BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #340585 przez mala2809
Nie mam jeszcze maleństwa to moja pierwsza ciąża :) ale dość ciężko ją znoszę :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #340593 przez Anulka
A no to przepraszam :lol: . Trochę Nas tu jest na forum i czasem może się pomylić mi . :) To moje również pierwsza ciąża, ale tfu tfu, jakoś mimo tego i wieku znoszę ją dobrze, nie licząc oczywiście pierwszego trymestru, kiedy miałam trochę mdłości i czasem witałam się z kibelkiem. Ale to większość ma w pierwszym trymestrze. :)

12 lata 9 miesiąc temu #340596 przez Ania14.09
Masz Anulka rację. Ja zawsze się modlę kiedy mi źle i zawsze pomaga. Cudów też wiele przeżyłam i znam moc modlitwy :blink:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 9 miesiąc temu #340602 przez Anulka
Trochę śmiechu :lol:

Ja padłam gdy to przeczytałam :lol: :lol: :lol:
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #340613 przez aganio87
witam mamuśki :* :* :*

jak tam wasze brzuszki??? gdzie są zdjęcia????? chyba czas troche pokrzyczeć na was byście sie zaczęły chwalić... :)

mi przybyło w brzuchu 3 cm :) a maluchy są takie ruchliwe że z męzem sie śmiejemy że już są wariaty a co dopiero jak bedą z nami.. :) hehehhee

wszyscy mówią że nie powinnam czuć moich dzieci a jak już to bardzo delikatnie a ja normalnie czuje nie tylko jak leże wieczorem w łóżku a ile razy jak siedze przy komputerze czy jak robie obiadzik, takie w prawdzie delikatne ale kopnięcia i brzuchol lekko sie rusza wtedy, mam "wyjątkowe dzieci" :)

wczoraj byłam w kościele i pierwszy raz od jakiegoś czasu normalnie prawie zemdlałam mąż mnie złapał w ostatnim momencie i wyprowadził na zewnątrz, a ludzie nawet nie pomogli otworzyć mu drzwi normalnie znieczulica ludzka nie zna granic....

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #340659 przez agnesssa
No właśnie gdzie są zdjęcia brzuszków :silly: Aganio Twojego też :woohoo: Ja wrzucę może dzisiaj wieczorkiem jak od lekarza wrócę :)

Aganio Nie wiem, kto Ci wmawia, że nie możesz czuć ruchów... przecież to jest bardzo indywidualna sprawa :huh: Fajnie, że już czujesz swoje maluchy :woohoo: To straszne, że nikt nie pomógł Tobie w kościele :huh: :ohmy:
Mi również było wczoraj słabo, pewnie dlatego, że całą ewangelię trzeba było stać, i trzymałam się kurczowo mojego męża, żeby nie upaść, później na mnie nakrzyczał, że powinnam usiąść, ale byliśmy zupełnie pod ołtarzem więc jak bym sobie nagle usiadła, to wszyscy ludzie by się na mnie patrzyli jak na oszołoma :ohmy: :dry:

Anulka dobre, ale coś w tym jest co nie :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #340673 przez chasiami
aganio87: ja nie wrzucam mojego brzucha bo mi go strasznie wywaliło :) A studiuję Administrację no i koniec lipca obrona :P jak wyskocze z brzuchem (będzie wtedy +/- 8 miesiąc) to napewno zdam :P
A z tymi ruchami to indywidualna sprawa tak mówi moja gin :)
Juz niedługo tak będą nas kopac ze będziemy tym wykończone :)

12 lata 9 miesiąc temu #340682 przez Anulka
Chasiami dobrze trafisz z obroną :), pewnie zamiast pytań z obrony, będą pytania jak się czujesz, kiedy termin , kto będzie synek czy córcia i jakie imię wybraliście :).

12 lata 9 miesiąc temu #340684 przez PolaL
Aganiomi się wydaje że przy bliźniakach jak najbardziej możesz już czuć ruchy. Więc to kopanko to na pewno one :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 9 miesiąc temu #340709 przez 26joanna
Cześć :)
U mnie mdłości wróciły , ale podejrzewam ze przez to ze dzidziuś podniósł się wyżej i uciska mi flaczki :silly:
Ja nie wrzuciłam zdjęcia brzuszka bo nie mam :( mąż mi jeszcze nawet jednego nie zrobił :angry:
Wczoraj przeczytałam artykuł na temat ruchów dziecka . Wieloródki nie szybciej odczuwają ruchy dziecka , tylko potrafią je rozróżnić od wzdęć ! Czyli nie ważne czy jesteś w pierwszej czy kolejnej ciąży , ruchy czuje się podobnie , ale nie wszystkie wiedza ze to "to" :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #340777 przez aganio87
Agnesssa my podobnie prawie przd samym ołtarzem i mi głupio było siadać ale na końcówce ewangeli właśnie padłam nie wytrzymałm tak długiego stania i tyle ludzi było w kościele że duszno mi sie zdrobiło i ciach nie wytrzymałam, ale i tak głupio mi było że w trakcie mszy mąż mi pomógł wyjść a wszyscy sie patrzyli.. :(

PolaL też mi ie tak wydaje :)

Joanna współczuje mdłości :( a męża poproś o zdjątko z dedykacją dla nas :)

chasiami to właśnie pokaż nam swój brzusio :)

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #340789 przez mala2809
Ja już wróciłam od lekarza i czuje się zła i niedopieszczona, jeśli tak to można ująć... :(
Pierwszy raz byłam na badaniu bez męża, bo musiał iść do pracy na popołudnie :( normalnie każda moja wizyta u lekarza trwała od 40 min do 1 godz, a dziś niecałe 15 minut!!! :angry:
Lekarz odbębnił co musiał, na szybko badanie, usg popisał coś w kartotece i proszę zaplacić tyle i do zobaczenia za 3 tyg :angry:
Normalnie jak to usłyszałam to mnie wbiło w krzesło, mówie mu, że mam do niego jeszcze kilka pytań itp.
Pytalam go o mój wyjazd za granice, on na to może pani bez niczego, nie powiedział ani słowa, że mam unikać słońca, nic o morzu i basenach, ani nawet, że mam na siebie uważać. Mam wrazenie, że tylko chciał dostać kasę i myślał babo idź już sobie :dry:

Poza tym pierwszy raz miałam badanie przez powłoki brzuszne, za bardzo nie wiedziałam nawet gdzie co jest bo te usg nieco różni się od dopochwowego a on nawet nic nie wytłumaczył. Zdjęcia też nie dostałam bo stwierdzł, że nie za wiele widac... :( powiedział, że 15-16 tg to nie czas na robienie usg bo na dopochwowe już za późno a przez brzuszek jeszcze za wcześnie, więc po co właściwie kazał mi przyjść w tym czasie???!!! :angry:

Jestem zła bo mój lekarz zawsze traktował mnie bardzo dobrze i troskliwie, w końcu za to bierze grubą kase... Mam nadzieje, że to wina tego, ze dziś poniedziałek a nikt nie lubi poniedziałków, więc następnym razem pójdę w środę... :(

12 lata 9 miesiąc temu #340795 przez madeleine
Agnessa może lepiej nie wchodzić tak w głąb do środka kościoła, ja dwa tygodnie temu prawie mojemu fikłam na ziemię, od tego czasu stoję blisko bocznego wyjścia, jak mi się słabo robi to sobie albo wyjdę na chwilę albo usiądę, najgorzej jest jak trzeba wstać z klęku, czarno przed oczami mi się robi i naprawdę zaczynam się bać, A ludźmi się nie przejmuj, są jacy są Ktoś zasłabnie to żadne "krowiszcze" się nie ruszy, a najgorsze są zrzędzące babki. Niby religijne a czasami jak coś powiedzą to normalnie brak słów. Byłam kiedyś świadkiem jednej takiej sytuacji z "babcią".. Pewnej kobiecie dzidzia w wózku zaczęła płakać więc, żeby nie przeszkadzać chciała wyjechać wózkiem na zewnątrz żeby uspokoić bobasa. Nie dość że stały takie 3 wredne babska koło wyjścia to żadna nie pomogła kobiecie otworzyć drzwi (a u nas w kościele drzwi są stare i strasznie wielkie i ciężkie)i się przesunąć. Jedna jeszcze z pyskiem wyskoczyła ze jak się na dziecko które się w kościele zachować nie potrafi to się w domu trzyma.
No normalnie jak to usłyszałam to myślałam że padnę na plecy, no a dzidzia jak dzidzia, jak coś jej nie pasuje to płacze, a tamta miała może z 5-6 miesięcy, nie więcej.

Dziewczyny smarujecie brzuchy kremami? ja wcześniej oliwka smarowałam a teraz kupiłam jakiś taki kremik, mam nadzieję, że dobry będzie, dzisiaj jak właśnie smarowałam brzuch zauważyłam u siebie lekko brązową kreskę od pępka w dół :)

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 9 miesiąc temu #340801 przez mala2809
Ja jak odkąd zaczęłam 3 miesiąc to regularnie używam oliwki dla dzieci, słyszalam, że jest najlepsza :)

12 lata 9 miesiąc temu #340810 przez Anulka
Dziewczyny Wy nie zwracajcie uwagi na innych. Jak źle się czujecie to lepiej sądźcie. Najważniejsze jest dobro Wasze i maluszków a nie krzywe spojrzenia i myśli innych. Ja dzięki Bogu nigdy w kościele ani gdzie indziej źle się nie czułam, czasem to nawet się zastanawiam czy jestem w ciąży, gdyby nie brzuszek to nawet mogłabym zapomnieć się :lol: .
Mała moje comiesięczne wizyty u gina zawsze tak wyglądają ja ta którą opisałaś. Ja zawsze czuję się niedopieszczona. Ale to może dlatego, że ja chodzę na NFZ. Napewno następna twoja wizyta będzie lepsza :), lekarz przecież też człowiek i może mieć swój gorszy dzień :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka