej powiedzieć dwa tygodnie temu,że oczekujemy dzidziusia, i że tym razem na razie jest wszystko OK Zmartwiła się poprzednim razem. Pewnie nam wymodliła dzidziolka:) Szkoda,że tu go nie zobaczy. Może zerknie z Nieba.
Tak jakoś chciałam podzielić sie z Wami
Ja dziś, teraz Polal mam dobry nastrój. Z mamą sobie pogadałam. Wczoraj jak miałam doła to pokazała się ta tęcza i od razu poprawiła mi się nastrój. Nie wiedziałam jeszcze o babci.
Lepiej okien nie myć w ciąży. Grozi poronieniem. To prawda z tym podnoszeniem rąk. Napinają się jakieś mięśnie. Kiedyś pisałyśmy o tym. W późniejszej ciąży jest to sposób na przyspieszenie porodu.
Anulka jak się czujesz? Zdrowa już jesteś?
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Przykro mi z powodu babci - ale z tego c piszesz widzę że zmarła w spokoju i wcale bym się nie zdziwiła jakby miała uśmiech na ustach. Naprawdę musiała być wspaniałą osobą.
Ja mam babcię w "podobnym" wieku (85 lat) i też jak zajeżdzam do niej to tryska energią godną pozazdroszczenia innym 50-latkom. Żałuję że widuję ją rzadko ale niestety 2-gi kraniec Polski. Dobrze że są telefony.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziękuję, ja już jestem zdrowa. Udało się wykurować się maliną, cytryną, czosnkiem i ziółkami na kaszel. Żadnych leków nie brałam.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Taka brzydka pogoda ze spac mi sie chce cały czas. A jutro na studiach jestem od 8 rana do 20, juz mi sie wszystkiego odechciewa
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Chasiami nie jesteś sama - ja też jutro siedzę na wykładach od 8 do 20. Do tego mam uczelnie 230 km od domu i musiałam już dzisiaj przyjechać, bo na rano nie dojade. Dobrze, że na kwaterze WiFi maja, to się nie nudzę
Wczoraj jeszcze nic brzucha nie miałam, pokazałam się siostrze na Skypie to sie śmiała, że oszukuje i w ciązy nie jestem.
A dzisiaj mi piłeczka wyskoczyła (pewnie przez siedzenie w aucie ). Babka na kwaterze od razu sie zapytala, czy w ciazy jestem
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
kasia mi było widać brzuszek wcześniej ale też tak jednego dnia miałam, że się zdziwiłam, że z dnia na dzień tak urósł
co do naszych kochanych babć to mi została tylko jedna, ale za to z jakim powerem:)opiekuje się prawie codziennie po 7-8 godzin córką mojej siostry praktycznie od urodzenia, a teraz mała ma już półtora roku...więc mam cichą nadzieję, że mi też pomoże jak będę musiała wrócić do pracy bo powiem wam, że mimo że jest po 70 tce to ma super podejście do dzieci i świetnie daje sobie radę
ja dzisiaj chyba zaszyję się w domku na sprzątaniu...a wy dziewczynki macie jakieś szczególne plany na ten weekend pochmurny?
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
ja po 10 godzinach siedzenia na krześle na wykładach mam dość
miłej niedzieli
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
Pozdrawiam
dziewczyny życzę miłej niedzieli