BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #332754 przez madeleine
Witam nowe mamusie :) Gratuluję dzidziusiów :))
Mała, ja też chodzę prywatnie, z tego co się orientuje to nawet jeżeli dostaniesz skierowanie, to będziesz musiała za wszystko płacić. chyba że twój lekarz przyjmuje prywtnie, ale ma podpisana umowę z NFZ, wtedy jet możliwość dostania skierowania na bezpłatne badania. Nie wiem czy to prawda, kuzynka mi tak mówiła, ze jest taka możliwość.

Dziewczyny jak tak się patrze na mój brzuszek to się ostatnio zrobił strasznie duży :P Bardzo już go widać :P Tak wam zazdroszczę, że znacie już płeć bobasów :) Ja mam wizyte dopiero po swietach ale chyba nie wytrzymam i pójdę wcześniej xD

Wiktorek już jest z nami!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #332824 przez moniab26
mala2809 tak to jest z wizytami prywatnie - za wszystkie badania trzeba płacić, chociaż dziwi mnie, że twój lekarz nie daje ci skierowań na badania - ja chodzę prywatnie i na każdą wizytę mam komplet wyników - krew, mocz, usg...
Jeśli chodzi o badania prenatalne to np usg genetyczne u nas kosztuje 150 zł ale już w Warszawie - 80 km dalej takie usg kosztuje 350, do tego dochodzą badania krwi - więc chyba naprawdę lepiej udać się na wizytę do przychodni i wziąć skierowanie a te pieniążki przeznaczyć na swoje zachcianki :lol:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #332839 przez Stokrotka
Cześć:) Trochę mnie nie było:) Byłam zajęta mężem z weekend:) A od poniedziałku dopadł mnie cd. choroby :( Koszmarny katar i kaszel zaczął mnie trochę na nowo męczyć. Dziś był u internistki. Powiedziała, że nadal nie widzi, żeby to było coś innego niż wirus, nie puści mnie do pracy.Mam zwolnienie do końca przyszłego tygodnia/czyli już w sumie 4tyg./. W płucach nadal nic nie słyszy. Zdarza się jednak, że młodzi ludzie pokasłują, nic nie wychodzi osłuchowo, ale na rentgenie wychodzi zapalenie płuc. Ona ze względu na ciążę nie może zlecić mi rentgena. Jeśli do piątku nie poprawi mi się, mogę wziąć duomox, choć ona i tak nie jest przekonana. Dziś też byliśmy na USG :) Bogu dzięki z dzidzią wszystko OK :)Waży już 170g:) Jak zwykle nie skora do prezentowania się :angry: Trzyma wszystko w tajemnicy ;) Nóżki ma, raczyła w końcu troche pokazać, uff :) Zdjęć nie będę zamieszczać , bo są kiepskie. Widać tylko główkę od tyłu, samą czaszkę. Trochę się uspokoiłam. Przez tą chorbę śniły mi się głupoty w nocy. Następne badanie w 22 t.c., za miesiąc. PA. Życzę Wam wszystkiego dobrego:) Nie mam siły siedzieć przy kompie. Od poniedziałku /przez trzy dni/ zużyłam prawie dwutygodniowy zapas papieru toaletowego, przez ten katar. Buźka :) :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332862 przez Stokrotka
Makrelcia może biedaczek się wystraszył albo czuje się odrzucony ;) Pomodlę się za Was :) Może mu przejdzie. Ach, miłość to nie tylko uczucia :( Ach, Kochana, nie denerwuj się tylko. Masz skarb, o który musisz dbać. Kochana, obejrzyj koniecznie film, który uratowała wiele małżeństw :) Może uratować Wasze ... Zresztą sama zobacz. Ja będę się modlić.

Spróbuj zaproponować wspólne obejrzenie tego filmu Twojemu mężowi. Odwagi! :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332874 przez patys
stokrotko a jak z twoim zwolnieniem w końcu...dyr coś mówiła znowu żebyś poszła na zwolnienie? a ten film który polecasz chyba oglądałam kiedyś...

mala ja też ok 8 do 10 tyg brałam luteinę...szkoda że ci usg nie zrobili to byś miała jeszcze większą pewność że wszystko ok...ale dobrze że plamienia ustały :)

12 lata 9 miesiąc temu #333211 przez aganio87
MAŁA ja chodze pywatnie do gina ale dostałam skierowanie do szpitala na badania i nic nie płaciłam tzn szłam na NFZ :)

mamdeleine wstaw zdjęcie brzuchola a ja zamiast z moimi bliźniakami tyć to chudne znów -1kg... od początku ciąży -4kg :( może i fajnie ale mnie to przeraża ale wszyscy mówią że na święta mi wywali brzuch... hehehe ciekawe :)

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #333268 przez patys
aganio ja mam odwrotnie:)więc ciesz się póki możesz:)już się nie mogę doczekać usg ale nawet nie wiem kiedy teraz pójdę pewnie za ponad miesiąc w 22 tc, 6 kwietnia idę do gin to może da mi posłuchać serduszka dzidzi:)

12 lata 9 miesiąc temu #333282 przez aganio87
Ja na sycyeđcie ide dokadnie za 7 dni :) na ostatnie badania usg prenatalne a potem na kontrole do mojego gin tydzień później już nie moge sie doczekać by zobaczyć te moje maluchy a może już coś sie da podejrzeć co do płci :) tak po cichu licze na to że coś może da sie wypatrzeć :)

wczoraj byłam u krawcowej bo szyje sukieenke na wesele ( idziemy w święta z mężem do kuzyna) i nawet moja krawowa powiedziała że pierwszy raz widzi dziewczyne w ciąży w dodatku bliźniaczej i to tak chudą wręcz wychudzoną :) hehehe ale mówi że dobrze bo być może po ciązy wróce do swojej wagi a może jeszcze lepiej bedzie :) licze na to :) hehehe

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #333291 przez chłopek
aganio jeszcze ci przybedzie ciałka :)
a ja po wczorajszych zakupach nie mogłam spac plecy mnie bolały , dzisija troche dół brzucha. ale zadowolona z zakupów jestem

12 lata 9 miesiąc temu #333340 przez aganio87
pochwal sie zakupami co nakupowałaś???? co do snu to ja mam problemy z zaśnięciem bo wieczorami brzuch mnie pobolewa i ciężko sie ułożyć...

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #333342 przez Anulka
A ja od wtorku siedzę przeziębiona, no wy już swoje odchorowałyście ( mam nadzieję :) ) teraz przyszła kolej na mnie ;) . Leczę się domowymi sposobami i nie jest źłe. zapalenie gardła już pokonałam, karat prawie też, jeszcze ostatnia rzecz, najbardziej upierdliwa. Kaszel, wczoraj miałam suchy, a dziś po inhalacjach już mam mokry, odkrztuszający. Czyli do niedzieli będę już znowu zdrowa.
Z nudów zrobiłam swoją podobiznę w avatarze. Nudy nudy :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #333344 przez chłopek
aganio buty kupiłam
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #333352 przez patys
chłopek ja też wczoraj kupiłam sobie buty ale wręcz przeciwnie na płaskiej podeszwie takie do biegania:)
aganio moja mama jak była w ciązy ze mna i moją siostrą to też mało przytyła- 9 kg, ale miała ogromny brzuch:)

12 lata 9 miesiąc temu #333364 przez chłopek
patyś ja kupiłam sobie jeszcze adidasy takie zwykłe w biedronce :) bo balerinki mam kupiłam w tamtym roku wiec mi nie trzeba
słoneczko u mnie wyszło idziemy do sklepu zamówić kalosze :)

12 lata 9 miesiąc temu #333365 przez aganio87
cudne buty :) :) :) hmmm chyba musze wybrać sie na zakupki też:) :) :) hehehehe

[*] 6.11.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka