- Otrzymane podziękowania: 42
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Joanna to szmat czasu, ale będziesz miała fajnie Mam nadzieje, że Ci owoce pomogą
Stokrotka to fajnie by było jak byś link wrzuciła w podpis to będzie łatwiej go znaleźć Ja już teraz miałam filmik i zdjęcia 4D i zapłaciłam 170zł za całą wizytę czyli łącznie z przeziernością
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
- Otrzymane podziękowania: 0
zobaczymy 16 września jak po wyniki krwi jakieś spacjalistyczne bedą...
Ciąża dwuowodniowa dwukomówkowa:
Zlekarz sie śmiał że to są wariaty a nie dzieci bo zaczęły sie kopać i tyłkami wystawiać na zmiane i na głowie stawać że zmierzyć nie można było.... "szalone dzieci będą "-- stwierdzenie lekarza
Przezierność karkowa u dzieci jest w normie jeden ( ten mniejszy) ma 1,09mm a drugi (wielkolud) 1,9mm
sedrucho sie nie zmnieiło u 1 - 164 a u 2-171 ud/min
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja jestem spokojna dopiero jak widzę sama, że moje maleństwo fika i puka serduszko, bo jak inaczej lekarz jest w stanie stwierdzić jak się ma dzieciątko
Aganio trzymam mocno kciuki, żeby pozostałe wyniki też były super, ale na pewno będą Fajnie, że masz takie dwa wariaty kochane
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Joannamoja siostra przylatuje do Polski też za dwa miesiące, ostatnio widziałyśmy się jak była w 6 miesiącu ciąży..w maju będzie jakieś 10 miesięcy...ale ty z rodzinką strasznie długo się nie widziałaś!!
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój gin Gawroński przyjmuje też prywatnie i tam zrobi wszystkie badania, które będzie sobie życzyła pacjentka, rzecz jasna !!! Ale gdy dziś powiedziałam mężowi czy może warto zrobić to USG prywatnie u Gawrońskiego, to mąż zaczął mnie uspokajać, żebym nie martwiła się, że gdyby lekarz uważał za potrzebne, to by mi sam powiedział o zrobieniu USG. No więc czekam na następną wizytę, może wtedy będę miała USG.
Moja mama mi też powiedziała, że kiedyś USG nie było, a dzieci rodziły się zdrowe i matki nie miały takiego stresu i tylu obaw, jak mają dziś. No i to jest prawda. W wątkach jest dużo niepokoju, obaw, a przecież macie po 20-kilka lat!!! Lekarze przecież ten wiek uważają za jak najlepszy do poczęcia dzidziusia, bo w tym wieku organizm kobiety jest młody, silny. Tylko czemu tak dużo poronień w tym wieku?? Moje szwagierki, mając 22-24 lata miały po 2-3 poronienia?? Więc powstaje pytanie: Dlaczego??? Jak to jest możliwe??? Gdzie leży przyczyna ??
Ja czuję spokój w środku. U mnie w rodzinie nie było nigdy chorób genetycznych, ani poronień, więc nie mam przyczyn do obaw. No a USG chciałam mieć bardziej z ciekawości, bo tyle tu było przez Was wrzucanych zdjęć z USG, że sama zaczęłam być ciekawa co dzidzia robi w moim brzuszku .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale to jest racja, że kiedyś się nie robiło i było dobrze, ale kiedyś ciąża kończyła sie urodzeniem dziecka, a ja przy pierwszej ciąży nie miałam USG na każdej wizycie i nie było wiadomo co jest grane i w 11tc poroniłam Dlatego teraz to USG daje mi spokój ducha, no i oczywiście ciekawość jak wygląda i jak macha rączkami i nóżkami też swoje robi. Ja chodzę prywatnie do ginekologa i pewnie dlatego, nie mam takiego dylematu, a prywatnie chodzę bo nie znalazłam żadnego lekarza na NFZ, do którego chciałabym chodzić
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Ale w sumie twoja mama ma rację:)Ja z pierwszym dzieckiem (16 lat temu ) miałam tylko jedno USG. Z tymi poronieniami śród 20-latek nie miałam pojęcia, straszne to jest...
A tak zmieniając temat, to mieszkam całkiem niedaleko od ciebie
Stokrotka ciesze się, że powracasz do zdrowia
Aganio super, że wszystko jest dobrze zobaczysz, krew też w porządku będzie
Monia gratuluję dzidziusia nie możesz się martwić na zapas, wierzę, ze teraz wszystko dobrze będzie
Andra pocieszę cię, w moim mieście nie ma żadnego hematologa, nawet nie wiem, czy jakiś dojeżdżający jest. Ze specjalistami jest cały cyrk, np do endokrynologa przyjmowali w lutym zapisy na listopad
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
poza tym moja gim miała taki mini urządzenie do słuchania serduszka ale tylko na chwile było słychać bo dziecko tak się kręciło i przemieszczało z miejsca na miejsce, że nie dało się posłuchać dokładnie...
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A odnośnie poronień młodych to stres, złe odżywianie, jakość dzisiejszej żywności, hormony robią swoje. Ja dopiero jak poroniłam to dowiedziałam się ile kobiet dookoła poroniło. A wcześniej nic nie mówiły. Nie jest to miłe, a po za tym pewnie po to by nie zniechęcać do ciąży. Np. moja mama mi się przyznała, siostra. Kiedyś kobiety nie widziały,że roniły. Nie było tak wczesnych badań, testów domowych. Stwierdzały, że przedłużył im się okres.
Możliwe, że mi kilkakrotne wczesne USG uratowało życie. Szczególnie,że brałam progesteron na podtrzymanie. Ciąża obumarła a jak się długo nosi, do miesiąca, to można umrzeć, ratunku nie ma. Mojej siostrze ciotecznej lekarz tak powiedział. Na szczęście szybko zorientowała się, bo dzidziuś przestał się ruszać.
Aganio fajnie, że masz dwie takie wiercipięty
Agnesssa ja na razie w Warszawie i okolicach nie znalazłam tańszego USG 3d,4d niż 200zł. W Pruszkowie w jednym miejscu biorą nawet 250zł.
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Miłego dzionka wam życzę kochane
WSZYSTKIEGO NAJEPSZEGO Z OKAZJI DNIA KOBITEK
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aganio to prawda, że ciężko się takie badanie robi jak się maluszek wierci, móje maleństwo też się kręciło i trochę to trwało zanim udało nam się nagrać coś fajnego A i tak się kreci bardzo Moi rodzice się nabijali, że to sportowiec będzie tak rączkami i nóżkami wierzgał
Patys 3kg to chyba nie dużo Fajne to urządząnko Słuchanie serduszka to muzyka dla nas