BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #331567 przez patys
monia ja jeszcze nic nie kupowałam zwłaszcza, że nie znam jeszcze płci dziecka ale nie dlatego, że się boję zapeszyć czy coś:)ale wczoraj dostałam od starszej siostry dwie reklamówki ubrań po jej córeczce (takich uniwersalnych, że mogą być też dla chłopca :lol: ) makietę do zabawy, przewijak i sojak pod wanienkę...na razie wszystko wylądowało w komórce bo nie mam jeszcze przygotowanego miejsca dla dzidziusia :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #331601 przez chasiami
Byłam wczoraj na wizycie :) zdjęcia usg nie bede wrzucac (chyba ze jednak chcecie to wrzuce) bo nic na nim nie widac, bo malenstwo bylo tak ruchliwe (po mamusi :)) ze pani doktor powiedziala ze to jej najdłuższe usg :)
Tak więc zdaje relacje:
- na 80% DZIEWCZYNKA :)
- bardzo duża bo 5 dni większa niz wynika z ostatniej miesiączki
- waży ok 200 gram
- mierzy 12 i pół cm
- a ja przytyłam 1 kg

A co do ubranek dla maluszków, to ja kupiłam tylko butelki bo były w promocji 2 w cenie jednego, a reszte rzeczy to moja mama powiedziała ze zrobi nam wyprawkę i mamy nic nie kupowac. i juz nakupiła pieluszki tetrowe, czapeczki, body, kaftaniki (bo moja mama jest najbardziej nakręcona:))
a pozatym moja szwagierka podaruje mi wózek, nosidełko i jak teraz okazało się ze dziewczynka to pełno ubranek dla dziewczynek :)

12 lata 9 miesiąc temu #331612 przez 26joanna
Cześć :)
Ja jeszcze nic nie kupuje , ale dużo rzeczy dostane od siostry , która urodziła rok wcześniej dziewczynkę ale nie ma dużo różowych , dziewczęcych ubranek bo raczej kupywala bardziej dla chłopca i dziewczynki :)
chasiami lekarz nie potwierdzi ci w 100% ze dziewczynka bo chłopczyka tylko może jak zobaczy siusiaka :) Fajnie ze znasz już płeć , ja pójdę prywatnie po świętach na usg , bo nie wytrzymam do maja :blink:
Anulka ja w pierwszej ciąży poczułam "motylka" coś ok. 17 tc , a to co lekarze mówią 20/22 tc to są książkowe ruchy :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #331616 przez agnesssa
Anulka przynajmniej wiesz, ze dzidzia zdrowa super :woohoo:

Monia ja również jeszcze nic nie kupuje :huh: Ale na mnie czekają chyba 3 albo i 4 kartony ciuszków dla maluszka, i chyba najpierw będę musiała je przejrzeć a potem się zastanawiać, ja myślę, że z zakupami ruszymy jak się 5 m-ąc na dobre zacznie i ta płeć dziecka będzie już bardziej przybliżona :woohoo:

Chasiami no to gratuluje dziewczynki :lol: Super, że tak zdrowo rośnie :kiss:

Qrcze wczoraj wieczorkiem już mnie mniej brzuszek bolał, więc przyjechałam do pracy, ale od rana znowu daje się we znaki, aż mam problem ze wstawaniem :huh: Chyba jutro na prawdę zrobię sobie wolne i poodpoczywam, wydaje mi się, że to nic groźnego w końcu teraz maleństwo rośnie w zatrważającym tempie więc i macica rośnie, więzadła puszczają ect. I dlatego mam wyrzuty sumienia, z tą pracą, ale dzieciątko jest najważniejsze :ohmy:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #331650 przez chasiami
Susiaka nie było widac ale za to muszelkę :)
Mój mąż stwierdził ze poczeka bo może jeszcze te 20% bo może coś wyrośnie ( miał nadzieje ze bedzie chłopak)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #331678 przez siteczko
Witam, dawno nic nie pisałam, ale jakoś brak czasu... ale czytam wszystko co piszecie :)

chasiami to u nas było podobnie z tym, że jak Pani doktor powiedziała że na 70% chłopak, mój mąż był bardzo dumny, a ja mówiłam że jeszcze może się to zmienić, w końcu 30% jeszcze zostało ;) zresztą to było tak wcześnie, że może się spokojnie zmienić, tak więc czekam do 16.04 a wtedy prędzej może się coś potwierdzić, będzie to 18 tydzień :)

Przy okazji natrafiłam na fajne bezpłatne spotkania dla przyszłych mam, może Was to zainteresuje, poniżej terminy i miasta oraz odnośnik do strony :)
- 24-25 marca 2012 r., w Gdańsku,
- 21-22 kwietnia 2012 r., w Krakowie,
- 19-20 maja 2012 r., w Poznaniu,
- 16-17 czerwca 2012 r., w Łodzi,
- 25-26 sierpnia 2012 r., w Warszawie,

BEZPŁATNE SPOTKANIE

12 lata 9 miesiąc temu #331693 przez chasiami
Szkoda ze tak daleko ode mnie wszystko :( A chętnie bym się wybrała :)

12 lata 9 miesiąc temu #331993 przez Paulinka1028
Witam :) Ja jestem tu nowa :) To moja pierwsza ciąża:) Jestem w 13 tygodniu, ale brzuchol mam już spory :) Objawy pierwszego trymestru minęły :)co jest dla mnie wielka pociecha :) Usg miałam 1 marca dzidzia zdrowa miała wtedy 3,7 cm wiec kawal człowieka z niej było :) Serduszko tak rozczulająco bilo :) No i się wierciła, wiec rodzice zadowoleni:)

12 lata 9 miesiąc temu #332089 przez Majowka
Czesc dziewczyny!

Agnessa jak sie czujesz?
To juz 15 tydzien!!!! :laugh:
Znasz juz plec?

12 lata 9 miesiąc temu #332094 przez kasia7775
Paulinka witaj wśród wrześniówek :laugh: gratuluję maleństwa

Siteczko ja też nie zawsze mam czas coś napisać :silly: , ale staram się czytać na bieżąco :silly:

Anulka i chasiami cieszę się, ze wszystko ok :kiss:
Ja teraz 6 kwietnia idę do lekarza.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332105 przez mala2809
Hej dziewczyny jestem tu nowa :) Jestem w 13 tg, to moja pierwsza ciąża. Ostatnie usg miałam tydzień temu i wszystko było w porządku, serduszko biło jak dzwon.

Gratuluję wszystkim mamusiom słodkich bobasków :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332111 przez agnesssa
Paulinka witaj i rozgość się :woohoo: Gratuluję dzidziolka i super, że wszytsko w porząsiu :lol:

Majóweczka no mi też się wierzyć nie chce, że już tyle czasu minęło, ale to oznacza, że Ty już masz 19 :lol: Na ostatniej wizycie widzieliśmy siusiaka, ale ginka nie potwierdziła jeszcze tak na 100% bo mogliśmy widzieć pępowinę, takiego siusiaka jak u Twojego maluszka jeszcze nie było widać :woohoo: W sumie czuje się dobrze, nadal mam mdłości i wymiotuje, ale już z mniejszą częstotliwością, brzuszek mnie boli od trzech dni, ale mam nadzieję, że to nic takiego :woohoo: A jak Ty się czujesz :unsure: Mam nadzieję, ze dobrze :woohoo:

Kasia to w jednym tygodniu mamy wizytę :woohoo: Ja mam 2 kwietnia, ale Ty przed samymi świętami idziesz, to może w niespodziance na preent będziesz mogła płeć zobaczyć :woohoo:

Mała Ciebie również miło powitać, również gratuluję :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #332168 przez Majowka
Hehe, ciesze sie, ze wszystko dobrze! :)
Ta fotka z siusiakiem, to byl 16 tydzien...wiec pewnie 2 kwietnia juz wszystko bedzie wiadomo :laugh:

U mnie dobrze, za tydzien kolejna wizyta kontrolna i zaraz nastepnego dnia lot do Polski :) a zaraz po powrocie zaczynamy malowac pokoik i gromadzic mebelki, az podskakuje na sama mysl :laugh:
Oby tylko wszystko bylo dobrze z malenstwem po tych wojazach :)

Czujesz juz ruchy? U mnie mocne kopniaczki juz w 17 tyg :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332181 przez kasia7775
Agnessa pewnie będzie Kinder niespodzianka na Wielkanoc :P przynajmiej taką mam nadzieję.

mnie też brzuch boli bardzo jak stoję i za długo chodzę. Czasami nie mogę wytrzymać i biorę nospę i się kładę, po jakimś czasie lepiej jest.

Mała witam serdecznie :kiss: :

Dziewczyny, a jak u as z ochota na przytulanki? Bo u mnie dalej nic :ohmy: :(

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332192 przez mala2809
Dziewczyny miała któraś z Was plamienia?
Ja dzis mam cały dzień, jak wstaje z lożka to bardzo boli mnie brzuch, nie wiem czy mam iść do lekarza, bo wizyte mam dopiero 2 kwietnia:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka