BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #432446 przez baby_55
Polal gratulacje :)
czyli należysz do tych nielicznych 5% które rodzą dokładnie w terminie ;)
czekam na szczegóły i foteczki :)

Siteczko może to i dobrze, ze wola poczekać, ja tam oksy nie wspominam zbyt miło, choc niestety było u mnie niezbędne... ale po oksy dużo bardziej mnie bolało B)

Madzia miło, że Cię ten mój opis uspokaja :)
uśmiałam sie jak sobie wyobraziłam, ze skaczę po całym domu na piłce, zeby coś zrobić :silly: :laugh: najbardziej mnie rozbawiło jak sobie wyobraziłam skakanie po schodach i spadanie co chwilę hahahhah :laugh: :laugh: :laugh:

Mała u mnie było po olejku podobnie, troche skurczy, kibelek i tyle... a potem przeszło... ale moze jeszcze ruszy :)

Czajusiątko moze juz cos ruszyło i powoli sie rozkręci w końcu nie wiesz co tam na dole słychać ;)

26joanna ale ten czas leci :) już tydzień Ci minął z Jasiem w domu :) jak juz sie młoda urodzi i trochę podrosną oboje to się musimy koniecznie spotkać :)

Przy okazji zapraszam na bloga :) dzisiaj wpis Hani - położnej na temat pielęgnacji krocza po porodzie :) na pewno się przyda te kilka rad :) wrolimamy.pl/

u mnie nadal nic sie nie ruszyło, więc moje dziecko sie po prostu uparło i nie wyjdzie i już ;) w każdym razie nie sądzę żeby w ciagu tego tygodnia coś sie ruszyło i raczej dotrwam do terminu, tak coś czuję, zobaczymy co jutro powiedzą w szpitalu na wizycie

nie odzywałam sie jakoś przez dzień bo nam tak miło niedziela upłynęła na leniuchowaniu wspólnym, potem obiadek, w miedzyczasie gadaliśmy z mamą i teściową na skype (teściu w kościele bo jest kościelnym to trochę spokoju heheheh) potem jeszcze siadłam do maszyny bo musiałam skrócić zasłonkę do sypialni, zeby grzejnika nie przysłaniała, no i jeszcze kilka innych rzeczy do przeszycia mi się przypomniało i tak mi jakoś zleciało ...

idę na piłkę póki Adi z Krzyśkiem na spacerze, bo potem znowu będziemy pewnie rysować albo coś innego ciekawego robić :woohoo:

miłego popołudnia i wieczoru i czekam na kolejne rozpakowane i chwalące sie mamusie :)

ach a Majka się dzisiaj meldowała bo nie pamietam teraz.... może ona sie rozpakowała...

sprawdziłam i nie było jej, więc moze się jej udało dzisiaj i te skurcze sie rozkręciły :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #432458 przez agnesssa
PolaL WIELKIE GRATULACJE DLA WAS

Patka Miałaś dwa razy znieczulenie podawane, to znaczy, że zdecydowanie mniej bolało :unsure:

Mała Chociaż Cię przeczyściło, u mnie nie pomogło w niczym. No ale ciągle nic nie wiadomo :woohoo:

Siteczko Ja myślałam, że Ty dzisiaj już będziesz po porodzie a tu niespodzianka :huh:

Ja dzisiaj miałam dość bolesne kurcze, ale nie sądzę żeby coś się samo ruszyło. Maks się jeszcze tak wierci, że cały brzuch mi lata więc się nie szykuje do wyjścia :dry: A szkoda bo bym wolała żeby się dzisiaj zaczęło niż jutro się zgłaszać do szpitala :dry: No ale trudno :huh: Tak więc jutro z rańca jadę do szpitala na oddział tak jak kazali, pewnie jutro nic nie zdecydują i mam wrażenie, że będę tam leżała cały tydzień :huh: No trudno moja dzidzia nie chce wyjść, chociaż od wczoraj dziadki usilnie prosili :huh: Właśnie i rodzice pojechali, a ja jestem tak zmęczona jak bym nie spała dwa dni :blush: Więc idę się wyspać, bo w szpitalu się nie da ;)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 2 miesiąc temu #432469 przez 26joanna
baby_55 to czekamy na Nikolke i musimy umówić się na jakaś kawkę :) Bardzo fajna ta strona która podałaś , często tam wchodzę i czytam :)
agnesssa weszłam dzisiaj na nasza listę i super się prezentuje , wygląda na to ze zostało 7 nie rozpakowanych mamusiek :side: Trzymam kciuki żeby nie trzymali Cie jednak całego tygodnia i żeby Maks w końcu zechciał się urodzić :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #432482 przez siteczko
Właśnie pojechali moi rodzice... i czuje jaka jestem strasznie zmęczona... jednak ten weekend był bogaty w emocje, intensywny ogólnie też... pochodziłam trochę po galerii, aby nie było że spacer dziś nie zaliczony... ale skurczy jak nie było tak nadal nie ma :| więc nawet podwójne grzebanie przez gin wczoraj i dziś nie rusza mojego maluszka... a rano jadąc do szpitala mimo że troszkę w strachu, to cieszyłam się że w końcu zobaczę synusia... dlatego teraz jest mi tak strasznie smutno że nic się nie rozkręca, że nadal w domu, nadal synek w brzuchu... no ale widocznie jest mu tam dobrze, więc może dotrwamy do przyszłej niedzieli jak będzie znowu moja gin...

mala2809 właśnie byłam ciekawa jak zadziała ten olejek, ale może akurat jeszcze coś się ruszy :) ja dziś pasuję... może za tydzień ;)

baby_55 miałam właśnie obawy co do oksy z 2 powodów 1. że będzie bardziej bolało, 2. że na mnie na tyle nie podziała i np będzie musiała być cesarka lub leżenie w szpitalu i czekanie... aż coś się samo rozkręci lub kolejne sztuczne wywoływanie...

agnesssa no tak jakoś wyszło... sama myślałam że dziś to już będę po... ale może tak musiało być :) czekam cierpliwie :)

26joanna z moich obliczeń wyszło, że zostało nas 9 aktywnych nierozpakowanych ;) a niestety aż 12 już się nie udziela...

