BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 1 miesiąc temu #323368 przez chłopek
andra bedzie dobrze, napewno dostanieez witaminki tak jak makrelcia mówi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #323385 przez makrelcia
moja dzidzia :)
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #323399 przez agnesssa
Andra Anemia to nic strasznego, ale więcej witaminek faktycznie musisz łykać, i pewnie żelaza dużo :huh: Ale będzie dobrze :kiss:

Makrelcia super zdjęcie, i jaka duża już Twoja kruszynka :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 1 miesiąc temu #323428 przez chasiami
Jak ślicznie wyprostowała nóżki :)
Fajne zdjęcie bo wszystko ładnie widoczne gdzie główka gdzie nóżki. Bo na moim zdjęciu moja tesciowa na nóżki powiedziała ze to główka. :)

13 lata 1 miesiąc temu #323447 przez aganio87
Makrelcia super dzidziolek :) :) jaka duża ta Twoja dzidzia moje mają zaledwie 5 cm a u Ciebie prawie 8 :)

andra napewno dostaiesz witaminki i nie możesz sie stresować by maluszka nie denerwować...

[*] 6.11.2011

13 lata 1 miesiąc temu #323482 przez Stokrotka
Monia jesteś najdzielniejsza z nas wszystkich. Módlmy się, żeby teraz wszystko było ok :)
Aganio my tez z mężem mieliśmy podobne przemyślenia co do straty dzidziusia.
Tak chasiami "wiara czyni cuda" często podśpiewuję sobie ta piosenkę TGD ;)

13 lata 1 miesiąc temu #323486 przez Stokrotka
Śliczna dzidzia :) Jak nogi wyprostowała.
a... jestem zdrowsza. Byłam u lekarza i nie muszę brać antybiotyku :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #323610 przez Stokrotka
Zrobiłam tabelkę, o której mówiłam "Produkty niezalecane w ciąży" . Może którejś z Was jeszcze się przyda, ale nie wiem jak ją wrzucić żeby od razu wyświetlała się tak jak tabelka z datami naszych porodów.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #323708 przez makrelcia
stokrotka może dorzucimy ją tam gdzie są terminy porodów, żeby łatwo było znaleźć :) Zobaczymy co dziewczyny na to powiedzą :) Super, że już zdrowiejesz i nie będzie potrzeby antybiotyków :*
A powiem nieskromnie, że rzeczywiście ta moja dzidzia śliczna :) A długie nogi ma po tatusiu :D Więc na przekór losowi będzie chłopcem zamiast długonogiej dziewczynki :) Tak coś czuję, że to chłopiec :)

13 lata 1 miesiąc temu #323714 przez patys
Stokrotko dobrze, że już ci lepiej...ja za to cały dzień kicham a to dopiero początek alergii jeśli to ona...dopiero zacznie pylić przecież...
ja dziś do gin idę zobaczymy ile się przybrało na wadze :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu #323729 przez agnesssa
Stokrotko fajnie, że lepiej się czujesz, i że obejdzie się bez antybiotyków :woohoo: A tabelkę możesz wrzucić jako post w wątku z listą naszych terminów porodu :woohoo:

Makrelcia czy chłopak czy dziewczynka, to długie nogi są zawsze fajne :lol: Jak dziewczynka, to jak modelka, a chłopak to sportowiec :lol:

Patys Powodzenia u lekarza, mam nadzieję, że wszystko jest super :woohoo:

A ja miałam krwotok z nosa z rana :huh: nie mogłam jej zatamować, całe szczęście się udało po pół godzinie, i na razie jest spokój. Wczoraj też mi leciała wieczorkiem ale wystarczyła zimna woda i przeszło, a dzisiaj to jakiś koszmar, nigdy mi aż tak nie leciała krew z nosa :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 1 miesiąc temu #323803 przez Anulka
Witajcie brzuszki :).
Ja właśnie wróciłam od gina i niestety nie było USG :(. Na fundusz robione jest trzy razy w ciągu całej ciąży, tylko tyle fundusz refunduje. A ja trochę się martwię, czy wszystko jest z dzieciątkiem dobrze. No ale będę musiała zaczekać , może przy następnej wizycie zrobi mi USG, wtedy będę miała 19 tc ( 11 kwietnia).
W ogóle to zaczyna mnie już trochę denerwować ta dziura :dry:. Ja jestem przyzwyczajona do Warszawy, tam jest wszystko na wyciągnięcie ręki, a tu...ehhh szkoda gadać :angry: .

13 lata 1 miesiąc temu #323821 przez 26joanna
Cześć mamuśki :)
Ja idę na pierwsze USG już za 6 dni :) Mam nadzieje ze z dzidziolkiem będzie wszystko w porządku :) Apetyt mi już wrócił i mogę powiedzieć ze poza wzdętym brzuchem , zaparciami i nie możliwością wypróżnienia nic mi nie jest :( tak dziewczyny najgorsze co może być mnie dopadło , ale kiwi i suszone śliwki poszły w ruch i mam nadzieje ze w końcu pomogą :ohmy:
Za dwa miesiące lecimy w końcu do Polski , nie widziałam mojej rodziny 2 i pol roku , ale się stęskniłam :lol:

13 lata 1 miesiąc temu #323823 przez Stokrotka
Cześć :) Dzięki dziewczyny :) A mój mężulek bidulek cały czas kiepsko się czuje, kaszle brzydko i taki słaby, kiepsko wygląda. Dostał tyle leków, że chyba w życiu tyle nie brał. Antybiotyku końską dawkę. a on zawsze jest antylekowy. Tabelkę wolę wrzucić w nowy wątek "Produkty niezalecane w ciąży", wtedy będą łatwo mogły znaleźć i skorzystać inne mamy. Liczę na uwagi, poprawki i dodatki. A tabelka już teraz jest spora :)
Anulka jeśli już to będziesz miała USG w 22 t.c.. Wtedy robi się kolejne ważne badanie tzw. połówkowe, właśnie konkretnie w tym tygodniu. Ja już znalazłam miejsce, gdzie zrobię USG 3d - zdjęcia trójwymiarowe, 4D - filmik trójwymiarowy. Niestety będzie trzeba wydać 200zł.

13 lata 1 miesiąc temu #323830 przez Anulka
Stokrotko, ja do tej pory miałam robione USG tylko w 7tc, przy pierwszej wizycie. Teraz wizytę mam w 19 tc, czyli też USG mnie ominie, bo jak mówisz powinnam mieć w 22 tc. Czyli lipa :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka