- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
teraz mam chwilę na kompa a Adi ogląda bajeczki na baby.tv
pewnie jeszcze z 15 min i pójdzie spać a ja sie wezmę za porzadki na dole
no i czekam na zgłoszenia reszty nierozpakowanych... no chyba, że "ruszyła maszyna, po szynach ospale..." i wreszcie i my sie rozpakujemy po długiej przerwie
w każdym razie jak sie rozpakowałyscie to też piszcie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Jussstyś, patys nam położna w szkole rodzenia, jak i w mądrej książce doradzono jak już używa się tych nawilżających chusteczek to aby zanim wytrze się pupę dziecka ogrzać w ręce taką chusteczkę, bo one na prawdę prosto z opakowania nie są przyjemne, więc nie dziwne że maluszki się denerwowały co innego jak uczulają to trzeba odstawić
Dziś jakiś mam ospały dzień... taka pogoda, nic się nie chce, już nie wspomnę że nie ma co robić, bo wczoraj posprzątałam mieszkanie więc dziś luzy
Zjemy obiadek i pewnie koło 15 pojedziemy do szpitala to zobaczymy co się dzieje, że mały nie wychodzi
A reszta gdzie jest, meldujcie się czy nadal 2w1 czy może po nocy coś się zmieniło
- iwa234
- Wylogowany
- gaworzenie
- :):):):)
- Otrzymane podziękowania: 0
Nadal 2w1 uparta ta moja niunia wcale sie jej nie spieszy
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Maks ewidentnie nie chce wychodzić, wczoraj mój mąż mnie namówił na olejek rycynowy i kompletnie nic nie pomogło, nawet mnie nie "oczyściło". Więc na mnie nie zadział żaden z domowych sposobów na wywołanie porodu W poniedziałek idę do szpitala i mam tylko nadzieję, że tym razem oksy coś da
Miłego weekendu
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Agnesssa ja słyszałam, że dobrze jest wypić 2 łyżki tego oleju i potem zaraz kawe sypaną jutro rano mam zamiar to zrobić, zobaczymy jakie będa efekty
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Mała No o tej kawie też czytałam, ale już po tym jak łyknęłam dwie łychy Już teraz nie będę ponawiać próby, ale może Tobie się uda
Majka Mi czop odchodzi ok miesiąca A wszyscy mówią, że po max dwóch tygodniach się rodzi, ale ja wiedziałam, że musiał się pojawić wyjątek potwierdzający regułę czyli ja W sumie to zależy czy odszedł w całości czy tylko trochę, tego jest bardzooo dużo i przed porodem jest już zabarwiony krwią, jeżeli taki właśnie Ci odszedł to możliwe, ze w ciągu dwóch dni urodzisz, ale jak zwykle to nie jest regułą
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Agnessa to poszalałaś z tymi zakupami, nie wiem czy nie przesadziłaś z ceną
Mala może u Ciebie zadziała
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Zwróćcie uwagę na witaminy dla maluszka, bo jak daje się dziecku mleko modyfikowane powyżej 180 ml na dobę to nie można podawać witaminy K. Oczywiście w szpitalu zapomnieli powiedzieć.
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
baby masz racje mi czop zaczal odchodzic w dzien porodu od 24 juz odchodził kiedy zaczęły síe skurcze
Także nie ma reguły tak samo z wodami innym odchodzą szybciej drugim pozniej mi odeszły na sali porodowej przy 7cm
rozwarcia
kasia ja od poniedzialku mam podawać malutkiej witamine d+k
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
PATYS GRATULACJE DLA CIEBIE, ALE SPORY SYNEK I ŻE UDAŁO CI SIĘ NATURALNIE URODZIĆ... JESTEM PEŁNA PODZIWU!
My właśnie wróciliśmy z ktg, Natalka smacznie spała i wogóle nie chciała się ruszać, dopiero po prośbach tatusia i słodkim przekupstwie coś ruszyła, ale skurczy to za bardzo nie mam. I sama nie wiem, co robić, bo lekarz w przychodni kazał mi czekać spokojnie do czwartku, właściwie to ja wyszłam z propozycją ktg, a w szpitalu byli w szoku, że 2 dni po terminie i jeszcze na ktg nie byłam i kazali mi w poniedziałek się znowu zgłosić, chyba posłucham tego co w szpitalu mówili, skoro mam tu rodzić.
Siteczkoto minęłysmy się na tym ktg, ja byłam koło 13-14. Daj znać, co u Ciebie.
Baby to wywróżyłaś ten poród, to jeszcze mnie możesz coś przepowiedzieć Ale się nasprzatałaś , faktyczie z Ciebie PPD:)
Majka ja mam sam śluz bez krwi, ale dziś pytałam lekarki, to też może być ten czop śluzowy.
Agnessa to udanego rodzinnego imprezowania:) Ja też dziś po zakupkach, ale kupiłam tylko takie ozdoby do domu, bo ostatnio mam fioła na punkcie upiększania mieszkania, więc kupiłam świeczkę, potpourri, kule wiklinowe i to wszystko umieściłam w bambusowej misie od teściowej, w przedpokoju:) no... nawet mi się podoba:)
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..