- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
agnessa powinnaś zrobić awanturę, choć może w innym szpitalu potraktują sprawę bardziej poważnie.
Nie mam czasu na bieżąco wam odpisywać,ale poczytuję was i tak widzę , że wśród rozpakowanych mam zbyt szybko zniechęcacie się do karmienia naturalnego. Mi też nie idzie łatwo. Jako doświadczona mama zaopatrzyłam się w zły laktator, bo myślałam, że teraz nie będzie mi nic ekstra potrzebne i nie mogę nim odciągać pokarmu

Chciałam się, jeszcze pochwalić, że mój Filipek jest bardzo silny, już prawie umie trzymać głowę, wiem, że brzmi to niewiarygodnie,ale tak jest

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja właśnie wróciłam ze szpitala, Natalcia już weszła do kanału rodnego i głowkę ma bardzo nisko (ale to już chyba od tygodnia), zrobili mi ktg i takie szybciutkie usg. Skurczy oczywiście żadnych, ale mam codziennie przyjeżdzać na ktg, do 2 tyg. po terminie! Więc to moze trwać jeszcze pótorej tygodnia,bo już jestem 4 dni po terminie!!! Trafiłam dziś na bardzo fajną lekarkę, więc ufam jej że się nie myli, ale ulżyło mi trochę, że nie chcieli od razu mi tej oksytocyny wciskać. Trochę przeraziły mnie odgłosy z sal porodowych, za to jak natknęłam się na dopiero co urodzone maleństwo, tak bardzo chciałam już tulić naszą Córeczkę.
Wiecie co, chyba jakaś tendencja jet do przenoszenia ciązy, bo oprócz mnie były w szpitalu 3 dziewczyny, jedna 3 dni po terminie, jedna 12, a trzecia to już nawet nie wiem ile.
Siteczko wszystko wskazuje na to, że chyba bedziemy rodzić razem albo przynajmniej się spotkamy w szpitalu

Agnessa ja też się trochę naczekałam w szpitalu, ale z tym odesłaniem Ciebie to innego szpitala, to jest już szczyt wszystkiego! Dobrze, że z mężem jesteś, żeby Cię wspierał na miejscu i woził po tych szpitalach.
Czajusiątko mój mąż miał podobne nadzieje co do narodzin i urlopu, a tu dzisiaj do pracy musiał wrócić... no cóż jak córcia uparta po Tatusiu

Chasiami, Joanna, Justyss, Kasia, Lui, Andra, PAtys i Ania fajnie, że nas nie opuściłyście i nadal zaglądacie i się odzywacie pomimo iż w domu macie pewnie pełne ręce roboty z dzieciaczkami.
Ja też zamierzam po porodzie tu zaglądać nadal:)
Baby to czekamy na wieści, co u Nicole:)
dobrego dnia:)
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
baby słyszałam o tych kropelkach u nas w szpitalu chyba takie podawali maluszkom...
no i właśnie nie wyobrażam sobie żeby nie pisać nawet jeśli mam już maluszka przy sobie:)zwłaszcza ze tu na forum też możemy się dzielić problemami poporodowymi:)
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

Mnie jak badali to mówili że kontakt z główką jest, wręcz małego poszturchali trochę

Tak więc mamy faktycznie dwa uparciuchy

Już w sumie jak się w weekend nic nie ruszyło, tak teraz spokojnie czekam, że dopiero coś za tydzień tak, więc wyluzowałam

agnesssa ale Cię wymęczyli długo w tym szpitalu, a na dodatek na koniec odesłali :| masakra jakaś, nie lubię czegoś takiego... może w tym drugim się uda, że przyjmą przyzwoicie

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Mała urodziła dzisiaj o godz. 11.05 Maciusia 3800g i 58cm WIELKIE GRATULACJE RAZ JESZCZE
A ja jestem już w domu. Pojechałam do drugiego szpitala gdzie bez problemu od razu zrobiono mi KTG (na którym wyszły skurcze, nawet co 6 min, ale takie raz słabsze raz mocniejsze więc jeszcze nie takie jak trzeba) Po czym zbadał mnie lekarz i nawet USG miałam zrobione bez przyjmowania mnie na oddział

Nie nadrobię dzisiaj już tego co pisałyście. Sorki

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

agnesssa dobrze, że w końcu przyjęcie było jak należy! i najważniejsze, że skoro nic strasznego się nie dzieje to lepiej poczekać w domu, a nóż jeszcze przed czwartek coś się ruszy

- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Agnessa normalnie masakra jak czytam twoje wpisy!!!!!

A KTG zaczynają robić od 38 tc, chyba że coś sie dzieje to wcześniej
- iwa234
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- :):):):)
sorry ze melduje sie dopiero teraz ale niestety dopiero wrocilam ze szpitala z KTG niestety nadal 2w1 chociaz dzis moj lekarz stwierdzil po badaniu ze mam juz 2 cm rozwarcie i ze do srody powinnam urodzic

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Agnessa porażka z tym szpitalem... ale w sumie lepiej, ze jednak w domu jesteś, zawsze to spokojniej

Madzia to tak jak u mnie, moze się ruszyc ale nie wiadomo kiedy bo w każdej chwili

czyli plan "co najmniej jedna dziennie" działa bez zarzutu

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

iwa234 oczywiście życzę rozpakowania się do środy! ja niestety z rozwarciem na 2 cm i z zanikiem szyjki chodzę już co najmniej 10 dni.. tak więc nic tak na prawdę nie wiadomo

Ja teraz pod wieczór zauważyłam, że coś często mi się napina brzuch, jak miałam chwilę by policzyć to parę skurczy było co 5 min, ale nie boli mnie, ale jest twardy jak skała... hmmm może cichaczem coś się zaczyna dziać

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

A nam dzisiaj niunia dała strasznie popalić w dzień, nie chciała spać była strasznie marudna, jakby mogła to by cały czas na cycku wisiała

Dzisiaj byłam ściągnąć szwy i powiem Wam, że w końcu mogę normalnie usiąść
bo do tej pory było to niemożliwe

MALA GRATULACJE

Oczywiście trzymam nadal kciuki za nierozpakowane mamusie i czekam na jakieś wieści

agnesssa mnie by szlag chyba trafił, jakbym miała tyle czasu czekac, a później by się okazało, że i tak mnie nie przyjmą

No ok, ale nie można mi się denerwować, więc nie nakrecam się

Buziaki

Ah.. Zapomniałabym

No i jakąs wysypkę ma na górze na klatce piersiowej i na szyjce, chyba zadzwonie jutro do połoznej i sie zapytam co to może być

- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

baby_55 źle wyglądał ten kikut , jakby góra czarna z klamra odrywała się od nie zagojonego ( pod spodem ) pępka

Dziewczyny a w Polsce odcina się ta klamrę czy czeka się aż odpadnie z kikutem? Bo przy Lusce mi odcięli ja i nie miałam żadnych problemów z pępkiem.....
agnesssa dobrze ze cie wypuścili do domku , może coś się rozkręci

MADZIA7 ja tez nie wyobrażam sobie żeby nie wejść na forum i nie poczytać co tam u Was

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
No ja tez sobie nie wyobrażam, żebym miała nie zajrzeć do Was