BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 2 miesiąc temu #433991 przez PolaL
Dla tych mamuś co jeszcze nie widziały na fb - moja Gabi.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #433995 przez iwa234
Śliczna :laugh: GRATULACJE :)

12 lata 2 miesiąc temu #433996 przez kasia7775
PolaL ja byłam 21.09 po skończeniu 3 tygodnia na ważeniu , lekarka obadała i zważyła. 15 października mam szczepienie, ale kazała jeszcze w międzyczasie przyjść zważyć małego.

12 lata 2 miesiąc temu #433997 przez patys
polal to trzeba się w przychodni w której jesteście z dzieckiem zapisani dowiedzieć, tzn zadzwonić i umówić się na pierwszą wizytę do wybranego pediatry, ja byłam dzisiaj czyli półtora tygodnia po urodzeniu :) zważyli mi maluszka, sprawdzili gardło, i tak ogólnie...umówiliśmy się na następną wizytę na za 4 tygodnie chyba bo wtedy tez bedzie pierwsze szczepienie... A Gabi śliczna:)

12 lata 2 miesiąc temu #434016 przez Jussstyś
PolaL ale Gabrysia jest śliczna :laugh: widziałam zdjęcia na fb, słodziutka kruszynka :) co do wizyty u lekarza, to ja idę już w poniedziałek malutką zarejestrować, kiedy będzie miała skończone 2tygodnie, tak kazała położna :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #434021 przez chasiami
polal widziałam małą na FB śliczna i przy mojej wydaje sie teraz taka malutka :) No nie powinnam sie dziwic bo moja juz waży prawie 5 kg :) ubranka zakładam jej na rozmiar 62-68

patys ja mam drastyczną diete z powodu tej skazy białkowej. Nie moge jajka, mleka, orzechów i kakaa. Żyje na tym świecie 23 lata i dopiero teraz uświadomiłam sobie że praktycznie wszędzie znajdują się te składniki. Nawet w pasztecie znajduje się mleko w proszku. Masakra.
Też cały czas chudne, boje sie ze moge dostac anemii i staram sie jesc, ale ten wachlarz jedzenia jaki mam do wyboru normalnie mnie przeraża.

Ja byłam z malutką u lekarza jak miala 3 tygodnie a teraz jak będzie miała 6 tygodni. I szczepienia są a ja nie wiem czy moge Alusie szczepic jak ma jeszcze tą wysypke na całym ciele.

Dziewczyny jak już skurcze sie pojawiają to już niedługo będziecie miec maluszki ze sobą :)

12 lata 2 miesiąc temu #434035 przez Jussstyś
chasiami oj niekoniecznie, ja skurcze miałam już od 24:00 o 8:00 pojechaliśmy do szpitala a malutka była z nami dopiero o 17:25 także troszkę się wymęczyłam :laugh: , ale przecież każda z nas jest inna i każda inaczej przechodzi poród, jedna szybciej druga dłużej :)

12 lata 2 miesiąc temu #434038 przez gorla
Pola Gabi śliczniutka :kiss: te pierwsze zdjęcia maluszków są superaśne

Baby za pomocą krwi pępowinowej mozna leczyć już ponad 70 chorób np. bialaczki, szpiczaki , ziarnicę, guzy, raka piersi i inne, ostatnio użyto dla chłopca który miał udar przy niedotlenieniu przy porodzie. Średnia dawka krwi wystarcza dla osoby ważącej 40 kg, ale są możliwości namnażania, w Niemczech i USA już to robią. U męża w rodzinie brat matki zmarł na białaczkę , no i mój młodszy brat rok temu na nią zachorował..

ja sie zdecydowałam i bede spłacać w ratach, w przypadku krwi pępowinowej nie musi być pełna zgodność tkankowa jak przy szpiku( tu musi być przynajmniej 8/10) Teraz bratowa zaszła w ciąże i na bank bedą oddawać krew do banku. Mój brat miał szczęście, ze ja akurat jestem jego blizniakiem genetycznym, z bratem leżał chłopak 25 lat miał 6 rodzeństwa i nikt nie był zgodny i dawcy szukali pół roku... ciekawe co z nim dzisiaj sie dzieje

Mam dziś takiego lenia, ze hej :S brzuch mi sie spina od rana , nieraz mam uczucie jakby mi coś wypaść chciało hehe :blink:

Agnessa jak u ciebie akcja sie rozwija?? Maks sie zdecydował czy jednak nie :lol:

Ja też byłam z Oliwią po 3 tyg. na pierwszej wizycie, dostałam numer od położnej i się telefonicznie zarejstrowałam

Jutro mam gina i usg, mam stracha, oby te komory dalej już nie rosły, ostatnio już nie rosły mam nadzieje, ze tak zostało B) B) z Oliwką usg było przyjemnością teraz wizyty u gina to udręka i strach B)

12 lata 2 miesiąc temu #434049 przez MADZIA7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Już drugi raz miałam to ktg na sali porodowej i sobie wyobrażałam, że rodzę... jedna rzecz mnie zdziwiła, bo wczoraj ta pani dr mówiła mi, ze mam odpowiednią ilość wód płodowych, a dziś położna przekazała tej drugiej lekarce, że jestem pacjentką, która ma mniej wód... i zastanawiały się czy mnie nie zostawić, więc sama już nie wiem, chciałabym doczekać do jutra.

Pola ale śliczna Twoja córcia!:)

Justyśś, Chasiami nie wiem jak to z tymi skurczami, bo mnie tylko tak trochę brzuch pobolewa i wyszły mi małe skurcze na ktg, tyle że w miarę w równych odstępach... no i miałam wczoraj bardzo twardy brzuch.

Chasiami a nie możesz brać żelaza?, bo mnie lekarka kazała brać żelazo jak będę karmić i w ciąży, bo ja już przed ciążą miałam zawsze małe zapasy.

12 lata 2 miesiąc temu #434051 przez siteczko
MADZIA7 Oj to nie ta na pewno, no nic jak jutro pojadę to będę opisywać o jaką Panią chodzi, albo może sama się nawinie ;) zwłaszcza, że właśnie od godz. 15 zaczyna dyżur...

PolaL słodka kruszynka, taka maleńka :)

12 lata 2 miesiąc temu #434062 przez Anulka
Polal do nas lekarka jutro o 14 sama do domu na pierwszą wizytę przychodzi. Pewnie to zależy od przychodni czy lekarz przychodzi do maluszka czy trzeba z maluszkiem iść do przychodni do lekarza. Gabrysia jest przesłodka :laugh:
Kasia7775 ja kupuję Humanę AntiColic( kilka opakowań odrazu) na Allegro, u mnie w mieście nie ma go nigdzie.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #434065 przez Patka0308
a to moja mała kluska:):)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #434100 przez Jussstyś
Patka rzeczywiście kluseczka z tego Grzesia :) no ale to w końcu chłopak, musi wyglądać jak prawdziwy facet :laugh: słodziutki :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #434130 przez baby_55
Gorla my stwierdziliśmy, że póki co zbyt dużo to kosztuje a zbyt mało możliwości, zresztą u nas w rodzinie nawet dalekiej nie było żadnych takich chorób więc, zrezygnowaliśmy z tego pomysłu, choć na początku byłam bardzo zainteresowana, Tobie wcale się nie dziwię, w podobnej sytuacji pewnie byłabym równie ostrożna
trzymam kciuki za wizytę na pewno wszystko jest dobrze i komory już nie rosną :)

Patka Grześ słodziutki :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #434169 przez agnesssa
Gorluś Niestety nadal skurcze się nie rozkręcają :huh: Mój plan nie był kompatybilny z planem Maksa :silly: Trzymam kciuki żebyś jutro usłyszała same dobre wiadomości i nie musiała się już więcej martwić :kiss: :kiss:

Patka Grzesiu jest przesłodki i jakie ma śliczne pultaski :kiss:

PolaL Gabrsia to prawdziwa ślicznotka :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka