- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Majka no to trzymam kciuki żeby tato w końcu podjął leczenie
Baby_55 i jak tam zostajesz 2w1
Ja sobie siedzę już w domciu, zupka się gotuje a ja relaksik. Najgorzej że już nie mam co czytać zostały mi tylko filmy co mi siostra zgrała więc czeka mnie dziś seansik filmowy. A bynajmniej zacznę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Ja ostatnio w "Oszołomie" kupiłam kilka książek bo kosztowały 7zł i na razie mam co czytać, ale na razie wzięłam się za pranie i prasowanie. Miłego seansu
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
ja dziś kolejną noc bez problemu przespałam, tylko jedno wstawanie standardowo, ale później bez większych problemów zasypiam
agnesssa dzięki, dziś już trochę lepiej, ale wczoraj to było coś strasznego, nawet popołudniowy spacer do parku nie pomógł, praktycznie nic się nie odzywałam :| tylko trochę było mi męża żal... ale on do końca nie rozumie, jak mnie denerwują te pytania, a on mi tłumaczy że wszyscy nie mogą się doczekać, też się martwią więc dzwonią i pytają... mimo że za każdym razem mówimy że jak coś będzie się działo to damy znać... ale po tej całej akcji powiedziałam, że wszystkim bez wyjątku damy znać jak już urodzę.. bo inaczej też by mogli zamęczyć i się wtrącać..
Ja na dziś w planie mam na pewno pranie i obiad, a tak to nic szczególnego :| jakoś totalnie nic mi się nie chce...
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Patka byłam pewna, że u Ciebie coś się rozkręci a tu niespodzianka bo Maleństwu jest bardzo dobrze w Twoim brzuszku
Agnesssa myślałam, że przynajmniej masz juz jakieś większe obawy, ale u Ciebie jak widać tez cisza
Siteczko ja Cie doskonale rozumiem. Dostaje dziennie po 20 tel z pytaniem "Urodziłaś już? No to kiedy?" jak bym wiedziała kiedy to raczej bym powiedziała mąż dostaje jeszcze więcej tel, ale jemu to nie przeszkadza a mi wręcz przeciwnie. Mówie wszystkim, że na pewno damy znać jak będziemy jechać do szpitala, ale oni wszyscy i tak swoje myśla
PolaL zazdroszczę, że masz czas na relaksik dla siebie ja teraz nadrabiam wszystkie zaległości i czasu mam dość mało, a jak juz sie chwila znajdzie to albo ide spac albo wchodze na forum
Patys Mateuszek jest przesłodki
Joanna czekamy na zdjęcia Jasia i Jussstyś na zdjęcia Juleczki tez
A ja wczoraj zrobiłam chyba wszystko co mozliwe żeby wczoraj urodzic: wysprzątałam 6 szafek tak porządnie, zrobiłam 2 prania plus pranie ręczne, umyłam okna, posprzątałam w różnych zakamarkach ( tak żeby było i na kolanach i na wysokościach ) z nadzieją, że coś się ruszy. Potem wzięłam tak gorącą kapiel, że ledwo do wanny weszłam, bo słyszałam, że to wywołuje skurcze, nawet po dłuuuuugiej przerwie przytulankii z mężem były a Mały nic dalej siedzi i bądź tu mądry. Biorę sie dalej do roboty!
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
ogólnie to Nikusię mam przy sobie, tzn cały czas w brzuchu
w związku z faktem, że nie raczyła wyjść, zostaje tam na stałe
Patys śliczny synuś, słodziaczek taki
Siteczko ja nawet mamie i tesciowej nie dam znać, ze w szpitalu jestem, bo przy Adim zamiast dać mi spokojnie urodzić to co godzinę albo dzwoniły albo sms pisały, a mnie szlag trafiał, bo ileż można tłumaczyć, że jeszcze nie, jak Cię boli jak cholera, rozwarcie utknęło a ja za cholerę nie mogę urodzić... myślałam, ze je pozagryzam, więc teraz dowiedzą sie po fakcie
Polal udanego seansu
Patka lepiej sie nie nastawiać, ja już sobie odpuściłam...
od paru tygodni mam rozwarcie więc skaczę na piłce, na mężu , sprzątam, urzadzam sobie dłuugie spacery, codziennie chodzę po schodach po kilka razy w domu, masuję brzuch drażnię sutki, w niedziele wypiłam nawet olejek rycynowy i też nic... jak macie jeszcze jakieś propozycje to słucham ja w każdym razie nastawiam się, że jeszcze w poniedziałek pójdę grzecznie na wizytę w szpitalu, bo oczywiście młoda nie zdecyduje się wyjść wcześniej
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Moja Juleczka cala noc lobuzowała zamiast spac a teraz jej nie moge dobudzić na karmienie
Krocze boli juz coraz mniej i ladnie síe goi :-)wychodze jutro rano dlatego ze na oddział
zostałam przyjęta po 18 a o tej porze juz nie wypuszczają
Poza tym muszą mi dac zastrzyk z immunoglobulina bo jak juz kiedyś pisałam mam z mężem konflikt
ja mam współczynnik ujemny on dodatni i corcia ma po nim krew ale jak rano wyjdziemy to maz caly dzien
będzie mial zeby síe nacieszyć a ja bede odsypiac oczywiscie z przerwami na karmienie
Brodawki mnie dalej troszke bolą ale niunia juz ladnie ssie, juz nie gryzie tak bardzo :-P
Miłego dzionka kochane i rozpakowujcie síe juz
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jussstyś dobrze, że wogóle masz pokarm i mała chce jeść
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mały mierzy 53 cm , w 1 minucie dostał 9 punktów bo był niebieski na buzi ( za szybko go wyparłam ) po 5 minutach miał już 10 Teraz czekamy na położną , która ma go skontrolować.
Patys śliczniutki Mateuszek
Patka Trzymam kciuki
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
Joanna i Patys - sliczne bobaski
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
Z czego w brzuszkach siedzi 6 chłopców i 5 dziewczynek
Hmmm dzisiaj jeszcze nie meldowała się MADZIA7, angel20232, karolak25, czajusiątko
Tak więc nie wiem czy dziewczyny na porodówkach, czy takie zapracowane by w końcu urodzić
Czekamy na odzew, bo już po 14
Patka0308 trzymamy kciuki mały pięknie waży dzięki za bieżące relacje ze szpitala
26joanna prze słodki chłopczyk Jasiu bardzo ładne imię Mój tak będzie miał na drugie, po obu dziadkach
Jussstyś fajnie że wszystko jest ok i jutro wychodzicie
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Madzia, Angel, Karolak, Czajusiatko przestańcie nas trzymać w niepewności i piszcie co u Was
Patka ale fajnie, przynajmniej wiesz jaki jest plan
26joanna słodziutki synuś śliczności
Majka nie słuchaj Babci bo tylko niepotrzebnie straszy, wtedy były niedouczone położne i tak to wyglądało a teraz jak dobrz epołozna poprowadzi poród to nie potrzeba żadnych kleszczy i próżnociągów spokojnie nie ma sie czego bać
- angel20232
- Wylogowany
- gaworzenie
- z Filipkiem :)
miłego popołudnia
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
No jeszcze 3 mamusie zostały do zameldowania się nie trzymajcie nas tak w niepewności
Teraz wszystkie jesteśmy w terminie, więc kto wie, w każdej chwili któraś może zacząć rodzić
Ja drugie pranie nastawiłam, posprzątałam.. za jakieś 0,5h muszę wziąć się za obiad... i tak kolejny dzień przeleci... a mnie nadal nic nie rusza, żadnych bóli, ech...