- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Moze mi sie tylko wydaje ale tak jakby na tym forum ucichlo troszke:(
Moze przez te problemy z wejsciem na forum przez tego wirusa, bo szczerze mi sie tylko udaje tutaj zagladac z komorki, dlatego przeprszam za brak polskich liter;)
U Was tez pomalu wiosna za oknem? U mnie piekne sloneczko swieci:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
ja w środę do gin idę to sprawdzę ile ważę bo moja waga w domu pokazuje jak jej się zachce:)
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Siteczko no faktycznie mniej dziewczyny zaglądają, mam nadzieję, że wkrótce się wszystkie odezwą, bo jest nas w sumie ponad 20
Kasia no widać, że fachowa wiedza Fajnie, że tak wszystko opisałaś
Patys robię dokładnie tak jak ty Ale w pracy w ogóle nie mam problemu z wejściem na forum.
Moja waga się trzyma, co mnie cieszy, a moja ginka mi powiedziała, że ja z moją wagą to równie dobrze jak nic nie przytyje to będzie dobrze... no no ale ja w cuda nie wierzę, no ale dobrze wiedzieć, że to nic złego nie przybierać
Chłopek ja nie mam konfliktu z mężem i nie musimy robić tego badania, mam nadzieję, że i tym razem Twoja dzidzia będzie miała Twoją grupę krwi
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Możliwe, wszystkie kobiety w ciąży mają badania genetyczne podstawowe między 12 a 14t.c.. Robi się wszystkim, bo najwięcej -70%- zespołu Downa jest w ciążach przed 35r.ż. a to dlatego, że po prostu więcej kobiet rodzi. A narażone i tak są bardziej kobiety po 35 r.ż. Możliwe,że lekarz zlecił Tobie dokładniejsze po poronieniu, ale może też ze względu na bliźniaki. Ciąża mnoga jest zwiększonego ryzyka i bardziej na nią uważają lekarze. Nie zgadzaj się na inwazyjne. Ryzyko poronienia wynosi 1%, o jeden za dużo. Ja jak chciałam genetyczne, a jestem po 35r.ż., to ginka powiedziała :"Po co jak widać, że dzidzia dobrze się rozwija?". zyskała w moich oczach. Przy pierwszej ciąży, utraconej, tak często kierowała mnie na USG, że zaczęłam ją podejrzewać o niecne zamiary zachęcania mnie ewentualnie do aborcji. Pomyliłam się. Dobrze,że u niej zostałam. Jak , w którymś momencie miałam wątpliwości co do postępowania mojej pani gin i endokrynologa, to skonsultowałam się z innym ginekologiem-endokrynologiem. Okazało się, że wszystko jest OK.
Ja tam test Paapa nawet bym chciała, bo niektóre choroby można leczyć w brzusiu. No ale trudno, jak gin mnie zgasiła. Pierw ja ją osądzałam a potem ja się poczuła tak jakbym ewentualnie chciała zabić dzidziusia.
Patys ja tam jak nic widzę siusiaka sterczącego
Kasiu wszystkiego najlepszego Dla Was, Ciebie i dzidziolka Wiesz do kiedy będziesz brała progesteron? Chciałam porównać z moim terminem.
Joanna ja też jak wstanę to muszę od razu coś zjeść , bo mi słabo , nawet zanim wejdę do wanny w nocy na szczęście nie wstaję. Raz jak wstałam, to też musiałam dostarczyć sobie energii i wypiłam dużo soku marchewkowego
Chłopek ja to mam rwące bóle. Jak się wyprostuję to mnie czasami chwyta taki rwący ból z lewej albo z prawej strony. Jak Twój obraz? Posklejałaś go ? A jak w ogóle wygladaja obrazy woskowe, bo nie mam pojęcia?
A tak ogólnie to sobie dalej choruję razem z mężem do końca tygodnia.Boję się. Jak mi nie zacznie być lepiej do wtorku to tym razem będę musiała zażyć antybiotyk. Już mi nawet lekarka przepisała, ale pójdę jeszcze na konsultację do innego lekarza i do swojej ginki. Niedobrze, w ciągu ciąży już trzeci raz choruję. W ciągu dwóch lat tyle nie chorowałam.
Mamy doświadczone macie doświadczenie z antybiotykami w ciąży? Który w razie czego jest najbezpieczniejszy?
Wiecie, zaczęła mi już delikatnie wychodzić ciążowa brązowa kreska na brzuchu
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja byłam chora w ciąży ale na początku brałam duomox podobno jest nie grożny,
ja wczoraj u siebie tez zauważyłam brązową kreskę
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Aganio masz piękny brzuszek, żaden wielorybek
Beatka nie martw się tym leżeniem na pewno będzie lepiej. Wydaje mi się że dobre jest to że możesz być w domu bo mam koleżankę która przeleżała 6 m-cy ale w szpitalu
Zaprowadziłam dziś małego do przedszkola, w sumie wymiotował mi tylko raz myślę ze może jelitówka ale z lekkim przebiegiem. Nie gorączkuje tyle że mu się kupki rozrzadziły.
Co do twardnienie brzucha to wydaje mi się że raczej nie jest to normalne w tym etapie ciąży. Z tego co pamiętam pod koniec może twardnieć ale nie teraz. Wiecie wszelkie problemy ciążowe to dla mnie nowość (moja senność, zmęczenie - bo na razie mam tylko takie) w pierwszej ciąży miałam lajcik. Zero dolegliwości, brzuszek zaczął się zaokrągląć ok 21tc , zero wstawania w nocy itp. Teraz jestem zadowolona że zaczyna pojawiać mi się brzuszek bo chociaż pochodzę sobie w ubraniach ciążowych. Z Szymkiem to zaczęłam je nosić pod koniec 8-go miesiąca. A tak to chociaż widzę że jestem w ciąży
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Ale mam dla was nowinke jak siedziałam na studiach to poczułam bulgotanie w brzuchu, jakby coś mnie tam szmerało od środka Na 100% wiem ze to był maluszek....wszyscy mi mówią ze to niemożliwe zebym to juz czuła, ale wieczorem jak posmarowałam brzuszek przed snem i potem się położyłam było to samo Wiem ze tam ktos od środka puka
Piękne uczucie a na dodatek dodam ze to moja pierwsza ciąża i może dlatego mi nikt nie wierzy Ale ja wiem co czuję
Życzę wam też już odkrywania ruchów waszych maluszków
za 2 tygodnie wizyta i dowiemy się czy chłopczyk tam puka czy dziewczynka
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzięki Chłopek właśnie dostałam duomax. Trochę mnie uspokoiłaś.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
ja jak zaszłam w ciążę ale nie byłam tego pewna to byłam chora i miałam wziąć antybiotyk, nawet go wykupiłam ale cos mnie natchnęło, że może jestem w ciąży i go nie wezmę...i wyzdrowiałam bez antybiotyku a potem się okazało, że w ciąży jestem.... niestety nie wiem nic na temat antybiotyków w ciąży...pewnie nie jest to za dobre ale może są jakieś które kobieta w ciąży może brać....każdy lekarz ma pewnie inne zdanie co do tego...moja kol np ostatnio jak się dowiedziała, że nospe wzięłam to mnie przestrzegała, że to może dzizecku zaszkodzić więc czasami lepiej innych nie słuchać tylko lekarzy:)
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a moja szwagierka na ból gardła używa podgrzenej soli zawija ją w ścierke i przykłada do gardła, tylko trzeba uważać żeby sie nie poparzyć
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa