- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
1. spać w pozycji opartej 45st., w leżącej bardziej atakuje
2. nie pić napojów gorących tylko o temp. pokojowej, bo nasilają kaszel, a tym bardziej nie pić gorącego przed snem
3. nie zażywać gorących kąpieli, prysznica przed snem, bo ciepła wilgotna para nasila, można się umyć, ale "bez parowania"
4. inhalacje to zły pomysł /a robiłam to w nocy /, bo działa jak wyżej
5. nawilżać pomieszczenie, ale nie tak, żeby było za wilgotno i zaparowane, bo działa jak wyżej; generalnie w kaszlu lepsze chłodniejsze pomieszczenie, zawilgotne powietrze źle działa
6.no i dostałam tylko ISLA do ssani, które już ssam od tygodnia
A w czwartek - piątek mam zgłosić się do lekarza na kontrolę i zobaczy co dalej ze mną. BE wirus .
Nie pocieszyłaś mnie siteczko, jak będę tak kasłać drugi tydzień to znów nie wrócę do pracy, bo nie da rady prowadzić lekcji Zostawiłam trochę rzeczy, które gdyby były zrobione to byłabym spokojniejsza. Przekaż rady mężowi. Może zastosowanie ich pomoże mu.
Najadłam się też dziś strachu o dzidziusia, ale jest OK Jak skorzystałam z toalety to zauważyłam śluz z plamkami krwi. Ogarnęło mnie przerażenie i zaraz poleciałam do recepcji tłumacząc co mi jest i prosząc o wizytę u jakiejś pani ginekolog. Sympatyczny pan bardzo dyskretnie to załatwił i za niedługą chwilę była u przesympatycznej pani gin. Jak weszłam to do razu wiedziała co mi jest. Z dzidzią OK, to co się pojawiło to prawdopodobnie z dróg moczowych a na jutro i tak mam badania. Pani doktor dała mi posłuchać dzidziolka, bicia serduszka Chyba też po to bym uspokoiła się, bo widziała, że jestem rozdygotana. Wyszłam rozradowana a nie rozdygotana, aż poszłam i panu w recepcji jeszcze raz podziękowałam Pierwszy raz słyszałam serduszko Przy USG nie słuchaliśmy z mężem. Mężowi też kamień z serca spadł w pracy jak usłyszał,że dzidziusiowi puka serduszko
PA :)Idę odsypiać nieprzespaną nockę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Siteczko czekam na zdjęcie maluszka
Aganio ja mam już na tyle duży brzuszek, że się nie mieszczę w normalne spodnie, bo za bardzo uciskają, mam jedne ciążowe i je nosze naprzemiennie z leginsami Ale zamówiłam sobie trzy pary spodni na allegro dzisiaj, tzn wygrałam aukcje I za śmieszne pieniądze kupiłam nówki Wrzuć zdjęcie brzuszka bo na pewno już jest większy od ostatniego
Witaj Biedronka rozgość się jak u siebie Gratuluję dzidziolka No i opowiedz coś więcej, który tydzień, wrzuć nam zdjęcie maleństwa jak posiadasz
Stokrotka do dobrze, że antybiotyku nie musisz, mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie ten głupi wirus A rady się zawsze przydadzą Fajnie, że mogłaś posłuchać serduszka
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Aganioja też nie dopinam się w spodnie...cały czas chodzę w leginsach a jak wychodzę z domu to po prostu nie zapinam guzika na razie pod kurtką tego nie widać..a jak odwiedzam koleżanki to zawsze zabieram ze sobą leginsy i się u nich przebieram żeby w spodniach nie chodzić:)więc na razie jeszcze ciążowych spodni sobie nie kupiłam...wspaniale, że niedługo będzie ciepło i tak na prawdę dziewczyny wystarczą nam leginsy, a potem krótkie spodenki:)
Biedronko no jasne że cię przyjmiemy:)im więcej tym lepiej...ja tu się tylu dobrych porad uczę od pozostałych dziewczyn
wczoraj niestety musiałam porzucić swoje postanowienie wielkopostne i kupiłam wreszcie te gorzką czekoladę na skurcze łydek...no i jest lepiej pije też muszyniankę i kakao
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
Wita Nie była mnie tutaj dawno, bo tak na dobrą sprawę nawet nie miałam czasu włączyć komputera... Byłam u lekarza i wszystko jest okey wrzucę za chwilkę zdjęcia dzidzi Niestety nie dało się rozpoznać czy chłopczyk czy dziewczynka Ale i tak zrobiłam już pierwsze zakupy kupiłam 2 sztuki body z długimi rękawkami i dwie czapeczki Różową i fioletową, mam nadzieje, że będzie dziewczynka
Kobitki musicie mnie wspomóc wiedzą na jeden pewny temat bo ja już zgłupiałam... W sobotę dzwoniła do mnie kuzynka, która w połowie kwietnia będzie rodziła (małpa 2 dziewczynkę będzie miała ) i poprosiła mnie o bycie chrzestną jej córeczki. Nie spodziewałam się tego ale b
bardzo się cieszę Bynajmniej, chodzi mi o to czy wiadomo Wam coś tym ze kobieta w ciąży nie może być chrzestną? Mama mi to powiedziała, ale pierwsze słyszę, że tak jest :/ Nie wiem już sama. Czy to zależy od parafii i księdza, który będzie udzielał chrztu, czy gdzieś to jest zapisane?
Pomóżcie kobitki, bardzo się cieszyłam, że w końcu będę miała chrześnice, bo już miałam być u innej kuzynki, bo mi obiecała za każdym razem jak się dowiedziała, że jest w ciąży, ale niestety 2 razy poroniła
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
A dzidzia śliczna, ja też widzę buźkę
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
aganio świetny brzuszek ja moze jutro zrobie zdjęcie:)
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
no i dzidzia sliczna
aganio super brzusio
Ja sie narobiłam w środę i czwartek, bo pomagałam bratowej w kwiaciarni - wiadomo, Dzień Kobiet był wieczorem to brzuch mnie tak bolał, ze stwierdziłam, ze jak w pół godziny nie przestanie bolec, to jadę do szpitala. Ala na szczęście uspokoiło się. od tego czasu jak tylko chwile postoje to mnie strasznie brzuch na dol ciągnie i boli... Nawet z siedzeniem mam problem.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja właśnie przeglądam opinie na temat chust do noszenia dzieci. Już dawno o nich słyszałam i widziałam zdjęcia, a teraz postanowiłam sprawdzić opinie jaki maja wpływ na dziecko no i jestem mile zaskoczona, ponieważ są nawet zalecane przez dziecięcych ortopedów, ponieważ , w odróżnieniu od nosidełek, nie powoduje dysplazji stawów biodrowych u dziecka, wspomaga także rozwój fizyczny i emocjonalny dziecka.
Wzięte z forum:
Mam 4,5 miesięcznego synka Jasia. Od początku noszę go chuście, która stała się moim odkrycie życia:)
Dlaczego chusta jest dla mnie takim odkryciem:
- bo Jaś jeszcze nigdy mi w niej nie płakał (chyba że chciał jeść - wierci się, wtula w ciało i szuka piersi, postękuje)
- bo zasypia w niej po 2 minutach chodzenia (teraz już jest bardziej aktywny i więcej się rozgląda)
- bo czuję przy sobie swoje dziecko i mogę szybko odpowiedzieć na jego potrzeby
- bo Jaś zasypia bez smoczka (dla mnie to rewelacja, bo on jest smoczkonałogowcem)
- bo mam dwie wolne ręce, którymi mogę np. pchać wózek ze starszą córką lub nawet włożyć ją do chuśtawki na placu zabaw
- mogę zejść po schodach z dwójką dzieci na raz i jeszcze z zakupami
- nie muszę znosić ciężkiego wózka-gondoli
- mogę wejść do kazego sklepu bez problemów z tachaniem za sobą wózka
- bo budzimy pozytywne reakcje ludzi na ulicach
Chusta (ja mam chustę tkaną skośnokrzyżowo; mam już dwie, bo to wciąga:) jest bezpieczna dla dziecka. Poszłam do ortopedy na badanie stawów biodrowych - widział chuste pierwszy raz w życiu, więc wydał obiektywną opinię. Zapytałam: co Pan sądzi jako ortopeda? On: doskonały rozstaw nóżek (fizologiczna pozycja żabki), właśnie taki jaki powinno mieć dziecko, zapobiegający dysplazji stawów biodrowcyh; i świetnie trzymany jest kręgosłup i główka (dzięki temu, że dziecko jest szczelnie opatulone, nie ma możliwoście ruszania głową; chyba że odchyli się polacie chusty - ale to tylko dla starszych dzieci).
ja sama widzę tylko jeden minus chusty: cena. Wachają sie między 150 a 300 zł. Na allegro można kupić taniej.
Tj, czym sie roznia? Chusta od nosidelka? Wydawalo mi sie wlasnie, ze w nosidelku dziecko siedzi jak zabcia a w chuscie lezy? Dlaczego odradzasz nosidelka?
Bo w nosidełku (np. babybjorn) dziecko wisi na stawach biodrowych, które zbyt obciążone mogą ulec dysplazji (dlatego chodzi się na usg stawów biodrowych w 3 i 6 mż dziecka). Poza tym często zachęca się do noszenia przedem do świata w nosidełku i wtedy to już masakra, bo kręgosłup nie jest trzymany, nie ma podparcia, jest ułożony nienaturalnie (w chuście jest zachowana naturalna krzywizna kręgosłupa).
W chuście tkanej (np. Hoppediz, Didymos, Storchenwiege) - ja nie myślę tu o takich chustach jak Bebelulu, bo to jeszcze inna bajka - dziecko też jest trzymane w pozycji pionoej, jest przyklejone do matki, główka spoczywa na jej sercu, chusta trzyma dziecko na stawach kolanowych, więc zachowana jest fizjologiczna pozycja żabki (zalecana przez ortopedów, przy leżeniu na brzuszku dziecko ma nóżki właśnie w tej pozycji).
Ja sprawdziłam i rzeczywiście na allegro, można je kupić za ok. 50 zł. Ja jestem zdecydowana na chustę.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja już zbieram się na badania , muszę jeszcze zawieść Lusie do koleżanki bo mąż jedzie ze mną Jestem pozytywnie nastawiona ale mam takie małe obawy ale najważniejsze wierzyć ze wszystko jest ok , jak wrócę to napisze co i jak Trzymajcie kciuki i miłego dnia życzę.