BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #335710 przez patys
hej dziewczyny:)ja dziś zaczęłam porządki przedświąteczne- pozbywałam się ubrań:) a po południu porządkowałam segregatory z papierami, umowami itp....

kamila ja na każdej wizycie mam badanie ginekologiczne ale usg miałam dopiero 1 raz bo chodzę gdzie indziej i teraz będę miała dopiero w 22 tc drugie usg...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #335737 przez siteczko
MalaJa póki co miałam 3 wizyty i na każdej badanie i USG. Z tego co się orientuje w II trymestrze chyba nie ma już badania, ale mogę się mylić, może to zależy od lekarza. Dowiem się 16.04 ;)

My również z mężem spacerowo spędziliśmy weekend :) Jeszcze super ciepła nie ma, ale już czuć wiosnę :)

12 lata 9 miesiąc temu #335781 przez kamila85
Pytałam o Wasz wizyty też chodze prywatnie napoczątku często miałam usg fakt ciąża była zagrożona a co do badania ginekologicznego to miałam raz na izbie przyjęć w szpitalu jak trafiłam z krwotokiem.
Jeżeli wszystko pójdzie tak jak chcemy to w połowie kwietnia wyprowadzimy się do Warszawy i będę musiała poszukać sobie chyba innego lekarza bo do obecnego będeę ,miała za daleko.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336055 przez makrelcia
Ja na każdej wizycie mam usg a badanie ginekologiczne miałam pierwszy raz ostatnio na wizycie ale to ze względu, że mnie jajnik bolał. Gdyby nie to to pewnie też by mnie nie badał.
Mam pytanie czy zwykłe leginsy ucickają was w brzuch? Bo nie wiem czy kupić zwykłe czy na ciążowe się zdecydować :/
I prośba ktoś deklarował, że się za nas pomodli... módlcie się dalej jeśli możecie bo może i to pomaga .... :laugh:

teraz tak spojrzałam. Leci mi już 18 tc :) Teraz ten czas szybko leci nie jak na początku :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336088 przez agnesssa
Ja również na każdej wizycie mam robione USG, ale na samolocie byłam chyba raz badana :unsure: I chodzę prywatnie.

Makrelcia no mi też ucieka szybciej :) Lada chwila połowa ciąży zacznie nam wybijać :woohoo:
Więc sobie myślę, że czas na nowe fotki brzusia :silly: Bo na pewno macie już większe :woohoo:

A leginsy ja sobie kupiłam 3/4 na lato zwykłe, tylko rozmiar większe :woohoo:

A co tu się tak cicho zrobiło, czyżby moje wrześnióweczki kochane drzemały cały dzionek :silly: :silly:

Wiecie zaczyna mi się marzyć szykowanie pokoiku, już bym chciała wiedzieć czy chłopczyk czy dziewczynka. Już bym pokoik pomalowała i mebelki kupiła, tzn kanapę i komodę bo łóżeczko pewnie dopiero później będę myśleć. A w ogóle kiedy tak powinno się zacząć wyprawkę szykować :unsure: :unsure:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #336337 przez makrelcia
ja właśnie siedzę i orzeglądam sobie pokoiki dziecięce :) Już wiem, że będzie chłopiec to łatwiej mi coś wymyśleć. Z tym, że nasz maluszek musi się z nami sypialnią podzielić. A nie chciałabym robi wszystkiego na dziecięco. Jakoś muszę kącik wygospodarować dla malca i dograć to z resztą sypialni :) Ale już mi się marzy wybieranie tych dodatków :)
A łózeczko pewnie stanie na krótko przed porodem dopiero :)Czyli za jakieś 5 m-c :)

12 lata 9 miesiąc temu #336373 przez mala2809
Z wyprawką dziecięca nie ma co szaleć bo przed porodem dostaje sie mnóstwo prezentów od rodziny i znajomych :) a jeszcze jak dziadki nie mogą doczeac się wnuka to też ogarnia ich szaleństwo zakupowe :) ja najchetniej kupowalabym wszystko co malutkie i slodkie, ale czasem warto się troche wstrzymać szczgólnie jak ktoś ma dość małe miezkanie, jak ja :( i nie ma gdzie skladowac np. podwójnych rzeczy :)

A tak wogole dziewczyny wybieracie się na jakieś małe wakacje w tym roku czy raczej boicie sie w ciąży? :)

12 lata 9 miesiąc temu #336394 przez patys
agnesssa masz rację co do brzuszków:) mój się powiększył z dnia na dzień...wstałam rano w poniedziałek i aż się zdziwiłam, że tak nagle urósł :lol: jak znajdę chwilkę to prześlę fotkę:)

mala ja z wakacjami w tym roku chyba dam sobie spokój bo z kaską licho i muszę troszkę przyoszczędzić...ale na szczęście moi teściowie mieszkają na wsi z dala od ulicy blisko lasku więc tam będę wypoczywać, a może na kilka dni pojadę ze znajomymi nad jeziorko :lol: aż mi się zapragnęło wakacji jak zaczęłam o tym pisać:)

co do szykowania pokoiku to ja jakiś zmian większych w sumie nie robię...dziecko będzie z nami w sypialni na razie miało łóżeczko a potem się pomyśli...

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336433 przez agnesssa
Na mnie czeka dużo ciuszków do przejrzenia, bo cała rodzina dla mnie zbierała :silly: Z takich rzeczy jeszcze nic nie kupiłam, w zasadzie ja dla maluszka kompletnie jeszcze nic nie kupiłam. Ale już bym chciała urządzić pokoik. Ja się wprowadziłam do mojego mieszkania ponad rok temu i z tego pokoju jak na razie było składowisko różnych rzeczy i starych mebli, teraz po trochu je wywalam, i muszę pomalować ściany i kupić nową kanapę czy wersalkę raczej bo ten pokoik jest malutki ma 7,5m2 ale dla maluszka w sam raz :) no i karnisze firanki, lampę jakaś, tam na razie nic nie ma :huh: A żeby to jakoś rozłożyć w czasie to chciałabym już zacząć, bo nie zrobię remontu pokoiku i nie kupię wózka, łóżeczka w jednym czasie bo nie starczy mi kasiory, a ze zbieraniem kasiory to ja wiem jak to się kończy... zwłaszcza z moim mężem :silly: A tą typową wyprawkę dla maluszka już potrzebne na urodzenie to pewnie na sam koniec będę kupować :)

Mała ja to bym się wybrała na wakacje, ale nie wiem jak mi wyjdzie :blink: Nigdy nie planujemy jak już to pakujemy się w samochód i jedziemy :woohoo: Ale ja to nad morze uwielbiam jeździć :woohoo: Chcieliśmy do Londynu lecieć do mojej kuzynki, ale stwierdziliśmy, że kasiory za dużo pochłonie taki wyjazd. Zobaczymy :woohoo:

Patys to wrzucaj zdjęcie brzuszka :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #336434 przez chłopek
makrelcia ja mam takie leginsy zwykłe ale nie z gumką powiesz w sklepie to ci poleca, tylko że ona mi spadają i mam zawsze pod brzuchem :) sisotra mi dała ciążowe i one sie fajnie na brzuchy trzymają

12 lata 9 miesiąc temu #336442 przez mala2809
My sie w maju do Egiptu chcemy wybrać żeby takich upałów nie było jeszcze :) a słyszałam, Że II trymestr na takie podróże jest najlepszy :)
Tylko jeszcze nie wiem co na to mój lekarz... :(

12 lata 9 miesiąc temu #336477 przez andra88
witam wszystkie kobietki :)
dawnoooo mnie tutaj nie było. Robiłam badania prenatalne- usg wyszło że z dzidzia jest zdrowa, ale wczoraj odebrałam wyniki z krwi i coś jest nie tak, że zwiększyło sie ryzyko urodzenia z zespołem Downa :( mam zastanowić się nad inwazyjnymi badaniami :( mojej lekarki jak na złosc dzis nie ma by mi dokładnie objaśniła badania. od może 1,5 tydz czuję juz dzidziusia :) a wy kochane?? czujecie już coś ??
pozdrawiam :) Miłego dzionka :)

12 lata 9 miesiąc temu #336610 przez 26joanna
Cześć mamuśki :)
Ja od wczoraj wpadłam w szal sprzątania , mamy bardzo cieplutko bo już ponad 20 stopni ( a rano 5 :ohmy: ) słońce i bezchmurne niebo :) Moj mąż ma pomyć okna i zawieszać firanki :P
Ja specjalnie dla Juniora nie robię dziecięcego pokoju bo i tak będzie z nami spal ( jest tak wygodniej ) ale planuje zrobić w Lusi pokoju mala rewolucje ( bo kiedyś będą się dzielić :P ) i przykleić na ścianie fototapetę ( coś takiego allegro.pl/fototapety-disney-fototapeta-...eta-i2224335452.html ).
Nim dowiedziałam się ze jestem w ciąży mieliśmy jechać na wczasy na Kanary , ale jednak odwołaliśmy . W maju lecimy do Polski wiec prawie jak wakacje :lol: Juz nie mogę się doczekać :)

12 lata 9 miesiąc temu #336634 przez patys
joanna super fototapeta:) fajnie, że już niedługo spotkasz się z rodzinką...moja bliźniaczka też miała do mnie w maju przylecieć ale niestety pogmatwały się sprawy i nie da rady:(
andra mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, ja jutro idę odebrać wyniki krwi, pierwsze miałam ok, zobaczymy jak teraz...

12 lata 9 miesiąc temu #336909 przez kasia7775
Makrelcia masz rację, czas jak szalony ucieka... Ani się nie obejrzymy, a będziemy mieć swoje maleństwa na świecie.

Andra, nie stresuj się na zapas. Słyszałąm, ze te testy wcale nie są nieomylne. To tylko ryzyko, a nie fakt. Ja dlatego nie zdecydowałam się na badania prenatalne, bo mogły mnie tylko bardziej zestresować.

Jak na razie nie mam jeszcze nic dla dzidzi, planuję tak od czerwca zacząć. Najpierw musze jakiś kącik wykombinować, bo z miejscem krucho u mnie.

Mamy zamiar wybrać się na majówkę w góry ze znajomymi, ale wszystko zależy od tego, jak się będę czuła, bo ode mnie w góry kawał drogi. Jezioro mam na miejscu, w każdej chwili mogę skoczyć nawet na cały dzień, a nad morze 2 godzinki jazdy, to też mogę rano jechać i wieczorem wrócić.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka