- Otrzymane podziękowania: 19
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
Jak tam czujecie się mamuśki? Jeszcze zostało tylko kilka do rozpakowania
Moja Alusia śpi grzecznie, że cała rodzina się dziwi (bo ja byłam okropnym dzieckiem i cały czas płakałam).
Dziewczynki jutro jade do lekarza z moją kruszynką, bo podejrzewam skaze białkową, bo gdy zjem coś mlecznego, to robią malutkiej się jakby wypieki na buśce, a do tego robi kupki ze śluzem i nitkami krwi. Zobaczymy co jutro mi powie.
Chciałam poczytac relacje z waszych porodów, ale niepotrafie nadrobic zaległości i nie wiem na której stronie kto co opisywał. Jakbym mogła prosic chociaż nr stron na których znajdują wasze przebiegi porodów Bo ja dawno opisywałam mój - Pamiętacie ten śmieszny poród?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- magdalenamksiazek
- Wylogowany
- gaworzenie
- Córcia- Basia :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Jak wiecie mój poród był planowy więc bez niespodzianek. W niedziele poszłam do szpitala. Wykonano mi wszystkie badania i zebrano wywiad dla anestezjologa i ginekologa. Noc była spoko chociaż spałam na sali przedporodowej a salę obok dziewczyny rodziły więc co jakiś czas budziły mnie krzyki O godzinie 8 zaczęto przygotowywać mnie do cięcia. Podłączono wszystkie maszyny, kroplówki i założyli cewnik. Potem anestezjolog mnie znieczulił (myślałam że wbijanie igły w kręgosłup jest bardziej nieprzyjemne, ale było o dziwo spoko). Po kilku minutach przyszli lekarze i o 9:12 wyciągnęli Basie. Dostała 10 punktów. A o 9:30 było po wszystkim Przeniesiono mnie na salę porodową gdzie czekałam aż zacznę czuć nogi Ok godziny 12 byłam juz na oddziale położniczym. W tym szpitalu matką po cesarkach nie zostawia sie dzieci na cały czas żeby mogły odpocząć i były w stanie sie zająć dzieckiem. Więc pierwszą noc przynoszono mi tylko Basie na karmienie. Przez to że poród był planowy nie miałam przez 4 dni mleka i Basieńka musiała byc dokarmiana potem 2 dni walczyłam z przestawieniem jej na cycka. A teraz taki z niej żarłok że nie starcza mi pokarmu i na noc przeważnie musi dostać butle. W szkole rodzenia, położne z Centrum Zdrowia Dziecka polecili mi "trudny" smoczek..jeśli dziecko musi byc dokarmiane..no i Basia je i z piersi i z butelki Pierwsze 2 dni po cięciu były naprawdę ciężkie. Jak po 24 godzinach pierwszy raz wstałam z łóżka to ledwie sie ruszałam. Ale że o 6 rano już przywieziono mi córkę i musiałam się nią zająć to musiałam się ogarnąć i zacząć funkcjonować. Każdy kolejny dzień był już łatwiejszy. Pierwszy dzień w domu był trudny bo zmiana otoczenia i zmiana w trybie dna spowodowały że Basia spała po godzinie i była marudna. Teraz znów jest moją grzeczna kruszynką przesypia po 3-4 godziny..a jak płacze to tylko dlatego że jest głodna. Nie ma dolegliwości ze strony brzuszka i ogólnie jest radosna. Ale powiem wam że mimo że wstaje w nocy tylko 2 razy na godzinkę i śpię po 8-9 godzin to jestem nieżywa. Musze w ciągu dnia dospać. Cały trud wynagradzają mi jej minki i widok jej na rękach męża.
Pozdrawiam i życzę radości i szybkich porodów.
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
miałam zielone wody, Maja miała bakterie, wysokie CRP, zapalenie płuc, powiększoną śledzione i wiele innych...i żaden lekarz nie mógł stwierdzić co sie stało, skąd taki stan zapalny...mogło być tak jak Ty napisałaś...
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
co do porodu...cesarskie cięcie jako operacja ok, nic nie czułam, nawet znieczulenie w kręgosłup było lepsze od cewnikowania:)ale potem...może każdy inaczej to przechodzi...było bardzo ciężko, pierwszy raz jak miałam wstać to prawie zemdlałam taka blada się zrobiłam bo bolał brzuch, szwy itp:) ale z dnia na dzień jest lepiej...a szwy bardzo malutkie że prawie nie widać...
tak mi się dziwnie czyta że niektóre z was jeszcze w dwupaku, ja też niedawno tak miałam...ale wszystkie się doczekacie
uściski gorące
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
Mi jeszcze zostalo 8 dni do porodu . Maz powiedzial ze urodze 27 jak on wroci z pracy , mam nadzieje ze tak bedzie Mam taki duzy brzuch ze musze prac na okraglo moje 5 bluzek (nie chce kupowac juz wiekszych rozmiarow bo mam zamiar wrocic do mojej XS ;no dobra od biedy moze byc S )]
Bylam juz u taty w szpitalu o 5 rano dzwonil ze nie ma juz diety "O" i ze w nocy wymusil od pielegniarki 2 kanapki (jej kanapki) i apetyt mu wrocil. Facet , ktory lezal z nim na sali dostal "dilerki" czy "delerki" musieli go przywiazac do lozka , rwal sie strasznie a jak zwyzywal pielegniarki szok!!!! Tate przeniesli na inna sale, bo zadne leki uspokajajace na goscia nie dzialaly .. alkohol jest bardzo zgubny ((
zerwalam sie dzis o 6 na nogi i jestem nieprzytomna , do tego sie rozchorowalam , ma ktos pomysl na przeziebienie?oprocz malin cytryny i miodu ??
ehh zazdroszcze wszsytkim rozpakowanym mamom i chce miec to juz za soba , bo strasznie sie boje
- KAMI
- Wylogowany
- gadatliwa
głosować można codziennie, więc jak Wam się fotka podoba dajcie proszę do zakładek i kliknijcie raz dziennie, to tak niewiele a nam bardzo pomoże
pl.lennylamb.com/user/show_photo/5413
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Patys dobrze, że masz takie kochane dziciątko ja się też panicznie boje cewnikowania dlatego licze, że u mnie będzie poród sn poza tym wszystkie dziewczyny piszą, że po cc dochodziły do siebie dłużej
A ja dziś jestem szczęśliwa, bo pierwszy raz nie wymiotowałam! Przespałam moment kiedy mi sie chciało i w końcu może nastąpi jakis przełom a teraz jem sobie pyszne sniadanko i popijam gorącym kakaem bo u nas się jakoś ochłodziło
A gdzie reszta, wszystkie rodzą
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
chasiami fajnie że córeczka taka spokojna! Daj koniecznie znać co tam lekarz powiedział... trzymamy kciuki aby to nie było nic poważnego
Anulka, magdalenamksiazek dzięki za relacje z porodu i tego co było po myślę że dla każdej istotne są każde informacje
patys miło że znalazłaś chwilkę, by napisać swoje odczucia co do CC najważniejsze że mąż pomaga to szybciej wrócisz do formy
iwa234 witamy! A Ty też jesteś wrześniową mamusią? przyszłą czy rozpakowaną? Napisz coś więcej o sobie
Ja wczoraj w końcu skusiłam się na spacer... ale to był błąd.. pokłóciłam się tylko z mężem i czuję się jeszcze gorzej tak więc super, doła złapałam przed porodem... wczoraj na wieczór mały mi się tak strasznie wiercił, że myślałam że sam wyjdzie bez nawet mojej pomocy, tak się przepychał, odpychał się od żeber i tam na dole się wkręcał... raz nawet tak mocno zakuło że myślałam że pęcherz pękł i odejdą mi wody.. a tu nic... ciężko było zasnąć przez jego wiercenie, ale ogólnie noc była spokojna... ok już nie marudzę Wam...
Miłego dnia!
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Anulka, Magdalenam dzięki za opis porodu, zawsze to będziemy bardziej doświadczone jak pójdziemy rodzić
Patys ale pieszczoch z Mateuszka , że stale chce przy piersi siedzieć Wie co dobre:)
Chasiami super, że Alicja taki Aniołek i że chrzest się udał Daj znać po wizycie u lekarza, co z Malutką
Siteczko mam wyrzuty sumienia, że Cię na ten spacer namawiałam:( A kłótnie wszystkim, nawet najlepszym małżeństwom się zdarzają, zwłaszcza teraz, jak jesteśmy bardziej nerwoe, ale jak później miło sie pogodzić Ja na te spacery tak chodzę, bo sobie myślę, że nawet jeśli nic nie przyspieszą, to może kondycja będzie lepsza przy porodzie i może dzięki temu szybciej nam pójdzie:)
Majka a ja znam taką miksturę na zaziębienie, którą pielęgniarka robiłą dzieciom, jak opiekowałam się nimi na kolonii. Wapno mieszała z kwiatem lipy i miodem, pyszne to było smakowało jak Vibovit z dzieciństwa i szybciutko działało. Dobrze, że tata już się lepiej czuje, a sąsiada z sali to mu współczuje. Ja też tak piorę parę bluzek na przemian, bo w ciązy nie kupowałam za wielu ciuchów. Za to po porodzie sobie odbijemy, trzeba być sexy Mamuśką!
Kami witaj, oddałam dziś pierwszy głos na Maksia:) jak będziesz nam przypominać, to oddamy więcej:)
Baby, Agnessa co z Wami, że się jeszcze nie odzywacie?
ja się zabieram za porządków c.d., ale się milutko zrobiło w mieszkanku, codziennie coś sprzątamy po troszku lub dekorujemy, nareszcie naklejki umieściłam nad łóżeczkiem i na komodzie i jeszcze Aniołka zawiesiłam od mamy, co by się Natalką opiekował A dziś odkurzę kaloryfery, mąż stwierdził, że mu dziwne zadania zlecam, więc kaloryfery mu odpuszczę, ale klosze od lamp już nie
dobrego dnia:)
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Melduje się i ja Od rana miałam parę spraw do załatwienia i niedawno wróciłam. Byłam u położnej i taka fajna babeczka, że godzinę u niej siedziałam i sobie rozmawiałyśmy I powiedziała, że w przychodniach i poradniach nie ma tego sprzętu do KTG, że jest tylko w szpitalach Więc ja nie wiem co to za walnięta lekarka wciskała mi kit Ale sprawdziła tętno małego i jest w porządku więc nie będę pędzić specjalnie do Gdańska na KTG. U mnie dzisiaj paskudna pogoda leje od rana i nic się nie chce Ale mam zamiar zrobić tartę z bezą i brzoskwiniami na poprawę humoru
Madzia Ty na prawdę szalejesz z tym sprzątaniem, ja już nie mam co robić w domu. Na siłę pranie robię z kilku rzeczy żeby jak wyschnie to wyprasować Ja również spaceruję codziennie, bo zawsze jakiś ruch
Siteczko Mam nadzieję, że z mężem się szybciutko pogodzicie, i nie martw się mnie też co chwilę jakaś deprecha łapie i chodzę jak zoombi Masz do tego prawo, a pamiętaj, że tu zawsze można się wyżalić
Majka Może spróbuj się zdrzemnąć w ciągu dnia
Mgdalena Fajnie, że Basieńka taka grzeczniutka No i czekam na zdjęcie
Chasiami Daj znać po lekarzu, mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko minie
Anulka A gdzie zdjęcie Julianka Pochwal się synusiem szybciutko
Mała Fajnie, że dzisiaj czujesz się lepiej, mam nadzieję, że te paskudne wymioty już Cię nie będą męczyć
A w ogóle to Madeleine i Makrelcia się dawno nie odzywały, ciekawe co tam u nich i maluszków
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Póki co poskładałam wczorajsze pranie i wzięłam długi ciepły prysznic... i chyba pójdę spać... na 2h, a później już tylko zrobić obiad i kolejny dzień przeleci...
Jak do piątku nie urodzę muszę skontaktować się z moją gin... co mam robić, bo tak była przekonana że urodzę w zeszły weekend, że nawet nie powiedziała, co jeśli nie... nie wiem czy mam robić jakieś badania, czy umawiać się na wizytę...
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
Jak w 5 miesiacu mialam wypadek samochowy to podali mmi antybiotyk na bakterie i prawie mala zabili , potem nie dali mi zadnych oslonowych po tym antybiotyku i zlapalam wszystkie choroby na "muszelce" tzn strasznie mnie okolica bikini swedziala i piekla , a jak to w ciazy praktycznie niczym nie moglam tego leczyc i sie meczylam. A na domiar zlego jak poszlam tydzien po wyjsciu ze szpitala na kontrole , to baba ktora miala mnie zbadac rochahana weszla do baby z pokoju sasiedniegi i przez kilka godzin nie wylazila/ Podobno sobie swietowaly cos tylko smiechy bylo slychac. a ja prawie umierlam na krzesle w szpitalu. no i taka wkurzona w koncu zawalilam z calej pary w te drzwi zeby wylazila i wyszla owszem , nie powiem z jaka mina . A jak sie okazalo to miala mi robic badanie ginekologiczne . A miala 15 cm tipsy i nie dosc ze krwawilam po wizycie to tak boloalo ze darlam sie jakbym miala rodzic. Stad nie chce rodzic w szpitalu, tylko wmklinice
jak to , to przy cc cewnikuja ??wrr;/ nie wiem czemu tak bardzo chcialam ta cesarke.
zreszta teraz to jest mi to obojetne juz, jutro w koncu USG . tydzien do porodu a ja nic nie wiem .
agnessa-wlasnie wstalam poszlam sobie na godzinke spac,ale boli mnie glowa.
siteczko - nie martw sie nastrojami, jak zobaczysz dzidzie to wszystkie bole Ci odejda
czajusiątko - a ty gdzie jestes?? chyba nie rodzisz beze mnie, mamy jeszcze tydzien!!
Madzia7- tylko gdzie ja kwiat lipy teraz znajde kupilam Rafalowi fervex w aptece i tabletki na bol gardla bo go tez pobralo , a sama chyba sobie rosolek ugotuje i dalej herbata z malinami , bo nawet cytryny nie mam