- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny wasi mężczyźni mają dobrze z waszym gotowaniem...mój mąz je w pracy obiad więc gotuję tylko jak mam ochotę i w weekendy:) w sumie lubię gotować ale codziennie chyba by mi sie nie chciało:) ale przepisy super więc pewnie z jakiegoś skorzystam:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Juz wróciłam , dzidziuś ma się dobrze , serduszko pięknie pikało i maleństwo machało raczkami. Wg OM dzidziuś ma 12 tygodni i 3 dni a wg USG 11 i 4 , lekarz powiedział ze w normie się mieści Mały ma niecałe 5 cm , zdjęcia nie wrzucę bo jest kiepskiej jakości i jak zrobię jeszcze zdjęcie to już nic nie będzie widzieć , a skaner nie działa
Ja mam 2 chrześniaków ( chłopca i dziewczynke ) jako pierwsza z rodzeństwa mam dwójkę
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
A WDŻ to byla totalna klapa, u nas w gimnazjum babka kazała nam przynieść ogórki i na te ogórki bądź banany zakładać prezerwatywę (wszyscy musieli) i nie chce udawać świętą, ale mnie to po prostu brzydziło , a pozatym jak koledzy z klasy widzieli ze nie chce nawet tego dotknąc to poźniej z tego powodu mi dokuczali i to nie bylo zbyt miłe. (malowali na czym szło penisy itp.)
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Na szczęście moje dwie klasy wychowawcze w mojej karierze miały sensowne dziewczyny od WDŻ. Nikt nie kazał im trenować zakładania prezerwatyw. Ja żeby ich chronić /mam taki obowiązek jako katoliczka/ przeprowadziłam wywiad z jedną, miała a druga okazało się, że też korzysta z super podręcznika, zalecanego przez dobrych znanych mi profesorów. Raz sama zrobiłam moim sprostowanie, z głupot w podręczniku do BHP przy okazji zakażeń wirusami. Głupota odnośnie prezerwatyw prpagowana przez tych co chcą robić biznes na przedwczesnej inicjacji nastolatków i seksie ogółem. Pory w prezerwtywie są 50 razy większe od wirusa HIV /stwierdzone naukowo/ i nie mogą chronić w 100% przed zarażeniem tym wirusem. A w książce było napiasne,że chroni. Ja w swoim sumieniu i na swoją odpowiedzialność nie będę takich głupot uczyć. Wyłożyłam im wszystko logicznie. Rozpętała się burza. Plecieli do Pani od biologii i jednoczesnie WDŻ, ta przyszła do mnie z pretensją, bo ona mówiła im, że chroni. A ja pewna swego z anukowego punktu widzenia, spytałam czy ona może wziąć odpowiedzialność na siebie mówiąc takie rzeczy. Może prezerwatywa zabezpiecza w jakimś stopniu, ale nie chroni i nie można okłamywać młodzieży. Fakty naukowe są takie jakie są. Była złą na mnie, ale to jej problem. Młodzież wiedząć takie rzeczy nie podejmie lekkomyślnie współżycia, a szczególnie z byle kim byle gdzie jak to teraz bywa na niektórych imprezach. Każdy boi się HIVa. Ja mam czyste sumienie i satysfakcję, że ich ochroniłam przed kłamstwem.
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Powiem wam co ja pamiętam z lekcji religii , uczenie się małego katechizmu , jak ktoś zadawał pytania nie doczekał się odpowiedzi , ksiądz przez 8 lat podstawówki i 4 lata liceum ( inny ksiądz) pytali z małego katechizmu. Jak to młody człowiek tysiące pytań i jedna odpowiedz :"ty masz wierzyć nie dyskutować" . Jestem katoliczka , moja córka chodzi do polskiego katolickiego przedszkola a od września do katolickiej szkoły ( tutaj 98% szkol są to szkoły katolickie ) modlimy się z nią codziennie , ale szanuje osoby z innej wiary lub nie wierzące . To jest ich decyzja .....
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
A ja zakatarzona , nie mogę oddychać Czy można krople do nosa stosować w ciąży albo chociaż w sztyfcie vicka ( wciąga się zapach) na odetkanie nosa?
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
A poniżej maleństwo w całej okazałości Tak się wierciło, fikało że ciężko było zmierzyć, ale od główki do pupki ma 5,5-6 cm
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
ja przesądnie jeszcze nic nie kupuje dla dzieci może dopiero za 2 miesiące zaczne
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Co do ubranek po prostu nie możemy się powstrzymać takie kochane są, ale kupujemy z umiarem mamy może jakieś 5rzeczy
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Patys ja studiowałam jakieś dwa lata temu "Studium relacji interpersonalnych".
joanna lepiej nic nie stosuj bez konsultacji z lekarzem. Może porób sobie inhalacje, to ci nos odetka.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A teraz coś pozytywnego . Od jakiegoś czasu zaglądam na bloga, który jest prowadzony przez przyszłą mamę Zosię Cudny.
Zamieszcza ona tam propozycję śniadań, obiadków, kolacyjek dla przyszłych mam. Kilka jej propozycji wypróbowałam i bardzo mi smakowały.
www.makecookingeasier.pl/
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb