BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #329680 przez 26joanna
patys śliczny brzuszek :) Ja już jakiś czas temu pochowałam zimowe rzeczy i okazało się ze co jakiś czas spada temperatura poniżej 5 stopni a jutro np. ma padać śnieg :unsure:
Dzis mamy ciemno bo ulewa wielka będzie , a muszę iść z Lusia do sklepu po prezent..... Jutro idziemy na Kinder party a mieliśmy iść jak co roku na paradę :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #329702 przez Anulka
Nieee, Patyś to nie był złośliwy śmiech, tylko radosny i potwierdzający, że widać. My musimy trochę przybrać całka w ciąży, bo potem może tak się zdarzyć, że dzidzia ma kolki i musimy być na diecie "jałowej", która jest bardzo oszczędna i organizm wtedy czerpie z tych zapasów ciążowych energię. :) Ale to nie zawsze tak bywa, czasem jest się na normalnym "w miarę' jedzeniu i maluszek kolek nie ma.
Ale ty jesteś laska nawet w ciąży :).

12 lata 9 miesiąc temu #329715 przez madeleine
Śliczny brzuszek Patys
U mnie dzisiaj jest przepiękna pogoda :P Aż idę po południu na spacerek z moim piesem na stare nieczynne tory bo bazie już tam pięknie postrzelały. Przyniosę sobie wiosnę do domku :)

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 9 miesiąc temu #330399 przez moniab26
Ja sobie wiosnę sama zrobiłam - nie mogłam wczoraj spać i narobiłam sobie żonkili z krepiny a jutro jak będzie ciepło wybiorę się chyba też na bazie...
Aha, mam prośbę - możecie mi polecić jakiś dobry krem do smarowania brzuszka...

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #330416 przez Ania14.09
Hej!
Nie wiem, czy Stokrotko chodzisz do lekarza z NFZ? Inne jest podejście niestety lekarzy jak chodzimy prywatnie,a inne z NFZ. Ja mam porównanie. Z pierwszą ciążą chodziłam prywatnie, teraz niestety nie stać mnie na tą przyjemność, bo razem z wynikami, kosztowałoby mnie to ok 400 zł miesiecznie,a muszę robić więcej badań.
Piszę przyjemność, bo poza lepszą opieką czułam się bardziej "dopieszczona". Z NFZ lekarze traktują bardziej przedmiotowo. Jak sama nie zapytam, to o nic mnie nie pytają, tylko rutynowa wizyta, bo czeka kolejna ciężarna. Przejdę się jeszcze ze dwa razy do mojego lekarza na sprawdzenie, tak profilaktycznie. Przyznam, że jest to bardzo smutne. Chyba, że ja wymagam za dużo.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 9 miesiąc temu #330646 przez kasia7775
Aniu, ja myślę, że to jednak od lekarza zależy. Mój gin ma super podejście do kobiet. Ja chodzę na NFZ i nigdy nie czułam się jak jakaś bezosobowa pacjentka. Czuję się właśnie "dopieszczona" i nawet nie pomyślałam, żeby iść prywatnie. Zawsze się pyta czy mam jakieś jeszcze pytania. Jest bardzo zaganianym lekarzem, bo i ordynatorem i radnym - a nigdy nie da odczuć pacjentce, że się spieszy. USG mam na każdej wizycie, badanie wszystkie, które są potrzebne.

Ja też poczułam już wiosnę - wczoraj grilla rozpaliliśmy w ogródku :lol: Pierwsze w sezonie kiełbaska ma najlepszy smak :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #330666 przez moniab26
kasia7775
Ja też miałam smaka na grilowaną kiełbaskę ale objechaliśmy dzisiaj całe miasto żeby kupić węgiel do grilla - no i niestety na smaku się obyło :( o tej porze roku nigdzie nie ma węgla...

[*] 30.05.2005 aniołek

12 lata 9 miesiąc temu #330780 przez patys
oj na grilla też bym miała ochotę, pogoda aż się o to prosiła... śmiać mi się chce bo przez ostanie noce śni mi się, że coś jem:)już kilkanaście razy tak było:) chyba moje dziecko jest głodne w nocy i daje znać :lol: :lol: :lol: :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #330790 przez agnesssa
Hej dziewczyny :kiss:
Faktycznie pogoda była cudna w sobotę, bo w niedzielę, już nie za koniecznie, bynajmniej w Bydgoszczy.
A mnie brzuch od wczoraj boli :huh: Rano mnie chwyciło przy śniadaniu, więc się położyłam i do wieczorka odpoczywałam, no i było trochę lepiej, ale później musieliśmy pokonać trasę do domu i te 200km w samochodzie też spowodowały ból brzucha, ale szybko zasnęłam więc było lepiej, i niestety od rana znowu boli :dry: :dry: Nie wiem sama co robić, czy dzwonić do ginki, powie mi, że mam wziąć no spę i się położyć, chyba po prostu jak nie przejdzie to się z pracy do domu zwolnię i poleżę parę dni :huh: A boli w dole brzucha i to jak się ruszam i stoję, jak siedzę to mniej boli :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #330911 przez 26joanna
Cześć mamuśki :)
U nas w sobotę padał najpierw grad a później śnieg :silly: Wczoraj było pięknie i słonecznie ale było ok 10 stopni wiec nie za ciepło ale dzisiaj już jest 12 :laugh:
Wczoraj ubrałam sobie ciążowe spodnie na długiej gumce do kościoła no i wyglądam ja w 6 miesiącu :) ale pocieszam się ze taki brzuch będę mieć do 6 :laugh: Ostatnio mam zachcianki na czosnek , cebule i szczypiorek , lubiłam przed ciąża ale teraz najlepiej żebym dodawała do każdego posiłku :lol: ciekawe na kogo takie zachcianki :P
agnesssa mnie zazwyczaj ( prawie codziennie) boli brzuch w dole ale wieczorami , ale ja w ciągu dnia nie oszczędzam się.... Lekarz mi powiedział na mój twardniejący brzuch i bóle podbrzusza ze to normalne , macica się rozciąga i dopóki nie ma plamień i krwawień to mam się nie przejmować bo to normalne ( nie proponował mi no-spy bo tutaj nie ma). A zażywasz magnez? Podobno pomaga :)

12 lata 9 miesiąc temu #330923 przez chłopek
hej dziewczyny a mnie coś ostatnio brzuch boli ale jak sie dotknę pewnei sie gdzies uderzylam ale nie pamieta, a w tym miejscu co mnie boli to mam żyłę iec moze ona mnie boli

12 lata 9 miesiąc temu #331275 przez Anulka
Witajcie Kobietki :)
Dziś byłam prywatnie na USG :). Maluszek rozwija się dobrze, wg. długości swojego ciałka jest w 15 t 6d i mierzy 87,4 mm. :) Serduszko bije dobrze :). jestem szczęśliwa i spokojna :)

12 lata 9 miesiąc temu #331277 przez patys
gratuluję:)oglądanie tych naszych maluszków to jest coś najwspanialszego:)teraz tylko czekać na pierwsze ruchy dziecka:)

12 lata 9 miesiąc temu #331308 przez Anulka
Ja zapytałam lekarza na temat ruchów, kiedy je mniej więcej odczuję, powiedział że ok. 20 tc . a płeć mogę poznać między 22-24 tc. No mojej znajomej to jej lekarz powiedział na temat poznana płci dziecka to w ogóle w 30 tc może poznać :ohmy: . Co lekarz to inaczej mówi. Ale dla mnie najważniejsze ze serduszko bije i maluszek rozwija się prawidłowo. :)

12 lata 9 miesiąc temu #331514 przez moniab26
Hej dziewczyny...
chyba dopadła mnie bezsenność bo kładę się o 23-24 a o 4 jestem już na nogach i czuję się świetnie, gdyby nie wieczorne pobolewanie brzucha mogłabym góry przenosić.
Mam pytanko, czy kupujecie już jakieś rzeczy dla swoich maleństw? Ja jakoś boję się cokolwiek kupić , chodzę i oglądam ale nie kupuję, mam co prawda nową kompletną wyprawkę po Igorku ale teraz też chętnie bym coś kupiła...

[*] 30.05.2005 aniołek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka