BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #325538 przez kasia7775
Witam sobotnio :kiss:
Ja też za długo nie pospałam, dzieciaki wlazły mi do łóżka o 8 :lol: razem ze świnką morską.
Anulka to na pewno TO :laugh: :laugh: ja też od zeszłego tygodnia pukanie czuję i taki dziwne coś :lol: zwłaszcza jak siądę przed kompem wieczorem...

Gorzka czekolada jest źródłem magnezu, ale z drugiej strony może zaparcia powodować... Ja tam aspargan wcinam, pomaga też na skurcze brzucha.

Stokrotko nie daj się chorobie :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #325559 przez kiemliczka
Stokrotka 2-3 dni to nie długo. Poczekaj jeszcze troszkę. Na odkrztuszanie wzięłabym flavamed bądź flegaminę na łatwiejsze odkrztuszanie, ale ponieważ jesteś w ciąży to hmm..może mocniej się nawadniaj?? Nie wiem jaka jest przyczyna tej wydzieliny. Może to wydzielina, która przez noc spływa z zatok i w gardle się osadza ??. Jeśli to wirus to i tak nic ci nie pomoże z wyjątkiem zwiększenia i ułatwienia wykrztuszania (suchy kaszel). Jeśli bakterie to postaraj zajadać się czosnkiem ze smakiem ;)
Znalezione w necie:

"Jeśli dręczy cię suchy kaszel, przygotuj roztwór z siemienia lnianego. Łyżeczkę siemienia zalej szklanką wody i gotuj przez 10 minut. Dodał łyżkę miodu. Pij dwa razy dziennie.

Na suchy kaszel pomaga też mieszanka soku z cytryny z oliwą z oliwek (200 ml). Taką miksturę pij po 1 łyżeczce, 3 razy dziennie."

12 lata 9 miesiąc temu #325576 przez Stokrotka
Codziennie zajadam się czosnkiem. A na odkrztusznie od poniedziłku brałam ACC, już nie będę brać. Kataru nie mam. Zobaczymy. Dzięki za porady :)

12 lata 9 miesiąc temu #325590 przez chasiami
Hey dziewczyny :) juz prawie wymioty mi mineły, mam jeszcze lekkie mdłości, ale teraz dopadł mnie metaliczny posmak w ustach :( jak umyję zęby to 10 minut i posmak wraca, tak samo po cukierkach miętowych :(
I chciałam was dziewczyny zapytac czy tez tak macie? jak tak to jak sobie radzicie? bo ja juz nie mam pojęcia co robic :(

12 lata 9 miesiąc temu #325598 przez Ania14.09
chasiami- metaliczny smak, masz? A nie krwawią Ci dziąsła? Bo metaliczny posmak kojarzy mi się z krwią. Nie wiem jak teraz jest,ale 18 lat temu jak byłam w ciąży z córką, to ten pierwszy trymestr miałam tragiczny. wymioty non stop, aż się lekko odwodniłam i spadły mi wyniki z krwi. Lekarz przepisał mi chyba torecan w czopkach, chyba tak nazywał się ten lek. Nie wiem czy teraz też można to brać. Czasy się zmieniły jeśli chodzi o ciąże bardzo.
Jakie masz wyniki z krwi? Może jesteś też bardzo osłabiona?
Anulka- może Ci tak już fikać dzidziuś, niby nie są to jeszcze ruchy,ale......gratulacje

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 9 miesiąc temu #325626 przez Ania14.09
url=http://www.suwaczki.com/] [/url]

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #325662 przez kiemliczka
chasiami a język jak wygląda?? biały nalot masz?? ale prawdopodobnie jesteś w ciąży hehe :)

12 lata 9 miesiąc temu #325979 przez patys
ale dzisiaj cisza na forum ale to chyba zrozumiałe w końcu niedziela:) słonecznego dnia dla wszystkich:)

12 lata 9 miesiąc temu #326249 przez Stokrotka
Koszmar :( Jest 4.40 nad ranem a ja szukam na forum przepisów na złagodzenie suchego kaszlu. Był mokry, zrobił się suchy :( duszący, drapie i zaraz muszę kaszleć. Tak całą nocą:( Koszmar. Rano pójdę do lekarza i chyba jednak wezmę antybiotyk. Pewnie to jakieś złośliwe bakterie. Już dawno tak nie miałam, chyba w dzieciństwie. Martwię się o dzidziusia. Kaszel może być niebezpieczny w ciąży. Chyba jednak nie pójdę do pracy, a chciałam tam pozałatwiać niektóre sprawy, żeby nie było kłopotu. Jak tu prowadzić zajęcia z takim duszącym kaszlem i jeszcze niewyspaniem. Biedny mąż. Jutro pierwszy dzień do pracy idzie i taki niewyspany od mojego kasłania.

12 lata 9 miesiąc temu #326269 przez agnesssa
Witam dziewczynki poniedziałkowo.

Anulka cudownie, że czujesz ruchy :) ja pewnie nie tak prędko poczuję ;)

Stokrotko koniecznie idź do tego lekarza. Współczuję, jestem astmatyczką więc wiem co znaczy męczący kaszel :kiss:

Miałam zakręcony weekend, w końcu mi szafy zamontowali, a montowali aż trzy, straszny hałas przez cały dzień i kurzu tyle w mieszkaniu, że masakra, aż mnie głowa bolała, ale w końcu mam :D A w niedzielę trzeba było porządek robić i tak się natyrałam, że wieczorem nie mogłam spokojnie z sypialni do łazienki dojść, w zasadzie w ogóle nie mogłam chodzić tak mnie plecy bolały, a ja nic nie dźwigałam tylko cały dzień na nogach i w biegu :huh: A dzisiaj boli mnie brzuszek i się strasznie martwię, tym bardziej, że wczoraj i dzisiaj nie wzięłam dupka bo się skończył i zapomniałam wykupić nowy

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #326301 przez kiemliczka
Stokrotka weź jakiegoś słodkiego landryna lub mega słodkiego cukierka i jeżeli pomoże Ci na drapanie to znaczy, że to nie bakteria. Ogranicz pogaduchy które nadwyrężają struny głosowe, bo wirus niszczy śluzówkę i do czasu aż sie nie zregeneruje (5-7 dni) to będzie Cie drapać. Daj sobie jeszcze kilka dni zanim weźmiesz antybiotyk...bo może wcale nie jest potrzebny. Nie wiem, może jakiś syrop z cebuli słodki, albo syropki dla kobiet w ciąży z apteki bez recepty pomoże.

12 lata 9 miesiąc temu #326377 przez 26joanna
Cześć mamuśki :)
Ja cały weekend przeleżałam do góry brzuchem , mąż donosił mi tylko jedzenie :D
Zaraziłam się od córci katarem , ale nie leci mi z nosa bo mi od razu zatoki łapie :(
Jutro na 12 ( polski czas 13) idę do szpitala na badania i usg wiec trzymajcie kciuki i pomódlcie się żeby wszystko w porządku było z dzidziusiem :lol:
Widze ze już wszystkie weszły w drugi trymestr a ja jeszcze na końcówce I :) ale tez już mi nic nie dolega :) Dzisiaj patrząc na siebie , myślę ze będzie to dziewczynka :D

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #326383 przez siteczko
Stokrotka Oj domyślam się jak bardzo musi być dokuczliwy ten kaszel, męża męczy od prawie 2 tygodni i on się męczy i ja trochę przy okazji też :/

Ja z kolei odprawiłam męża do pracy przed 8 a sama poleniuchowałam w łóżku do 10 :) a co, w końcu nie trzeba było iść do pracy;) I w sumie odliczam godzinki bo dziś mam wizytę i już nie mogę się doczekać aż zobaczę maluszka i będzie wszystko dobrze, bo nie ukrywam że trochę się stresuję, widziałam go ostatnio w 7tyg, biło serduszko, wszystko było elegancko książkowo, no ale przez miesiąc wiele się wydarzyło, a przede wszystkim sporo stresów było.. ale jestem dobrej myśli, przecież nie może być inaczej jak tylko dobrze! :)
26joanna ja też jeszcze nie przekroczyłam tego magicznego I trymestru ;) już nie mogę się doczekać, bo na pewno będę spokojniejsza :)
Miłego dnia!

12 lata 9 miesiąc temu #326396 przez aganio87
Joanna napewno wszystko bedzie dobrze z dzidziusiem :)

Stokrotka ja zawsze pod ręką mam jakieś landrynki by sie nie udusić, co do ograniczenia mówienia pomoże ale nawet szeptać nie szeptaj bo jeszcze bardziej nadwyrężasz "fałdy głosowe" ( foniatra mi też zabronił bo szept jest gorszy od mówienia)

Siteczko ja jak męża odprawiam o 4 to ide dalej spaciu i sie budze o 8 na DDTVN i wstaje tak koło 10 :)

A jak tam wsze brzuchole??? urosły???? bo mi sie powiększa z dnia na dzień już robie przeróbki w spodniach wizytowych tj. przeszywam guziki :) musze iść do jakiegoś sklepu ciążowego po spodnie bo nie mam w czym chodzić.... :(

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #326547 przez biedronka22
Witam jestem tu nowa czy przyjmiecie mnie na forum??:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka