BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #323368 przez chłopek
andra bedzie dobrze, napewno dostanieez witaminki tak jak makrelcia mówi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #323385 przez makrelcia
moja dzidzia :)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #323399 przez agnesssa
Andra Anemia to nic strasznego, ale więcej witaminek faktycznie musisz łykać, i pewnie żelaza dużo :huh: Ale będzie dobrze :kiss:

Makrelcia super zdjęcie, i jaka duża już Twoja kruszynka :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #323428 przez chasiami
Jak ślicznie wyprostowała nóżki :)
Fajne zdjęcie bo wszystko ładnie widoczne gdzie główka gdzie nóżki. Bo na moim zdjęciu moja tesciowa na nóżki powiedziała ze to główka. :)

12 lata 10 miesiąc temu #323447 przez aganio87
Makrelcia super dzidziolek :) :) jaka duża ta Twoja dzidzia moje mają zaledwie 5 cm a u Ciebie prawie 8 :)

andra napewno dostaiesz witaminki i nie możesz sie stresować by maluszka nie denerwować...

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #323482 przez Stokrotka
Monia jesteś najdzielniejsza z nas wszystkich. Módlmy się, żeby teraz wszystko było ok :)
Aganio my tez z mężem mieliśmy podobne przemyślenia co do straty dzidziusia.
Tak chasiami "wiara czyni cuda" często podśpiewuję sobie ta piosenkę TGD ;)

12 lata 10 miesiąc temu #323486 przez Stokrotka
Śliczna dzidzia :) Jak nogi wyprostowała.
a... jestem zdrowsza. Byłam u lekarza i nie muszę brać antybiotyku :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323610 przez Stokrotka
Zrobiłam tabelkę, o której mówiłam "Produkty niezalecane w ciąży" . Może którejś z Was jeszcze się przyda, ale nie wiem jak ją wrzucić żeby od razu wyświetlała się tak jak tabelka z datami naszych porodów.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323708 przez makrelcia
stokrotka może dorzucimy ją tam gdzie są terminy porodów, żeby łatwo było znaleźć :) Zobaczymy co dziewczyny na to powiedzą :) Super, że już zdrowiejesz i nie będzie potrzeby antybiotyków :*
A powiem nieskromnie, że rzeczywiście ta moja dzidzia śliczna :) A długie nogi ma po tatusiu :D Więc na przekór losowi będzie chłopcem zamiast długonogiej dziewczynki :) Tak coś czuję, że to chłopiec :)

12 lata 10 miesiąc temu #323714 przez patys
Stokrotko dobrze, że już ci lepiej...ja za to cały dzień kicham a to dopiero początek alergii jeśli to ona...dopiero zacznie pylić przecież...
ja dziś do gin idę zobaczymy ile się przybrało na wadze :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #323729 przez agnesssa
Stokrotko fajnie, że lepiej się czujesz, i że obejdzie się bez antybiotyków :woohoo: A tabelkę możesz wrzucić jako post w wątku z listą naszych terminów porodu :woohoo:

Makrelcia czy chłopak czy dziewczynka, to długie nogi są zawsze fajne :lol: Jak dziewczynka, to jak modelka, a chłopak to sportowiec :lol:

Patys Powodzenia u lekarza, mam nadzieję, że wszystko jest super :woohoo:

A ja miałam krwotok z nosa z rana :huh: nie mogłam jej zatamować, całe szczęście się udało po pół godzinie, i na razie jest spokój. Wczoraj też mi leciała wieczorkiem ale wystarczyła zimna woda i przeszło, a dzisiaj to jakiś koszmar, nigdy mi aż tak nie leciała krew z nosa :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #323803 przez Anulka
Witajcie brzuszki :).
Ja właśnie wróciłam od gina i niestety nie było USG :(. Na fundusz robione jest trzy razy w ciągu całej ciąży, tylko tyle fundusz refunduje. A ja trochę się martwię, czy wszystko jest z dzieciątkiem dobrze. No ale będę musiała zaczekać , może przy następnej wizycie zrobi mi USG, wtedy będę miała 19 tc ( 11 kwietnia).
W ogóle to zaczyna mnie już trochę denerwować ta dziura :dry:. Ja jestem przyzwyczajona do Warszawy, tam jest wszystko na wyciągnięcie ręki, a tu...ehhh szkoda gadać :angry: .

12 lata 10 miesiąc temu #323821 przez 26joanna
Cześć mamuśki :)
Ja idę na pierwsze USG już za 6 dni :) Mam nadzieje ze z dzidziolkiem będzie wszystko w porządku :) Apetyt mi już wrócił i mogę powiedzieć ze poza wzdętym brzuchem , zaparciami i nie możliwością wypróżnienia nic mi nie jest :( tak dziewczyny najgorsze co może być mnie dopadło , ale kiwi i suszone śliwki poszły w ruch i mam nadzieje ze w końcu pomogą :ohmy:
Za dwa miesiące lecimy w końcu do Polski , nie widziałam mojej rodziny 2 i pol roku , ale się stęskniłam :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #323823 przez Stokrotka
Cześć :) Dzięki dziewczyny :) A mój mężulek bidulek cały czas kiepsko się czuje, kaszle brzydko i taki słaby, kiepsko wygląda. Dostał tyle leków, że chyba w życiu tyle nie brał. Antybiotyku końską dawkę. a on zawsze jest antylekowy. Tabelkę wolę wrzucić w nowy wątek "Produkty niezalecane w ciąży", wtedy będą łatwo mogły znaleźć i skorzystać inne mamy. Liczę na uwagi, poprawki i dodatki. A tabelka już teraz jest spora :)
Anulka jeśli już to będziesz miała USG w 22 t.c.. Wtedy robi się kolejne ważne badanie tzw. połówkowe, właśnie konkretnie w tym tygodniu. Ja już znalazłam miejsce, gdzie zrobię USG 3d - zdjęcia trójwymiarowe, 4D - filmik trójwymiarowy. Niestety będzie trzeba wydać 200zł.

12 lata 10 miesiąc temu #323830 przez Anulka
Stokrotko, ja do tej pory miałam robione USG tylko w 7tc, przy pierwszej wizycie. Teraz wizytę mam w 19 tc, czyli też USG mnie ominie, bo jak mówisz powinnam mieć w 22 tc. Czyli lipa :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka