- Otrzymane podziękowania: 42
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Kasia ja też od początku ciąży zgubiłam 4 kg, był moment, że nawet -5 już było, ale brzusio mi wysadza i to z dnia na dzień Mam nadzieję, że to się trochę przystopuje, bo za dwa miechy będzie tak wielki, że nie ujdę
Ciekawe to jest z tymi badaniami, jedni lekarze każą robić milion badań, a inni tylko podstawowe I bądź mądry, które faktycznie trzeba zrobić
Wiecie co Wczoraj wieczorem zaczął mnie bolec brzuszek ale tylko z prawej strony właściwie to podbrzusze z prawej strony, położyłam się i zasnęłam już o 21, ale w nocy się obudziłam, bo ból stał się nieznośny, pierwszy raz wzięłam no spę, ( a w zasadzie pół, bo w domu miałam tylko no spe forte i nie wiem czy nie jest za mocna w ciąży i wzięłam tylko pół) po jakiś czasie przeszło i zasnęłam, od rana już nie boli, ale się zastanawiam co to mogło być, bo promieniowało aż na nogę i się zastanawiam czy to był ból związany z ciążą, czy może podrażniony wyrostek (co mi się zdarza raz na jakiś czas) W poniedziałek mam wizytę więc pogadam z lekarzem, i mam nadzieję, że mnie ten ból już nie złapie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Mąż musiał mi grilla zrobic bo miałam taką ochotę na kiełbaskę z grilla
A dzisiaj pogoda tragiczna, wiatr, pochmurno
Agnessa mnie też tak bolało podbrzusze i mówiłam to mojej gin i ona powiedziala ze wziąśc no-spe i położyc się i dopiero jak nie przejdzie to jechac do szpitala.
Ale mnie bolało lewe podbrzusze ale na szczęście juz się to nie powtórzyło
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
ja w przeciwieństwie do was tyję w ciąży ale ważę obecnie 53,5 kg bo 3,5 już przytyłam więc nie jest najgorzej...a brzuszek też rośnie
chciałabym żeby był piękny weekend a tu śnieg z deszczem zapowiadają, trudno odbijemy sobie w święta bo podobno ma być bardzo ładnie:)
wczoraj posprzatałam sobie wszystkie szafeczki w kuchni ale robiłam to tak powoli że zajęło mi to chyba 4 godziny:)
już bym chciała poczuć jak się dzidziuś rusza, ale chyba jeszcze z tydzień dwa trzeba poczekać
Agnesssa mnie też boli czasem brzuch a raczej podbrzusze, albo jajnik sama nie wiem, ale przechodzi samo, raz tylko miałam taki większy ból to gin kazała wziąśc nospe a jak by nie przeszło to jechać do lekarza...ale przeszło na drugi dzień...
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajnie miałaś, że się wylegiwałaś oby jak najwięcej tych słonecznych dni teraz było
U mnie się rozpadało, więc pogoda z
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wczoraj dostałam niesamowitą nowinkę Koleżanka, o której pisałam kiedyś FKa, jest w ciąży w 15 tygodniu/ wrześnióweczka/. Skończy w tym roku 43 lata. Ma dwójkę dorosłych dzieci/chłopak 20 lat, dziewczyna 19 lat/, córeczkę 6-7lat, córeczkę 9 miesięcy i teraz już kolejne Ja cieszę się, że mam bliską rówieśniczkę. Bliska znajoma i blisko mnie mieszka:) D
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Nie było mnie trochę, bo byłam w szpitalu. Ciśnienie już tak mi dokuczało, że nie było żartów i musiałam się położyć i do pracy już nie wrócę do końca ciąży. Robili mi mnóstwo badań i na szczęście wszystko jest ok i ze mną i z dzidzią tzn moim synkiem, bo już wiem, że będę miała syna Filipka.
Dlatego dziewczyny jeśli źle się czujecie, czy coś Was niepokoi nie siedźcie z tym za długo. Lepiej być u lekarza o jeden raz za dużo niż o pół za mało.
Pozdrawiam Was serdecznie
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Stokrotka mam nadzieję, że już Cię żadne chorubkso nie złapie, a co do pracy porozmawiaj jeszcze raz ze swoim ginekologiem i powiedz, że się źle czujesz powinnaś dostać zwolnienie bez problemu, i nie będziesz musiała się zastanawiać czy pokrzyżowałaś komuś plany w szkole No i gratuluje kuksańców
Ania Gratuluje synusia Filip piękne imię, również mam na liście ulubionych Cieszę się, że już jest dobrze, chociaż szkoda, że w ogóle musiałaś trafić do szpitala
- kamila85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Agnessa mnie też pobolewa brzuszek ale to głownie wtedy kiedy dużo chodzę wtedy się kłade i przechodzi.
Aniu gratuluje Ci synka:)
Ja bym chciała synka a mąż marzy o drugiej córeczce:)
Co do badań ja miałam w marcu robione badanie toxoplazmy i płaciłam 50zł.
Na ostatniej wizycie dostałam tylko skierowanie na badanie ogólne moczu .
Pózniej zrobię sobie zdjęcie brzuszka to wkleje:)
Ja dziś mam płaczliwy dzionek znalezliśmy się z mężem w sytuacji bez wyjścia:(
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Anulka chyba się teraz nieźle pochorowała, bo nie widać jej Współczuje.
Ania gratulacje synusia:) Nasza dzidzia jest skryta i nie raczyła ujawnić płci w 17 tygodniu /podobno wtedy może być już widać/.
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Rzeczywiście nas coś mniej , ale pogoda nie służy siedzeniu w domu . U nas dziś dalej pięknie i cieplutko Gore już mam posprzątaną , dzisiaj kuchnia ( lodówka , polki brrr) i ogród
Wczoraj wieczorem poczułam moja rybeńkę prawie się popłakałam Zdjęcie brzuszka wrzucę wieczorem , jak się go dorobię
agnesssa to odpoczywaj dużo , a jak boli brzuch to lepiej wziasc no-spe niż się stresować!
- kamila85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Chcieliśmy się wyprowadzić w połowie kwietnia a ze względu że oboje mam wypłate 10 zaproponowaliśmy włscicielą żeby kaucję którą daliśmy im przy podpisaniu umowy wizeli na poczet czynszu a my zapłacimy tylko rachunki i do 15 kwietnia się wyprowadzimy miała dać nam odpowiedz wczoraj ale dziś rano napisała że warunek wyprowadzki dają nam taki że do końca marca mamy zapłacić rachunki prawie 900zł a w kwietniu połowe czynszu 900zł i do 15 kwietnia mamy się wyprowadzić a skąd ja wezmę teraz kasę jak dopiero 6 mam wypłate i oni dobrze wiedzą o tym bo ostatnio jej mówiliśmy,nawet nie mam skąd pożyczyć spłakalam się rano jestem w sytuacji bez wyjścia nie dogadam się z nimi to są ich warunki co do wyprowadzki:(
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kamila85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Kamila- Uważam podobnie jak stokrotka, pierwsza myśl, że nie chcą oddać kaucji Czy macie z nimi umowę najmu? w umowie powinny być zawarte takie sprawy. Jak nie są w umowie , to poszperaj w necie. Jest mnóstwo stron z poradami, informacjami prawnymi. Wtedy trzeba jasno im wytłumaczyć i trzymać się swojego.
Dziękuję Wam gratulacji za synusia. Nam było wszystko jedno. Najbardziej raduje mnie, że moje dziecko jest zdrowe i jestem dobrej myśli do końca. Czego i Wam życzę
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png