12 lata 2 miesiąc temu #432483 przez majka_166
hehe baby ty to masz nosa :) ją już różpakowana. moja wciąż bezimienna cora waży 3200 i przyszła na świat o 10.40. rodziłam w sumie 3 godzinki , że znieczuleniem. strasznie mnie pocieli tam ale będzie coraz lepiej:)

12 lata 2 miesiąc temu #432488 przez siteczko
majka_166 wow co za niespodzianka! GRATULACJE! Wracajcie szybko do siebie! I czekamy na relacje oraz zdjęcie małej! Trzymajcie się :)

KOREKTA - zostało nas 8 nierozpakowanych ;) która następna...

12 lata 2 miesiąc temu #432495 przez baby_55
Majka no to super Gratuluję !!!!!!!!
czekamy na foteczki i szczegółową relację :)

Siteczko ja właśnie też się boję, ze się przeterminuję i tak sie to skończy, jednak zdecydowanie wolę SN chociaż ja wiem po Adim, ze Oksy na mnie działa więc jakoś mnie rozrusza i pewnie obejdzie sie bez CC no ale i tak wolałabym bez oksy, jednak co natura, to natura...

Agnessa koleżanka miała iść na wywpołanie w nocy odeszły jej wody wiec kto wie... trzymam kciuki :)
znieczulenie podają po pewnym czasie kolejna dawkę jak jedna przestaje działać, zależy od długości porodu

26joanna oby sie szybko Nikusia wybrała do nas :) na tą drugą stronę brzuszka :)

uciekam oglądać master chef :)
wpadnę jeszcze potem :)

12 lata 2 miesiąc temu #432521 przez chasiami
Majka mówiłam ci że będziesz miała podobnie :) Gratulacje :)

12 lata 2 miesiąc temu #432549 przez czajusiątko
Majka gratulacje! Jestem niepocieszona bo miałyśmy rodzić razem, a tymczasem u mnie ani widu ani słychu... :(

12 lata 2 miesiąc temu #432576 przez MADZIA7
MAJKA GRATULACJE!!!:)

Ale się rozkręciło, trzecia osoba w ciągu jednego weekendu urodziła, po tygodniu ciszy...
A do mnie dziś co chwilę ktoś dzwoni i pyta, czemu jeszcze nie urodziłam... już mi brakuje powodów do wymyślania... jutro idę do szpitala, zobaczę co mi powiedzą, martwi mnie, że dziś Natalka mało się rusza, nawet jak się najem, to ona najwyżej lekko mnie pokizia po brzuchu albo wcale... a skurczy zero.

Siteczko też się boję tej oksytocyny, z jednej strony wolałabym już być pod jakąś obserwacją chociaż, czy wszystko jest ok, ale z drugiej strony, żeby ta oksy nie zaszkodziła MAłej i nie wywołała jakiegoś ogromnego bólu albo żeby po męczrniach nie skończyło sie i tak cc. Ale myślę, że skoro Ciebie odesłali, choć masz większe rozwarcie i krótszą szyjkę niż ja, to pewnie też mnie odeślą.

Agnessa, Baby dajcie jutro znać, co po wizycie w szpitalu, ja też dam znać jak wrócę albo napiszę do Siteczko.

Baby też oglądam Master chefa na tvn player, kibicuję Oli, Madzi i Mikołajowi;)

12 lata 2 miesiąc temu #432640 przez Jussstyś
majka gratulacje :-) to która następna? :-)

12 lata 2 miesiąc temu #432696 przez Patka0308
agnesssa napewno mniej bolalo,bo po znieczuleniu nie czułam bolu w krzyzu:) a on jest naprawde okropny jak dla mnie...

Majka gratulacje!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #432773 przez baby_55
Witam się poniedziałkowo :)

jak zwykle jak mam wizytę w szpitalu to leje jak z cebra....
znowu wrócę przemoczona...ech, no cóż takie życie

wizytę mam dopiero na 15:10, więc trochę sobie poczekam
za to Wy dziewczyny piszcie na bieżąco co się dzieje :) mam nadzieję, że się faktycznie ruszyło i przynajmniej jedna dziennie będzie się rozpakowywać :), jakoś wtedy wiadomo, ze coś się dzieje, że kiedyś i moja kolej przyjdzie, a jak taka cisza to ma sie wrażenie, ze juz na zawsze bedziemy w dwupaku ;)

oki uciekam do Adiego, moze coś porysujemy albo poczytamy :)

miłego dzionka :)

12 lata 2 miesiąc temu #432774 przez agnesssa
Zaraz mnie wścieklizna weźmie :/ Ponad dwie godziny siedzę jz na IP w oczekiwaniu na lekarza. A do tego słuchy chodzą ze na patologii nie ma miejsc, więc mogą mnie nie przyjąć :( Mam jakieś skurcze ale KTG też mi nie robią bo pewnie czekają na decyzję lekarza :angry: Mój mąż za chwilę będzie musiał wziąć cały dzień urlopu bo nie będzie mu się opłacało do pracy wracać.

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 2 miesiąc temu #432779 przez baby_55
Agnessa mam nadzieję, że zaraz zjawi sie lekarz i coś zdecydują, bo takie czekanie jest strasznie wkurzające, trzymam kciuki i pisz na bieżąco co słychać

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka